11.3 C
Deva
vineri, martie 29, 2024

Fotbal: S-a încheiat prima etapă a Ligii a IV-a

În prima rundă a campionatului judeţului Hunedoara s-au înregistrat câteva rezultate interesante

Începută vinerea trecută, etapa de debut a Ligii a IV-a Hunedoara, ediţia 2014 – 2015, s-a încheiat miercuri seara, cu un joc amânat

12 liga

Studenţii au învins în duelul fostelor campioane

Acest joc a pus faţă în faţă ultimele două câştigătoare ale competiţiei, Universitatea Petroşani şi Retezatul Haţeg. Ambele combatante au început sezonul cu echipe în reconstrucţie, pentru actualul campionat neanunţându-şi intenţii de a câştiga întrecerea, iar partida, disputată la Petroşani, s-a terminat cu victoria “studenţilor”, care i-au învins pe “zimbri” cu scorul de 3-1. Ca de obicei, etapa a programat şi dueluri între reprezentante ale unor localităţi care, pe vremuri, din punct de vedere fotbalistic, au prins şi zile mai bune, evoluând în eşaloanele superioare, chiar şi în Liga I, în cazul Jiului Petroşani şi Aurului Brad, la care se poate adăuga şi Lupeniul, deşi echipa din Vale a jucat în prima divizie sub alt nume.  Într-un astfel de joc, Inter Petrila s-a impus, la limită, pe propriul teren, cu scorul de 2-1, formaţia Dacia Orăştie.

Victorii logice, dar şi surprize

Scorul etapei, de 8-0, surprinzător prin proprţiile sale, s-a înregistrat în jocul CNS Cetate Deva – Minerul Uricani, victoria revenind gazdelor, echipa de la poalele Cetăţii, prin jocul prestat, confirmând statutul de favorită acordat de microbişti, conducerea tehnică a echipei evitând să vorbească, pe moment, despre câştigarea campionatului.  Un rezultat destul de neaşteptat  s-a înregistrat la Petroşani, unde noua echipă a Jiului a fost învinsă, cu 2-0, de tânăra formaţie a Victoriei Călan, aceasta din urmă putând fi surpriza plăcută a campionatului. În partida ce a opus reprezentate a două oraşe ce au avut reprezentante în prima ligă, Hercules Lupeni a învins, în propriul fief, cu 2-0, pe Aurul Brad. Formaţia din Valea Jiului a început cu dreptul acest campionat, cei din Lupeni neascunzîndu-şi dorinţa de a câştiga campionatul şi de a promova în Liga a III-a.

hateg

Relaş pentru Şoimul

Şi în ultimele două jocuri ale etapei de debut a Ligii a IV-a, în care Şoimul Băiţa a stat, datorită numărului impar de echipe înscrise în competiţie, s-au înregistrat rezultate interesante. CS Vulcan, a învins, pe teren propriu, cu scor de neprezentare, 3-0, pe Gloria Geoagiu, rezultatul fiind considerat surprinzător  prin prisma diferenţei de pe tabela de marcaj, echipa din staţiunea balneo – climaterică fiind, cel puţin sezonul trecut, o formaţie solidă, care a cohetat cu podiumul de premiere până spre sfârşitul şi punând mari problem primelor clasate. În fine, într-un derby al echipelor aparţinând zonelor rurale, cel puţin cu denumirea, Metalul Crişcior, echipă care joacă, tradiţional, la Brad, pe arena de lângă stadionul “Aurul”, a fost învinsă, pe propriul teren, cu scorul de 1-0, de către Aurul Brad.

Derby-uri locale

În acest week-end se va desfăşura etapa a doua, care programează câteva derby-uri locale, unde rivalităţile dintre echipe sunt foarte mari, dar sunt şi alte partide interesante. Un prim “război fratricid” se va juca la Brad, între Aurul şi Metalul Crişcior, gazdele, cel puţin din punct de vedere al palmaresului, fiind considerate facorite. În al doilea derby local, în Vale, se vor întâlni Minerul Uricani cu Jiul Petroşani, fiind greu de dat un pronostic într-un joc în care se întâlnesc două echipe cu orgolii rănite. În schimb, într-o confruntare minerească, se vor întâlni, la Certej, gazdele de la Aurul cu CS Vulcan, cele două echipe venind cu moralul ridicat în urma victoriilor obţinute în runda întâi.

Unde joacă favoritele

Interesant se anunţă jocul dintre campioana en-tittre, Retezatul Haţeg, şi Şoimul Băiţa, oaspeţii, la care evoluează fotbalişti cu mare experienţă, unii jucând chiar şi în Liga I, urmând a evolua în primul lor meci oficial din acest sezon. Cel mai interesant meci al etapei a doua, după rezultatele înregistrate în runda de debut, pare a fi cel dintre Victoria Călan şi Hercules Lupeni, gazdele, în caz de success, putând arăta că Victoria anterioară nu a fost o întâmplare, iar oaspeţii, dacă se impun, îşi consolidează statutul de favoriţi. Interesant este şi meciul de la Orăştie, dintre Dacia şi CNS Cetate, devenii, chiar dacă pe hârtie par a fi favoriţi, abordând cu prudenţă jocul din oraşul Paliei.

Se dispută şi primele jocuri din Cupă

În fine, într-un alt joc care promite, Gloria Geoagiu vrea să şteargă impresia nu prea plăcută de după prima etapă şi va încerca să se impună, în faţa propriilor suporteri, în jocul pe care îl vor disputa în compania celor de la Universitatea Petroşani, meciul fiind deschis oricărui rezultat. Cea de-a cincisprezecea echipă din campionat, Inter Petrila, va sta. Tot în acest week-end se vor juca şi meciurile din prima etapă a fazei judeţene a Cupei României. În acest stadiu se vor disputa două jocuri. Duminică, de la 11.00, pe terenul de la Sântămăria Orlea, SAtreiul Baru, considerată gazdă, va juca cu Voinţa Sălaşu de Sus, iar în aceeaşi zi şi de la aceeaşi oră, Ilia revine, după ani buni, în competiţiile oficiale, echipa locală FC urmând a juca cu Santos Boz. Dacă, după timpul regulamentar de joc, egalitatea se menţine, se vor disputa două reprise a câte 15 minute fiecare de prelungiri şi în cazul în care echilibrul se menţine în continuare pe tabela de marcaj, câştigătoarea va fi decisă în urma executării loviturilor de la 11 metri.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/