Clubul Sportiv Municipal Dacia Orăștie 2010 are un nou consiliu director

În sedința de consiliu local din 28 iulie, majoritatea politică având-o PSD-ul, consilierii locali au votat schimbarea consiliului director al clubului pe motiv de neperformanță. Imediat a fost propus alt consiliu director și votat, din care culmea, face parte,  un personaj din vechiul consiliu demis, Nicolae Sebeș.

Ca și alți primari ai Orăștiei și actualul primar Ovidiu Bălan iese în evidență prin faptul că nu iubește sportul, sau cel puţin asta arată. Astfel că în anul competițional 2015-2016 echipa de fotbal CSM Dacia Orăștie 2010 nu a mai fost înscrisă în competiție. Din conducerea clubului la acea dată făcea parte și viceprimarul de astăzi Alin Țambă și alți PSD-iști ca Marius Ștefan și Nicolae Pândărelu.

Pe timpul mandatului  vechiului comitet director s-au cumpărat mai multe utilaje, tractoraș de tuns gazonul, mașină de trasat terenul, mai multe seturi de echipamente și mingi pentru fiecare din cele trei secții și grupe de copii, echipamente și mingi la handbal și volei,  precum și pentru echipa mare de fotbal. Este anormal și nefiresc ca acești oameni să fie dați afară, ţinând cont de faptul că au făcut ceva acolo, iar din comitetul acela director, care nu a fost bun, așa cum pretind actualii politicieni de la conducere, să păstrezi o parte din ei și în actualul comitet.

Din fostul comitet director demis au făcut parte, Nicolae Stoica (jurist), Cristian Călinescu  (profesor matematică), Lucian Chira (IEFS, profesor de educație fizică), Mihai Molocea (membru PNL tineret), Nicolae Sebeș (pensionar).

Circ total în ședința de Consliul Local de la Orăștie unde s-au aruncat vorbe grele pe tema sportului de la Orăștie. Vinovat că nu s-a născut înainte de anii ’80.

Ședința a fost prezidată de Ioan Pașca, consilier local (funcționar la Autoritatea Rutieră Română-Deva), care pe un ton vehement a creat tensiuni în sală, așa încât unii membri au vrut să părăsească ședința din cauza jignirilor aruncate dintr-o parte în alta de unii consilieri. Consilierul PSD Pândărelu, îl face „mucos” pe un consilier PNL. Mihai Molocea prezintă la un videoproiector toată activitatea depusă în mandatul lor de comitetul ce urma să fie demis.

„În  ’80 unde erați? Când echipa era în divizia B, când la stadion veneau 10.000 de spectatori, nu ți-e rușine măi „mucosule”! Nu ți-e rușine „porcule”! măi nu ți-e rușine?, să-ți fie rușine….” cuvinte adresate de consilierul PSD Pândărelu, vizibil iritat de inițiativa  tânărului consilier PNL- tineret Mihai Molocea.

 

Fals și uz de fals în documente. Modificarea unei organigrame a municipiului Orăștie trebuia să fie inițiată de către primar așa cum prevede legea. Legea este bună și este pusă în aplicare doar atunci când este de partea ta.

În ultima ședință de consiliu local s-a făcut un abuz și în momentul când s-a discutat în comisii proiectul de hotărâre de consiliu de modificare a organigramei cu posturile de antrenori la secțiile clubului din Orăștie. Acest proiect a fost semnat, iar inițiator a apărut viceprimarul Alin Țambă, ceea ce legea interzice. A fost informat secretarul primăriei care a văzut ilegalitatea și din momentul discutării în comisii și până a ajuns în ședința consiliului local recentă au modificat acel prioect și inițiator a apărul primarul Ovidiu Bălan. Conform legii, atributul răspunderi acelor manevrări ale documentelor, îi revin  secretarului primăriei Teodor Iordan și primarului Ovidiu Bălan. Bineînțeles că trebuia din nou discutat acel proiect în ședința pe comisii ceea ce nu s-a mai făcut și reprogramat proiectul într-o altă ședință pentru a fi votat. La Orăștie totul a mers ca pe „roate”, cu hei rupul fără a se mai ţine cont de nimic. Totul s-a votat pe bandă rulantă fără scrupule și fără aspirații democratice.

Componența noii conduceri a clubului sportiv de la Orăștie

Nicolae Sebeș (70 de ani, pensionar, actualul demis din funcție și imediat numit iarăși), Ștefan Vochița (studii primare, comerciant vânzător de lacuri și vopsele), Cosmin Firu (lucrător la firmă de Curierat, în trecut antrenor secund la CSM Dacia Orăștie 2010 și fost membru în comitetul director al clubului în urmă cu 3 ani), Dorian Dungan (60 de ani, zis „Sucă” fost strungar de meserie la Chimica Orăștie), Sorin Lazăr (ofițer MAI, funcționar public).  Așa cum se observă în afară de Cosmin Firu care a activat o scurtă perioadă ca antrenor secund al fostei echipe de fotbal Dacia și Sorin Lazăr, fost fotbalist la cele 3 echipe de fotbal ce au activat în trecut la Orăștie, ceilalți nu au nicio tangență cu sportul.

