4.5 C
Deva
joi, aprilie 18, 2024

ALERGARE PRIN ISTORIE: Ultra maratonul Dava Corvina Dacica

Maratonistul hunedorean Aristide “Aris” Necula va încerca să „unească” prin alergare trei puncte istorice importante din județ: Sarmisegetuza Regia, Castelul Corvinilor și Cetatea Devei.

16-ULTRA

Cursa, demnă de un ultramaraton – aproximativ 90 de kilometri – va avea loc săptămâna viitoare, luni 27 august, și are ca principal scop promovarea istoriei județului Hunedoara prin sport iar denumirea evenimentului este una cât se poate de sugestivă “Ultramaratonul Dava Corvina Dacica”. 16-SIGLA

Startul va avea loc dimineața la ora 08:00 din Sarmisegetuza Regia, iar sosirea este preconizată să aibă loc între orele 18:00 și 19:00 pe Cetatea Devei. Pe traseu, Aris Necula (foto), va trece și prin curtea exterioară a Castelului Corvinilor unde va face o pauză de hidratare înainte de a pleca spre Cetatea Devei undeva în jur de ora 16:00.

„Aris” a fost zilele trecute în recunoaștere pe traseu și spune că este unul de vis.

“Lungimea totală a traseului se învârte undeva în jurul a 87 de kilometri. Voi avea foarte mult de coborât prin pădure de la Cetatea Sarmisegetuza Regia până la Călan pe unde estimez că voi trece în jur de ora 13:00 într-un decor natural foarte frumos. Îi aștept să mă însoțească pe traseu pe toți amatorii de alergare și de istorie, indiferent de distanța pe care și-au propus sau pot s-o alerge. Va fi ceva deosebit”, crede Aris Necula care va fi susținut pe întreaga durată a cursei de Marius Dragomir, directorul Radioului “BIG FM” din Deva.

Cotidianul ZIARUL HUNEDOREANULUI și postul local de televiziune HUNEDOARA TV sunt parteneri media ai evenimentului.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/