CNS Cetate Deva a câştigat şi returul din barajul de promovare în Liga a III-a

Fotbaliştii pregătiţi de Marius Sîrbu s-au impus cu 3-1 pe terenul celor de la Gilortul Târgu Cărbuneşti, campioana judeţului Gorj

Câştigătoarea Ligii a IV-a de fotbal Hunedoara, CNS Cetate Deva, a reuşit, fără niciun fel de problemă, accederea în eşalonul superior.

promovare

Ploaie de goluri

După ce câştigaseră, în meciul tur, disputat la Deva, cu un categoric scor de 8-2, echipa antrenată de Marius Sîrbu s-a impus şi în partida revanşă, de pe terenul celor de la Gilortul Târgu Cărbuneşti, campioana judeţului Gorj, cu 3-1 (2-0). Cei de la CNS Cetate au deschis scorul prin Boloş, în minutul 22, iar rezultatul primei reprise a fost stabilit, în minutul 35, de către Pribac. Acelaşi jucător a vea să mai înscrie şi în minutul 80, Adrian Pribac reuşind, astfel, să depăşească borna cu numărul 50 în ceea ce priveşte reuşitele din acest sezon, scorul final fiind stabilit, în ultimul minut de joc, de către gorjeanul Brandibur. Cu scorul general de 11-3, CNS Cetate Deva a promovat în Liga a III-a, urmând a fi a doua echipă din judeţ care va evolua în acest eşalon fotbalistic, cealaltă fiind FC Hunedoara. Ca şi diferenţă de scor înregistrată în jocurile de baraj, ecartul de opt goluri îi situează pe deveni pe poziţia a doua la acest capitol, la egalitate cu ilfovenii de la FC Voluntari II (6-1 şi 3-0 cu campioana judeţului Giurgiu, Arsenal Malu), primul loc fiind ocupat de de CSU Craiova II (4-0 şi 8-0 cu Pandurii Cerneţi din Mehedinţi), doljenii şi hunedorenii fiind pe primul loc în ce priveşte numărul de goluri înscrise într-o partidă. Ca număr de goluri marcate într-un joc, respectiv zece, partida tur dintre Deva şi Târgu Cărbuneşti este pe primul loc, la egalitate cu meciul retur dintre Viitorul Ungheni (Mureş) şi Înfrăţirea Agromec Hărman (Braşov), scor 4-6, cei din urmă promovând în Liga a III-a, după ce s-au impus şi în prima întâlnire, cu 2-0.

Nu doar fotbalişti

La barajele de promovare în Liga a III-a au participat nu doar fotbaliştii de la Deva, ci şi alţi oficiali din judeţ. Astfel, brigada de arbitri format din hunedoreanul Denis Heidiner, ajutat de devenii Cristian Petrean şi Alin Saraol, a condus partida de la Gâlgău Almaşului, dintre Luceafărul Bălan (judeţul Sălaj) şi Olimpia II Satu Mare, încheiată cu victoria gazdelor, scor 5-2, care au promovat în Liga a III-a, deşi pierduseră jocul tur cu 1-2, la acest meci observator fiind fostul portar al Jiului, Iosif Cavai. De asemenea, alţi doi foşti jucători ai Jiului au mai fost observator la meciurile retur ale barajului de promovare. Astfel, Sorin Găman a fost delegat la jocul Voinţa Lupac (Caraş Severin) – ASU Politehnica Timişoara 2-1, dar a promovat cea din urmă echipă, graţie victoriei din tur cu scorul de 5-1, în partida tur fiind observator Călin Orbonaş, din Ilia, iar Bogdan Buhuş a oficiat la partida CS Panciu (Vrancea) – Victoria Traian (Brăila) 6-3, gazdele calificându-se după ce în prima manşă se înregistrase rezultatul de 1-1. Mai trebuie menţionat că în tur au fost observatori Iosif Tâlvan, ex- internaţionalul care a evoluat la Minerul Lupeni, la jocul Performanţa Ighiu (Alba) – Progresul Pecica (Arad), promovarea obţinând-o vecinii noştri din vest, care s-au impus, în jocul secund, cu 5-0, şi fostul portar al Corvinului Hunedoara, Neculai Alexa, la meciul Unirea Mirceşti (Iaşi) – Speranţa Răuceşti (Neamţ) 1-2, cei din urmă ajungând în Liga a III-a graţie egalului 1-1 din retur.

