LIGA A III-A DE FOTBAL. FC Hunedoara a câştigat derby-ul judeţean

Derby-ul judeţului la fotbal, care se desfăşoară acum doar la nivelul Ligii a III-a a avut loc sâmbătă după masă la Hunedoara.

Onoraţi de un campion mondial.

Pe o căldură teribilă, pe stadionul „Michael Klein” din municipiul de pe malurile Cernei, s-au întâlnit, într-un meci contând pentru etapa a patra a Ligii a III-a, seria a IV-a, FC Hunedoara şi CNS Cetate Deva, singurele echipe din judeţul nostru care evoluează în eşalonul fotbalistic terţ al României. Derby-ul judeţului a fost aşteptat cu destul interes, în tribunele stadionului din Hunedoara fiind peste 1.000 de oameni, aceştia aplaudând, la scenă deschisă, lovitura de începere a meciului, care a fost dată de Cosmin Gârleanu, proaspătul campion mondial de box de junior, originar din oraşul de sub furnale. Jocul a început cu o uşoară tatonare, după care gazdele au apăsat pe acceleraţie, şuturile lui Drăgoescu, cel care avea să facă o partidă excelentă, din minutele 6 şi 7 trecând cu puţin peste poarta Devei.

Ghinionistul Tecsi

În ciuda căldurii, jocul este antrenant, consemnându-se numeroase faze de poartă. Astfel, în minutul 12 hunedoreanul Tecsi şi-a început seria ratărilor cu o execuţie din întoarcere, trimiţând puţin pe lâgă poarta lui Raţ, iar la faza ce a urmat, pe atacul Devei, Pribac expediază un şut bun de la 17 metri, puţin lateral, peste buturile gazdelor. Apoi CNS Cetate se vede mai mult în atac, Pribac şi Vajda, în minutele 17 şi 18, irosind două bune oportunităţi de a înscrie, imitaţi fiind de Tecsi, care a ameninţat poarta Devei cu două lovituri cu capul, în minutele 19 şi 23, la prima mingea fiind scoasă de pe linia porţii de stoperul oaspeţilor, Boldea. Şi ceea ce plutea în aer s-a întâmplat, gazdele deschizând scorul prin Bozian, în minutul 28, care a înscris, din alergare, cu un şut din drop, de la 25 de metri, mingea lovind pământul în faţa lui Iancău şi, apoi, a intrat în plasă. După gol devenii au căzut, până la sfârşitul primei reprize având o singură tresărire ofensivă, în minutul 36, când şutul lui Şaucă este scos, de sub bară, de Raţ. În schimb, însă, cei de la FC Hunedoara s-au întrecut în ocazii. În minutul 33 Iancău iese la marginea careului şi îl deposedează, in extremis, pe Drăgoescu, iar 120 de secunde mai târziu Kelemen intervine în faţa lui Tecsi, în careul mic, prin alunecare, evitând un nou gol. În minutul 37 Drăgoescu, pe contraatac, trece în viteză de mai mulţi adversari dar nu mai are forţa necesară să îl învingă pe portarul Devei. Urmează, apoi, două ratări ale aceluiaşi Tecsi, în minutele 40 şi 42, la prima fază ghinionistul atacant al Hunedoarei trimiţând în bara laterală, cu o execuţie pretenţioasă. Repriza se încheie tot cu Hunedoara în atac, Bozian, autorul golului care a stabilit scorul la pauză, trimiţând un lob de la 35 de metri puţin peste poartă.

