FC Hunedoara şi CNS Cetate Deva se întâlnesc pe stadionul Michael Klein

Microbiştii hunedoreni au ce vedea în acest sfârşit de săptămână, când se vor desfăşura meciuri din Ligile III, IV şi V de fotbal.

Fără îndoială, cel mai interesant meci al sfârşitului de săptămână, derby-ul judeţului, este cel dintre FC Hunedoara şi CNS Cetate Deva, jocul contând pentru etapa a patra a seriei a IV-a din Liga a III-a de fotbal, partida urmând a se disputa mâine, de la ora 17.00, pe stadionul „Michael Klein” din municipiul de pe malurile Cernei. Combatantele vin cu stări de spirit diferite. Hunedorenii vor să câştige primele puncte pe teren propriu din acest campionat, ei pierzând partida anterioară de acasă, cu nou promovata Performanţa Ighiu, dar impunându-se în cele două deplasări de până acum, ambele în judeţul Arad, pe terenurile celor de la Naţional Sebiş şi CS Ineu. Devenii vin după o înfrângere pe teren propriu, în faţa celor de la Pandurii II Târgu Jiu, eşecul din faţa gorjenilor ştergând, în mare parte, buna impresie lăsată de cei de la CNS Cetate în jocul de debut al campionatului, când s-au impus, acasă, în faţa celor de la ACSO Filiaşi. Totodată, partida de mâine, de la Hunedoara, reprezintă şi primul meci în deplasare al devenilor din acest sezon. Dacă ar fi să ne luăm după experienţă şi avantajul terenului propriu, FC Hunedoara porneşte ca mare favorită, dar în astfel de meciuri orgoliile sunt foarte mari şi orice rezultat este posibil.

Meciuri tari în Liga a IV-a

Microbiştii pot vedea câteva partide interesante înaintea jocului de la Hunedoara, sâmbătă, de la ora 11.30, urmând a se disputa primele jocuri ale etapei a patra din Liga a IV-a. Cel mai interesant meci pare a fi cel de la Lupeni, dintre echipa locală Hercules şi Retezatul Haţeg, ambele formaţii fiind cotate cu şanse la locuri fruntaşe la sfârşitul campionatului. Tot sâmbătă vom putea vedea un derby al suferinţei în Valea Jiului, între CS Vulcan şi Jiul Petroşani, ambele echipe având doar câte un punct după trei etape. O dispută palpitantă ar putea reieşi şi din jocul Aurul Brad – Inter Petrila, gazdele având un start mai ezitant, în vreme ce oaspeţii se gândesc chiar la câştigarea campionatului. În fine, surpriza plăcută de până acum a campionatului, Zarandul Crişcior pare favorită în jocul cu Minerul Uricani, chiar dacă joacă în deplasare, formaţia din Valea Jiului negăsindu-şi cadenţa până acum. Celelate meciuri ale etapei se vor desfăşura duminică, tot de la ora 11.30, derby-ul rundei urmând a se juca la Călan, între Victoria şi Şoimul Băiţa, liderul cu punctaj maxim al campionatului, un succes al gazdelor făcând foarte interesantă lupta la vârful ierarhiei. Avem şi un meci cu favorită certă, Gloria Geoagiu urmând a juca acasă cu Universitatea Petroşani, „lanterna roşie” fără niciun punct. În fine, la Deva echipa secundă a celor de la CNS Cetate va juca cu Aurul Certej şi, cunoscută fiind rivalitatea veche dintre cele două grupări, ar putea ieşi un meci spectaculos.

