Retrospectiva anului 2016 în atletismul hunedorean

Anul 2016 a început cu desemnarea atletei Florentina Marincu (foto), de la CNS  „Cetate” Deva, sportiva anului în judeţul Hunedoara, de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret. Marincu care era câştigătoare a trei medalii europene şi trei balcanice, la senioare şi junioare în anul anterior s-a impus câştigând proba de săritura în lungime cu o performanţă de 6.49 metri din cadrul primei etape a Campionatului Naţional indoor, concurs ce a deschis sezonul atletic oficial din România. În aceeaşi competiţie în Sala din Complexul bucureştean „Lia Manoliu”, Andrei Deliu de la SCM Deva multiplu campion naţional în 2015, s-a impus în concursul săritorilor cu prăjina trecând peste cinci metri. O lună mai târziu atleta antrenată de Nicolae Alexe s-a impus în cadrul Campionatelor Naţionale Universitare de la Bacău câştigând probele de săritură în lungime şi 60 de metri cu o performanţă de 6,20 de metri la lungime şi 7,66 la viteză.

Andrei Deliu şi Georgiana Timu în prim plan

Tot în luna februarie  doi reprezentanţi ai cluburilor SCM Deva şi CNS „Cetate” Deva au obţinut două clasări pe podium la etapa a II-a a Campionatului Naţional, desfăşurată la Bucureşti.  Sportivul antrenat de Florin Bucur Andrei Deliu (foto) SCM Deva, a câştigat proba de săritura în lungime, cu o performanţă de 5.00 metri. A doua clasare pe podium a fost reuşită de junioara  Georgiana Timu (CNS „Cetate” Deva), care s-a poziţionat pe locul trei, în proba de săritura în lungime cu o performanţă de 5,24.

Campionatul naţional dominat de sportivii  hunedoreni

A urmat Campionatului Naţional de Atletism în Sală pentru juniori II şi juniori III, desfăşurat în Bucureşti. Atleţii legitimaţi la cluburile din judeţul Hunedoara au cucerit nu mai puţin de şapte medalii  două de aur, patru de argint şi una de bronz.

Medaliatul cu aur de la FOTE 2015, Bogdan Sitoianu (CNS Cetate Deva – foto), şi-a respectat blazonul, clasându-se pe primul loc în proba de săritura în lungime la juniori II, cu un salt ce a măsurat 6,81 metri, la triplusalt, clasându-se pe locul 2. cu o săritură de 14,74 metri. Georgiana Timu, la nivel de junioare III s-a clasat pe primul loc la săritura în lungime, cu un salt de 5,48 iar la triplusalt pe locul 3, cu o săritură de 11,36 metri. La săritura în lungime pentru juniori III, Rareş Maier (CNS Cetate Deva) a sărit 5,78 metri, clasându-se pe locul 2. Celelalte două clasări pe podium, ambele pe treapta a doua, au fost obţinute de Mihai Popa (CSŞ Hunedoara), la 60 de metri liber şi ştafeta feminină de 4×2 tururi de la CSŞ Hunedoara, formată din Cezara Bucur, Sarah Scurtu, Denisa Ţibichi şi Cerasela Imbuzan.

 

„Cupa de Cristal” în vitrina CSM Deva

 

Andrei Răzvan Deliu mai câştigă un titlu  în etapa finală a Campionatului Naţional indoor dotată cu  „Cupa de Cristal”, în proba de săritură cu prăjina, 5,10 metri. Un rezultat valoros în cadrul competiţiei a obţinut şi Florentina Marincu, de la CNS „Cetate” Deva, care s-a clasat pe locul cinci în finala probei de 60 de metri, cu timpul de 7,61 secunde. În proba de săritură în lungime masculin seniori, juniorul Bogdan Sitoianu de la CNS „Cetate” Deva s-a clasat pe locul 12 cu un rezultat de 6,82 metri.  O ediţie a CN indoor la care au participat 227 de atleţi, 59 la feminin şi 168 la masculin, de la 71 de cluburi din ţară.

Record personal şi calificare la europene

Bogdan Sitoianu (foto) triumfă în concursul juniorilor I deşi era junior II în finala probei de lungime a Campionatului Naţional de Juniori I etapă disputată la începutul primăverii. Elevul antrenorului Mihai Luca stabilea un record personal cu 7,19 metri şi realiza baremul de calificare la Campionatul European de minimum 7 metri. La o săptămână distanţă alte două medalii revin sportivului de la CNS Cetate Deva şi la Campionatul Naţional al Juniorilor II, aur la săritura în lungime (7,11 metri) şi argint la triplusalt (14,75 metri).

 

Veteranii hunedoreni triumfă la Campionatul Balcanic

 

Campionatul Balcanic şi cel de sală rezervat veteranilor la Bucureşti aducea primele succese în 2016 hunedorenilor. Atleta Violeta Muntean din Vulcan a câştigat titlul de campioană balcanică la categoria 55-60 de ani în proba de 60 de metri plat. Veteranul Petru Ambruş la 80 de ani a obţinut şapte medalii, în cursa de 60 de metri garduri câştigând titlul balcanic şi cel naţional. La triplusalt şi săritura în lungime a devenit vicecampion balcanic şi campion naţional.

 

Şase medalii la Bacău şi patru trofee la Reşiţa

În luna Martie atleţii de la CNS „Cetate” Deva şi CSS Hunedoara au cucerit şase medalii la finala Campionatului Naţional de atletism rezervată juniorilor III, desfăşurată la Bacău, şi patru trofee la Campionatul Naţional de Marş, care a avut loc la Reşiţa.  Georgiana Timu la doar 14 ani şi antrenată de Nicolae Alexe, a obţinut două medalii, locul I în proba de săritura în lungime cu o performanţă de 5.33 metri şi locul doi în proba de triplusalt cu 11.12 metri. Tot două medalii, ambele de argint, a obţinut şi Rareş Maier, care s-a clasat pe locul doi la triplusalt cu 12.79 metri şi la săritura în lungime cu 5,86 metri. A cincea medalie pentru CNS „Cetate” Deva a fost una de bronz şi a fost cucerită de Alexandru Constantin în proba de triplusalt cu o săritură de 10.60 metri. În cadrul aceleiaşi competiţii, Mihai Patrick Petre de la CSS Hunedoara un specialist al probelor de viteză antrenat de Marieta Ilcu şi Florin Bucur a cucerit medalia de aur şi a devenit campion naţional în cursa de 60 de metri cu timpul de 7.35 secunde. Tot în competiţia de la Reşiţa junioarea I Alexandra Maier a obţinut titlul de vicecampioană naţională cu echipa clubului CSS Reşiţa în proba de 10 kilometri marş. La categoria junioare III, CSS Hunedoara au obţinut medalia de argint în proba de echipe prin Estera Bolohan, Lavinia Fedeleş şi Felicia Andrei la trei kilometri marş. Iar în concursul de la copile I, Anamaria Bolohan a cucerit titlul de campioană naţională la individual, iar Anamaria Bolohan, Iulia Marton şi Petronela Stan au fost cele mai bune din ţară la doi kilometri marş.

 

Argint “viu” la Campionatul Universitar

 

În luna mai  atleta Maria Florea de la CS Ghelari Hunedoara a obţinut două medalii de argint în cadrul finalei Campionatului Universitar, desfăşurat la Piteşti, la finalul săptămânii. Sportiva antrenată de Emerson Toma a concurat pentru Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, unde este studentă, a ocupat locul doi în cursa de 800 de metri cu timpul de 2.14.21 şi în proba de 1500 de metri 4.35.89.

 

Copii vin tare din urmă în campionatul naţional

 

O pagină de istorie o scriu şi tinerii sportivi de la CSŞ Hunedoara şi CNS Cetate Deva care şi-au adjudecat două medalii de aur, două de argint şi trei de bronz în finala campionatului naţional de copii 1,2 şi 3, desfăşurată la Bucureşti. Pe prima treaptă a podiumului a urcat Anamaria Bolohan, care a cucerit medalia de aur în proba de 2.000 de metri marş, la copii 1 (născuţi în anii 2003-2004), sportiva de la CSŞ Hunedoara s-a impus cu timpul de 10 minute, 37 de secunde şi 87 de sutimi. În aceeaşi probă, colega sa de club Iulia Marton, a obţinut medalia de bronz, cu timpul de 11 minute, 38 de secunde şi 47 de sutimi. Cealaltă medalie de aur a hunedorenilor a fost reuşită de Eduard Agrigoroaie (foto), în proba de triatlon oină, la categoria copii 2 (născuţi 2005-2006). Medalii de argint au cucerit Raul Dan (CNS Cetate Deva), la 1.500 de metri, copii 1, deveanul terminând cursa  cu un timp de 4 minute, 35 de secunde şi 92 de sutimi, precum şi Maria Radu (CSŞ Hunedoara), la triatlon, copii 1. Celelalte două medalii de bronz le-au revenit Petrinei Pivniceru (CSŞ Hunedoara), la 80 de metri liber, copii 1, cu timpul de 10 secunde şi 81 de sutimi şi lui Ionuţ Huţanu (CSŞ Hunedoara), în proba de triatlon 600 copii 2.

