FUTSAL/LIGA I: Victorie în prima etapă pentru Autobergamo

Devenii au avut un meci destul de greu cu Spicom Sfântu Gheorghe, impunându-se cu 3-1 (3-0)

Campioana naţională şi recenta câştigătoare a Supercupei României la futsal, Autobergamo Deva, a debutat, în prima etapă a Ligii I în faţa propriilor suporteri.

Autobergamo-Sfantu-Gheorghe-16-447x300

Prima repriză, decisivă

În Sala Sporturilor din Deva Autobergamo a dat piept cu Spicom Sfântu Gheorghe, un adversar care s-a dovedit a fi incomod, echipa din Covasna vânzându-şi scump pielea. Partida a început echilibrat, oaspeţii dând senzaţia că ţin jocul în frâu. De altfel, prima ocazie a Devei se consemnnează abia în minutul 5, la o acţiune a lui Moţ. Apoi jocul intră pe un făgaş normal, cu Autobergamo la cârmă, iar ocaziile la poarta oaspeţilor încep să apară mai des. În minutul 9 devenii cer penalty la o intervenţie a lui Cardenas, mingea şutată din apropiere de Moţ lovindu-l pe spaniel în mână, dar nu se acordă nimic, iar câteva secunde mai târziu Kisgyorgy, portarul de la Spicom, scoate un şut bun al lui Robert Matei. Cei din Sfântu Gheorghe joacă la “ciupeală”, folosind arma contraatacului, Cardenas şutând puţin pe lângă poarta lui Cărămălău, dar Autobergamo revine imediat, având două bune oportunităţi de a înscrie, prin Lupu şi Cristian Matei. Antrenorul oaspeţilor simte că golul pluteşte în aer şi cere un time-out, dar nu se poate opune evidenţei. În minutul 13, ceea ce era de aşteptat se produce, Deva deschizând scorul printr-un autogol, spectaculos, de altfel, al lui Pânzaru, care, în încercarea de a-i “sufla” o minge lui Robert Matei a trimis, imparabil, din afara semicercului de 9 metri, în propria poartă. Autobergamo simte momentul prielnic şi, după un şut periculos al lui Cristian Matei, acelaşi jucător, în minutul 16, majorează scorul, la 2-0, printr-o execuţie de mare rafinament, o semifoarfecă perfect plasată. Oaspeţii sunt în corzi, Deva atacă în valuri, fraţii Matei, Cristian şi Robert, ratează două bune oportunităţi, însă cel din urmă nu mai greşeşte ţinta în minutul 17, ducând scorul la 3-0, golul fiind marcat în urma unei acţiuni individuale. Gazdele, la acest scor, ridică piciorul de pe acceleraţie, permiţând oaspeţilor să iasă la atac şi să-l evidenţieze pe Cărămălău în poarta Devei, fiind de trei ori periculoşi, între acţiunile celor de la Sfântu Gheorghe mai trebuind menţionată şi o ratare a lui Popescu.

Puncte muncite

Intraţi cu un 3-0 liniştitor la cabine, devenii încep ofensiv repriza secundă, ratând o ocazie prin Moţ, dar nici cei de la Spicom nu se lasă, dându-I de lucru portarului de la Autobergamo.  În minutul 30, antrenorul – jucător al Devei, Robert Lupu, are o bară, dar cei de la Sfântu Gheorghe sunt din ce în ce mai periculoşi, jucând cu multă dăruire. În minutul 33 oaspeţii scot portarul, presează serios poarta Devei, Robert Matei trage, de la distanţă, dar peste poarta goală, jocul fiind palpitant. În minutul 35, tot fără portar pe teren, dar cu un jucător de câmp în plus pe parchet, Spicom înscrie, în minutul 35, prin Cardenas. Ultimele cinci minute se joacă pe contre, şi cei de la Deva scoţând portarul de pe teren, dar pentru puţin timp, pentru a conserva rezultatul. Oaspeţii joacă mai mereu fără portar, presează, Lupu nu nimereşte nici el poarta goală, Sfântu Gheorghe se menţine în atac, dar este prea târziu pentru a întoarce rezultatul. Mai mult, Autobergamo mai putea înscrie o dată, în ultimul minut, prin Cristian Matei, iar jocul se încheie cu două faze superbe. Întâi cei de la Spicom, la o minge de arbitru din preajma liniei de 7 metri a Devei, central, dau dovadă de fair-play şi timit mingea în afara terenului. Jucătorii de la Autobergamo returnează mingea adversarilor, aceştia reiau atacul, iar Cărămălău, în ultimele secunde ale jocului, face spectacol, respingând cu capul un balon din afara suprafeţei sale de protecţie.

