HANDBAL FEMININ. Deva îşi continuă duelul de la distanţă cu Bistriţa

Echipa de handbal feminin CSM Cetate Devatrans Deva continuă cursa de urmărire a primei clasate din seria B a Diviziei A, CSM Bistriţa.

Etapa a a XIV-a a seriei B din Divizia A de handbal feminin, al doilea eşalon valoric al ţării, a consemnat rezultate normale şi a subliniat, încă o dată, marele decalaj valoric între primele două clasate, CSM Bistriţa şi CSM Cetate Devatrans Deva, despărţite de doar trei puncte, şi celelalte competitoare. În cel mai dezechilibrat meci al acestei runde Deva a jucat pe terenul ultimei clasate, ACS Avram Iancu Arad, şi s-a impus cu un scor care nu mai necesită comentarii, 52-12 (26-7). Legat de acest joc trebuie reţinute două aspect. Unul ar fi acela că este primul din retur în care devencele primesc mai puţine goluri în repriza secundă decât în prima. Cel de-al doilea este că echipa din Deva a realizat, la Arad, cea mai categorică victorie a sa din campionat. De altfel, ca diferenţă de scor, este cea mai mare înregistrată de o echipă care a evoluat în deplasare şi, per total, a doua din tot campionatul, prima aparţinând celor de la Bistriţa, care au învins, pe terenul lor, tot pe arădence, la 41 de goluri, rezultat 51-40. În urma acestui rezultat, CSM Cetate Devatrans rămâne tot pe locul al doilea în clasament, la trei puncte diferenţă de Bistriţa, liderul campionatului. Bistriţencele ar fi trebuit, teoretic, să aibă un meci mai greu, deoarece jucau pe terenul celei de-a patra clasate, SCM Piteşti, dar s-au impus fără probleme, cu scorul de 32-20 (19-10).

Urmează o pauză
Astfel, duelul de la distanţă dintre primele două clasate va continua, foarte probabil, până în penultima etapă, când cele două pretendente se vor întâlni în meci direct, în judeţul Hunedoara. Până atunci, însă, cele două echipe vor mai avea câteva antrenemante cu public. Etapa următoare, care se va disputa doar la sfârşitul săptămânii viitoare, datele exacte de disputare ale jocurilor nefiind, încă, stabilite, pentru Deva ar urma un meci relativ mai greu, pe teren propriu, la Haţeg, cu Piteştiul, dar, după ce a făcut Bistriţa în Argeş, se va pune doar problema diferenţei de scor cu care se vor impune echipierele de la CSM Cetate Devatrans. Bistriţa va avea un meci uşor acasă, cu echipa de pe locul 9, antepenultimul, SC Mureşul Târgu Mureş, aşa că, aproape sigur, se va păstra ecartul de trei puncte între primele două clasate. Aproape cert Deva va egala Bistriţa la puncte în etapa a XX-a, antepenultima a campionatului, după jocul din deplasare de la CSU de Vest Timişoara, când echipa din nordul Ardealului va sta. Până atunci, Deva va juca după partida cu Piteştiul, în ordine cu Târgu Mureş (în deplasare), cu CSM Slatina (acasă, acest joc putând fi considerat ceva mai dificil, oltencele fiind pe locul trei în acest moment), cu CSU Reşiţa (în deplasare, altă partidă oareceum mai grea, bănăţencele mai având speranţa ocupării ultimului loc de pe podium, care duce în play-off) şi cu ACS Sepsi – SIC Sfântu Gheorghe (acasă). Bistriţa va juca, după Târgu Mureş, cu Slatina (în deplasare, la locul trei, meci considerat relativ mai greu, dar slabe speranţe ca ardelencele să se încurce în Oltenia), cu Reşiţa (acasă, şi această partidă putând fi considerată ceva mai dificilă dar, cel mai probabil, se va pune doar problema diferenţei de scor în favoarea gazdelor), cu Sfântu Gheorghe (în deplasare) şi cu Timişoara (acasă).

Cum se promovează
Apoi, în penultima etapă, a XXI-a, Deva şi Bistriţa vor juca cu promovarea pe masă, cum se spune, partida urmând a se desfăşura, cel mai probabil, tot la Haţeg, acolo unde CSM Cetate Devatrans şi-a jucat toate meciurile din campionat considerate acasă. Astfel, pentru a promova direct, Deva va trebui să acumuleze mai multe puncte decât Bistriţa, deşi este greu de crezut că echipa din nordul Ardealului va fi învinsă de altcineva în afară de Cetate Devatrans. În caz de egalitate de puncte, pentru promovare directă, Deva are nevoie de o victorie cu 31-23 şi un golaveraj mai bun. Tot de golaveraj mai bun, sau cel puţin egal, au nevoie devencele şi pentru o victorie cu 30 – 22, 29 – 21 şi aşa mai departe, mergându-se pe principiul golurilor mai multe marcate în deplasare. Dacă Deva, la egalitate de puncte, învinge la nouă goluri sau mai mult în retur, are promovarea asigurată. Echipele clasate pe locurile doi şi trei din Divizia A, precum şi locurile 11 şi 12 din Liga Naţională, vor fi împărţite în două grupe de trei echipe, ca şi sezonul trecut, iar câştigătoarele vor promova sau îşi vor menţine locul în primul eşalon valoric al handbalului feminin românesc. În seria Devei pentru poziţia a treia luptă CSM Slatina, SCM Piteşti şi CSU Reşiţa oltencele având, la ora actual, prima şansă pentru a o ocupa. În cealaltă serie a Diviziei A luptă, pentru primul loc, CSU Danubius Galaţi şi CSHM Buzău, moldovencele având trei puncte în plus, dar şi un joc mai mult disputat. Pentru ocuparea poziţiei a treia luptă două echipe, CSU Ştiinţa Bucureşti şi HCF Piatra Neamţ, ambele având acelaşi număr de puncte, dar la mare distanţă de primele poziţii. Din Liga Naţională sunt ca şi retrogradate HC Alba Sebeş şi Rapid Bucureşti, iar locurile care duc în play-off sunt ocupate de CSM Unirea Slobozia (11) şi Măgura Cisnădie (12), cea din urmă fiind formaţia care a trimis Deva, vara trecută, în al doilea eşalon valoric al handbalului feminin românesc, dar nici U Alexandrion Cluj nu este prea liniştită, fiind la egalitate de puncte cu echipa din sudul ţării. În ultima etapă a seriei B a Diviziei A de handbal feminin Deva va sta, în vreme ce Bistriţa va juca, pe teren propriu, cu Naţional Braşov.

Handbal feminin, Divizia A
Seria B, rezultate
Etapa a XIV-a
ACS Avram Iancu Arad – CSM Cetate Devatrans Deva 12-52 (7-26)
SCM Piteşti – CSM Bistriţa 20-32 (10-19)
CSM Slatina – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe 43-23 (21-11)
CSU Oradea – Naţional Braşov 25-28 (10-15)
SC Mureşul Târgu Mureş – CSU de Vest Timişoara 23-28 (9-11)
CSU Reşiţa – a stat

Clasament

1 CSM Bistriţa 13 13 0 0 419 – 214 39
2 CSM Cetate Devatrans 13 12 0 1 501 – 282 36
3 CSM Slatina 12 9 0 3 398 – 310 27
4 SCM Piteşti 13 8 1 4 395 – 370 25
5 CSU Reşiţa 12 8 0 4 387 – 317 24
6 CSU de Vest Timişoara 13 6 1 6 356 – 368 19
7 ACS Sepsi-SIC Sf. Gheorghe 13 5 0 8 360 – 401 15
8 Naţional Brasov 12 4 0 8 332 – 377 12
9 SC Mureşul Tg. Mureş 13 3 0 10 296 – 348 8*
10 CSU Oradea 13 1 0 12 303 – 449 3
11 ACS Avram Iancu Arad 13 0 0 13 188 – 499 -2**

**Echipă penalizată cu două puncte pentru nerespectarea cerinţelor de vârstă
* Echipă penalizată cu un punct pentru nerespectarea cerinţelor de vârstă

Etapa viitoare
CSM Cetate Devatrans Deva – SCM Piteşti
CSM Bistriţa – SC Mureşul Târgu Mureş
ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – CSU Reşiţa
CSU de Vest Timişoara – CSM Slatina
Naţional Braşov – ACS Avram Iancu Arad
CSU Oradea – stă

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 3 =

ACTUALITATE
Femeie ucisă de soț și incendiată: bărbatul a încercat apoi să se omoare         Demisie în spital, după moartea fetiței de un an și zece luni         PLATOUL VÂRTOAPELOR. Locul de unde ghioceii, ca nişte clopote ale tăcerii, ridică liniştea lumii la cer         Mămicile au protestat în Hunedoara, după moartea fetiței de un an și 10 luni         Spărgători din Hunedoara capturați de polițiști         ÎMPĂDURIRI. Peste 7.000 de arbori vor fi plantați pe „muntele sfânt al dacilor”         SECRETELE HUNEDOAREI. Mănăstirea Prislop supravegheată de securiști în anii 1950. Informator: „Se roagă să revină regele Mihai în țară”         Protestul mămicilor după moartea copilei de un an și 10 luni în spitalul din Hunedoara         Ca-n ţara comandantului Mocanu! Mai avem de aşteptat după rezultatul anchetei Corpului de Control al IGPR         Ziua Mondială a Apei, marcată în școli din mediul rural         Scandalul continuă: Angajaţii UM Orăştie ameninţă cu greva         Mircea Muntean reacţionează         Câinele salvat de pompieri din flăcări, îngrijit la adăpostul din Hunedoara         Un copil a furat o mașină și a ieșit cu ea la plimbare         Spărgător de automate de lapte prins în Deva         Incendiu în pădurea comunei Romos         Cum va fi celebrată Ziua Poliției în Deva și Petroșani         Fetiță decedată în spital         Cum a lovit „blestemul aurului dacic” satele din umbra Sarmizegetusei Regia         EXCLUSIV. Alpiniştii daţi dispăruţi: “Cea mai mare problemă a noastră a fost că nu am putut să comunicăm cu nimeni”