CSM „Mihai Viteazu” Vulcan autorizat să funcționeze

 

La un control efectuat de Curtea de Conturi, la vechiul club s-au constatat anumite nereguli în privința plății unor prime sportivilor, documentația și evidența contabilă fiind în neregulă, s-a sistat finanțarea din partea primăriei, din partea bugetului local. În această idee, s-a născut noul club, pentru a putea continua mai departe activitatea sportivă la Vulcan. Sunt foarte mulți sportivi și foarte multe secții și este păcat ca ele să nu-și continue activitatea.

 

La inițiativa viceprimarului din Vulcan s-a înființat noul club sportiv municipal în în care a fost inclusă și secția de fotbal condusă de Gheorghe Daniel sub  denumirea de CSM „Mihai Viteazu” Vulcan.

„Au fost mai multe discuții vizavi de denumire dar până la urmă s-a convenit această denumire împreună cu consiliul de administrație al clubului. Bugetul aprobat pentru anul acesta la început când s-a hotărât înființarea acestui club a fost de 3 miliarde pe întreg anul. Probabil până la sfârșitul anului nu vom putea accesa toți banii pentru că nu avem cum să-i cheltuim, probabil vreo 700-800 de milioane pe toate secțiile pe anul acesta. Toate secțiile care au fost și pe vechiul club, fiind vorba de șah unde sunt rezultate foarte bune și în jur de 80 de sportivi, handbal două echipe înscrise în campionatul județean junioare IV și V, baschet și arte marțiale. Sunt 6 secții  în continuare și intenția noastră este de a înființa și o secție de schi. ” (președintele clubului, Ghiță Pantilimon )

Secția de șah

Este condusă de Șchiopu Ioan Viorel  și are pe anul 2016 un buget în jur de 30 de mii de lei, sumă care acoperă deplasările la turnee ale jucătorilor legitimați.  Rezultate formidabile au fost obținute  de copii în perioada 16 – 19 iunie 2016, în stațiunea Olănești  unde s-a desfășurat Campionatul Național Școlar ”Elisabeta Polihroniade” pentru Echipe Mixte. Competiția a fost organizată de Federația Română de Șah, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Educației Naționale și de A.C.S. ”Elisabeta Polihroniade”.  Județul Hunedoara a fost reprezentat de echipa Școlii nr. 5 Vulcan, Șchiopu Oana Magdalena, Maidik Alexandru, Petculescu Diana Silvana și Albescu Andreea Monica.

În perioada 26 iulie-3 august 2016 la Iași s-au desfășurat Campionatele Naționale pe echipe de copii și juniori la șah clasic, șah rapid și șah blitz. Șahistele din Vulcan Oana Magdalena Şchiopu şi Diana Silvana Petculescu dublu legitimate și la CSȘ nr. 1 Timișoara alături de sportiva Andra Maria Paloş au devenit campioane naționale la șah clasic și șah rapid. La șah blitz au ocupat locul 2 la egalitate de puncte cu ocupanta locului 1 ACS Genius Galați

Însoțiți de profesorul Gheorghe Achim echipa campioană a județului Hunedoara, cu 20,5 puncte a ocupat Locul I și a obținut titlul de Campioană Națională marcând încă o dată Vulcanul pe harta șahistică a țării.

Secția de baschet

La a doua ediţie a campionatului judeţean de baschet pentru copii, organizată de clubul Viitorul Deva în colaborare cu CNS „Cetate” Deva în sala de sport a Colegiului Naţional Sportiv „Cetate” Deva, echipa de categorie 1999-2001, Baschet Club Vulcan antrenată de Stan Elvis a obținut locul 2. Secția are un buget de 12.000 de lei pe acest an și are o echipă înscrisă în campionatul județean 2006.

Secția de handbal

Handbalistele de la CS Vulcan, anul acesta au ocupat locul I la recentul turneu judeţean de minihandbal organizat la Hunedoara, jucând cu CSŞ Hunedoara echipa gazdă, Liceului Teoretic Traian Vuia din Reşiţa și CSO Cugir. Junioarele vulcănene antrenate de prof. Elvis Stan şi Teofil Bacazai au participat la turneu prin sprijinul financiar al părințiilor micilor handbaliste, deoarece CSM ”Mihai Viteazu” la acea dată nu avea încă autorizația de funcționare. Bugetul pe secția de handbal de anul acesta este de 12.000 lei.

