15.8 C
Deva
vineri, martie 29, 2024

Toma Coconea conduce plutonul de atleți care traversează Alpii

Petroșăneanul Toma Coconea s-a instalat, după prima zi, în fruntea plutonului de atleți care traversează Alpii în cadrul competiției Red Bulll X-Alps. A parcurs peste 120 de kilometri în mai puțin de 24 de ore, pe un vânt care bătea cu peste 100 de kilometri la oră în anumite porțiuni.

 

Coconea a dat peste cap estimările Google Maps

 

Cunoscut ca și ”The Running Man”, Coconea a dărâmat, duminică, estimările celor de la Google Maps. Potrivit acestora, timpul mediu pentru a parcurge distanța dintre Gaisberg și satul St. Johann din Pongau este de 13h 16min.

Toma a parcurs distanța în aproximativ șapte ore, cu cinci ore mai rapid decât o persoană normală. Românul a alergat cu aproximativ 9 km/h. Dacă am parcurge aceeași distanță cu bicicleta, am parcurge-o în 4h 28min, conform Google Maps.

Cei de la Red Bull X-Alps au făcut aceste comparații pentru a se înțelege mai bine cam cât de repede aleargă Toma Coconea. Petroșăneanul deține în acest moment și recordul de alergare într-o singură zi la Red Bull X-Alps – 140 km.

”Îl va depăși astăzi?”, se întreabă cei de la Ted Bull X-Alps.

 

Peste 120 de kilometri în mai puțin de 24 de ore

 

Startul Red Bull X-Alps 2017 a avut loc duminică. În prima zi de concurs, Tomi Coconea a parcurs peste 120 de kilometri în mai puțin de 24 de ore, pe un vânt ce bătea, pe alocuri,cu peste 100 km/h.

Noaptea nu a fost perioada de odihnă pentru Coconea. Petroșăneanul, singurul român aflat în cea mai grea competiție destinată alergătorilor și parapantiștilor, a mărșăluit toată noaptea. Coconea alături de suporterul său, Adrian Miclea, au decis să-și folosească Nigh Pass-ul chiar din prima noapte de concurs.

“Am profitat de vremea rea și de calitatea mea, aceea de a alerga, chiar și în condiții extreme. Ținta noastră a fost să trecem de Lacul Kolnbreinspeicher, o zonă foarte periculoasă și greu accesibilă. Am reușit să trec în jurul orei 2 AM de această zonă vitregă, fiind singurul care s-a încumetat să parcurgă traseul, mai ales că vântul bătea cu peste 100 km/h. A fost o noapte grea, am parcurs peste 120 km, însă sper să ajung astăzi într-o zonă unde vremea arată mai bine pentru zbor. Dacă voi reuși, voi fi singurul atlet care va putea zbura astăzi și avansul ar putea fi considerabil”, a spus Toma la prima oră a dimineții.

Primul punct care a trebuit atins a fost vârful Gaisberg de 1,287m, în apropierea Salzburgului. Aici, Toma a ajuns al doilea, cu șapte minute mai târziu decât primul sportiv, germanul Sebastian Huber. Următorul punct este situat pe vârful Triglav, din Slovenia, la 157 km sud față de primul punct. Luni dimineață Coconea mai avea 59 de kilometri până la cel de-al doilea punct de control.

31 de sportivi au luat startul într-o cursă epică – 1,138 km de aventură de la Salzburg la Monaco, doar pe jos sau cu parapanta, pe un traseul bine stabilit, în care trebuie să atingă opt puncte obligatorii din șapte țări.

(sursă: gddhd.ro)

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/