FOTBAL / INTERVIU: Cine este, de fapt, Piele. Spovedania lui Daniel Ghiorghiţă, secretarul FC Hunedoara – “Jucătorii îmi spun domnul Daniel sau domnul președinte”

Secretarul FC Hunedoara, Daniel Ghiorghiţă, cunoscut între suporterii hunedoreni şi sub numele de “Piele”, dă cărțile pe față.

Într-un interviu solicitat de ZIARUL HUNEDOREANULUI, Daniel Ghiorghiță explică ce l-a determinat să dea locul din peluză pe un scaun de birou și de ce privește cu alți ochi ceea ce se întâmplă la FC Hunedoara. Câte salarii a încasat, deși a anunțat că nu va accepta să fie remunerat pentru activitatea sa, cu câţi bani a împrumutat clubul, dar și când crede că FC Hunedoara va scoate o campioană județeană la nivel de copii și juniori.

Reporter: – De ce ți se spune “Piele”?
Daniel Ghiorgiță: – De mic, la bloc aveam un vecin care mereu îmi spunea “Pielos, mai mult piele decât os”. Așa m-am ales cu pseudonimul ”Piele”. Toată lumea, de la primar și până la ultimul suporter, toți mă știu de ”Piele”. Doar jucătorii îmi spun “domnul Daniel sau domnul președinte”, deși le-am spus de nenumărate ori că eu sunt doar secretarul clubului.
Reporter: – Apropo, în calitate de secretar cu ce te ocupi în cadrul clubului FC Hunedoara? Poate lumea crede că îi faci cafeaua președintelui Alin Barna, îi programezi audiențele …
Daniel Ghiorghiță: – Eu țin banii și actele clubului, însă mă ocup de multe alte treburi care nu intră în atribuțiunile mele. Așa am ajuns să mă ocup de aducerea jucătorilor, procurarea echipamentului, tund iarba pe gazon, spăl haine la mașină, ce mai, fac tot, sunt peste tot în club.
Reporter: – Transformarea ta din ultimul an este totală în ceeace privește modul în care te implici la FC Hunedoara. Dacă în vara lui 2014 blamai FC Hunedoara, despre care afirmai că “este un club hibrid care nu merită să fie susținut financiar și moral”, acum ești sută la sută în slujba lui. Cărui fapt se datorează această schimbare radicală?
Daniel Ghiorghiță: – Se știe că eu sunt suporter al FC Corvinul Hunedoara, grupare care momentan există doar scriptic și în a cărei revenire în competiții am sperat că se va întâmpla cândva. Doar că între timp, din discuțiile pe care le-am purtat cu Mircea Alic (președintele lui FC Corvinul Hunedoara n.r.), acesta m-a făcut să înțeleg că nu va reuși să revitalizeze clubul prea curând. Atunci am acceptat oferta Primăriei Hunedoara de a face parte din actuala conducere a FC Hunedoara. M-am implicat mai mult pentru copiii de la Centrul de Copii și Juniori.

“Ni s-a spus că dacă noi nu primim să conducem clubul FC Hunedoara se va desfința. Nimeni nu a vrut să vină la greu”
Daniel Ghiorghiță, secretar al CD al FC Hunedoara

“Nu am nimic cu Andone și Lucescu”

Reporter: – Ai ceva să le reproșezi membrilor fondatori ai FC Hunedoara? Te-am auzit în dese rânduri spunând că ”Ioan Andone și Mircea Lucescu sunt implicați doar cu numele în activitatea clubului”…
Daniel Ghiorghiță: – Nici vorbă. Nu am nimic cu ei… Am înțeles că au acceptat să se implice la FC Hunedoara doar “de onoare”, motiv pentru care nu am pretenția să ne sprijine, nu le-a cerut nimeni niciun ban. Însă, dacă nu ajuți de ce pui piedici? Nu Andone și Lucescu direct, ci oamenii împuterniciți de ei să-i reprezinte.
Reporter: – Adică?
Daniel Ghiorghiță: – Nu reușim să întrunim AGA pentru că reprezentanții lui Ioan Andone și Mircea Lucescu sunt greu de găsit și astfel nu putem lua decizii importante pentru club. Nu este unitate la nivel de conducere.
Reporter: – De ce crezi că foștii mari fotbaliști ai Hunedoarei stau departe de FC Hunedoara?
Daniel Ghiorghiță: – Nu știu. Poate au altceva de făcut mai important.

