Start în pregătire pentru CNS Cetate Deva. Obiectivul principal : promovarea

Lotul echipei de fotbal CNS Cetate Deva s-a reunit ieri în jurul amiezii la stadionul Cetate din Deva unde şi-au reluat pregătirile în vederea noului sezon fotbalistic al ligii a III-a. La întrevedere au luat parte şi viceprimarul Devei Răzvan Mareş precum şi preşedintele clubului Cristi Bobar, care au ţinut prezentat jucătorii noi veniţi la echipă şi au dat declaraţii presei stabilind obiectivul major la început de retur, promovarea.

 

Şase noi achiziţii la echipă

 

Din lotul convocat de antrenorul Viorel Tănase a lipsit Alexandru Sahru iar pentru Ousmane N’Doye încă se aşteaptă ca el să revină odată cu rezolvarea problemei documentelor şi a vizei. După plecarea unor jucători precum Velici, Pistol, Blaga, Dosan, Vîrtan, Vajda, Şaucă, Lintaru, şase noi jucători şi-au făcut apariţia în echipa lui Viorel Tănase. Aceştia sunt mijlocaşul Andrei Făgărăşanu şi atacantul de 31 de ani Szabolcs Szekely, reîntorşi de la Ighiu, Sebastian Agache, fundaş central de 28 de ani, fost la Buzău, şi Mădălin Blănaru, U-19, un mijlocaş ofensiv de bandă care poate evolua şi pe dreapta şi pe stânga, care a jucat la Oţelul şi la Metalosport Galaţi. Ultimi doi jucători veniţi pe ultima sută de metri la echipă sunt gălăţeanul Mario Boldea(Metalosport Galaţi) şi Darius Leuceanu 16 ani  (Centrul de Excelenţă Timişoara).

Lotul este completat de portarii Andrei Raţ, Roberto Bodea, Huzum, fundaşii David Jude, Alex Petresc, Mihai Kereki, Cătălin Ionică, Demian, Alexandru Doboş, Kelemen, mijlocaşii Andrei Vaştag, Robert Cristian, Erwin Bloj, Alexandru Sahru atacanţii Marius Lupu şi Iulian Tecsi.

 

Jocuri amicale de pregătire cu strategie vizând echipe din alte serii

 

Viorel Tănase se bazează mai mult pe pregătirea de iarnă şi este conştient că-l aşteaptă un retur de foc iar pregătirea ce va urma din cantonamentul de la Geoagiu, jocurile de verificare şi amicalele îi vor arăta adevărata valoare a lotului pe care se bazează. Echipa având ca obiectiv promovarea, evită întâlnirile de grad zero cu contracandidatele la primul loc.

Programul întâlnirilor arată astfel:

 

29 ianuarie: CS Hunedoara (deplasare)

3 februarie: Aurul Certej (acasă)

8 februarie: Unirea Alba Iulia (deplasare)

11 februarie: Unirea Alba Iulia (acasă)

15 februarie: Hermannstadt Sibiu (deplasare)

18 februarie: “U” Cluj (deplasare)

22 februarie: Hermannstadt Sibiu (acasă)

25 februarie: Metalurgistul Cugir (deplasare)

Declaraţii la reunirea lotului:

Viorel Tănase antrenorul echipei CNS Cetate Deva: “Doresc să transmit tuturor suporterilor şi iubitorilor de fotbal La mulţi ani!. Ne aşteaptă o perioadă de adaptare la efort care va dura până duminică după care vom pleca o săptămână la Geoagiu Băi, apoi vom continua cu antrenamentul la Deva. Sper ca Cetate Deva să devină o echipă mai tare ca Oţelul Galaţi, eu lucrez la acest proiect şi cred că într-un final vom reuşi dar ne va fi foarte greu. Sunt conştient ce ne aşteaptă, toţi vor fi cu ochii aţintiţi asupra noastră. Noile achiziţii pe care le-a făcut conducerea clubului mă mulţumesc. Noi am colaborat tot timpul, toţi jucătorii care au venit la Cetate, i-am dorit. În primul rand ei şi-au dorit acest lucru şi au venit să joace cu inima, cu sufletul pentru Cetate. Din momentul acesta ei se consideră deveeni ca şi mine cu acte în regulă şi sperăm că am luat şi decizii bune iar transferurile ne vor ajuta în returul campionatului.”

Cristi Bobar preşedintele clubului CNS Cetate Deva: “În primul rând vreau să vă transmit şi eu La mulţi ani! şi mă bucur să ne revedem în acest an. Am stabilit un program de pregătire cum şi l-a dorit antrenorul principal. Cel mai important amical va fi în deplasare cu „U” Cluj chiar dacă este o echipă de liga a IV-a este o echipă care se respectă. Promovarea rămâne bineînţeles un obiectiv primordial, sunt 5 puncte faţă de ocupanta locului 1. Nu sunt multe dar cred eu că atâta timp cât sunt aici o să facem tot posibilul ca să promovăm. Acesta este şi motivul pentru care am adus şi jucători noi, care au trecut  pe la Liga I şi nu ne ascundem dorinţa de a juca anul viitor în Liga a II-a. Relaţia mea cu Ousmane N’Doye este una foarte bună, este curtat chiar de Florin Prunea, noi sperăm să revină înapoi la Deva, sperăm să îl aducem după ce se rezolvă situaţia lui cu viza.”

Răzvan Mariş viceprimarul municipiului Deva: „Primăria Deva rămâne nu numai alături de formaţie ci şi alături de toate sporturile din Deva. Noi ne-am dorit să fim alături şi de echipa de handbal dar dacă Curtea de Conturi aşa a stabilit, noi nu avem ce face decât să ne conformăm situaţiei. Referitor la echipa de fotbal de la Centrul de Excelenţă Deva aceasta nu are CIS-ul iar neavând CIS nu putem să continuăm acea finanţare. Această situaţie nu este numai la Deva ci este pe toată ţara o ştie şi preeşedintele federaţiei Cosmin Bârleanu. Încercăm să găsim o variantă pentru că eu cred că este important dacă nu se găseşte soluţia din partea federaţiei să o găsim noi. Problema nu este la primăria Deva ci la federaţie, care trebuie să-şi rezolve problema cu CIS-ul. Noi am cerut în cadrul primăriei să ne dea acea grupă în cadrul CNS Cetate să fie reprezentată de noi, să preluăm jucătorii dar nu cred că o să fie de acord cu această soluţie. Până şi terenul II de fotbal la stadion care era în sarcina federaţiei să-l finalizeze, gazonul este adus, dar trebuie pus la temperaturi de peste 10 grade iar în momentul de faţă a rămas aşa în „aer”. Dacă federaţia nu mai este în măsură să susţină finalizarea terenului o vom face noi primăria. Primăria şi Consiliul Local a suplimentat anul acesta sumele alocate pentru sport pe legea 350, per total sumele au crescut undeva la 15% .”

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + șaisprezece =

ACTUALITATE
Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara         Accident rutier pe DN 66, cu doi răniți         Consiliul județean a returnat 2.000.000 lei pentru drumul din munții Orăștiei         Atleta Maria Cioncan va fi comemorată în Hunedoara         Incident grav în gara Devei. Agenții de pază au deschis focul         Autoutilitară mistuită de flăcări pe autostradă         Familii amenințate cu evacuarea din cantoanele gării Devei. Cum se va transforma zona         Un medic specialist va reprezenta interesele cetățenilor din Archia în Consiliul Local Deva         Cod galben de polei în Hunedoara