13.1 C
Deva
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Cronica Sentimentală. Lovitură de imagine la Dinamo: un cap în gură!!

Fierbe lumea, mică și pauperă, a fotbalului românesc! Ba chiar și publicații străine au preluat și comentat strania veste că Adrian Mutu a fost numit manager general (MG) la Dinamo. Pe când jurnaliștii români juisează la relansarea „briliantului” lor, demult ros, tocit și matizat prin cele străinătățuri, cei de la The Sun, firesc, reiau povestea cu drogurile consumate pe când chiar se afla într-o stare de vârf, ca nou legitimat la Chelsea.
Personal nu înțeleg ce a fost în capul lui Ionuț Negoiță, și nici nu încerc, dar mă aștept ca această fantezie să afecteze din nou pe Dinamo. Exact în momentul în care se încerca o reorganizare a clubului. Așa am crezut că intenționa finanțatorul Negoiță când a apelat la serviciile lui Dănciulescu și Rednic pentru ieșirera din insolvență, reușită, și, apoi, ale lui Andone- pentru reconstrucția unei echipe competitive. Acum, unul dintre cei mai instabili oameni de fotbal, mai neașezați la locul lor și nu cu toate țiglele pe acoperiș, cu un CV ridicol în ultimii ani de carieră fotbalistică, refuzat peste tot pe unde a pârjolit iarba, din Corsica la Ploiești, din India la Târgu Mureș, hop! cu el șef la Dinamo. Peste Andone, peste Dănciulescu! Unii comentatori, vrând să îndulcească tâmpenia, spun că Negoiță încearcă o lovitură de imagne pentru Dinamo, o reabilitare. Adică reparăm imaginea terfelită de Borcea cu… briliantul tocit de prafuri și rateuri?!
Sigur, Dinamo nu se poate desfăta cu o imagine foarte bună, judecată după comportamentul său competițional din trecut. Dar abuzurile datorate apartenenței la un departament de forță și putere, MAI, au fost deseori, în diverse etape, echilbrate, ba chiar estompate de valoarea și performanțele internaționale ale clubului dinamovist. Referindu-mă doar la fotbal, la cel pe care l-am cunoscut de-a lungul ultimelor decenii, personalități de anvergură au asigurat o imagine… roză clubului. Frații Ion și Radu Nunweiller, Ion Pârcălab, Mircea Lucescu, Cornel Dinu, Florea Dumitrache, Dudu Georgescu, Gigi Mulțescu, plus…hunedorenii mei Klein, Andone, Rednic, Mateuț, și mulți alții au imprimat o imagine onorabilă clubului. Putem să-l punem pe Mutu alături de cei amintiți, chiar având și el un titlu de campion- singurul!- cu Dinamo?! Asigurarea că Mutu nu se va afla pe bancă alături de Andone la meciuri, și că va activa doar în relația cu alte cluburi pentru transferuri de jucători, cu arbitrii și FRF este pe cât de formală, pe atât de periculoasă. Mai ales în privința arbitrajelor și arbitrilor ! Imaginați-vă cam cum va discuta el în cabina arbitrilor despre vreo greșeală în defavoarea echipei sale. Sau la comisia de disciplină. Vi-l puteți imaginea altfel, decât… discuțiile celebre cu ospătari de pretutindeni- cu un cap în gură?! Lovitură de imagine!

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/