Fotbalul mic: A început Liga a V-a Hunedoara

Campioanele ediţiei trecute au pierdut în etapa de debut a competiţiei

1 liga 5

După o vacanţă destul de lungă, caravana Ligii a V-a de a pornit, din nou, la drum, pentru o nouă aventură în judeţ. Cele 20 de echipe înscrise în competiţie au fost împărţite în două serii de câte 10 formaţii, în principiu pe criterii geografice.

Arbitraj contestat la meciul Băcia – Răchitova

În etapa de debut a ediţiei 2013-2014 s-au consemnat câteva mari surprize, în ambele serii. Astfel, în seria I, primele două clasate în sezonul trecut, Cetate Răchitova şi Măgura Pui, au părăsit învinse terenurile de joc unde au evoluat. Campionii de la Răchitova au fost învinşi, cu scorul de 2-1, pe terenul celor de la Agrocompany Băcia, dar „cetăţenii”, care au condus cu 1-0, acuză arbitrajul lui Daniel Thirt din Călan, despre care spun că „i-a tocat mărunt” în partea a doua a jocului şi că îl vor reclama la comisia de arbitri. Mare surpriză s-a înregistrat şi la Pui, unde Măgura, care, sezonul trecut, a condus în campionat până spre final, a fost învinsă, la limită, cu scorul de 1-0, de către mai slab cotata Cerna Lunca Cernii de Jos. Venită din Liga a IV-a, CS Ghelari şi-a respectat blazonul şi a învins, fără probleme, pe teren propriu, pe Dacia Boşorod, echipă care, în campionatul trecut, a fost una incomodă, dar şi inconstantă în evoluţii. Tot în prima serie am consemnat şi un egal cu multe goluri, 2-2, între echipe din localităţi vecine, respectiv AS Sântămăria Orlea şi Voinţa Sălaşu de Sus, partida disputându-se pe terenul celei dintâi formaţii menţionate. În fine, s-a înregistrat şi o remiză albă, scor 0-0, un rezultat destul de rar întâlnit în acest eşalon fotbalistic, în partida disputată între Unirea General Berthelot şi Sargeţia Bretea Română.

Ribiţa, învinsă la Teliuc

În seria a II-a, surpriza etapei de debut a campionatului s-a înregistrat la Teliucu Inferior, unde formaţia locală Minerul, ce, pe vremuri, evolua în eşaloanele superioare, a învins, la limită, cu 2-1, echipa Key Systemsro Ribiţa, câştigătoarea ediţiei trecute a competiţiei. În aceeaşi serie, gazdele au mai obţinut o singură victorie, înregistrată la Vaţa de Jos, unde formaţia locală Ponorul, una dintre protagonistele ediţiilor anterioare, dar cu o evoluţie mai modestă în sezonul trecut, a învins, cu scorul de 2-0, echipa Mureşul Pricaz. În celelate trei jocuri ale etapei s-au impus echipele vizitatoare. Astfel, Zarandul Crişcior, echipă care sezonul trecut a evoluat în Liga a IV-a, a câştigat, la limită, cu scorul de 2-1, pe terenul celor de la Unirea Veţel, stricând puţin sărbătoarea gazdelor, care, în week-end, au organizat zilele comunei. Berianul Beriu, surpriza plăcută a ediţiei trecute, se anunţă, încă de pe acum, o nucă tare şi în acest campionat, echipa de lângă Orăştie impunându-se, în prima etapă, pe terenul celor de la Mureşul Brănişca, cu scorul de 3-1. În fine, şi Santos Boz a câştigat în deplasare, cea de-a doua echipă din comuna Brănişca depăşind cu scorul de 2-0 pe cei de la Victoria Dobra.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 4 =

ACTUALITATE
Sentință definitivă în dosarul lui Costel Alic, după opt ani de procese         Hoți de buzunare prinși în Deva         Tragedie lângă Orăștie         Deva și Brad alese pentru celebrarea Zilei Poliței Române         Birou de audiențe la Petroșani al CJ Hunedoara         Amendat pentru transport ilegal de lemne         Nici bine nu au dispărut trenurile de persoane de pe calea ferată Hunedoara – Simeria, că au și apărut hoții         Șefii din Mina Lupeni cercetați pentru ucidere din culpă         Ziua Porților Deschise la Centrul Teritorial Deva al ASE București         Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara