11.3 C
Deva
vineri, martie 29, 2024

BOX AMATOR/Bătăușul din curtea școlii este acum campion în ring

Multiplu campion național la box, hunedorenaul Cosmin Gîrleanu s-a apucat de pugilism după ce și-a bătut toți colegii de școală și joacă. “Cozu” luptă cu garda inversă fapt care îi derutează teribil pe adversari.

16-BOXA

Pugilistul hunedorean Cosmin Gîrleanu (CSȘ Hunedoara), este mic la stat dar mare în ring. La 16 ani măsoară în înălțime doar un metru și 55 de centimetri, însă asta nu îl împiedică să-și ia la pumni adversarii mai mari cu un cap decât el.

S-a apucat de box în urmă cu patru ani, iar de atunci an de an indiferent că a luptat la cadeți sau la juniori, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatele Naționale. Ultima dată a făcut-o în urmă cu o săptămână la Buzău, unde a fost încoronat pentru a doua oară la rând cel mai bun junior din țară la categoria 46 kilograme.

Moment  bun pentru a-și aduce aminte de începuturi.

“Exasperat de faptul că tot timpul mă băteam cu copii în fața blocului și cu colegii la școală tata a decis să mă aducă la sala de box. Mi-a plăcut și de atunci nu am lipsit de la niciun antrenament. Boxul m-a schimbat mult și cred că tata e mândru de mine acum”, a povestit în emisunea SPORT PLUS de la HUNEDOARA TV, Cosmin Gîrleanu.

Stânga e de bază

Paradoxal sau nu deși este dreptaci lovitura cu care “Cozu”  își punea dversarii în dificultate este directa de… stânga, la figură sau la corp.

“Este precum scrisul. Nu contează mâna în care ți pixul sau lingura dacă vrei să lovești bine cu stânga cu multă muncă și exerciții vei reuși. Cosmin lovește foarte bine cu brațul stâng”, ne asigură antrenorul lui Gîrleanu, Ilie Captari.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/