Marian Munten ANR
1-aurel-moldovan-1

Interviul săptămânii în sportul hunedorean: Antrenorul Avram Moldovan

Clubul Inter Petrila a aniversat în luna octombrie 95 de ani de la înființare într-un cadru festiv în incinta stadionului cu participarea unor glorii ale fotbalului din Petrila din anii ’50-’60, toate acțiunile culminând cu un meci demonstrativ și o masă precum și împărțirea unor cadouri, diplome și premii speciale. Echipa Inter Petrila este revelația turului de campionat din Liga a IV-a județeană cu 8 victorii și o înfrângere într-un meci restanță al etapei I disputat la Aurul Certej. Pentru poziția pe care o ocupă în clasament, ambiția și modul cum își motivează jucătorii Avram Moldovan este antrenorul săptămânii în sportul hunedorean.

Locuiește în Petrila și pe 29 octombrie și-a aniversat ziua de naștere. La 45 de ani este căsătorit, are doi băieți și o familie de excepție, este cadru didactic pasionat de munca pe care o face atât în sistemul hunedorean de învățământ cât și pe terenul de fotbal. Îmbină perfect munca de profesor de educație fizică la Liceul din Petrila, cu o vechime de 20 de ani, și pe cea de antrenor de fotbal. Perioada cea mai lungă a desfășurat-o la juniori la Petroșani. De aproximativ cinci ani Moldovan, zis „Vuță”, este la echipa Inter Petrila, unde s-a ocupat de cele două echipe juniori și seniori. Îi place fotbalul și este un hoby pentru el. Printre izbânzile sale cu echipa a ocupat anul trecut locul II în clasament la două puncte de prima clasată Hercules Lupeni, precum și locul II în Cupa României pe județ. Vicecampion național la fotbal de sală la cupa ”Coca Cola” în vara anului trecut cu elevii săi la Pitești.

„Ziarul Hunedoreanului”: Cum se prezintă lotul și ce jucători ați adus pentru actualul sezon?

Avram Moldovan: Sunt aceiași jucători, dar am pierdut din jucători, doi băieți juniori care au plecat la Facultatea de Educație Fizică la Cluj, Andrei Cozac și Vlad Rada. De asemenea am mai pierdut un jucător, Dumitru Alexandru, care a plecat la muncă în străinătate. Lotul nostru de jucători mai are de suferit la finalul campionatului datorită faptului că jucătorii nu au un loc de muncă stabil aici la noi și pleacă la muncă în străinătate prin contracte de două-trei luni și îi pierdem. Probabil ăsta este și motivul pentru care am pierdut meciul de la Certej.

„Ziarul Hunedoreanului”: Ce s-a întâmplat în meciul de la Certej?

Avram Moldovan: Nu ne-am închegat bine și asta a fost. A fost ceva incredibil, ne-am pierdut noi luciditatea, ne-am pierdut cumpătul, am condus cu 1-0  și am avut trei ratări incredibile. La pauză scorul era 1-1, ne-au egalat dintr-o greșeală mare de arbitraj, probabil voită sau nevoită, acum nu mai contează pentru noi.  În repriza a doua pe un joc de dominare al nostru am luat un gol de la 40 de metri pe o greșeală de portar.

„Ziarul Hunedoreanului”: Ce obiective aveți anul acesta?

Avram Moldovan: Anul acesta vrem să ne luăm revanșa, să fim noi pe primul loc, avem încă un retur lung în care poate să apară orice, vrem să câștigăm campionatul. La rezultatul pe care îl avem în prezent, locul I în clasament, au contribuit și conducerea formată din  președintele clubului Adrian Duma și Cosmin Negoie precum și jucătorii și antrenorii.

„Ziarul Hunedoreanului”: Cum stați cu plățile și salariile la jucători?

Avram Moldovan: Noi nu avem salarii, avem o indemnizație de efort, important este faptul că primăria este aproape de echipă și ne sprijină atât cât pot. Este interes și din partea conducerii orașului, vin și la meciuri atunci când pot și ne susțin.

„Ziarul Hunedoreanului”: Cum se prezintă lotul de jucători?

Avram Moldovan: Avem un lot de 16 jucători care-i cuprinde pe Marius Haring și Valentin Gâmbuță portari. Fundașii Vlad Traian, Lucian Coste, Adrian Agapi, Ion Androne și Adrian Câmpean care este căpitanul echipei și antrenor secund. Mijlocașii Ion Torkoș, Iosif Kalai, Bogdan Matei, Daniel Horthvat, Adrian Duma, Robin Perșe, Bogdan Keszeg, atacanții Adrian Dolha și Daniel Zavracu. Avem  un lot cu multe specializări  în rândul jucătorilor. Avem patru pompieri, doi paramedici, doi mineri și un pădurar.

„Ziarul Hunedoreanului”: Care a fost pentru echipă meciul cel mai greu în actuala stagiune?

