DUPĂ 29 DE ANI. Irlandezul Bonner ar fi vrut să se revadă cu petroșăneanul Timofte

Zilele trecute la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia s-a desfășurat al patrulea modul de pregătire pentru obținerea Licenței Naționale B pentru portari.

 

 

17 foști portari s-au înscris la Școala Federală de Antrenori din cadrul Federației Române de Fotbal (FRF) pentru obținerea licenței care le conferă dreptul de a fi antrenori specializați în pregătirea goalkeeper-ilor, fiind prima generație care dispune de cursuri specializate pentru această formare profesională.

 

A apărat penaty-ul jiuliustului la “mondialul” din ‘90

 

Cursanții au fost ex-goal-keaper-ul Jiului Dumitru Hotoboc, precum și foștii portari internaționali Răzvan Stanca, Emilian Dolha și Tiberiu Lung, dar și alți apărători de buturi în urmă cu ceva vreme, fiind vorba despre Cristian Brăneț, Vasile Sin, Călin Albuț, Levente Mihok, Daniel Stanciu, Costică Dumitru, Emil Dobre, Mircea Șleam, Ionuț Boșneag, Gabriel Vasiliu, Andrei Florescu, Ovidiu Ceclean și Constantin Harasim. Invitatul special al acestor cursuri a fost Packie Bonner, fost internațional irlandez, fotbalist care a apărat întreaga sa carieră la Celtic. Bonner este cel care la Campionatul Mondial din Italia 1990 i-a apărat un penalty lui Daniel Timofte în duelul cu România din optimile de finală, intervenția sa aducând astfel calificarea Irlandei în sferturi și eliminarea tricolorilor. Reprezentații Școlii de Antrenori l-au contactat pe petroșăneanul Daniel Timofte pentru ca acesta să se întâlnească cu Bonner, dar fostul internațional a refuzat. Din 1990 până acum, cei doi nu s-a mai întâlnit niciodată, dar au avut un dialog la un post de radio britanic. “Mă bucur să fiu din nou la București pentru a-i ajuta pe viitorii antrenori de portari din România. De la prima mea vizită, progresele sunt evidente și sunt sigur că cei care sunt acum la cursuri vor deveni în decursul timpului antrenori de portari importanți”, a spus Bonner, citat de site-ul FRF. De asemenea, lector a fost și Marc Van Geersom, expert suport la UEFA în pregătirea antrenorilor de portari. Mai mult, în afara cursurilor de obținere a Licenței Naționale B pentru portari, la Mogoșoaia s-a desfășurat și un study-grup pentru antrenori din mai multe țări și România. Reprezentanții țării noastre la aceste cursuri au fost ex-petroșăneanul Leontin Toader, antrenor de portari la prima reprezentativă, Eugen Anghel, antrenor cu portarii la lotul U21, Dumitru Moraru, antrenor cu portarii la loturile de juniori, și Marian Ioniță, goalkeaper-ul de legendă al Corvinului în perioada de glorie a formației hunedorene de la mijlocul anilor ’80 ai secolului trecut.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare         SUB SLOGANUL: VISION IS LIFE. OpticLine, încă un pas spre revoluționarea medicinei românești         Autostrada Lugoj – Deva. Cum arată ultimul kilometru de pe Lotul trei         Noaptea Muzeelor. Mii de oameni la Castelul Corvinilor         Carmen Hărău, senator PNL: “Cod roșu de avarie: sectorul energetic național!”         Cununii în aer liber – pe Cetate şi în Parcul central!         Mâine, pe stadionul din Cugir – FAMILY DAY by Star Transmission – ediție de majorat!         Geoparcul Dinozaurilor a fost reconfirmat ca sit UNESCO         Târgul European al Castelelor, la Hunedoara         Detalii șocante în cazul morții tinerei de 24 de ani, din Deva         Peștera Cioclovina, „sanctuarul” din Munții Orăștiei         Moartea unei tinere de 24 de ani, în centrul Devei