foto flash fotbal cu mircia muntean

INTERVIU. Flash fotbal… cu Mircia Muntean

Pe Mircia Muntean, proaspăt reales primar al municipiului Deva, l-am întâlnit zilele trecute la Baza Real Sport din Deva unde se disputa finala mare a Campionatului Național de Minifotbal Amatori. Primar cu o experiență și o vechime de 16 ani la conducerea  municipiului Deva, încă din tinereţe a jucat fotbal de performanță la multe echipe divizionare pe atunci. Fiind un cunoscător al sportului în general, Mircia Muntean are o bună contribuție la organizarea campionatului de la Deva. Și acest aspect a fost confirmat inclusiv la conferința de presă de la Deva organizată înaintea începerii turneului. Ioan Onicaș, președintele Federației Române de Fotbal Amatori și Tiberiu Lajos, vicepreședinte, i-au adresat numai cuvinte de laudă și mulțumire pentru organizarea celei de-a X-a ediții la Deva și Hunedoara.  Pe o căldură sufocantă în amiaza mare, la pauza scurtă dintre reprize, aflându-se direct pe gazon strângând mâna antrenorilor, flancat la colțul terenului de fotografi și stafful tehnic al echipelor, amabil, primarul ne-a răspuns la câteva îtrebări puse în fugă cu promisiunea că vom reveni asupra problemelor sportive de la Deva.

Reporter: Care este perspectiva fotbalistică în municipiul Deva, corelat cu scandalul privind finanțarea sau nefinanțarea echipei CNS Cetate Deva ?

Mircia  Muntean:  Eu știu că am lăsat o echipă divizionară B, echipă care nu retrogradase de mai bine de 7 ani în municipiul Deva. Eram mândru atunci de fotbalul pe care îl aveam, 8 grupe de copii, aveam speranțe, eram asociați cu Dinamo, o perspectivă foarte favorabilă. Viața așa a fost, eu am plecat de la Primărie şi nu am mai vrut să candidez, iar alții au trebuit să ia de la început totul. Obstacolele sunt grele, sunt mari, lipsa financiară, lipsa unui teren, a unui stadion îmbunătățit a făcut să promovăm cu greu în Divizia C, să ne impunem și mai greu în această categorie. Eu zic că, cu cele 20 de miliarde pe care le-am propus pentru  finalul de sezon, adică atât cât a propus departamentul administrativ al clubului din Deva, vom reuși să clădim o echipă cu perspectivă, dar mai ales cu promovare de tineri  având în vedere că vom continua și asocierea cu Federația Română pentru acel centru de tineret. Săptămâna trecută am luat legătura și cu domnul Hagi care are și el un proiect asemănător, e adevărat o finanțare mai modestă de 250.000 de euro, dar să sperăm că  putem accesa și împreună să clădim o a doua speranță de lot de tineri pe care să-i promovăm în județul Hunedoara.

Reporter: Ce ne puteți spune despre CNS Cetate Deva în contextul în care echipa din liga a IV-a a fost suprimată la jumătatea sezonului, iar mulți tineri nu și-au mai găsit locul pe teren în cadrul vreunei  echipe de fotbal. Cum vedeți acest aspect?

Mircia Muntean: Pe o parte dintre ei vom încerca să-i reactivăm, cei care au valoare și care vor să se implice serios. Încă mai avem rezerve substanțiale pentru a clădi viitorul în fotbalul nostru devean și hunedorean pentru că, vezi, apropierea dintre Deva și Hunedoara ar fi cel mai bine venită pentru sprijinirea sportului, clădind o bază de sport și în Hunedoara, iar eu cred că nu e foarte departe de Deva şi Simeria.  Iată cî Simeria face pași importanți și vine din urmă, dovadă că avem spectatori și atâta lume.

Reporter: Cum se vede finala mare de astăzi a Campionatului Național de Minifotbal Amatori de la Deva și faptul că Deva nu a ieșit din grupe ?

Mircia Muntean:  Regret că Deva nu a reușit să se impună, a fost și foarte cald astăzi dar a fost un meci dramatic, să nu uităm că au pierdit echipe și ca Italia. Deva i-a călcat pe urme. Probabil că a ținut prea mult cu Italia și echipa de fotbal a Devei, dar Germania este astăzi un laborator și nu joacă departe de Brazilia. Vreau să spun că are sare și piper. Nu sunt fan al fotbalului german, sunt un fan al fotbalului italian și am meritul latin pentru că iubesc calitatea și iubesc sportul.

Reporter: Ați început fotbalul ca sport de performanță  la Orăștie, unde ați trăit amintiri frumoase. Cum vă explicați că nu mai au echipă de fotbal acolo?

Mircia Muntean: Am început să joc la Mecanica Orăștie. Au căzut întreprinderile mari, cele care au susținut financiar, și anume Chimica Orăștie care sponsoriza și susținea echipa Dacia. Mecanica nu se lăsa mai prejos și și-a creat și ea propria-i echipă, să nu uităm că Dumitrache a fost luat de la Mecanica și adus la Corvinul și o bună bucată de sezon a jucat pentru Corvinul ca vârf de atac dând o grămadă de goluri. Sigur că era echipa bună și el știa să-și facă datoria, adică să dea goluri. Nu pot uita niciodată că am fost coleg de echipă cu Dobrău, cu Hațegan, cu Băda, îmi aduc aminte Hortvat portarul, deci a fost o echipă exemplară care, cu mulți jucători luați de pe la Turda și Cugir s-a integrat perfect în echipa divizionară D.

„Reporter”: Mulțumim! Și vom reveni.

(SURSA FOTO: Bonito Studio Hunedoara)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − 11 =

ACTUALITATE
Rechizitoriul dosarului comorilor dacice: Adrian Stoicoi, acuzat că a ascuns tezaurul de Kosoni din vizuina vulpii         Tragedie: un copil a murit lovit de tractor         Firmă de pază amendată de ITM – peste 900 de persoane depistate lucrând „la negru”         ANCHETĂ LA SGA HUNEDOARA. Directorul Grigore Burjan (UDMR), acuzat de abuz în serviciu         DISPUTE. Replică ALDE la Vochiţoiu         Bârcea Mare. Povești de groază din detenție: bătăi, batjocuri și violuri         La canyoning, prin canionul de pe Valea Mării         Plimbări prin ţara lui Zamolxis         Dosarul morții lui Darius Șendroiu a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara         NEWS-ALERT. Accident rutier la Orăștie, între un microbuz și un autoturism         Georgeta Barabaș, despre pădurile tăiate ale județului: „Principalul vinovat este Ministerul Mediului”         Pacientă internată la Spitalul din Lupeni, infectată cu o bacteria foarte periculoasă!         Drama familiei tânărului ucis în atacul mafiot de la benzinărie, cazul neelucidat de 13 ani         Cadre medicale din toate spitalele, în grevă de avertisment         EXPONATUL LUNII. Cană din lut, expusă la muzeul devean         Salonul Hunedorean al Cărții, ediția a XVII-a         Un nou dosar al traficului de comori dacice: Adrian Stoicoi va fi judecat pentru spălare de bani         Accident provocat de o adolescentă de 16 ani         Scandal cât casa în Colonia Petroșaniului. Anchete în miez de noapte         Fostul primar al comunei Densuș s-a aflat în incompatibilitate