HANDBAL FEMININ. Cupa „Traian Lalescu” 2016 junioare IV

Cu un deosebit interes pentru copii și părinți, anul acesta la competiția organizată la sala de sport a Colegiului Național ”Traian Lalescu” din Hunedoara duminică, 30 octombrie, au participat 6 echipe din trei județe Alba, Hunedoara și Caraș Severin. Echipele au fost împărțite pe două grupe jucând fiecare cu fiecare din grupă în prima parte a zilei, iar după amiaza s-au desfășurat fazele finale întâlnindu-se clasatele fiecărui loc din cele două grupe. Meciurile au avut loc pe o durată de 2 reprize a 15 minute, cu o pauză de 5 minute între cele două reprize și 10 minute timp de încălzire.

Rezultate:

A.S.S. Traian Lalescu Hunedoara – C.S. C.F.R. Simeria 16-5

C.S. ”Mihai Viteazu” Vulcan – C.S.O. Cugir 7-15

C.S. C.F.R. Simeria – C.S.S. Petroșani 7-9

Liceul Teoretic ”Traian Vuia” Reșița- C.S.O. Cugir 13-12

A.S.S. ”Traian Lalescu” Hunedoara – C.S.S. Petroșani 13-5

Liceul Teoretic ”Traian Vuia” Reșița – C.S.” Mihai Viteazu” Vulcan 20-12

Clasament

Grupa A

 1. Sportivă Școlară ”Traian Lalescu” Hunedoara
 2. S.S. Petroșani
 3. S. C.F.R. Simeria

 

Grupa B

 1. Liceul Teoretic ”Traian Vuia” Reșița
 2. S.O. Cugir
 3. S.M. ”Mihai Viteazu” Vulcan

 

Jocurile finale

C.S. C.F.R. Simeria – C.S.M. ”Mihai Viteazu” Vulcan 7-13

C.S.O. Cugir – C.S.S. Petroșani  17-3

Asoc. Sportivă Școlară ”Traian Lalescu” HD – Liceul Teoretic ”Traian Vuia” Reșița 5-13

 

Clasamentul final

 1. Liceul Teoretic ”Traian Vuia” Reșița
 2. Sportivă Școlară ”Traian Lalescu” HD
 3. S.O. Cugir
 4. S.S. Petroșani
 5. S.M. ”Mihai Viteazu” Vulcan
 6. S. C.F.R. Simeria

 

Au mai fost premiați

-cea mai fair-play echipă C.S. C.F.R. Simeria

-cea mai tânără echipă C.S.S. Petroșani

-cea mai tânără jucătoare Lorena Postolache C.S.S. Petroșani

-golgheterul competiției Denisa Sorescu 19 goluri

-cel mai bun portar Daniela Moldovan C.S.O. Cugir

-cea mai tehnică jucătoare Anca  Grigore C.S.M. ”Mihai Viteazu” Vulcan

– cea mai bună extremă stânga Marisa Munteanu Liceul Teoretic ”Traian Vuia” Reșița

– cea mai bună extremă dreapta Slageana Radosalevici Liceul Teoretic ”Traian Vuia” Reșița

– cel mai bun inter stânga Luiza Tomoșoi (16 goluri) C.S.O. Cugir

– cel mai bun inter dreapta Ana Bobora Asoc. Sportivă Școlară ”Traian Lalescu” HD

-cel mai bun pivot Andreea Bortoș Asoc. Sportivă Școlară ”Traian Lalescu” HD

-cel mai bun centru Dariana Boldor Asoc. Sportivă Școlară ”Traian Lalescu” HD

 

 

 

Reșița și jocul ei superior la toate capitolele

În finala mare s-au întâlnit Asociaţia Sportivă Școlară ”Traian Lalescu” HD – Liceul Teoretic ”Traian Vuia” Reșița,  joc încheiat 5-13, la pauză 3-8. Jocul a început cu ratări de ambele părți, iar scorul este deschis de Reșița în minutul 2 prin jucătoarea Denisa Sorescu care a fost „pionul” celor din Valea Domanului înscriind de pe tot terenul din mai toate pozițiile, inter, extremă stânga -dreapta și pivot. În minutul 12 Hunedoara este surprinsă de Reșița printr-un contraatac fulger, care înscrie un gol de la jumătatea terenului în poarta goală, dar arbitrii întrerup jocul și golul este anulat, deoarece erau doi portari pe terenul de joc în zona de schimb a jucătoarelor, ceea ce a iscat controverse de ambele părți. Partea a doua a jocului a fost tot la discreția reșițencelor care au dominat tot jocul în mod cu totul surprinzător față de evoluția hunedorencelor în celelalte jocuri ale zilei. În final de bucurie că au câștigat turneul echipa din Reșița a încins o horă pe teren în care s-au prins și părinții acestora.

Liceul Teoretic ”Traian Vuia”: Gherman, Sorescu (5), Munteanu (3), Voina(2), Spiridon(2), Gavriluța, Berghi, Voicu, Imbri, Scurtu, Pârvulescu, Radosalevici (1), Luca, Deaconesc, Timpa, Baha antrenor Lucia Moruț

 

A.S.Ș. ”Traian Lalescu” Hunedoara: Ruja, Bortoș (1), Bobora (3), Boldor(1), Czirjek, Nedeș, Lasconi, Pecsar, Raduly, Avădanei, Caisim, Fetcu, Mohai, Neidoni, Stăncioi, Slătineanu antrenor Cosmin Boldor

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara, prezent la meciurile din finala competiției, s-a adresat copiilor și părințiilor mulțumindu-le pentru prezența lor în sală și organizatorilor. „Felicitări în primul rând organizatorilor pentru că dânșii au oferit copiilor până la urmă posibilitatea să participe la această competiție. Este o competiție a unei asociații sportive private, eu mă bucur că atât conducerea liceului cât și primăria a ajutat cu ceea ce a putut, dar pe viitor noi, primăria, cred că putem să ne implicăm chiar mai mult în competiții de acest nivel, la nivelul copiilor și juniorilor. Fotbalul în Hunedoara merge mai departe așa cum am spus la preluarea mandatului. Greșelile celor care au condus clubul FC Hunedoara, club pe care împreună cu Mihai Leu l-am înființat în urmă cu mulți ani de zile, acele greșeli au dus la închiderea lui. Practic anularea contractului de muncă a antrenorului Roșca a dezafiliat clubul FC Hunedoara din toate competițiile sportive și nu mai aveam altă posibilitate. Într-un timp foarte scurt am apucat să înființăm un club sportiv cu mai multe ramuri sportive. Cu toate că echipa este în Liga a IV-a sper cât de curând să avem și o secție de karate și o secție de șah. Sper că lucrurile sunt pe drumul cel bun și actualul Consiliu Local nu va lăsa sub nici o formă mișcarea sportivă la nivelul copiilor, a juniorilor dar și a seniorilor să fie întreruptă” (primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu)

Declarații la final:

„Asociația Sportivă Traian Lalescu este de scurt timp, au făcut lucruri minunate, antrenamentul se desfășoară în fiecare zi. Elevele sunt foarte bune și la învățătură nu numai aici în sport, le mulțumesc colegilor și părinților care s-au implicat și le doresc mult succes în continuare”, a precizat prof. Dorina Tănasă, directorul Colegiului Național „Traian Lalescu” Hunedoara.

„Mă bucur că colegii mei de la Hunedoara m-au chemat și pe mine la această competiție. O competiție foarte reușită și foarte bine organizată, îi felicit pe această cale. Am jucat finala mare cu echipa din Hunedoara, dar fetele sunt foarte bune și îi felicit pe colegii din Hunedoara că au pus aceste fete pe drumul cel bun. Eu anul trecut am mai jucat cu ele dar într-un an de zile au progresat foarte mult. Într-adevăr am venit la un turneu de juniori IV dar echipa mea este formată din fetițe foarte puține născute în 2004, șase fetițe, restul sunt din 2005 și 2006. Am început handbalul acum un an și două luni cu ele și sunt foarte bucuroasă la ce nivel au ajuns aceste fetițe minunate. Nu pot decât să mă bucur și să felicit părinții că sunt alături de mine, iar această competiție, această deplasare la această cupă minunată la care noi am fost fericiți să participăm, toate cheltuielile sunt din buzunarul nostru. Nu avem sponsori, nu avem absolut nimic, nu de la școală, din dorința de a veni la această competiție fiecare copil și-a plătit această deplasare și mă bucur foarte mult că părinții sunt alături de fetițele lor și de mine bineînțeles”, a declarat Lucia Moruț, antrenorul  echipei de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” Reșița.

„A fost un turneu foarte bine organizat, copiii au avut nevoie de jocuri,  jocuri din care au învățat foarte multe și le-a deschis o nouă perspectivă pentru viitoarele întreceri sportive”, a precizat prof. Petru Micu, antrenorul CSO Cugir.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt + zece =

ACTUALITATE
Accident rutier între Deva și Brad         Avocatul Poporului, la Deva         Șapte incendii în județul Hunedoara         Fondurile europene salvează bisericuţa de lemn din Boz         ALDE Hunedoara vrea congres. În trei luni         PARTEA MAI PUŢIN VĂZUTĂ A GUVERNĂRII PSD: Promisiuni onorate de Guvernul Grindeanu         Sesiune de lucru și conferință de prezentare a proiectului de restaurare și valorificare a bisericii de lemn „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din parohia Boz         Lucrările la lotul IV al autostrăzii Lugoj – Deva, finalizate în 2016. CNAIR a rezolvat problema „peșterii cu lilieci”         Firmele care lucrează pe șantierul autostrăzii vor repara drumurile din zonă         Abuzurile continuă în ţara comandantului Mocanu         Accident rutier în Hunedoara: mașină răsturnată după un impact violent, pe bulevard         Cum ar putea renaște satul Alun, așezarea „înmărmurită” din Ținutul Pădurenilor         Puțină lumină în CEH: Tichete-cadou și prima tranșă a salariilor compensatorii         DUPĂ O INFRACŢIUNE A LA LIVIU DRAGNEA, Nicolae Timiş va fi exclus din Consiliul Local Haţeg         Aglomerație la Mănăstirea Prislop: mii de oameni s-au rugat la mormântul lui Arsenie Boca         Accident rutier la Zeicani: trei oameni au fost răniți         Adolescentă de 16 ani găsită după o săptămână de la dispariție         Târgul de Turism al României         Piaţa Unirii se va transforma într-un mini-târg al mărţişorului         Un vârstnic din Hunedoara a fost înșelat de un necunoscut, care i-a promis că îi va oferi un cadou