Pentru a mai descâlci problemele clubului de la Orăștie m-am adresat juristului în materie Nicolae Stoica, fost membru în comitetul director al clubului sportiv din Orăștie, actual consilier local la Primăria Orăștie. Acesta, în exclusivitate pentru Ziarul Hunedoreanului ne-a declarat:

”Am cumpărat tot ce era necesar, echipament, mingi, plase la porți, echipa era pe locul I deși erau în serie în anul 2010, echipe ca și Corvinul, Jiul Petroșani, iar după numai 6 etape de frică, că puteam promova am fost înlocuit de primarul de la acea vreme în funcția pe care o dețineam în comitetul director. Istoria se repetă și în anul 2016, comitetul director al CSM Dacia Orăștie pentru că a hotărât înscrierea în campionatul județean a echipei  de fotbal de seniori și pentru că a înființat trei grupe de copii și totodată trei cluburi de handbal, volei și box, anul acesta este înlocuit în semn de răzbunare. De necrezut este faptul că inițiatorul hotărârii de consiliu local de schimbare este chiar actualul viceprimar Alin Țambă. Nimeni altul decât cel care a fost demis anul trecut  de la conducerea echipei de fotbal. Consider că aceste acte de răzbunare nu-și au rostul și nu sunt benefice. Menționez că la preluarea clubului în anul 2015 erau 3 angajați, un contabil, un consilier și un magazioner, fără să existe alte sporturi în cadrul clubului. Nu știu ce făceau dar știm că erau plătiți din banii publici și pe salarii foarte mari. În doar 10 luni am înființat trei grupe de copii, cu antrenor de specialitate profesor de sport, o secție de box condusă de experimentatul om de box, profesorul de sport Sorin Clonța, arbitru de box la această oră, o secție de handbal și una de volei, conduse de oameni de specialitate în domeniu. În total au activat peste 100 de copii la club. Din păcate, din cauza invidiei, cei care au câștigat alegerile din această vară la Orăștie au refuzat să-i angajeze pe antrenorii secțiilor mai sus menționate pe motivul că clubul era condus de un comitet director propus spre a fi eliberat din funcție. Și așa s-a ales praful de secțiile de handbal, volei și box. Rămâne să vedem ce se va întâmpla cu echipa de fotbal având în vedere că noi, respectiv fostul director de conducere al clubului, am hotărât înscrierea echipei în campionatul județean de fotbal. Printre multiplele abuzuri care au distrus fotbalul și celelalte sporturi la Orăștie, amintim că în ultimele două luni fostului comitet director i s-a refuzat accesul în biroul clubului unde ne țineam ședințele comitetului director. Nu ne-au pus la dispoziție caietele cu procesele verbale  și nici să facem copii după procesele verbale ale comitetului din care am făcut parte. Și le-am cerut și în scris. Consider că această decizie politică de la Orăștie este un abuz, motiv pentru care voi sesiza Prefectura și Instanța de judecată”, a declarat jurist Nicolae Stoica, consilier local Orăştie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − nouă =

ACTUALITATE
Sfârşit de săptămână cu Târgului European al Castelelor. VEZI Programul evenimentului         Dungi si flori in noua colectie Sense primavara-vara 2017         OMUL CU CEL MAI STUFOS CAZIER RĂMÂNE LIBER. Cu magistraţii la Judecata de Apoi         Ce soartă va avea Pasul Vâlcan, zona turistică pustie dotată cu telegondola de 33 de milioane de lei         Ludovic Orban: „Nu voi tolera coconul acela care se formează în jurul fiecărui lider”         Accident într-o intersecție din Deva         Povestea fostului securist din fruntea minerilor care a condamnat România la CEDO         Percheziții la traficanți internaționali de țigări         Un polițist a salvat un tânăr de la sinucidere         Povestea marii tragedii aviatice din 1940: „Erau peste tot morţi, mutilaţi în modul cel mai îngrozitor”         Șofer căutat de Poliție după un accident         Accident rutier pe Calea Zarandului         SĂPTĂMÂNA POMENILOR. Danii de peste patru milioane de lei pentru ONG-iştii hunedoreni         MICII DUMNEZEI DE LA ŢARĂ. Primarul Mihai Irimie (PNL) lasă Şoimuşul pe sec         HUNEDOARA LIRICĂ, SCHIMBARE ÎN PROGRAM. Municipiul Hunedoara va avea două seri de festival         Fostul dealer al brățărilor dacice din Sarmizegetusa Regia a fost trimis în judecată         Ultimele pregătiri pentru deschiderea Ștrandului Corvina         Hoțul de la Castelul Corvinilor a cerut eliberarea         EVENIMENT. Dan Radu Ruşanu, ultima apariţie pe scena publică a judeţului Hunedoara         DAN RADU RUŞANU, ULTIMUL SFAT „Faceţi Conurbaţie. Altfel, ajungeţi în Ochiul Ciclonului, locul unde nu se întâmplă nimic”