FOTBAL / INTERVIU: Cine este, de fapt, Piele. Spovedania lui Daniel Ghiorghiţă, secretarul FC Hunedoara – “Jucătorii îmi spun domnul Daniel sau domnul președinte”

Secretarul FC Hunedoara, Daniel Ghiorghiţă, cunoscut între suporterii hunedoreni şi sub numele de “Piele”, dă cărțile pe față.

Într-un interviu solicitat de ZIARUL HUNEDOREANULUI, Daniel Ghiorghiță explică ce l-a determinat să dea locul din peluză pe un scaun de birou și de ce privește cu alți ochi ceea ce se întâmplă la FC Hunedoara. Câte salarii a încasat, deși a anunțat că nu va accepta să fie remunerat pentru activitatea sa, cu câţi bani a împrumutat clubul, dar și când crede că FC Hunedoara va scoate o campioană județeană la nivel de copii și juniori.

Reporter: – De ce ți se spune “Piele”?
Daniel Ghiorgiță: – De mic, la bloc aveam un vecin care mereu îmi spunea “Pielos, mai mult piele decât os”. Așa m-am ales cu pseudonimul ”Piele”. Toată lumea, de la primar și până la ultimul suporter, toți mă știu de ”Piele”. Doar jucătorii îmi spun “domnul Daniel sau domnul președinte”, deși le-am spus de nenumărate ori că eu sunt doar secretarul clubului.
Reporter: – Apropo, în calitate de secretar cu ce te ocupi în cadrul clubului FC Hunedoara? Poate lumea crede că îi faci cafeaua președintelui Alin Barna, îi programezi audiențele …
Daniel Ghiorghiță: – Eu țin banii și actele clubului, însă mă ocup de multe alte treburi care nu intră în atribuțiunile mele. Așa am ajuns să mă ocup de aducerea jucătorilor, procurarea echipamentului, tund iarba pe gazon, spăl haine la mașină, ce mai, fac tot, sunt peste tot în club.
Reporter: – Transformarea ta din ultimul an este totală în ceeace privește modul în care te implici la FC Hunedoara. Dacă în vara lui 2014 blamai FC Hunedoara, despre care afirmai că “este un club hibrid care nu merită să fie susținut financiar și moral”, acum ești sută la sută în slujba lui. Cărui fapt se datorează această schimbare radicală?
Daniel Ghiorghiță: – Se știe că eu sunt suporter al FC Corvinul Hunedoara, grupare care momentan există doar scriptic și în a cărei revenire în competiții am sperat că se va întâmpla cândva. Doar că între timp, din discuțiile pe care le-am purtat cu Mircea Alic (președintele lui FC Corvinul Hunedoara n.r.), acesta m-a făcut să înțeleg că nu va reuși să revitalizeze clubul prea curând. Atunci am acceptat oferta Primăriei Hunedoara de a face parte din actuala conducere a FC Hunedoara. M-am implicat mai mult pentru copiii de la Centrul de Copii și Juniori.

“Ni s-a spus că dacă noi nu primim să conducem clubul FC Hunedoara se va desfința. Nimeni nu a vrut să vină la greu”
Daniel Ghiorghiță, secretar al CD al FC Hunedoara

“Nu am nimic cu Andone și Lucescu”

Reporter: – Ai ceva să le reproșezi membrilor fondatori ai FC Hunedoara? Te-am auzit în dese rânduri spunând că ”Ioan Andone și Mircea Lucescu sunt implicați doar cu numele în activitatea clubului”…
Daniel Ghiorghiță: – Nici vorbă. Nu am nimic cu ei… Am înțeles că au acceptat să se implice la FC Hunedoara doar “de onoare”, motiv pentru care nu am pretenția să ne sprijine, nu le-a cerut nimeni niciun ban. Însă, dacă nu ajuți de ce pui piedici? Nu Andone și Lucescu direct, ci oamenii împuterniciți de ei să-i reprezinte.
Reporter: – Adică?
Daniel Ghiorghiță: – Nu reușim să întrunim AGA pentru că reprezentanții lui Ioan Andone și Mircea Lucescu sunt greu de găsit și astfel nu putem lua decizii importante pentru club. Nu este unitate la nivel de conducere.
Reporter: – De ce crezi că foștii mari fotbaliști ai Hunedoarei stau departe de FC Hunedoara?
Daniel Ghiorghiță: – Nu știu. Poate au altceva de făcut mai important.

