Autobergamo Deva a pierdut primul trofeu în 2017, Cupa României

Luni și marți, Sala Constantin Jude din Timișoara a găzduit, în premieră, Final Four-ul Cupei României la futsal. În finala disputată între echipele Informatica Timişoara şi Autobergamo Deva, gazdele au terminat meciul nedecis după timpul regulamentar cât şi prelungiri, 0-0. Bănăţenii au câştigat Cupa României în premieră impunându-se la loviturile de departajare cu 5-4.  A fost o finală electrizantă disputată în prezenţa a 1.200 de spectatori precum şi toţi şefii importanţi din FRF în frunte cu preşedintele Răzvan Burleanu.

“Oracol” sau adevăr spus pe faţă

“La finalul anului, Deva spera să obțină titlul de campioană de toamnă, calcule date peste cap până și pentru cei mai optimiști suporteri. Plecată cu aplomb mare la începutul campionatului și cu aducerea unor jucători pe bani grei și de top, se pare că ceva nu funcționează bine în angrenajul echipei iar cei din Deva se văd detronați din fruntea clasamentului tocmai la jumătatea campionatului. Jocul echipei Autobergamo Deva a început să fie tot mai bine studiat de adversarele din campionat așa încât orice echipă care joacă cu ambiție și fără frică pe teren îi pune mari probleme în apărare.” Aşa îmi începem la sfârşitul anului trecut unul din obişnuitele mele articole “Autobergamo Deva scoate un egal în ultimul meci al anului la Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 3-3” fără nici o răutate şi speram atunci că lucrurile se vor îndrepta.

De schimbat nu s-a schimbat nimic în jocul echipei Autobergamo Deva de atunci şi până în prezent, iar în finala Cupei României putem spune că echipa a avut ghinion iar balanţa s-a înclinat în favoarea Timişorenilor. O parte de vină o are şi presa sportivă cu preamăritele ei laude la adresa echipei şi a jucătorilor aşa încât umflaţi pe acest “balon” de oxigen, s-a ajuns ca echipa să fie dusă înainte mai mult din inerţie şi de suporterii Deveeni care încă mai speră măcar la câştigarea campionatului. Doar greşelile adversarilor mai pot aduce titlul şi în acest an la Deva.

Autobergamo Deva mai obosită ca niciodată

În semifinale, a fost o reeditare a finalei Ligii I de anul trecut, gazdele de la Informatica Timișoara au învins pe City’us Tg. Mureș, campioana națională ”en titre” și participantă în acest sezon al Cupei UEFA la futsal, scor 7-3. Asta după ce, în primul meci, Autobergamo Deva trecuse de FK Odorheiu Secuiesc, 6-2. Lovitura de începere a fost dată de Emeric Dembroschi, însă aveau să treacă mai bine de două ore până ca plasa porții din ”Constantin Jude” să fie scuturată. Miza finalei a determinat ca jocul să fie unul închis, iar ulterior, să fie nevoie de șapte serii de lovituri de departajare pentru a stabili o câștigătoare. La loviturile de departajare au marcat Andre, Rakic, Lupu, Simic, pentru Informatica, F. Matei, Pereira, Viera, Ignat pentru Deva. Au ratat Savio și Thiago, respectiv, C. Matei, Ribeiro, Pânzaru. Este primul trofeu obținut vreodată de futsalul timișorean.

În prima parte, timişorenii au fost mai aproape de gol, și în special în minutul 13, când Sergiu Tacot primea un cartonaș galben pentru faultul asupra lui Savio Valadares iar în contul a trei greşeli se acorda o lovitură liberă de la 10 metri. Milos Simic execută dar şutul acestuia a fost respins de portarul Vlad Iancu. Exercitând o uşoară dominare în primele 40 de minute de joc regulamentar, timișorenii, care au fost mai puțini în comparație cu oaspeții ce dețineau o ”bancă mai lungă”, s-au arătat implicit a fi și ceva mai obosiţi în prelungirile celui de-al doilea meci în 24 de ore, așa încât raportul de forțe s-a schimbat dar fără efecte pe tabela de marcaj.

Loteria penaltyuri-lor a decis câştigătoarea

Autobergamo Deva a început seria șuturilor de la punct fix, prin numărul 5, Cristian Matei, apără portarul, Savio Valadares, a şutat dar și portarul Devei a apărat. Carlos Ribeiro: şut și portarul apără. Vine rândul gazdelor prin decarul Fernandes Andre care a şutat și a scuturat plasa, chiar în vinclu: 1-0 pentru gazde. Numărul 83, Robert Matei, a făcut 1-1, iar nouarul Thiago Alcantara a avut și el șutul apărat de portar: 1-1.

Astfel, după primele câte trei execuţii pentru fiecare echipă, scorul fiind egal, s-a trecut la faza a doua a loviturilor de departajare, cea a golului de aur, în serii cu câte un șut. Trăgea câte un jucător iar cine rata, pierdea finala… Aotobergamo Deva începe seria loviturilor prin numărul 14, Da Costa Fereira: 1-2.  Stefan Rakic, a egalat la doi. Nuno Coco Viera face 2-3. Robert Lupu egalează cu un şut imparabil în vinclu, iar Florin Ignat, duce scorul la 3-4. Milos Simic, înscrie un gol imparabil și egalează scorul. Adrian Liviu Pînzaru, a expediat un şut apărat de portarul finlandez al timișorenilor, iar reşiţeanul timişorean Valentin Ilaş, a şutat apoi imparabil în vinclu trimiţând cupa în vitrina celor de la CS Informatica Timişoara.

CS Informatica : 1. Anti Koivumaki / 11. Savio Valadares, 12. Milos Simic, 14. Stefan Rakic și 9. Thiago Alcantara, pe parcurs mai intrând 7. Robert Lupu şi 8. Valentin Iulian, spre final

Autobergamo Deva: 20. Vlad Iancu, 83. Roberto Matei, 5. Cristian Matei, 14. Da Costa Fereira și 7. Nuno Moreira Viera la start, pe parcurs schimbându-se foarte des și cu 20. Toni Petrişor, 11. Florin Ignat, 16. Sergiu Tacot, 2. Liviu Adrian Pînzaru şi 10. Cristian Obada.

Au arbitrat Daniel Deca (Brăila) şi Gabriel Gherman (Bucureşti), rezervă fiind Bogdan Sorescu din Piteşti iar observatori Radu Petre şi Valeriu Ioniţă, ambii din Bucureşti.

Timişorenii cu toată “Federaţia“ în tribune, pregătiţi de sărbătoare

Președintele Răzvan Burleanu, a lăudat echipa timișoreană, dar a și vorbit despre planurile de dezvoltare ale futsalului românesc.

Într-adevăr, a fost un meci foarte frumos. Cred că această finală a acestei competiții Final Four a scos în evidență frumusețea jocului de futsal și de ce, în același timp, jocul de futsal este atât de iubit. În același timp, pentru noi la federație, ne dă încredere că merită să investim și să susținem acest sport foarte frumos”, a declarat președintele FRF.

Președintele FRF consideră că futsalul a stagnat mult timp în România, dar că roadele emulației recente se vor vedea curând. ”Futsalul în România a beneficiat acum 10-15 ani de o dezvoltare, care între timp s-a pierdut. În momentul de față, în urmă cu doi ani de zile, a început o nouă fază de dezvoltare a jocului de futsal în România. Pregătim o nouă generație, și pentru echipa națională, care trădează rezultatele futsalului, care sper eu, și îmi doresc să ne facă din nou mândri”, a punctat șeful fotbalului românesc.

Burleanu a lăudat investițiile făcute la echipa câştigătoare Informatica Timişoara de Gabriel Lungu fost manager la Cip Deva și de partenerii săi. ”E o reușită foarte mare, e un succes care vine în urma unor investiții în această zonă. La Informatica Timișoara găsim o structură temeinică și foarte, foarte bine pregătită. Aceasta este consecința, rezultatul acestui mod de a dezvolta futsalul”, a mai spus Burleanu.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei         Lansare de carte la Hunedoara         Simulator de incendiu prezentat, în premieră în România, la I.S.U. Hunedoara         ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș         Dosarul lui Laurențiu Nistor analizat de judecătorii de la Înalta Curte. Miza – 80.000 de lei         Zilele Petroșaniului, sub semnul Centenarului         Apele Jiului înghit amenajările hidrotehnice stopate         FOTBAL. CS Hunedoara înfrântă în primul meci al barajului de promovare         Comercianții de la Zilele Municipiului Petroșani, taxați de asociatul Primăriei         Fotbalul, eterna poveste         Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică „PRO PIANO –ROMÂNIA”         Imagini șocante pe autostradă: patru oameni au murit după ce un șofer a intrat pe contrasens         Comunicat de presă Daimler România         Accident pe bulevard         Trei tineri din Hunedoara reținuți pentru spargeri         Au început Zilele Municipiului Petroșani.         Drumul spre Retezat a rămas închis, iar traseele sunt nesigure