Calificaţi fără joc

Mai trebuie precizat că Luceafărul Oradea, Atletico Vaslui şi călărăşenii de la CSM Olteniţa s-au calificat fără joc, deoarece adversarele lor, respectiv Potaissa Turda (Cluj), SC II Bacău şi FC Chitila, campioana Capitalei, nu s-au prezentat la jocurile de baraj. Totodată, într-un singur joc a fost nevoie de prelungiri şi executarea loviturilor de departajare, fiind vorba despre întâlnirea dintre campioanelor judeţelor Suceava şi Botoşani, respective Bucovina II Pojorâta şi Inter Dorohoi, cea din urmă echipă impunându-se, după un dublul 0-0, la penalty-uri, cu 3-2. În celelate jocuri s-au înregistrat următoarele rezultate: Unirea Bascov (Argeş) – FC Aninoasa (Dâmboviţa 1-2 (în tur 1-2), Avântul Valea Mărului (Galaţi) – Olimpia Râmnicu Sărat (Buzău) 0-6 (în tur 1-1), Granitul Babadag (Tulcea) – Viitorul II Constanţa 1-5 (în tur 0-2), CS Nemere (Covasna) – AFC Odorheiu Secuiesc (Harghita) 0-6 (în tur 1-1), Voinţa Cetate (Bistriţa Năsăud) – Fotbal Comuna Recea (Maramureş) 3-2 (în tur 1-3), AS Milcov (Olt) – Sporting Turnu Măgurele (Teleorman) 1-3 (în tur 0-2), Unirea Fierbinţi (Ialomiţa) – Petrolistul Boldeşti (Prahova) 0-3 (în tur 0-3) şi Flacăra Horezu (Vâlcea) – Măgura Cisnădie (Sibiu) 1-2 (în tur 0-0).

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − nouă =

ACTUALITATE
ANDRONACHE S-A ŢINUT DE VORBĂ. Hunedoara lirică ia locul locul Operei Nights         Câinele campion, dresat de un jandarm         Accident grav pe DN 76, provocat de un tânăr         Accident mortal pe Drumul Național 7         O tânără și-a pierdut fiul de cinci ani în Deva         MINIVACANŢĂ CU LĂUTARI. Zilele Devei, programul celor patru zile de zaiafet         CU DOTĂRILE ÎN STRADĂ. Poliţiştii „comunitarii” îşi arată priceperea în centrul Devei         Tinere speranțe ale fotbalului hunedorean. Juniorii D de la C. S. CFR Simeria sunt campionii județului Hunedoara         Dan Radu Rușanu și-a lansat cartea „Mai sunt judecători la BERLIN”         Premiere la Castelul Corvinilor, în cea mai aglomerată noapte din an         Febra alegerilor locale în Lupeni, orașul „confiscat” de familia Resmeriță         Natalia Intotero (PSD): „Criza lemnului de foc a fost evitată”         Carmen Hărău (PNL): „S-a rupt prima scoarţă a Programului de guvernare PSD”         Apa Serv Valea Jiului a prins o finanţare de 90 milioane de euro         Eveniment cultural Titu Maiorescu – o efigie a culturii române         Accident rutier grav pe DN 66: nouă persoane au fost rănite         Accident grav pe autostradă, provocat de un șofer bulgar         Dan Radu Ruşanu îşi lansează cartea la Deva         Alertă cu bombă într-un hotel din Deva         Family Day by STC