FOTBAL. Foștii dinamoviști nu uită de județul Hunedoara

Sâmbătă, la Alba Iulia, a avut loc lansarea cărții “O viață de câine – istoria unui suporter dinamovist”.

Data lansării, cea de 4 mai, nu a fost aleasă întâmplător, fiind una specială pentru „câinii roșii”, în condițiile în care s-au împlinit 11 ani de la “Ziua dreptății”, respectiv de la meciul de poveste Dinamo – Steaua 2-1, din “Groapă”, partidă cu o încărcătură imensă, când CFR Cluj a câștigat titlul!

Lansare de carte cu nume mari

Lansarea cărții, scrisă de Sabin Dăniță, în urma unui dialog cu Silviu Ciuhulescu, un „câine” care suferă de decenii în tribună alături de echipa favorită, a reprezentat o întâlnire a spiritului dinamovist. “Cartea reprezintă o întâmplare fericită!O echipă trăiește prin suporteri, esta practic vorba despre povestea dinamovismului prin ochii unui suporter”, a spus Sabin Dăniță, autorul cărții ce are o prefață semnată de Cornel Țălnar. Un număr mare de suporteri, veniți din toate colțurile țării, dar și din străinătate, au ținut să fie alături de invitații speciali la lansare, printre aceștia aflându-se fostul arbitru FIFA Sorin Corpodean, dar și legende ale clubului Dinamo, precum Cornel Țălnar, gazda întâlnirii, alături de fiul său, George, și colegii săi de generație Lică Movilă și Viorel Radu, dar și alți dinamoviști de calibru care au jucat și în județul Hunedoara, fiind vorba despre Ovidiu Tâlvan și Ioan Mărginean. „Dinamo a fost o familie. Eu așa am simțit încă de prima dată când am intrat în vestiar, venind de la Sibiu, chiar dacă acolo erau nume precum Prunea, Lupu sau Mihali. Mă bucur că sunteți prezenți în număr atît de mare aici, probabil mai mulți decât la un meci de Liga I”, a spus Ovidiu Tâlvan, fostul jucător al celor de la Minerul Lupeni.

Foștii jucători ai lui Dinamo nu uitat de perioadele în care au evoluat și în județul Hunedoara. „Eu am debutat în Divizia B la 18 ani, cu Unirea Alba Iulia. După doar un an ajungeam la Dinamo, iar microbul care a intrat în mine nu a mai ieșit. A fost o perioadă frumoasă, chiar dacă, atunci când au venit Rednic și Andone, deoarece nu puteam juca în fața lor, am părăsit echipa și am ajuns la Corvinul. Spiritul dinamovist a rămas în mine și îăn cei 4 ani frumoși în care am jucat la Hunedoara, unde erau oameni extraordinari, înainte de a mă întoarce acasă, în Alba”, a spus Ioan Mărginean, actualmente președinte la prim – divizionara Gaz Metan Mediaș. Prezentarea volumului a fost pigmentată și cu momente aparte, respectiv derularea unor imagini din meciurile de poveste ale “câinilor”, cu eterna rivală Steaua, Inter Milano sau Liverpool, din perioada în care fostele glorii dinamoviste prezente la lansarea cărții era protagoniste pe gazon sau pe banca tehnică, proiecții video ce au declanșat amintirile celor prezenți. Evenimentul de la Alba Iulia, care a fost moderat de jurnaliști din județul Hunedoara, s-a terminat cu discuții libere între cei prezenți, precum și cu o sesiune de autografe. Cartea “O viață de câine – istoria unui suporter dinamovist”, va fi prezentată publicului, în perioada următoare, la Cluj și București, nefiind exclusă, într-un viitor nu foarte îndepărtat, și o lansare în județul Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare