HANDBAL. Cetate Devatrans în așteptarea întregirii lotului, obligată să joace

amiază în Sala Sporturilor „Andreea Nica” din Slobozia și a pus față în față pe CSM Unirea Slobozia și Cetate Devatrans, partidă încheiată cu scorul de 28-17 la pauză 13-10.

 

Aceeași partitură cu care ne-am obișnuit, o primă repriză bună

Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată în meciul decisiv de promovare în prima Ligă Națională din aprilie a.c., victoria revenind echipei CSM Unirea Slobozia cu 30 – 23. Antrenorul formației hunedorene, Ion Mătăsaru, s-a bazat pe același lot cu doar 9 jucătoare pe care îl are la dispoziție de la începutul întrecerii. Cu toate acestea, handbalistele din Deva au rezistat cu brio în prima repriză, încheiată cu un avans de doar trei goluri pentru ialomițence, 13-10.

Final de joc, la indigo ca și în celelalte jocuri disputate

Repriza a doua începe și imediat Deva se află în superioritate numerică pe teren, Toma fiind eliminată 2 minute. Seraficeanu ratează un 7 metri, Strahan o imită și mai ratează alte două ocazii, dând apoi posibilitatea gazdelor să înscrie de 2 ori la rând. O nouă revenire a Devei la 2 goluri față de ialomițence, le dă speranțe echipei lui Mătăsaru. În ultimele șase minute de joc Bobiț ratează un 7 m în inferioritate numerică și apoi începe declinul formației Cetate, care ratează alte 6 atacuri consecutive, Slobozia înscriind rând pe rând la fiecare acțiune. Pe final în ultimele două minute Șelever și Abed-Kader sunt eliminate ușor, Slobozia mai transformă un 7 m. și apoi nu se mai joacă nimic. Jocul se încheie cu o înfrângere pentru Cetate Devatrans care nu are punct, deocamdată, în clasamentul Ligii Naționale, după cinci eșecuri în tot atâtea partide disputate.

Pentru CSM Cetate au marcat Mărginean 5, Abed Kader 4, Strahan 4, Seraficeanu 2, Șelever 1 și Lazea 1, au mai jucat Savko, Dobromir și Bobiț.

În vreme ce principala realizatoare pentru Unirea Slobozia a fost Enescu, cu 9 goluri, urmată de Iovănescu 4, Horobeț 3, Toma 3, Ilie 3, Iacobota 3, Predoi 2, Marchidanu 1, au mai jucat Ion, Sava, Georgescu, Pătuleanu, Ivan și Petrescu.

Într-un alt meci al etapei HC Zalău a terminat la egalitate cu CSM Roman 24-24.

Începând cu această etapă a V-a, Liga se întrerupe până pe data de 15 octombrie, prilej bun pentru Cetate Devatrans să găsească soluții privind aducerea unor jucătoare la actualul lot.

Când ițele se încurcă, tot Marian le descurcă

După ce s-au încurcat lucrurile cu jucătoarele și antrenorul de la Ploiești care au venit la Deva pentru semnarea contractelor, au intervenit niște probleme care nu erau discutate în toată perioada aceea de 3 săptămâni. Astfel managerul Marian Muntean nu a renunțat la alte jucătoare pe care trebuia să le aducă în favoarea lor, deși jucătoarele acelea erau mai ieftine decât cele care vroiau să vină de la Ploiești cu antrenorul Neven Hrupec. Croatul, ca să se pună la adăpost și să-și asigure liniștea, le cere celor de la Deva o păsuire până în decembrie în privința rezultatelor echipei. Și dacă se credea sub presiunea rezultatelor, să zicem, ținând cont că 5 luni au rezistat la Ploiești fără salarii și nu au făcut cine știe ce și nici un scandal, au venit la Deva și fără să facă o secundă antrenament sau să pună mâna pe o minge au și avut deja pretenții mari care nu se justificau. Ceea ce bineînțeles că nu a fost pe placul conducerii de la Deva.

 „Vrem plasă și condiții mai ceva ca în occident”

Văzând meciul cu Vâlcea, Neven Hrupec  & „compania” și-au dat seama că pot emite pretenții mai mari și că Deva nu are alte variante și soluții pe moment.  Așa e omul, nu contează ce nație are, e tot om, încearcă chiar și dacă știe că nu primește nimic. În momentul  când apar niște lucruri noi de natură financiară, apare și varianta cu bani în plus, ceea ce pentru stafful de la Deva a fost o noutate. Au mai fost și discuții de genul: „nu-mi place apartamentul unde suntem cazați,  că are televizor și nouă ne  trebuie plasmă”,  adică banalități doar ca să forțeze „nota”.

Tivadar, Dimitrovici, Bozovici,…. încearcă și ele să forțeze mâna celor de la Deva

După ce că nu s-a putut reglementa acea situație de natură financiară și materială apare și Tivadar la „rampă”. Tivadar vroia să vină, dar să joace doar de la 1 octombrie că pe moment avea ceva probleme medicale și nu putea juca, lucru care ulterior s-a demonstrat a fi o minciună.  Ea a semnat după doar două zile, cu Brașovul și a și jucat în teren fără a acuza nici o problemă medicală. Pe când, dacă venea la Deva, ea vroia banii din prima zi dar semnarea contractul ei să se facă cu începere de la 1 octombrie. În privința sumelor pe care veneau jucătoarele, era vorba de niște sume fanastice pe lângă celelalte jucătoare care evoluează în prezent și se vede destul de bine cum joacă și cum se bat în teren pe fiecare minge. „Dacă nu vine Tivadar atunci noi nu vrem”, au spus celelalte jucătoare toate în cor. Și discrepanțe în privința salariilor la tot lotul, nu se putea face.

Cu „aerele” cu care au venit, așa au și plecat

„În condițiile în care tu spui ca antrenor, că vii cu jucătoarele astea și pe lângă ce este aici nu poți să obții nici un rezultat până în luna octombrie, deja apar niște probleme. Pentru că dacă le aduceam lângă jucătoarele astea, și le puneam pe bancă și el antrenor, chiar și cu Vâlcea aveam altă atitudine, nu se mai pune în calcul că la Cisnădie împreună cu alea patru și cu el îi băteam pe cei de la Cisnădie. Așa ne-am despărțit, au plecat acasă că nu aveau alte oferte, poate o să-și găsească, e treaba lor și noi am rămas să căutăm alte jucătoare. Am dat telefoane pe la impresari, am găsit jucătoare și prin Serbia și prin Macedonia chiar și prin Brazilia. Până în ianuarie se mai pot face transferuri , dar totul cu sprijinul Primăriei, a Consiliului Local și dacă se poate și județean. Eu personal nu pot să asigur o finanțare pe un sezon la o echipă de Ligă națională, eu știu ce înseamnă asta, de asta am și plecat și am discutat cu primarul și viceprimarul și aștept să vedem. Sper să aduc aici la Deva câteva jucătoare care să poată să intre și să le ajute pe celelalte. Nu ne comparăm cu alte echipe cum ar fi Bistrița. Ei au un autocar de la Consiliul Județean, niște sponsori privați și un buget de 28 de miliarde ca să rămână în prima ligă. Eu am făcut un calcul și cred că, cu 12 miliarde, mai puțin decât ei, adică jumătate, se poate rezolva problema. Primăria a zis că rezolvă treaba banilor, acum rămâne să vedem. Sunt în discuție cu 3 antrenori și din țară și din ăștia de pe afară, dar până nu rezolv cu niște jucătoare nu pot să iau o decizie, e posibil să vină antrenor cu jucătoare. Obiectivul este să nu retrogradăm. Din start Ploieștiul este sub noi, au minus un joc disputat, Galațiul care a început prost și avem totuși un pic de lucru” a afirmat zilele trecute managerul echipei Marian Muntean.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 1 =

ACTUALITATE
De Ziua Poliției Române. Dacian Vonu, polițistul anului         Buna Vestire la Mănăstirea Prislop: cozi interminabile la mormântul părintelui Arsenie Boca         Femeie ucisă de soț și incendiată: bărbatul a încercat apoi să se omoare         Demisie în spital, după moartea fetiței de un an și zece luni         PLATOUL VÂRTOAPELOR. Locul de unde ghioceii, ca nişte clopote ale tăcerii, ridică liniştea lumii la cer         Mămicile au protestat în Hunedoara, după moartea fetiței de un an și 10 luni         Spărgători din Hunedoara capturați de polițiști         ÎMPĂDURIRI. Peste 7.000 de arbori vor fi plantați pe „muntele sfânt al dacilor”         SECRETELE HUNEDOAREI. Mănăstirea Prislop supravegheată de securiști în anii 1950. Informator: „Se roagă să revină regele Mihai în țară”         Protestul mămicilor după moartea copilei de un an și 10 luni în spitalul din Hunedoara         Ca-n ţara comandantului Mocanu! Mai avem de aşteptat după rezultatul anchetei Corpului de Control al IGPR         Ziua Mondială a Apei, marcată în școli din mediul rural         Scandalul continuă: Angajaţii UM Orăştie ameninţă cu greva         Mircea Muntean reacţionează         Câinele salvat de pompieri din flăcări, îngrijit la adăpostul din Hunedoara         Un copil a furat o mașină și a ieșit cu ea la plimbare         Spărgător de automate de lapte prins în Deva         Incendiu în pădurea comunei Romos         Cum va fi celebrată Ziua Poliției în Deva și Petroșani         Fetiță decedată în spital