DUPĂ 29 DE ANI. Irlandezul Bonner ar fi vrut să se revadă cu petroșăneanul Timofte

Zilele trecute la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia s-a desfășurat al patrulea modul de pregătire pentru obținerea Licenței Naționale B pentru portari.

 

 

17 foști portari s-au înscris la Școala Federală de Antrenori din cadrul Federației Române de Fotbal (FRF) pentru obținerea licenței care le conferă dreptul de a fi antrenori specializați în pregătirea goalkeeper-ilor, fiind prima generație care dispune de cursuri specializate pentru această formare profesională.

 

A apărat penaty-ul jiuliustului la “mondialul” din ‘90

 

Cursanții au fost ex-goal-keaper-ul Jiului Dumitru Hotoboc, precum și foștii portari internaționali Răzvan Stanca, Emilian Dolha și Tiberiu Lung, dar și alți apărători de buturi în urmă cu ceva vreme, fiind vorba despre Cristian Brăneț, Vasile Sin, Călin Albuț, Levente Mihok, Daniel Stanciu, Costică Dumitru, Emil Dobre, Mircea Șleam, Ionuț Boșneag, Gabriel Vasiliu, Andrei Florescu, Ovidiu Ceclean și Constantin Harasim. Invitatul special al acestor cursuri a fost Packie Bonner, fost internațional irlandez, fotbalist care a apărat întreaga sa carieră la Celtic. Bonner este cel care la Campionatul Mondial din Italia 1990 i-a apărat un penalty lui Daniel Timofte în duelul cu România din optimile de finală, intervenția sa aducând astfel calificarea Irlandei în sferturi și eliminarea tricolorilor. Reprezentații Școlii de Antrenori l-au contactat pe petroșăneanul Daniel Timofte pentru ca acesta să se întâlnească cu Bonner, dar fostul internațional a refuzat. Din 1990 până acum, cei doi nu s-a mai întâlnit niciodată, dar au avut un dialog la un post de radio britanic. “Mă bucur să fiu din nou la București pentru a-i ajuta pe viitorii antrenori de portari din România. De la prima mea vizită, progresele sunt evidente și sunt sigur că cei care sunt acum la cursuri vor deveni în decursul timpului antrenori de portari importanți”, a spus Bonner, citat de site-ul FRF. De asemenea, lector a fost și Marc Van Geersom, expert suport la UEFA în pregătirea antrenorilor de portari. Mai mult, în afara cursurilor de obținere a Licenței Naționale B pentru portari, la Mogoșoaia s-a desfășurat și un study-grup pentru antrenori din mai multe țări și România. Reprezentanții țării noastre la aceste cursuri au fost ex-petroșăneanul Leontin Toader, antrenor de portari la prima reprezentativă, Eugen Anghel, antrenor cu portarii la lotul U21, Dumitru Moraru, antrenor cu portarii la loturile de juniori, și Marian Ioniță, goalkeaper-ul de legendă al Corvinului în perioada de glorie a formației hunedorene de la mijlocul anilor ’80 ai secolului trecut.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Ce se întâmplă cu proiectul de 20 de milioane de euro, pentru transportul ecologic din Valea Jiului         Drum de cinci kilometri din Ținutul Pădurenilor modernizat cu fonduri de la Consiliul Județean         Rusalin Ișfănoni a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Hunedoara         Cum s-a ajuns la dezastrul de pe drumul județean spre Sarmizegetusa Regia         Florin Radu, consilier independent la Băiţa, s-a înscris în ALDE         Gheorghe Falcă și-a prezentat planurile pentru alegerile europarlamentare la Deva         ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE – marcată de poliţiştii hunedoreni în municipiile Brad şi Deva         CURTEA DE CONTURI CONFIRMĂ. Propagandă rusească cu bani de la Ministerul „patronat” de Natalia Intotero         80 de ani de la punerea pietrei de temelie. Catedrala din Ghelari, „perla” Ţinutului Pădurenilor         Napoleon, 250 de ani de la naștere         Controversele „blocului fantomă”. Liderul romilor acuză autoritățile că nu curăță gunoaiele aruncate pe ferestre         Nume nou pentru piața din fața Casei de Cultură a Hunedoarei         Drumul spre Sarmizegetusa Regia s-a rupt din nou         Un tânăr fără permis auto a ajuns cu mașina în râu         Patru hunedoreni au fost reținuți de polițiști în urma unei percheziții         Un șofer a dat în judecată CNAIR după ce și-a stricat mașina pe autostradă         A tăiat ilegal 86 de salcâmi         RAPORTUL CURŢII DE CONTURI. Anul în care finanţele publice au fost jefuite cu sume record         Castelul Nopcea își schimbă soarta. Cum și-au bătut joc localnicii de „perla” Țării Hațegului         Brico Depôt vine mai aproape de clienți la nivel național, acum și în Deva