Dava-Deva-Antrenamente-13-447x300

Program incert

Aşadar, Autobergamo a câştigat primul meci din campionat, cu 3-1 (3-0), dar finanţatorul echipei, Dorin Popa, este ponderat în declaraţiile în deea ce priveşte viitorul. “Am avut un meci greu, cu o echipă care s-a întărit cu jucători spanioli valoroşi. Din păcate, noi nu am reuşit să ne întărim lotul, iar multe alte echipe au făcut acest lucru. Cât despre programul nostrum viitor, acesta este incert. În acest sfârşit de săptămână, când trebuia să jucăm la Târgu Mureş, este o acţiune a echipei naţionale şi jocul a fost amânat. Apoi, de la 1 octombrie jucăm în cupele europene, şi iar vom avea jocuri amânate. Totuşi, până la eurocupe, am putea juca cu Călăraşiul, o altă echipă care s-a întărit foarte mult, dar aşteptăm o decizie a Federaţiei în acest sens. Oricum, ne aşteaptă un campionat foarte greu “, a spus Dorin Popa, finanţatorul celor de la Autobergamo Deva.

Caseta tehnică

Autobergamo Deva – Spicom Sfântu Gheorghe 3-1 (3-0)

Sala Sporturilor Deva

Spectatori: circa 500

Autobergamo: 13. Cărămălău, 1. Bozan (portari) – 2. R. Matei, 3. A. Muntean, 4. Popescu, 5. C. Matei, 6. Drăgoiu, 7. R. Lupu, 8. Moţ – cpt., 9. Macingo (jucători de câmp). Antrebor: Robert Lupu

Spicom: 12. Kisgyorgy (portar) – 3. Cardenas, 4. Bocz, 6. Rivera, 8. Mate – cpt., 9. Kanyo, 10. Duque, 13. Bor, 15. Pânzaru, 16. Ticalo. Antrenor: Attila Farkas.

Cartonaşe galbene: A. Muntean/ Duque

Arbitri: Ovidiu Curta (Târgu Mureş), Gabriel Mocean (Câmpia Turzii). Rezervă: Sorin Muntean (Târgu Mureş).

Observator: Gyozo Gall (Odorheiu Secuiesc)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × patru =

ACTUALITATE
Povestea aeroportului InternaŢional sibiu continuă alături de voi         Lista drumurilor județene din Hunedoara modernizate în 2017         „Crăciunul Vienez” deschide sala mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean”         Polițiștii din Lupeni și-au reclamat șeful, întors la lucru după nouă luni de concediu medical         Bilațul investițiilor în spitalele din județul Hunedoara         A încărcat mai mult lemn decât trebuia         Transport ilegal de lemne         Bătaie cu urmări grave         Lucrări recepționate pe strada Pietroasa din Deva         Concerte reprogramate, ca urmare a decretării doliului național         Miner rănit grav la Mina Lupeni         Accident grav în Bălata         10 ani de la cel mai cumplit jaf armat din Hunedoara. Ce s-a întâmplat cu „echipa morții”         LEGILE JUSTIŢEI. Mircea Moloţ: „Şi magistraţii trebuie să răspundă pentru greşelile lor”         Firma omului de afaceri Emil Părău va achita 3.500 de lei Societăţii Române de Televizune         Mihai Mica a fost exclus din ALDE şi pierde postul de consilier local la Deva         Corvin Caffé – pseudoroman cu un oltean de… Hunedoara         Primii colindători la Primăria Deva         Bătrâni jefuiți în locuință, de falși instalatori         Spargere în cabinetul stomatologic