“Este clar că oglinda întregii activități a FC Hunedoara sunt rezultatele echipei mari iar în sezonul trecut seniorii ne-au oferit mai mult stări de înmormântare și parastase”
Daniel Ghiorghiță, secretar al CD al FC Hunedoara

A zis că nu ia, dar a primit

Reporter: – După ce ai fost numit secretar al FC Hunedoara ai anunțat public că nu vei accepta să fi remunerat financiar pentru activitatea pe care o vei depune la club. Între timp câte salarii ai încasat?
Daniel Ghiorghiță: – Vreo patru salarii de câte o mie de lei pe care le-am băgat de patru ori în club. Eu împrumut clubul. Am acte…
Reporter: – Ce s-a schimbat în club în ultimul an?
Daniel Ghiorghiță: – Există transparență totală și se muncește mai mult și mai bine în special la Centrul de Copii și Juniori. În plus banii s-au împărțit frățește la toată lumea.
Reporter: – FC Hunedoara a încheiat campionatul pe un loc rușinos, în coada clasamentului. Nu crezi că de vină este și faptul că echipa nu a avut obiectiv?
Daniel Ghiorghiță: – La începutul sezonului ne-am propus să formăm la Hunedoara o echipă competitivă formată exclusiv din jucători localnici. Când am spus competitiv m-am gândit la o clasare pe locurile unu – patru, nicidecum că vom rămâne blocați pe locul opt! Totuși suntem Hunedoara și jucăm cu echipe din comune și orășele. Jucătorii sunt principalii vinovați pentru că nu le-a lipsit nimic și au avut salarii frumușele pentru nivelul fotbalului din România.
Reporter: – Pe când primele rezultate bune?
Daniel Ghiorghiță: Eu sper că în doi-trei ani echipele de copii și junior să fie cele mai bune din județ.

FC Hunedoara s-a clasat pe locul 8 în sezonul 2014-2015 al Ligii a III-a, Seria a IV-a

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − douăzeci =

ACTUALITATE
Povestea marii tragedii aviatice din 1940: „Erau peste tot morţi, mutilaţi în modul cel mai îngrozitor”         Șofer căutat de Poliție după un accident         Accident rutier pe Calea Zarandului         SĂPTĂMÂNA POMENILOR. Danii de peste patru milioane de lei pentru ONG-iştii hunedoreni         MICII DUMNEZEI DE LA ŢARĂ. Primarul Mihai Irimie (PNL) lasă Şoimuşul pe sec         HUNEDOARA LIRICĂ, SCHIMBARE ÎN PROGRAM. Municipiul Hunedoara va avea două seri de festival         Fostul dealer al brățărilor dacice din Sarmizegetusa Regia a fost trimis în judecată         Ultimele pregătiri pentru deschiderea Ștrandului Corvina         Hoțul de la Castelul Corvinilor a cerut eliberarea         EVENIMENT. Dan Radu Ruşanu, ultima apariţie pe scena publică a judeţului Hunedoara         DAN RADU RUŞANU, ULTIMUL SFAT „Faceţi Conurbaţie. Altfel, ajungeţi în Ochiul Ciclonului, locul unde nu se întâmplă nimic”         Jaful din Castelul Corvinilor: trei săptămâni de anchetă, 1 la sută din prejudiciu recuperat         ANDRONACHE S-A ŢINUT DE VORBĂ. Hunedoara lirică ia locul locul Operei Nights         Câinele campion, dresat de un jandarm         Accident grav pe DN 76, provocat de un tânăr         Accident mortal pe Drumul Național 7         O tânără și-a pierdut fiul de cinci ani în Deva         MINIVACANŢĂ CU LĂUTARI. Zilele Devei, programul celor patru zile de zaiafet         CU DOTĂRILE ÎN STRADĂ. Poliţiştii „comunitarii” îşi arată priceperea în centrul Devei         Tinere speranțe ale fotbalului hunedorean. Juniorii D de la C. S. CFR Simeria sunt campionii județului Hunedoara