Întâlnire – şoc la Răchitova

Tot duminică, de la aceeaşi oră, 11.30, se vor desfăşura meciurile etapei a patra a Ligii a V-a de fotbal Hunedoara. Şocul etapei va fi la Răchitova, unde Cetate, care a pierdut la „masa verde” jocul din prima etapă, la General Berthelot, rămânând cu şase puncte, va întâlni a doua clasată, Berianul Beriu, formaţie cu punctaj maxim până în prezent. Alt meci interesant se anunţă cel de la Tuştea, unde Unirea General Berthelot va întâlni Agrocompany Băcia, atât „dinozaurii”, cât şi „mezelarii” venind după câte o înfrângere mai greu de digerat în faţa unor rivale mai vechi. Liderul campionatului, Mureşul Pricaz, are, după calculele hârtiei, joc uşor la Santos Boz, una din formaţiile fără punct în trei etape, „brazilienii” din comuna Brănişca neprezentându-se la meciul din runda trecută. Un alt meci dezechilibrat pare a fi şi cel dintre AS Sântămăria Orlea, ultima clasată, şi cea de-a treia echipă cu punctaj maxim în campionat, Zarandul Crişcior, oaspeţii fiind favoriţi clari, dar mingea, mai ales în eşalonul al cincilea, este foarte rotundă. Greu de prevăzut este ce se va întâmpla la Vaţa, Ponorul, singura echipă fără gol marcat şi care nu s-a prezentat la jocul trecut, urmând a întâlni pe Măgura Pui, formaţie cu un start ezitant de campionat faţă de evoluţiile din sezoanele interioare. Disputată se anunţă a fi partida de la Ghelari, chiar la concurenţă cu cea de la Răchitova, unde CS din localitate din localitate îi va întâlni pe vecinii de la Cerna Lunca Cernii. „Luncanii” sunt pe locul al patrulea, cu şapte puncte, după două victorii şi un egal, în vreme ce „minerii” au avut un comportament destul de ciudat: au câştigat în prima etapă la Pui, apoi au anunţat că se retrag din competiţie şi nu s-au prezentat la jocul de pe teren propriu cu Băcia, pentru ca apoi să revină în campionat şi să evolueze onorabil la Beriu, iar jocul cu Cerna se anunţă unul echilibrat. În fine, tot într-un derby între vecini se vor întâlni CS Comunal Ilia şi Victoria Dobra, ambele echipe neavând un start prea fericit de competiţie: gazdele au doar un singur punct, după trei meciuri grele, ce-i drept, în vreme ce singura victorie a oaspeţilor s-a datorat neprezentării adversarului. Cu toate acestea, Ilia pare a fi favorită, dar la jocurile dintre vecini se poate întâmpla orice. Mai trebuie menţionat că în deschiderea jocurilor de liga a IV-a, de la ora 9.30, se vor întâlni formaţiile de juniori.

Caseta

Liga a III-a, seria a IV-a

Etapa a IV-a

Vineri, 18 septembrie, ora 17.00

CSM Lugoj – ASU Poli Timişoara

ACSO Filiaşi – Măgura Cisnădie

Pandurii II Târgu Jiu – CSU II Craiova

Sâmbătă, 19 septembrie, ora 17.00

Metalurgistul Cugir – Millenium Giarmata

Naţional Sebiş – CS Ineu

Minerul Motru – Performanţa Ighiu

FC Hunedoara – CNS Cetate Deva

Nuova Mamma Mia Becicherecu Mic – stă

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × doi =

ACTUALITATE
Povestea marii tragedii aviatice din 1940: „Erau peste tot morţi, mutilaţi în modul cel mai îngrozitor”         Șofer căutat de Poliție după un accident         Accident rutier pe Calea Zarandului         SĂPTĂMÂNA POMENILOR. Danii de peste patru milioane de lei pentru ONG-iştii hunedoreni         MICII DUMNEZEI DE LA ŢARĂ. Primarul Mihai Irimie (PNL) lasă Şoimuşul pe sec         HUNEDOARA LIRICĂ, SCHIMBARE ÎN PROGRAM. Municipiul Hunedoara va avea două seri de festival         Fostul dealer al brățărilor dacice din Sarmizegetusa Regia a fost trimis în judecată         Ultimele pregătiri pentru deschiderea Ștrandului Corvina         Hoțul de la Castelul Corvinilor a cerut eliberarea         EVENIMENT. Dan Radu Ruşanu, ultima apariţie pe scena publică a judeţului Hunedoara         DAN RADU RUŞANU, ULTIMUL SFAT „Faceţi Conurbaţie. Altfel, ajungeţi în Ochiul Ciclonului, locul unde nu se întâmplă nimic”         Jaful din Castelul Corvinilor: trei săptămâni de anchetă, 1 la sută din prejudiciu recuperat         ANDRONACHE S-A ŢINUT DE VORBĂ. Hunedoara lirică ia locul locul Operei Nights         Câinele campion, dresat de un jandarm         Accident grav pe DN 76, provocat de un tânăr         Accident mortal pe Drumul Național 7         O tânără și-a pierdut fiul de cinci ani în Deva         MINIVACANŢĂ CU LĂUTARI. Zilele Devei, programul celor patru zile de zaiafet         CU DOTĂRILE ÎN STRADĂ. Poliţiştii „comunitarii” îşi arată priceperea în centrul Devei         Tinere speranțe ale fotbalului hunedorean. Juniorii D de la C. S. CFR Simeria sunt campionii județului Hunedoara