FOTBAL. CSM Dacia Orăștie 2010 – Mureșul Pricaz, un derby sărac în fotbal

CSM Dacia Orăștie 2010 a învins Mureșul Pricaz cu scorul de 2-1, la pauză 0-0, într-un meci al etapei a VI-a din liga a V-a județeană, un derby local mult așteptat datorită poziției celor două echipe în clasament.

Cei aproape 200 de spectatori prezenți duminică pe stadionul „Dacia” din Orăștie au susținut apatic cele două echipe rivale, care altădată se întâlneau și făceau un spectacol fotbalistic atât pe teren cât și o coregrafie în tribune mult mai frumoasă și mai atractivă. De data aceasta galeriile celor două echipe au lipsit, iar pe teren nici jucătorii nu au etalat un fotbal care să le merite locul din fruntea clasamentului. Mai mult, Adam Valeriu, trecut pe hârtii ca antrenor al Daciei Orăștie, a pierdut startul partidei, fluierul de început al meciului prinzându-l în afara stadionului, prin oraș. Neavând de altfel nici o treabă cu lotul de jucători și așezarea lor în teren, echipa gazdă a primit indicații de la margine, permanent prin jucătorul Florin Stoica.  Jocul s-a decis în ultimele 10 minute regulamentare din repriza a doua, când pe fondul unor greșeli de apărare ale echipei din Pricaz, s-au înscris golurile orăștienilor, Pricazul trezindu-se târziu, abia pe final de joc, reducând din diferență. Foarte bine s-a achitat de sarcini brigada de arbitri formată din Bălan Alexandru, Petrean Cristian și Danciu Cosmin toți din Deva împreună cu Radu Adrian, observator.

O primă repriză echilibrată

După un început fulminant al celor din Pricaz, jocul se echilibrează și Dacia are o primă ocazie prin Nicolescu, șutul acestuia de la 16 metri, trecând aproape de vinclul porții. În replică Bulgaru îl imită la cealaltă poartă câteva minute mai târziu. În minutul 25, Dreptate execută un corner, dar Vașarhelean trimite din 2 metri mingea peste poartă. În minutul 35 cea mai mare ocazie a primei reprize aparține gazdelor. Vașarhelean pleacă într-o acțiune personală pe partea stângă, intră în careu cu mingea la picior, iar Gălățanu respinge în corner. Două minute mai târziu Nicolescu bate o lovitură liberă de la 20 de metri lateral stânga, portarul Ilie plonjează spectaculos și scoate mingea de lângă bară. Apati trimite și el cu capul peste transversală din cornerul executat de Ardelean. Repriza se încheie cu o lovitură liberă de la marginea careului, un corner mai scurt, executat de Dreptate, fără rezultat.

Zece minute de fotbal pe finalul meciului

Dacia nu mai arată nimic de minute bune pe teren, au loc o serie de schimbări la ambele echipe. Prima ocazie importantă a reprizei secunde a fost în minutul 78, ce avea să dea semnalul că cele două echipe nu se mulțumesc cu un rezultat egal și ele sunt protagoniste la câștigarea campionatului. Gălățanu cu Bulgaru de la Pricaz se încurcă amândoi în careu  la centrarea lui Ardelean, iar primul trimite mingea defectuos în afara spațiului de joc. În minutul 80 la o fază care nu anunța mai nimic decât contaatacuri sterile ale ambelor echipe, Vașarhelean în găsește pe Dreptate scăpat singur pe stânga cu o pasă, iar acesta înscrie. Portarul Ilie vrea să iasă în întămpinare la marginea careului, ezită în prima fază, apoi când o face era deja prea târziu, culegând mingea din plasa porții sale. Dacia prinde curaj și mai înscrie o dată în minutul 86 prin Nicolescu din penalty la un fault în careu asupra lui Dreptate. În minutul 90, Duică pe contraatac scapă de Oniga în careu care se și accidentează și înscrie reducând din diferență 2-1. Au fost trei minute de prelungire în care Pricazul putea scoate un punct, prin Buta la ultima fază de joc. Acesta, intrat în ultimul sfert de oră pe teren, după ce s-a încălzit mai bine de jumătate de repriză pe marginea terenului, nemarcat în careu, nu poate sări din ghete la o minge centrată de Apati de pe partea dreaptă și se termină meciul.

Declarații la final de joc ale conducătorilor celor două echipe:

„Nu au fost mai buni ca noi, părerea mea că am fost peste ei dar nu am gestionat bine fazele pe care le-am avut, în apărare două greșeli, asta este situația, ce să facem. Noi ratăm, ei marchează și două greșeli au decis jocul”. ( antrenor Ioan Dobroaia, Mureșul Pricaz)

„Mă bucur foarte mult de victoria obținută, am demonstrat încă odată că băieții merită cu adevărat primul loc și sper să o ținem în continuare pe aceeași linie. Nu pot decât să-i felicit încă odată pe jucători pentru dăruire, pentru jocul de astăzi excelent făcut. Mulțumesc și suporterilor care astăzi au umplut tribunele stadionului Dacia. Sper să continuăm pe aceeași linie, să demonstrăm că locul nostru nu este în liga a V-a ci, știe toată lumea, în eșaloanele superioare. Toată echipa s-a evidențiat. În prima repriză am intrat puțin în jocul lor, le-am zis la pauză băieților că noi suntem gazde, noi trebuie să ne facem jocul nostru de acasă nu trebuie să ne intereseze decât ceea ce facem noi. Felicitări și celor de la Pricaz care au o echipă bună, dar am demonstrat încă odată că suntem mai buni decât ei. Important este că am câștigat, arbitrajul a fost foarte bun. Am primit un gol, jucătorii nu s-au concentrat până la capăt, probabil și lipsa de pregătire. Noi încercăm de două ori pe săptămână să facem un antrenament, este greu, dar venim totuși de plăcere și nu mai contează, important este că am câștigat. Nu am jucat pe nicio primă, noi jucăm doar cu sufletul pentru clubul Dacia Orăștie”. (jucător-coordonator al echipei CSM Dacia Orăștie 2010, Florin Stoica)