Hatt-trick Bozian

Mitanul secund începe tot cu gazdele în atac, în minutul 47 lovitura de cap a lui Mardare trecând pe lângă vinclu. Iar în minutul 51 gazdele se desprind pe tabela de marcaj, graţie aceluiaşi Bozian care, beneficiind de o centrare foarte bună a lui Drăgoescu, după trei şuturi, primele două fiind respinse de Ungureanu, a reuşit să trimită în plasă, de la 10-11 metri, ducând scorul la 2-0. Deva are o mică tresărire de orgoliu, în minutul 53, când lovitura liberă de la 25 de metri a lui Pribac este respinsă de Raţ, apoi, la faza următoare, la cealaltă poartă, Crengăniş, din patru metri, trimite peste poartă o minge venită după o centrare a excelentului Drăgoescu. În minutul 56 CNS Cetate putea relansa jocul, dar şutul lui Şoit, din 8 metri din lateral, care a profitat de o neînţelegere a fundaşilor centrali de la Hunedoara, este respins, in extremis, de Raţ. Soarta partidei se va scrie în minutul 64, când Bozian reuşeşte hatt-trick-ul. Atunci decarul Hunedoarei a pătruns prin centrul defensivei oaspeţilor, foarte buine servit de proaspăt – intratul Ursachi şi, cu calm, a înscris elegant, pe lângă Iancău, cu un şut cu latul de la 7-8 metri, aducând scorul la 3-0.

Aplauze la scenă deschisă

Antrenorul Hunedoarei, Victor Roşca, decide să îşi menajeze, pe finalul jocului, pe cei mai buni jucători ai săi, pe Drăgoescu şi pe Bozian, aceştia părăsind terenul de joc, în minutele 69 şi 72, în aplauzele publicului. Jocul continuă tot cu Hunedoarta în atac, lovitura cu capul din minutul 74 a lui Ursachi, de la zece metri, fiind reţinută de Iancău. Apoi orice vis al Devei este spulberat în minutul 77, când Pribac primeşte direct cartonaşul roşu pentru un fault intenţionat asupra lui Ursachi, când acesta nu avea mingea. Din lovitura liberă care a urmat Tecsi şi-a încheiat seria ratărilor cu un şut peste poartă de la 19 metri, iar Hunedoara a început să se relaxeze. Deva, chiar şi un un om în minus, putea să înscrie în minutul 80, prin Şumţiu, introdus pe teren după pauză de Marius Sîrbu, lovitura de cap a acestuia ocolind spaţiul porţii. La faza următoare C. Creciunesc, altă rezervă, trage bine, dar Iancău respinge, şi, la atacul oaspeţilor ce a urmat, Suciu, dintre Maghici şi Mardare, trage cu pământul din marginea careului mare, nu foarte puternic, Raţ nu are nicio reacţie, şi scorul devine 3-1. Hunedoara joacă, firesc, la păstrarea rezultatului, Deva nu poate face prea multe, toată lumea aşteaptă safârşitul jocului, dar acesta se prelungeşte, justificat, cinci minute. În primul minut al prelungirilor Ursachi ratează cea mai mare ocazie a meciului, de la trei metri, cu toată poarta goală în faţă şi nemarcat, dând peste poartă. În al treilea minut al prelungirilor re restabileşte echilibrul numeric de pe teren, Ionicescu părăsind gazonul accidentat şi nu a mai putut fi înlocuit, toate schimbările fiind făcute, iar jocul se încheie cu un şut al lui Vajda, reţinut de Raţ.

La un gol de primul loc

În urma acestui rezultat, FC Hunedoara, a urcat pe locul al doilea în clasament, cu nouă puncte, la egalitate cu liderul, ASU Poli Timişoara, care a pierdut la Lugoj, bănăţenii având un plus de un gol la golveraj, în timp ce Deva este pe locul al doisprezecelea, cu trei puncte. Etapa viitoare FC Hunedoara merge la CSU II Craiova, echipă de locul treisprezece, în vreme ce CNS Cetate Deva va întâlni, acasă, a cincea clasată, Naţional Sebiş.

Caseta

Liga a III-a, seria a IV-a

Etapa a IV-a, rezultate

18 septembrie, ora 17:00
CSM Lugoj – ASU Poli Timişoara 1-0
Precupanu (9)
ACSO Filiaşi – Măgura Cisnădie 0-1
Ad. Radu (49)
Pandurii II Târgu Jiu – CS U Craiova II 2-0
Dănăricu (58, 87 – pen.)
Naţional Sebiş – CS Ineu 1-0
Velici (70)

19 septembrie, ora 17:00
Metalurgistul Cugir – Millenium Giarmata 2-2
Necşulescu (23), Piko (43) / Beloescu (65), Dobra (73)
FC Hunedoara – CNS Cetate Deva  3-1
Bozian (28, 49, 63) / Suciu (80)
Minerul Motru – Performanţa Ighiu 1-1
Dicu (5) / S. Turuş (7)
Nuova Mama Mia Becicherecu Mic a stat.

Clasament

1 ASU Poli Timişoara 4 3 0 1 8-2 9  
2 FC Hunedoara 4 3 0 1 9-4 9  
3 Pandurii II Târgu Jiu 4 2 2 0 5-1 8  
4 Metalurgistul Cugir 4 2 1 1 9-6 7  
5 Naţional Sebiş 4 2 1 1 2-2 7  
6 Mama Mia Becicherecu Mic 3 2 0 1 6-6 6  
7 CSM Lugoj 4 2 0 2 4-4 6  
8 Performanţa Ighiu 4 1 2 1 4-4 5  
9 CS Minerul Motru 4 1 2 1 2-4 5  
10 Măgura Cisnădie 4 1 1 2 1-4 4  
11 ACSO Filiaşi 4 1 0 3 5-7 3  
12 CNS Cetate Deva 3 1 0 2 4-6 3  
13 CS Universitatea Craiova II 3 1 0 2 3-6 3  
14 Millenium Giarmata 4 0 2 2 3-6 2  
15 CS Ineu 3 0 1 2 1-4 1

 

Etapa viitoare

Vineri, 25 septembrie, ora 17.00

CNS Cetate Deva – Naţional Sebiş

Mama Mia Becichercu Mic – Pandurii II Târgu Jiu

Sâmbătă, 26 septembrie, ora 17.00

CSU II Craiova – FC Hunedoara

Metalurgistul Cugir – Minerul Motru

Millenium Giarmata – CSM Lugoj

ASU Poli Timişoara – ACSO Filiaşi

CS Ineu – Performanţa Ighiu

Măgura Cisnădie – stă

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Soarta minelor Lupeni şi Lonea e pecetluită. Nici măcar nu sunt luate în calcul în Strategia Energetică a României         Tânăr prins la furat în Hunedoara         Zilele Maghiare din Județul Hunedoara – 22-30 septembrie 2018         Episcopia Devei și Hunedoarei a câștigat procesul pentru numele și imaginea duhovnicului Arsenie Boca         Arborii de pe Bulevardul Corvin au fost extrași, pentru noua pietonală. Vor fi plantați alții în locul lor         Copilă de 10 ani, rănită pe trecerea de pietoni         Accident grav în Deva         Nicio speranță pentru gara Hunedoarei și pentru calea ferată spre Simeria, la șase luni de la închidere         CEH furnizează servicii de sistem de cel puţin 400 MW până în 2020         O seară de astronomie, airsoft pe timp de noapte și concert rock în Cetatea Devei         Expoziție la muzeu: „Frumusețea neconvențională. Arta tatuajului”.         Mircea Nistor a fost propus cetățean de onoare al județului Hunedoara         Lansare de carte: Dumitru Tâlvescu, volumul de versuri „Prosperia”         PE MINUS/ Rectificare de buget negativă la Lupeni. Primarul vrea să meargă în instanţă!         SALVARE LA ÎNĂLŢIME/ Simulare de cutremur la Vulcan. Cum a decurs exerciţiul         Super-tunelul construit la Orăștie, pe magistrala feroviară de mare viteză         Bani europeni pentru reabilitarea termică a blocurilor din Deva         Cronica unei ecologizări mânjite populist de primarul Cazacu         „Găinarii” lemnelor de foc amendați de Poliție         A secat complet Lacul Săulești