Fotbalul mic: A început Liga a V-a Hunedoara

Campioanele ediţiei trecute au pierdut în etapa de debut a competiţiei

1 liga 5

După o vacanţă destul de lungă, caravana Ligii a V-a de a pornit, din nou, la drum, pentru o nouă aventură în judeţ. Cele 20 de echipe înscrise în competiţie au fost împărţite în două serii de câte 10 formaţii, în principiu pe criterii geografice.

Arbitraj contestat la meciul Băcia – Răchitova

În etapa de debut a ediţiei 2013-2014 s-au consemnat câteva mari surprize, în ambele serii. Astfel, în seria I, primele două clasate în sezonul trecut, Cetate Răchitova şi Măgura Pui, au părăsit învinse terenurile de joc unde au evoluat. Campionii de la Răchitova au fost învinşi, cu scorul de 2-1, pe terenul celor de la Agrocompany Băcia, dar „cetăţenii”, care au condus cu 1-0, acuză arbitrajul lui Daniel Thirt din Călan, despre care spun că „i-a tocat mărunt” în partea a doua a jocului şi că îl vor reclama la comisia de arbitri. Mare surpriză s-a înregistrat şi la Pui, unde Măgura, care, sezonul trecut, a condus în campionat până spre final, a fost învinsă, la limită, cu scorul de 1-0, de către mai slab cotata Cerna Lunca Cernii de Jos. Venită din Liga a IV-a, CS Ghelari şi-a respectat blazonul şi a învins, fără probleme, pe teren propriu, pe Dacia Boşorod, echipă care, în campionatul trecut, a fost una incomodă, dar şi inconstantă în evoluţii. Tot în prima serie am consemnat şi un egal cu multe goluri, 2-2, între echipe din localităţi vecine, respectiv AS Sântămăria Orlea şi Voinţa Sălaşu de Sus, partida disputându-se pe terenul celei dintâi formaţii menţionate. În fine, s-a înregistrat şi o remiză albă, scor 0-0, un rezultat destul de rar întâlnit în acest eşalon fotbalistic, în partida disputată între Unirea General Berthelot şi Sargeţia Bretea Română.

Ribiţa, învinsă la Teliuc

În seria a II-a, surpriza etapei de debut a campionatului s-a înregistrat la Teliucu Inferior, unde formaţia locală Minerul, ce, pe vremuri, evolua în eşaloanele superioare, a învins, la limită, cu 2-1, echipa Key Systemsro Ribiţa, câştigătoarea ediţiei trecute a competiţiei. În aceeaşi serie, gazdele au mai obţinut o singură victorie, înregistrată la Vaţa de Jos, unde formaţia locală Ponorul, una dintre protagonistele ediţiilor anterioare, dar cu o evoluţie mai modestă în sezonul trecut, a învins, cu scorul de 2-0, echipa Mureşul Pricaz. În celelate trei jocuri ale etapei s-au impus echipele vizitatoare. Astfel, Zarandul Crişcior, echipă care sezonul trecut a evoluat în Liga a IV-a, a câştigat, la limită, cu scorul de 2-1, pe terenul celor de la Unirea Veţel, stricând puţin sărbătoarea gazdelor, care, în week-end, au organizat zilele comunei. Berianul Beriu, surpriza plăcută a ediţiei trecute, se anunţă, încă de pe acum, o nucă tare şi în acest campionat, echipa de lângă Orăştie impunându-se, în prima etapă, pe terenul celor de la Mureşul Brănişca, cu scorul de 3-1. În fine, şi Santos Boz a câştigat în deplasare, cea de-a doua echipă din comuna Brănişca depăşind cu scorul de 2-0 pe cei de la Victoria Dobra.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × patru =

ACTUALITATE
11 utilaje de deszăpezire vor acționa în municipiul Deva         Bilete gratuite de călătorie pentru pensionari         Brazii de Crăciun vor fi aduși din Alba         Peste 7.000 de turişti au vizitat Cetatea Deva în luna noiembrie         Aproape 500 de persoane au fost sancţionate de poliţiştii locali în luna noiembrie         Primarul Gheorghe Ile va primi daune morale         Controale ample la exploatările forestiere         Autoturism incendiat de un om al străzii         Hunedorean lăsat fără aproape 3.000 de euro de tâlhari         Construirea statuii lui Michael Klein a fost scoasă la licitație         Condamnare pentru un fost șef de birou al APIA Hunedoara         Tragedie pe centura municipiului         Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, câștigător a două trofee la Gala Ariilor Protejate         Petrecerea cu manele care a alungat animalele sălbatice din Retezat         Tânăr din Hunedoara arestat pentru crima comisă în Franța         Şefa Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale este judecată pentru fraude cu fonduri UE         Plan de prevenire a accidentelor feroviare, derulat de ISU Hunedoara         Gestul de omenie al polițiștilor: au donat sânge pentru colegul rănit grav         Cinci contracte de finanțare semnate la MDRAP         Dacă nu ești liliac, vulpe sau broască, rabzi cu dreptatea-n mână! Autostrada Lugoj-Deva dă să-ngroape pescăria de la Brănișca