FOTBAL\LIGA IV HUNEDOARA: Deva, lider după două etape

Trei echipe sunt la egalitate de puncte în fruntea clasamentului

La finele săptămânii trecute s-au desfăşuratr meciurile contând pentru cea de-a doua etapă a Ligii a IV-a de fotbal Hunedoara.

Vulcanul a erupt al Certej

Cea mai intesantă partidă, aşa cum anticipam într-unul din numerele anterioare din ZIARUL HUNEDOREANULUI, a fost cea de la Călan. Formaţia locală Victoria, venită după succesu oarecum neaşteptat la Jiul, a întâlnit una din favoritele la câştigarea campionatului Hercules Lupeni. Gazdele au deschis scorul repede, în minutul 2, prin Stănculea, dar oaspeţii, cu o echipă mai experimentată, au restabilit egalitatea spre sfârşitul primei reprize, prin Filip. Acelaşi Filip avea să stabilească scorul final, 2-1 pentru Hercules, înscriind golul victoriei în minutul 88, formaţia din Vale, cu punctaj maxim, fiind pe locul al treilea în clasament, departajarea fiind făcută la golaveraj.  Cealaltă mare favorită a seriei, CNS Cetate deva, s-a impus, fără problemă, în deplasarea de la Orăştie, învingând pe terenul celor de la Dacia cu 5-1, golurile fiind marcate de Blaga (min. 6), Pribac (min. 21 şi 54), Lintaru (min. 52) şi Chelariu (min. 68) pentru oaspeţi, respectiv Şerban (min. 73) pentru gazde. Graţie acestui rezultat, Deva s-a instalat în fotoliul de lider, fiind urmată de CS Vulcan, care a învins, cu un surprinător 4-0, cel puţin prin proporţiile scorului, pe terenul celor de la Aurul Certej, golurile victoriei fiind marcate de Coldea (min. 6 şi 28), Lavric (min. 9) şi Perşe (min. 23).

12 liga bis

Şoimul a cucerit Retezatul

Oarecum surprinzător, dacă ţinem cont de situaţia din campionatul trecut, Şoimul Băiţa, care a terminat la mijlocul clasamentului, a învins, pe terenul campioanei en-tittre, Retezatul Haţeg, cu un categoric 4-0, prin reuşitele lui Bobelică (min. 26), Pepenar (min. 53 şi 76) şi Benea (min. 60). Legat acest joc trebuie menţionat că Retezatul se află în reconstrucţie şi că Şoimul are, din nou, o formaţie solidă, cu care multă lume va avea de furcă pe terenul de joc. Lanterna roşie a rămas tot la cei de la Minerul Uricani, care a pierdut, pe teren propriu, în derby-ul local, cu 1-0, în faţa celor de la Jiul, golul fiind marcat Irina, în minutul 40, echipa din Petroşani revenind la zero în clasamentul adevărului. Într-un alt derby local, Aurul Brad a învins, în propriul fief, pe vecinii de stadion de la Metalul Crişcior, cu 2-0, graţiei dublei lui Leaha, din minutele 16 şi 85. În fine, într-un alt joc echilibrat, Gloria Geoagiu a învins, acasă, cu 2-1, pe Universitatea Petroşani, echipa din staţiune reuşind să întoarcă rezultatul, oaspeţii deschizând scorul prin autogolul lui Vîrlan, iar gazdele au marcat prin Sabou şi Vremi. Cea de-a cincisprezecea echipă din serie, Inter Petrila, a stat.

Ce urmează

Chiar dacă au stat în runda secundă, petrilenii vor avea un joc extrem de dificil în etapa a treia, când vor juca pe terenul liderului, CNS Cetate Deva,  echipa din Valea Jiului părând a fi victimă sigură. Favorită certă pleacă şi Hercules Lupeni, care va întâlni, pe teren propriu, ultima clasată, Minerul Uricani, dar partidele dintre echipele „ortacilor” pot oferi, oricând, rezultate surprinzătoare. Cel mai interesant joc pare a fi cel de la Vulcan, unde gazdele vor da piept cu altă echipă minerească, Aurul Brad, în caz de victorie cei din Vale urmând a acumula punctaj maxim după trei etape. Victoria Călan poate confirma forma bună prin care trece dacă va învinge la Metalul Crişcior Brad, aşa cum se numeşte acum formaţia zărăndeană, dar nici moţii nu uită că, în două etape, n-au acumulat niciun punct şi nici nu au înscris. La Petroşani, într-un meci al echipelor cu orgoliile rănite, Universitatea va juca cu Aurul Certej, jocul părând a fi unul destul de atractiv. Tot la Petroşani se va juca un alt meci interesant, între Jiul şi Dacia Orăştie, studenţii încercând să profite de avantajul propriului teren, în vreme ce echipa din oraşul Paliei se gândeşte la cucerirea primelor puncte în campionat. În ultimul joc al rundei, din punct de vedere cronologic, celelalte partide urmând a se disputa sâmbătă, Şoimul Băiţa va evolua, duminică dimineaţă, în premieră în acest sezon, în faţa propriilor suporteri, cu Gloria Geoagiu, într-o partidă care se anunţă, şi ea, a fi echilibrată. Echipa care va sta în etapa a III-a a Ligii a IV-a de fotbal Hunedoara este Retezatul Haţeg.

Primele meciuri din Cupa României

În acest sfârşit de săptămână s-au disputat şi primele meciuri din faza judeţeană a actualei ediţii din Cupa României, în care au evoluat formaţii nou înscrise în Liga a V-a sau care au avut clasări mai slabe în sezonul trecut al mai sus menţionate divizii. În cele două partide programate au evoluat două formaţii care revin în fotbalul judeţean, Streiul Baru şi FC Ilia, care au evoluat, ambele pe propriul teren şi au câştigat jocurile disputate. Astfel Streiul Baru a depăşit, cu 3-0, pe Voinţa Sălaşu de Sus, într-un joc care s-a disputat pe terenul din Sântămăria Orlea, iar FC Ilia a dispus, pe moderna bază sportivă proprie, cu 4-2 de Santos Boz, ambele echipe câştigătoare calificându-se în faza următoare a competiţiei, în care vor urma să evolueze şi celelalte echipe participante în Liga a V-a Hunedoara.

EXTRA

Liga a IV-a Hunedoara, juniori

Etapa a II-a, rezultate

Reterzatul Haţeg  – Şoimul Băiţa 2-4

Gloria Geoagiu – U Petroşani 6-0

Aurul Certej – CS Vulcan 5-1

Aurul Brad – Metalul Crişcior 9-0

Minerul Uricani – Jiul Petroşani 0-1

Dacia Orăştie – CNS Cetate Deva 1-3

Victoria Călan – Hercules Lupeni 1-1

Inter Petrila a stat

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 3 =

ACTUALITATE
Sarmizegetusa Regia va fi închisă publicului timp de o lună         Șoferul implicat într-un accident grav la ieșirea din Deva a murit         La Costești. Țurcana – Regina Munților – 2017 (FOTO + VIDEO)         Eveniment cultural. Un dar oferit celor mici         Cartierul ridicat în comunism pe muntele de fier primește o nouă șansă         Portofel pierdut, restituit păbugaşului de poliţiştii locali         Accident rutier grav pe Calea Zarandului         Accident rutier în Cristur, pe șoseaua Hunedoara – Deva         Consiliul Județean pregătește banii pentru refacerea șoselei spre Sarmizegetusa Regia         Soarta tristă a așezării romane de la Micia, locul istoric care ar fi putut aduce turiști         Un polițist din Hunedoara a prins un tâlhar, după ce l-a alergat pe străzi         ADVERTORIAL. Educația financiară este vitală pentru un antreprenor         BIROCRAŢIA SUFOCĂ ROMÂNIA. Două miliarde de euro de la UE n-au mai ajuns la drumurile patriei         INSTITUŢIA PREFECTULUI. Lista despăgubirilor a fost aprobată de Guvern         O tânără a fost jefuită în Hunedoara         Accident în Hunedoara, produs de un bărbat de 71 de ani         PROIECT PILOT. Tablete pentru elevi şi laptopuri pentru dascăli, moca, de la stat         Pagube de peste jumătate de milion de lei în judeţul Hunedoara         Aproape 200 de cadre didactice, cercetători, academicieni și scriitori au dat publicității apelul ”Dreptul la Educație”         Ministrul Turismului la Geoagiu Băi. Mircea Titus Dobre: „Ce a fost până acum a fost o pancartă”