 

Rezultate şi la juniori II

 

Alte două titluri la naţionalele de juniori II de la Piteşti au revenit hunedorenilor Denisa Bota  în proba de 5000 de metri şi Bogdan Sitoianu la săritura în lungime. Aceiaşi sportivi au mai urcat o dată pe podiumul de premiere pe treapta a doua în probele de 3000 de metri şi triplusalt. Comportări bune au avut şi sportivii de la CSŞ Hunedoara, chiar dacă nu au obţinut clasări pe podium. Alexandru Huţanu s-a situat pe locul 4 la 5.000 de metri, şi pe locul 7 la 3.000 de metri. Claudia Popp s-a clasat pe locul 4 la 800 de metri feminin iar Sebastian Duca a obţinut locul 5 pe aceeaşi distanţă, la masculin.

Bronz la Campionatul European

În 2 iulie la Krusevac (Serbia), Denisa Bota şi Bogdan Sitoianu urcau pe podiumul campionatului balcanic pentru juniori II. Cei doi sportivi obţineau medalia de bronz în probele de 3000 de metri şi săritura în lungime.

Pentru Bogdan Sitoianu era doar încălzirea pentru Campionatul European ce urma să aibă loc la Tibilisi, unde sportivul legitimat la CNS Cetate Deva şi-a adjudecat medalia de bronz sărind 7,31 de metri stabilind un nou record personal.

 

Hunedoara mai bună la sprint iar Deva la sărituri

 

În plină vară atletismul hunedorean obţinea rezultate şi la naţionalele de juniori III. Sportivii de la cluburile CSŞ Hunedoara şi CNS Cetate Deva au obţinut şase medalii la etapa finală a Campionatul Naţional de Atletism pentru Juniori III, desfăşurat la Cluj. Astfel, hunedorenii au cucerit două medalii de aur şi una de bronz iar devenii, trei medalii de argint.

Patrick Popa, de la CSŞ Hunedoara, este cel mai bun sprinter la categoria sa de vârstă, reuşind să obţină titlurile de campion la 100 şi 200 de metri liber. Elevul lui Florin Bucur s-a impus în 11,32 secunde în prima probă şi în 22,95 secunde în cea de-a doua, adjudecându-şi două medalii de aur. De asemenea, ştafeta feminină de 4×100 de metri (foto), de la CSŞ Hunedoara, în componenţa Cezara Bucur, Denisa Tibichi, Cerasela Imbuzan şi Sarah Scurtu, a obţinut medalia de bronz.

Devenii mai buni la sărituri au obţinut rezultate bune la sărituri, reuşind să câştige trei medalii de argint în proba masculină şi feminină de triplusalt, şi cea feminină de săritura în lungime. La triplusalt masculin, Rareş Maier s-a clasat al doilea, cu 12,61 metri iar în proba feminină, Georgiana Timu a obţinut aceeaşi poziţie, cu un salt de 11,28 metri. Aceeaşi sportivă s-a clasat pe locul 2 şi la săritura în lungime, cu un rezultat de 5,39 metri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece + doisprezece =

ACTUALITATE
Nicolae Gherghin, colecționarul de timp         3.000 de sancţiuni au fost aplicate de Poliţia Locală Deva         Peste 30 de proiecte de hotărâre sunt supuse dezbaterii şi aprobării Consiliului Local Deva         Schi-alpinismul, recunoscut drept sport olimpic. Selecţia pentru lotul naţional, la finele lui ianuarie         Până acum, 820 de concurenţi vor alerga la înălţime. Pe 17 iunie, la Retezat SkyRace Intersport!         Tragedie pe un bulevard din Hunedoara. Un tânăr a fost implicat într-un accident mortal         Gealaţii lui Arion către secretarul general PNL Hunedoara: „Îţi sparg faţa şi maşina”         Mesajul lui Traian Berbeceanu către ministrul Justiției         Călători străini prin judeţul Hunedoara: „O mică Elveţie!”         Când va fi dată sentința în dosarul de proxenetism al lui Daniel Pleșcan         Peste 100 de jandarmi vor asigura ordinea în stațiunile Hunedoarei         Hoț arestat după ce a atacat paznicii unui transport de cărbune din Valea Jiului         AU DEPUS JURĂMÂNTUL. Poliția Hunedoara se întărește cu 60 de agenți         PROCESUL DECENIULUI. Domeniul Kendeffy din Retezat, la ultimul termen de judecată         Violatorul care și-a mutilat fosta iubită a cerut eliberarea         Tribunalul Hunedoara decide soarta fostului primar Cornel Resmeriță         Ce șanse mai au proiectele de restaurare din Hunedoara depuse la ADR VEST         DOSARELE „PETRU GROZA”. Răfuielile din presa hunedoreană a anilor interbelici         ÎNGRIJORĂTOR: Numărul diabeticilor nou depistaţi a crescut cu o treime în ultimii patru ani         Bibliotecarul Avram Iancu vrea să străbată înot cei 2.860 de kilometri ai Dunării