Secția de arte marțiale

Karatiştii din secţia de specialitate a Clubului Sportiv Vulcan au fost medaliați cu argint în 2015 la Campionatul European din Slovenia la Shotokan alături de Slovenia, Italia, Serbia, Croaţia şI Bosnia. Anul acesta CS Vulcan s-a clasat pe locul al IV-lea între cele 18 cluburi participante la a VII-a ediţie a Cupei României „Masibo” la Karate desfășurată la Baru Mare. Vulcănenii au terminat întrecerea cu un bilanţ bogat: 12 medalii de aur, 4 medalii de argint şi 13 medalii de bronz. La kata individual: Vass Iasmina Elena, locul I; Miron Rareş Lucian, locul I; Fabian Ioan Viorel, locul I; Borşa Rareş Darius, locul I; Niţulete Tudor, locul I; Darie Diego, locul I; Gheorghieş Fernanda, locul I; Todoran Remina, locul al II-lea; Marinescu Ştefan, locul al II-lea; Polgar Cristian, locul al II-lea; Azamfirei Rareş, locul al II-lea; Merişanu Ruxandru, locul al III-lea; Ferenczi Oana Maria, locul al III-lea; Dolcu Diana Denisa, locul al III-lea; Vass Iasmina Elena, locul al III-lea; Cetean Oana, locul al III-lea, Oprea Liviu Adrian, locul al III-lea; Şter Darius Valentin, locul al III-lea. La kata echipe  Mihai Ana Teodora, locul I; Bilboc Daria Marina, locul I; Bancilă Diana Maria, locul I; b) Cândea Ioan Flavian, locul al III-lea; Tomele Andrei, locul al III-lea; Berechet Eduard Mihai, locul al III-lea. c) Oprea Oana Diana, locul al IIl-lea; Azamfirei Carla, locul al III-lea; Todoran Remina, locul al III-lea. Au mai participat Duna Diana şi Cârlea Avramescu Adina. Bugetul secției este  în jur de 20.000 iar activitatea este coordonată de antrenorul Ferenczi Martin.

Secția de fotbal

Secția de Fotbal are un buget de  70.000 de lei și este administrată de Ghiță Pantilimon. Ocupanta locului 9 în sezonul trecut este înscrisă în liga a V-a în sezonul 2016-2017  și antrenamentele echipei sunt conduse de Doru Mârșava și Sergiu Răzvan Maier.  În prima etapă pe 28 august când începe campionatul echipa va sta, apoi se va deplasa la Pricaz, beriu, Bretea Română și Pui etc.

„Clubul de fotbal are în general jucători foarte tineri, noi am intrat deja pe jucători născuți între 1998-2000 ca să fie majoritatea elevi de liceu care acuma își termină majoratul pentru ca toți după ce termină liceul majoritatea pleacă din Valea Jiului, trec pe facultate și pleacă în alte zone ale țării și atunci din păcate pierd foarte mulți jucători.  Cheltuielile de întreținere a bazei materiale și sportive se ridică undeva la 80.000. Bugetul total se ridică undeva la 200 de mii anul acesta. Rezultate bune s-au obținut pe toate secțiile în parte mai puțin pe fotbal. Ca obiectiv cu noul club înființat sperăm ca la împlinirea a 100 de ani în 2020 să facem o figură frumoasă. Asta este dorința primarului Gheorghe Ile, a Consiliului Local, a viceprimarului Merișanu Cristian, a directorului clubului sportiv Duna Daniel, formarea unui lot puternic la fotbal, promovarea în liga a IV-a și chiar promovarea în liga a III-a. Baza sportivă la fotbal este la nivelul ligii a III-a, geamuri termopan, uși puse, precum și o pistă de atletism. Celelalte secții funcționează fiecare la locul ei, există o sală foarte mare unde unde se practică Baschetul și Handbalul și o sală unde se practică Artele Marțiale” a explicat președintele clubului  Ghiță Pantilimon.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece + optsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav în Deva         (P) We are more than work! – Falk Pruscha, fost CEO al Star Transmission şi Star Assembly, ne împărtăşeşte impresiile experienţei sale în România         Retrocedarea terenurilor din Retezat a dus la închiderea complexului Pietrele         Accident grav în Deva, produs la beție         Ambasadorul SUA a primit cheia municipiului Hunedoara         Telecabina de la Cetatea Devei rămâne oprită         Primarul Florin Oancea propune Deva în „Alianța Vestului”         Reabilitarea centrului istoric al Devei – fază finală de aprobare a PUZ         Motivarea sentinței în dosarul comorilor dacice. Cum a scăpat de închisoare interlopul sârb care a traficat brățările de aur         VIDEO Momente groaznice la meciul de kick-boxing dintre Endre și Tolea Ciumac         Topul petrecerilor „de sezon” pe bani publici: tocana împărțită de primar și recitaluri costisitoare         Capră neagră braconată în Parâng de doi cetățeni străini și doi români!         Cu softul în probe. Recalcularea pensiilor mai așteaptă încă o săptămână         Învățământ ”european”. Foi xerocopiate și mape de plastic în loc de Abecedare!         Două noi telescaune în Straja         Conducta de transport gaz Mintia – Brad poate intra în șantier         Portofel cu bani găsit de un jandarm și predat proprietarului         Exercițiu al pompierilor alpiniști pe stâncile Dealului Cetății din Deva         ADR Vest a declarat eligibile proiectele de 30 de milioane de euro din Hunedoara         Ulpia Traiana Sarmizegetusa a fost printre cele mai vizitate monumente istorice din județ