Alte rezultate înregistrate:

AS Sântămăria Orlea- AS Ponorul Vaţa 10-0

(Marcu min.2, Tomoni 13,55, Ceuță 19, Laycu autogol 27, Urs 44, 73, Băhu 49,60, Pițigoi 74)

AS Berianul Beriu- CSM Vulcan 2-0

(Paul C. Min.59, Florea 90)

CS Comunal Ilia- CS Ghelari 4-0

(Cârpei min. 3, Danc 10, Goronea 70 Moldovan 84)

Sargeţia Bretea Română- AS Victoria Dobra 0-0

AS Măgura 2010 Pui- Agrocompany Băcia 6-2

(Mailat min.2, 37,77, Lupulescu 23,74, Stoiconi 59 / Lazăr 10, Ileasă 69)

AS Zarandul Crişcior- Dacia Boşorod 2016 6-0

(Lulușa min.25, Breda 35, Gheoancă 45, 61, Naghy 52, Achim 90)

AS Santos Boz- Cerna Lunca Cernii 3-0

(Săutean min. 36, Lupea 79, Ignat 87)

Clasament

Nr. ECHIPA J C E P Goluri Puncte
Marcate Primite
1 CSM Dacia Orăştie 2010 6 6 0 0 32 4 18
2 AS Măgura 2010 Pui 6 5 1 0 34 5 16
3 CSComunal Ilia 6 5 1 0 19 2 16
4 AS Mureșul Pricaz 6 5 0 1 27 3 15
5 AS Sântămăria Orlea 6 5 0 1 24 7 15
6 AS Berianul Beriu 6 4 0 2 18 8 11
7 AS Sargeţia Bretea Rom. 6 2 3 1 10 10 9
8 AS Zarandul Crișcior 6 2 2 2 14 13 8
9 AS Cerna Lunca Cernii 6 2 1 3 12 20 7
10 CS Ghelari 6 2 0 4 6 15 6
11 AS Santos Boz 5 2 0 3 8 27 6
12 Victoria Dobra 6 1 1 4 2 12 4
13 Ponorul Vața 6 1 0 5 7 30 3
14 ACS Dacia Boşorod 2016 6 0 1 5 7 25 1
15 CSM Vulcan Mihai Viteazu 5 0 0 5 2 15 0
16 ACS Agrocompany Băcia 6 0 0 6 7 34 0

 

Etapa viitoare a VII-a 09.10.2016

CSM Dacia Orăştie 2010- AS Santos Boz

AS Mureșul Pricaz- AS Sântămăria Orlea

Ponorul Vața- AS Berianul Beriu

CSM Vulcan Mihai Viteazu- CSComunal Ilia

CS Ghelari- AS Sargeţia Bretea Rom.

Victoria Dobra- AS Măgura 2010 Pui

ACS Agrocompany Băcia- AS Zarandul Crișcior

ACS Dacia Boşorod 2016- AS Cerna Lunca Cernii

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − treisprezece =

ACTUALITATE
Incendiu în Călan: peste 20 de persoane au fost evacuate         Nicolae Gherghin, colecționarul de timp         3.000 de sancţiuni au fost aplicate de Poliţia Locală Deva         Peste 30 de proiecte de hotărâre sunt supuse dezbaterii şi aprobării Consiliului Local Deva         Schi-alpinismul, recunoscut drept sport olimpic. Selecţia pentru lotul naţional, la finele lui ianuarie         Până acum, 820 de concurenţi vor alerga la înălţime. Pe 17 iunie, la Retezat SkyRace Intersport!         Tragedie pe un bulevard din Hunedoara. Un tânăr a fost implicat într-un accident mortal         Gealaţii lui Arion către secretarul general PNL Hunedoara: „Îţi sparg faţa şi maşina”         Mesajul lui Traian Berbeceanu către ministrul Justiției         Călători străini prin judeţul Hunedoara: „O mică Elveţie!”         Când va fi dată sentința în dosarul de proxenetism al lui Daniel Pleșcan         Peste 100 de jandarmi vor asigura ordinea în stațiunile Hunedoarei         Hoț arestat după ce a atacat paznicii unui transport de cărbune din Valea Jiului         AU DEPUS JURĂMÂNTUL. Poliția Hunedoara se întărește cu 60 de agenți         PROCESUL DECENIULUI. Domeniul Kendeffy din Retezat, la ultimul termen de judecată         Violatorul care și-a mutilat fosta iubită a cerut eliberarea         Tribunalul Hunedoara decide soarta fostului primar Cornel Resmeriță         Ce șanse mai au proiectele de restaurare din Hunedoara depuse la ADR VEST         DOSARELE „PETRU GROZA”. Răfuielile din presa hunedoreană a anilor interbelici         ÎNGRIJORĂTOR: Numărul diabeticilor nou depistaţi a crescut cu o treime în ultimii patru ani