-0.1 C
Deva
marți, martie 19, 2024

Fotbal Liga a V-a. CS Comunal Ilia, „taxată” de CSM Dacia Orăștie pe teren propriu

CS Comunal Ilia, după deplasarea și punctul luat la Pricaz, a dat semne că poate avea șanse la promovare dar nu a fost să fie așa. În întâlnirea de duminică cu o altă pretendentă la promovare, CSM Dacia Orăștie, aceștia au jucat doar o repriză și au refuzat jocul în mitanul al doilea pierzând cu 1-2 la pauză 1-0.   

Orăștienilor le-a trecut „glonțul” pe la ureche din primul minut

Încă din startul meciului, din câteva pase mingea a ajuns la Danc care a scos un penalty fără voia lui deoarece avea prim planul de a introduce mingea în plasă, dar arbitrul central Thirt  a întrerupt faza de atac a gazdelor și a dictat penalty. A executat Danc și mingea s-a dus în bara transversală. În minutul 11 o minge plecată de la Cârdei  spre Totoi în partea stângă a fost centrată în careu pe dreapta la Danc, care din voleu și-a luat la țintă propriul coleg, pe Goronea. Nicolescu a avut o acțiune în careul gazdelor, dar Igna i-a luat mingea din picioare pe când se pregătea să șuteze la poartă. Gazdele combină jocul cu pase pe flancuri, iar după ratarea lui Goronea care a fost  blocat de portar în afara careului, în minutul 35 s-a deschis scorul. Danc l-a găsit liber pe Cârdei, acesta singur cu portarul nu l-a iertat. Ilia a început să facă pasul înapoi și să aștepte greșelile oaspeților pentru a mai înscrie.

O repriză total diferită față de prima

Dacia Orăștie, mai sigură pe ea și mai agresivă în atac în partea a doua, a dominat jocul. În minutul 54 Noja a intrat în careu cu mingea și l-a întors pe Dinu, acesta a căzut cerând lovitură de pedeapsă. Arbitrul, ca și în prima repriză, obosit și absent în unele faze de joc, a incitat mai mult spectatorii și jucătorii ambelor echipe prin deciziile controversate pe care le-a luat. Cârdei i-a lăsat mingea lui Danc care, de la 25 de metri a prins un șut violent, scos cu greu de Pintescu în corner. În minutul 66 Zamă nu l-a putut deposeda pe Cârdei de minge decât prin fault, acesta a scăpat singur pe contraatac și a fost agățat din spate primind lovitura liberă dar nu și cartonașul ce se impunea jucătorului de la Dacia. Lovitura a fost executată de Danc în zid și mingea a ajuns la orăștieni, care au pornit pe contraatac de unde a ieșit o fază care a adus egalarea. Barbălată a primit un cartonaș galben pentru un presupus fault. Lovitura liberă a fost  executată de Nicolescu printr-o boltă în spatele apărării, iar Dreptate din 2 metri a împins balonul în plasă, gazdele reclamând totodată o poziție de offsaid.  Dacia mai trimite o dată mingea în plasă în minutul 73 prin Vașarhelean dar de la margine s-a ridicat fanionul. Ilia s-a mulțumit cu scorul de 1-1 și s-a apărat permanent. Feneși venit din spate a reușit cu un efort disperat să respingă balonul în out la un contraatac a lui Noja scăpat singur spre poartă. Lazăr, intrat în ultimul sfert de oră pe teren nu a mai avut „suflu” să ducă mingea pe un contraatac tăios al gazdelor pe dreapta fiind ajuns din spate și deposedat. A fost și ultima ocazie mai periculoasă a echipei din Ilia. Cârdei a văzut cartonașul galben pentru o ținere de tricou, Dacia în schimb a atacat ca la handbal cu toți jucătorii, iar gazdele s-au rezumat  la aruncarea mingii cât mai departe de poarta lor. Cele trei minute de prelungire au trecut și încăpățânarea arbitrului de a nu fluiera sfârșitul  meciului a adus un gol ciudat, apărarea celor din Ilia fiind făcută șah-mat. Mingea a circulat pe traseul Nicolescu –Ungureanu –Oniga, ultimul a intrat în careu și a trimis un lob peste cele două linii de fundași direct sub bara transversală, portarul nu a mai avut nici o reacție, fiind surprins și mascat de fundași. S-a terminat 1-2 și Dacia a plecat cu toate punctele de la Ilia.

CS Comunal Ilia:  Petre Clep – Ioan Barbălată, Raul Ţuligă,  Marinel Feneşi (cap), Ionel Igna ( Afnel Lazăr min. 73), Alexandru Cîrdei (’35), Daniel Danc (Florin Buştea min. 73), Emil Goronea (Ovidiu Iuga min. 82), Gheorghe Dinu, Alin Gabor, Vlad Totoi.  Rezerve: C-tin Gheorghe– Marius Danc, Dacian Moldovan, Laurenţiu Iordan. Antrenor: Luca Ciprian

Avertismente: Ionel Igna min. 41, Ioan Barbălată min. 68, Alexandru Cărdei min. 90.

CSM  Dacia Orăştie 2010: Andrei Pintescu (cap) – Claudiu Zamă, Călin Oniga, Tudor Teglă, Iulian Ioniţă (Alin Borza min. 62), Raul Noja (Paul Ghemeş min. 87), Sorin Nicolescu, Darius Dreptate(’69),  Alexandru Planicek (Cornel Pop min. 46), Florin Ungureanu,  Claudiu Vaşarhelean. Rezerve: Florin Stoica,  Adrian Pricăjan. Antrenor- Cosmin Firu

Avertismente: Alexandru Planicek min. 33, Tudor Teglă min. 48, Călin Oniga min. 90+3.

Arbitri: Daniel Thirt (Călan) – Alexandru Peterliceanu (Călan), Cătălin Ioniţă (Călan)

Observator: Sorin Ciotlăuş (Deva)

Declarații la final:

„Îmi pare rău că s-a terminat cu 2-1 în favoarea lor, noi suntem o echipă mai micuță, dar asta e viața. Pe viitor încercăm să ne pregătim mai bine să ne menținem acolo”, a declarat Marius Omotă, primarul comunei Ilia.

„Mă bucur foarte mult că am câștigat la o contracandidată de-a noastră și am demonstrat că ne merităm locul din fruntea clasamentului. Sper să continuăm cu victorii și mă bucur încă o dată că am recuperat punctele pe care le-am pierdut acasă nemeritat cu Beriul după părerea mea și la Sântamăria Orlea unde o greșeală de arbitraj, un penalty în minutul 90 a făcut ca să nu avem numai victorii pe linie. Încă odată îi felicit pe băieții mei, vreau să le mulțumesc pentru dăruire și pentru efortul făcut astăzi în teren. Eu zic că nu a fost penalty la începutul meciului, cred după părerea mea că a fost un fault în atac pe care trebuia să-l dea, mai mult decât atât zic că am avut noi un penalty care trebuia acordat la Noja, dar important este victoria și cele trei puncte”, a precizat Florin Stoica, CSM Dacia Orăștie.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/