Avram Moldovan: Meciul cel mai greu pentru noi din punctul meu de vedere este cel care urmează ca de fiecare dată, meciul cu Călan din etapa a X-a. Până în prezent, în afară de meciul cu Certejul  toate au fost ușoare și datorită faptului că avem jucători cu experiență care au jucat și în Liga I și Liga a II-a fiind vorba de Adrian Câmpean care este liderul și căpitanul echipei. Apoi Iosif Kalai, jucător care a evoluat în trecut la Jiul Petroșani și Poli Iași în perioada lui de glorie, care își pune de asemenea amprenta asupra echipei chiar dacă el nu joacă 20 de minute. Are câteva minute în timpul meciului care pot să facă diferența și nu odată a reușit să marcheze golul decisiv sau să dea o pasă decisivă contând mult în victoria fiecărui meci. Ce este esențial este că toți sunt autohtoni, toți sunt de la noi din Petrila.

„Ziarul Hunedoreanului”:  Punctele forte pentru următorul meci?

Avram Moldovan: Noi avem un moral bun, deoarece în ultimele meciuri pe care le-am disputat la Călan s-au încheiat numai victorii, că au fost meciuri de campionat sau meciuri de cupă am avut numai victorii. Acum știm bine că și Călanul are o echipă bună, au reușit să facă un meci egal cu Lupeniul și au reușit să câștige la Certej unde noi nu am câștigat. Noi nu-i neglijăm și chiar o să-i respectăm  și o să tratăm jocul cu seriozitate. Sunt convins că vor  victoria, la fel eram și noi pe vremuri când eram la jumătatea clasamentului de fiecare dată ne doream când jucam cu echipa de pe primul loc să fim cel puțin la fel de buni ca ei. Și așa vor face și cei de la Călan, sunt convins, nu va fi un meci ușor dar noi dacă ne păstrăm calmul, luciditatea și vor juca, la finalul meciului vom fi învingători. Pentru meciul de duminică nu ne putem baza pe doi jucători accidentați la antrenamente înainte de meciul cu Crișciorul portarul Haring și Iosif Kalai.  Suntem totuși dezamăgiți de faptul că cei de la Crișcior nu au venit să joace cu noi. Aveam jocul de la final de săptămână, cel mai bun mijloc de antrenament este jocul, era un antrenament important. Acum nu ne interesa scorul, ne interesa jocul în sine. A fost al doilea an la rând când nu s-au prezentat. Normal la două neparticipări regulamentul te exclude din competiție, dar ei au reprogramată etapa de la Uricani și atunci nu o să fie excluși.

„Ziarul Hunedoreanului”: Ce veți face dacă veți câștiga campionatul?

Avram Moldovan:  Noi o să ne facem treaba evident și o să vedem. Anul acesta nu se mai dă baraj de promovare, echipa care termină pe primul loc merge direct în Liga a III-a. Financiar este foarte greu, dacă vom putea merge vom merge, dacă nu asta este. Fotbalul îl facem de plăcere de la juniori până la seniori, la antrenori este un mod de viață al nostru precum alții care merg sâmbăta la pescuit sau joacă table. Noi mergem să jucăm fotbal la acest nivel de fotbal amator, eu așa îl consider chiar dacă se joacă în mod organizat.

„Ziarul Hunedoreanului”: Mult succes!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece − 4 =

ACTUALITATE
Accident grav provocat de un tânăr de 18 ani         Criminal condamnat la 13 ani de închisoare         Gara municipiului Brad a împlinit 120 de ani de la inaugurare         Românii din judeţul Hunedoara despre etnicii germani: plecarea lor este o pierdere pentru România         Personaje misterioase ale istoriei – 100 de ani de la moartea lui Rasputin         Viață de scriitor în satul izolat al Hunedoarei: Gelu Diaconu a dat capitala pe traiul liniștit în Bătrâna         Bolnav de cancer, Alexandru are nevoie de ajutorul nostru. Al tuturor         Pădurari din Hunedoara controlați de Garda Forestieră         Pompierii i-au vizitat pe copiii de la un centru de plasament din Orăștie         ȘI POLIȚIȘTII PARCHEAZĂ ILEGAL. Agentul „grăbit” la covrigi a fost dat de gol pe Facebook         Accident mortal pe DN 7         Minoră căutată de Poliție, după ce nu a mai revenit acasă         Bătrân înșelat cu 6.000 de lei         ÎN PRAG DE SĂRBĂTORI. Hunedoara, din nou în criza gunoaielor         Înainte de sărbători, hunedorenii „au invadat” cabinetele stomatologice         Pompierii au stins trei incendii izbucnite în VUlcan, Lupeni și Hunedoara         BLOCAJ ÎN MINELE URICANI ȘI PAROȘENI. Sute de mineri au protestat pentru salariile restante         Cum a început povestea tezaurelor antice, furate din Sarmizegetusa Regia         Turneu de Crăciun – Oare te-ai gândit? Corul Sanctus Pro Deo         ”PERLA ARDEALULUI” NU-ȘI GĂSEȘTE CUMPĂRĂTOR. Telekom România vinde stațiunea Vața Băi cu 2,2 milioane de euro