SCAPĂ DE HEMOROIZI PRIN METODE MODERNE DE TRATAMENT

Slide1-Tratament-varice-si-hemoroizi-fara-operatie-952x392

Hemoroizii sunt consideraţi ca fiind cea mai frecventă şi comună suferinţă a celor care petrec mult timp aşezaţi în faţa biroului. Ei se întâlnesc la peste jumătate din populaţia până în 50 de ani, dar, din păcate, prejudecăţile împiedică deseori pacientul să meargă la medicul proctolog.

De-a lungul evoluţiei istorice, au fost avansate numeroase procedee terapeutice, multitudinea lor sugerând automat limitele acestora, care constau în probabilitatea mare de recidivă.

Proctologie derivă din cuvintele greceşti PROCTOS = ANUSsi LOGOS = ŞTIINŢĂ.Proctologia este subramura medicală care se ocupă de bolile anusului şi rectului. Afecţiunile din zona anala şi rectală pot fi simple sau extrem de grave. Cele mai frecvente afecţiuni pe care le întâlnim la nivelul acestei zone sunt hemoroizii.

 

CARE SUNT FACTORII CARE FAVORIZEAZĂ APARIŢIA HEMOROIZILOR?

Dr. Virgiliu Cârlan

Dr. Virgiliu Cârlan

Despre hemoroizi s-a vorbit din timpuri străvechi. Hipocrate practica ligaturile sau cauterizarea în cazul pacienţilor cu hemoroizi. Hemoroizii sunt dilataţii de tip varicos (asemănători varicelor de pe membrele inferioare) ale venelor din zona anusului şi rectului. De ce apar aceşti hemoroizi? Venele din zona ano-rectală se pot dilata fie din cauza unei creşteri a presiunii din abdomen, care împinge sângele către acea zonă, fie din cauza unor probleme de tranzit intestinal, în special din cauza constipaţiei. Chiar şi diareea poate fi responsabilă de dilatarea venelor şi poate duce la hemoroizi, de asemenea reducerea tonicităţii ţesuturilor din zona ano-rectală cauzează hemoroizi. Doctorul Virgiliu Cârlan, medic primar chirurg la Clinica Laurus Medical din Deva spune că există o multitudine de cauze care pot duce la apariţia acestei afecţiuni.

„Vorbim în primul rând de moştenirea genetică a unui deficit de ţesut elastic, care, pe parcursul vieţii, pot să apară hemoroizii. Printre factorii incriminaţi este constipaţia, scaunele diareice, care sunt scaune iritative, acide, consumul alimentelor picante. Practic, condimentele produc o congestie la nivelul zonei hemoroidale interne. În plus, la unii pacienţi, hemoroizii apar şi la cei care consumă alcoolul tare”, a declarat doctorul Virgiliu Cârlan.

 CARE SUNT SIMPTOMELE UNEI CRIZE DE HEMOROIZI?

Ştiaţi că termenul „hemoroizi“ provine din limba greacă veche, din „haima“ (sânge) şi „thoos“ (scurgere), ceea ce s-ar traduce prin „hemoragie“, care este de altfel simptomul cel mai pregnant al acestei boli. Sângele care se pierde din hemoroizi este un sânge roşu şi sângerarea apare la intervale variabile de timp. Medicul Virgiliu Cârlan, din cadrul Clinicii Laurus Medical susţine că, „pe lângă faptul că pacientul constată că elimină mai greu scaun, sau că a eliminat insuficient, sunt şi alte semne care îi alarmează şi îi trimit la medic. Este vorba despre sângerări. Acestea apar din cauza faptului că în interiorul hemoroidului este un conglomerat de vase care se erodează la trecerea materiilor fecale şi atunci apare sângerarea”.

HEMOROIZII POT FI TRATAŢI PRIN METODE MODERNE NONINVAZIVE

 Ştiaţi că hemoroizii l-au făcut pe Napoleon să stea pe şezut într-o parte. Tot hemoroizii l-au trimis pe preşedintele american Jimmy Carter în sala de operaţii. În general, specialiştii vorbesc despre hemoroizi ca despre o boală subdiagnosticată. Numărul celor care suferă de hemoroizi este mult mai mare decât spun statisticile. Diagnosticarea şi tratamentul hemoroizilor se face de către medici specialişti şi mai ales în clinici specializate pentru acest domeniu. Şi în Deva există o astfel de clinica, acolo unde pacienţii sunt trataţi fără a necesita internare şi cu aparatură medicală de ultimă generaţie.

„Clinica Laurus a fost înfiinţată în anul 2006, iar în judeţul Hunedoara s-a deschis în 2009, iniţial strict pe partea de proctologie, hemoroizi, după care s-a mai completat şi cu partea de dermatologie. Pe lângă acestea, mai recent am început tratamentul varicelor, pentru tratamentul osteoporozei. Însă, cel mai important este că folosim aparatură medicală de ultimă generaţie, cum ar fi spre exemplu în tratarea hemoroizilor. Acest lucru nu necesită internare, adică pacientul se poate întoarce acasă”, a declarat doctorul Virgiliu Cârlan.

 PREVENIREA HEMOROIZILOR

 Pentru a preveni apariţia hemoroizilor, este necesară respectarea câtorva reguli de bază. „Important este să ne hidratăm suficient, pentru că, dacă consumăm minimum doi litri de lichide pe zi, atunci şi consistenţa scaunului este normală şi nu apare constipaţia. Este indicat să evităm alimentele care nu conţin fibre, pentru că încetinesc tranzitul intestinal. De asta se insistă foarte mult pe consumul de cereale, pâine neagră, fructe, legume. De asemenea, trebuie să se evite consumul excesiv de alimente picante, infecţiile, de aceea este absolut necesară o igienă zilnică”, a declarat doctorul Virgiliu Cârlan de la Clinica Laurus Medical din Deva.

 [box]Dacă aveţi probleme de sănătate sau întrebări la care doriţi să vă răspundă specialiştii în domeniu, ne puteţi trimite mesaje pe pagina noastră de facebook sanatatesifrumusetehunedoaratv. [/box]

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei         Lansare de carte la Hunedoara         Simulator de incendiu prezentat, în premieră în România, la I.S.U. Hunedoara         ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș         Dosarul lui Laurențiu Nistor analizat de judecătorii de la Înalta Curte. Miza – 80.000 de lei         Zilele Petroșaniului, sub semnul Centenarului         Apele Jiului înghit amenajările hidrotehnice stopate         FOTBAL. CS Hunedoara înfrântă în primul meci al barajului de promovare         Comercianții de la Zilele Municipiului Petroșani, taxați de asociatul Primăriei         Fotbalul, eterna poveste         Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică „PRO PIANO –ROMÂNIA”         Imagini șocante pe autostradă: patru oameni au murit după ce un șofer a intrat pe contrasens         Comunicat de presă Daimler România         Accident pe bulevard         Trei tineri din Hunedoara reținuți pentru spargeri         Au început Zilele Municipiului Petroșani.         Drumul spre Retezat a rămas închis, iar traseele sunt nesigure