“Este clar că oglinda întregii activități a FC Hunedoara sunt rezultatele echipei mari iar în sezonul trecut seniorii ne-au oferit mai mult stări de înmormântare și parastase”
Daniel Ghiorghiță, secretar al CD al FC Hunedoara

A zis că nu ia, dar a primit

Reporter: – După ce ai fost numit secretar al FC Hunedoara ai anunțat public că nu vei accepta să fi remunerat financiar pentru activitatea pe care o vei depune la club. Între timp câte salarii ai încasat?
Daniel Ghiorghiță: – Vreo patru salarii de câte o mie de lei pe care le-am băgat de patru ori în club. Eu împrumut clubul. Am acte…
Reporter: – Ce s-a schimbat în club în ultimul an?
Daniel Ghiorghiță: – Există transparență totală și se muncește mai mult și mai bine în special la Centrul de Copii și Juniori. În plus banii s-au împărțit frățește la toată lumea.
Reporter: – FC Hunedoara a încheiat campionatul pe un loc rușinos, în coada clasamentului. Nu crezi că de vină este și faptul că echipa nu a avut obiectiv?
Daniel Ghiorghiță: – La începutul sezonului ne-am propus să formăm la Hunedoara o echipă competitivă formată exclusiv din jucători localnici. Când am spus competitiv m-am gândit la o clasare pe locurile unu – patru, nicidecum că vom rămâne blocați pe locul opt! Totuși suntem Hunedoara și jucăm cu echipe din comune și orășele. Jucătorii sunt principalii vinovați pentru că nu le-a lipsit nimic și au avut salarii frumușele pentru nivelul fotbalului din România.
Reporter: – Pe când primele rezultate bune?
Daniel Ghiorghiță: Eu sper că în doi-trei ani echipele de copii și junior să fie cele mai bune din județ.

FC Hunedoara s-a clasat pe locul 8 în sezonul 2014-2015 al Ligii a III-a, Seria a IV-a

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + 15 =

ACTUALITATE
Gealaţii lui Arion către secretarul general PNL Hunedoara: „Îţi sparg faţa şi maşina”         Mesajul lui Traian Berbeceanu către ministrul Justiției         Călători străini prin judeţul Hunedoara: „O mică Elveţie!”         Când va fi dată sentința în dosarul de proxenetism al lui Daniel Pleșcan         Peste 100 de jandarmi vor asigura ordinea în stațiunile Hunedoarei         Hoț arestat după ce a atacat paznicii unui transport de cărbune din Valea Jiului         AU DEPUS JURĂMÂNTUL. Poliția Hunedoara se întărește cu 60 de agenți         PROCESUL DECENIULUI. Domeniul Kendeffy din Retezat, la ultimul termen de judecată         Violatorul care și-a mutilat fosta iubită a cerut eliberarea         Tribunalul Hunedoara decide soarta fostului primar Cornel Resmeriță         Ce șanse mai au proiectele de restaurare din Hunedoara depuse la ADR VEST         DOSARELE „PETRU GROZA”. Răfuielile din presa hunedoreană a anilor interbelici         ÎNGRIJORĂTOR: Numărul diabeticilor nou depistaţi a crescut cu o treime în ultimii patru ani         Bibliotecarul Avram Iancu vrea să străbată înot cei 2.860 de kilometri ai Dunării         Percheziții DIICOT în Hunedoara         SCĂLDĂTOAREA DEVEI. Aqualand, patria politrucilor mufaţi la banul public         Marius Isfan le arată hunedorenilor Deva frumoasă         Hoţii îşi fac de cap în „ţara comandantului Mocanu”. Farmacii şi magazine prădate la Lupeni         Alin Simota se află pe lista interlopilor fugari de un an         Proiect pentru un parc tematic în jurul Castelului Corvinilor