Alin Barna, boss-ul de la FC Hunedoara, dezamăgit de jucătorii hunedoreni. Mizează pe “stranieri”: „Îmi asum implanturile ce vor urma”

FC Hunedoara crește jucătorii altor cluburi din țară iar pe alții îi reactivează pe banii Consiliului Local Hunedoara și ai Consiliului Județean Hunedoara. Primele partu achiziţii externe au fost făcute deja.

Conducătorii lui FC Hunedoara s-au lepădat de idea de a forma “o echipă doar din jucători hunedoreni” după numai un an. Gruparea care între timp și-a pierdut și statutul de “singura echipă din județ care activează în Liga a III-a”, a anunțat transferul a “unor jucători de primă mână”, cu care intenționează să realizeze obiectivul stabilit pentru sezonul 2015-2016: “clasarea pe locurile 1 – 3 sau atacarea promovării în Liga a II-a ”.

În realitate ultimii patru jucătorii aduși la FC Hunedoara – pentru că numărul lor ar putea crește până la startul campionatului – pe lângă faptul că aparțin altor cluburi, cazul lui Mădălin Crengăniș, se pot lăuda doar cu ceva experiență, cazul lui Casian Maghici (31 ani), sau sunt foste speranțe ale fotbalului romînesc care între timp au ajuns să evolueze în cel de-al treilea eșalon, ultimul, al fotbalului Divizionar din România așa cum este starea actuală a lui Alexandru Petresc, readus la FC Hunedoara pentru care a mai jucat fără a ieși în evidență, în sezonul 2013-2014.

Dar ce mai contează atât timp cât președintele Consiliului de Administrație al FC Hunedoara, Alin Barna are mână liberă să facă ce vrea cu bugetul de 100.000 de lei asigurat de Consiliului Local (CL) Hunedoara și ai Consiliului Județean (CJ) Hunedoara.

Păcat este că cei patru jucători aduși/readuși la Hunedoara și alții care vor mai veni vor jevolua pe locul sau postul pe care ar fi putut-o face cu siguranță unul dintre juniorii talentați de la Centrul de Copii și Juniori al FC Hunedoara.

Cifra

1.900 de lei a fost cel mai mare salariu plătit unui jucător sezonul trecut de FC Hunedoara bani din bugetul asigurat de CL Hunedoara și CJ Hunedoara

Patru transferuri de “primă mână”

Dar să vedem cum sunt prezentate de site-ul suporterilor hunedoreni: corvinul1921.ro ultimele patru “achiziții” ale FC Hunedoara.

“FC Hunedoara se întăreste prin aducerea unor jucători de primă mână. Astazi, “alb-albastrii” s-au înțeles cu Casian Maghici, Mădălin Crengăniș, Bogdan Bozian și Alexandru Petresc. În perioada următoare, la Hunedoara pot veni și alți jucători, clubul fiind în discuții avansate pentru întărirea lotului.

Casian Maghici a bifat mai multe meciuri în Liga 1, fiind jucătorul celor de la FC Botoșani, FCM Târgu Mureș si Voința Sibiu, cu primele două echipe reușind să promoveze pe prima scena a fotbalului românesc. Acesta mai are în palmares și o promovare cu Șoimii Pâncota. Maghici evoluează pe postul de fundaș stânga.

Bogdan Bozian a fost golgheterul seriei din care FC Hunedoara a făcut parte și omul care poate aduce plusul în teren și liniștea în jurul echipei. Bozian este mijlocaș ofensiv și a evoluat în ultimele sezoane pentru Nașional Sebiș.

 “Vom fi deschişi colaborării cu fostele glorii ale echipei şi că vom promova copiii şi juniorii din Hunedoara”, Alin Barna, președinte CD al FC Hunedoara, iulie 2014 la puțin timp după ce a fost numit în funcție

“Atâta poate la acest moment fotbalul jucat strict cu fotbaliști hunedoreni! Îmi asum cele spuse, la fel cum îmi asum și implanturile ce vor urma în lot prin aducerea unor jucători din afara județului, dar care prin valoare și experiență să poată cimenta structura acestei echipe!”, Alin Barna, președinte CD al FC Hunedoara, 16 iulie 2015 după eșecul, 0-1, din Cupa României cu Șoimul Băița

Mădălin Crengăniș este venit la clubul de pe malurile Cernei din Liga 1 sub formă de împrumut pe un an de la CSMS Iași. Clubul FC Hunedoara a finalizat acest transfer tocmai pentru a betona atacul echipei, tânărul jucător de 20 ani evoluând pe postul de atacant.

Alexandru Petresc poate evolua pe postul de fundaș sau mijlocaș dreapta. Acesta a debutat în Liga a II-a la doar 15 ani. A facut parte din lotul național, jucând pentru echipa de tineret a Romaniei peste 35 de meciuri, a jucat la Campionatul European U17, iar pentru echipa naționala a înscris un gol.

Suporterii “alb-albaştrii” îi pot vedea la treabă pe noii veniți, sâmbătă, 1 august, cu începere de la ora 11:00, în amicalul împotriva echipei Național Sebiș de pe stadionul “Michael Klein”.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 4 =

ACTUALITATE
Nicolae Gherghin, colecționarul de timp         3.000 de sancţiuni au fost aplicate de Poliţia Locală Deva         Peste 30 de proiecte de hotărâre sunt supuse dezbaterii şi aprobării Consiliului Local Deva         Schi-alpinismul, recunoscut drept sport olimpic. Selecţia pentru lotul naţional, la finele lui ianuarie         Până acum, 820 de concurenţi vor alerga la înălţime. Pe 17 iunie, la Retezat SkyRace Intersport!         Tragedie pe un bulevard din Hunedoara. Un tânăr a fost implicat într-un accident mortal         Gealaţii lui Arion către secretarul general PNL Hunedoara: „Îţi sparg faţa şi maşina”         Mesajul lui Traian Berbeceanu către ministrul Justiției         Călători străini prin judeţul Hunedoara: „O mică Elveţie!”         Când va fi dată sentința în dosarul de proxenetism al lui Daniel Pleșcan         Peste 100 de jandarmi vor asigura ordinea în stațiunile Hunedoarei         Hoț arestat după ce a atacat paznicii unui transport de cărbune din Valea Jiului         AU DEPUS JURĂMÂNTUL. Poliția Hunedoara se întărește cu 60 de agenți         PROCESUL DECENIULUI. Domeniul Kendeffy din Retezat, la ultimul termen de judecată         Violatorul care și-a mutilat fosta iubită a cerut eliberarea         Tribunalul Hunedoara decide soarta fostului primar Cornel Resmeriță         Ce șanse mai au proiectele de restaurare din Hunedoara depuse la ADR VEST         DOSARELE „PETRU GROZA”. Răfuielile din presa hunedoreană a anilor interbelici         ÎNGRIJORĂTOR: Numărul diabeticilor nou depistaţi a crescut cu o treime în ultimii patru ani         Bibliotecarul Avram Iancu vrea să străbată înot cei 2.860 de kilometri ai Dunării