11.7 C
Deva
marți, aprilie 16, 2024

Vară fierbinte pentru handbalista Alexandra Muntean

Lotul Naţional de handbal feminin Under 17 al României s-a reunit pentru un ultim stagiu de pregătire înaintea unei veri fierbinţi, în care va avea nu unul, ci două turnee finale: Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) programat în perioada 26 iulie – 1 august şi Campionatul European din Macedonia în perioada 13-23 august!

Între cele 22 de fete reunite sub tricolor se regăsește și jucătoarea hunedoreancă Alexandra Muntean, din Simeria.

Handbalul se află la a doua ediţie în programul FOTE (o mini-olimpiadă pentru junioare până în 17 ani la nivel european), dar România va participa în premieră la această ocmpetiţie. Şi are şi o şansă bună să se remarce, având în vedere că echipa pregătită de Mariana Târcă, Nadina Dumitru şi Luminiţa Huţupan se află într-o grupă accesibilă, cu Rusia, Georgia şi Cehia. În cealaltă grupă vor evolua Muntenegru, Germania, Danemarca şi Norvegia! În condiţiile în care primele două naţionale din fiecare grupă se califică în semifinale, România U17 are o bună şansă de a se întrece pentru medalii chiar de la primul turneu final pentru generaţia 98-99.

FOTE va reprezenta şi încălzirea pentru Campionatul European din Macedonia, la care România va evolua într-o grupă mult mai dificilă, cu Rusia, Spania şi Germania. Miza acestui turneu este mult mai mare, având în vedere că este şi criteriu de calificare la Campionatul Mondial Under 18 din Slovacia 2016. Pentru cele două turnee finale, staff-ul tehnic are în pregătiri la Cheile Grădiştei 22 de handbaliste. La FOTE vor face deplasarea 15 fete, iar la Euro – 17 fete.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/