Vită cu ceapă

Superb de simplu de preparat, tulburătoare la gust, o aventură culinară care ne arată cum asiatici știu să facă minuni fără efort.

INGREDIENTE (pentru patru persoane):

800 grame carne de vită

8 linguri de sos de soia

o lingură de supă concentrată de legume

două linguri de ulei de măsline

3 căței de usturoi

3 cepe potrivite

o lingură de ghimbir tocat mărunt

4 linguri de sos vietnamez Nuoc-Man (dacă nu găsiți, folosiți sos Worchestershire)

o lingură de zahăr

sucul de la o lămâie

semințe de susan

frunze de busuioc pentru ornare

PREPARARE:

Cum spuneam, este vorba despre o rețetă simplă. Curățați și tăiați usturoiul feliuțe subțiri. Tăiați cu delicatețe carnea în felii cât de subțiri. Într-un vas potrivit, amestecați carnea cu usturoiul, supa de legume, sosul de soia și ghimbirul și lăsați la marinat cel puțin jumătate de oră, în frigider.

Între timă, curățați ceapa și tăiați-o peștișor.

Puneți mâna pe tovarășul wok (un wok bine făcut, nu din cel din tablă subțire!), încălziți-l rapid pe foc, cu o lingură de ulei de măsline, apoi aruncați în el, cu talent, feliuțele de carne cu tot cu marinată. Gătiți la foc vioi, amestecând, cam trei-patru minute, după care puneți totul într-un bol și acoperiți cu un capac sau o farfurie.

Într-o tigaie sănătoasă, puneți restul de ulei de măsline și căliți în el ceapa vreo trei minuțele, amestecând continuu. Turnați acum sosul vietnamez (sau Worchestershire) și zeama de lămâie, după care presărați, amestecând, zahărul.

Tot amestecând, adăugați și carnea gătită anterior. Mai rulați la foc trei-patru minuțele.

Pentru servire, puneți vita cu ceapă pe un platou, după care presărați deasupra semințe de susan și busuioc tocat.

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × cinci =

ACTUALITATE
DEPOUL DEVASTAT. Ultima „redută” a mocăniței din Hunedoara a fost ruinată         Tribunalul Hunedoara decide soarta spărgătorului de la Castelul Corvinilor         Sfârşit de săptămână cu Târgului European al Castelelor. VEZI Programul evenimentului         Dungi si flori in noua colectie Sense primavara-vara 2017         OMUL CU CEL MAI STUFOS CAZIER RĂMÂNE LIBER. Cu magistraţii la Judecata de Apoi         Ce soartă va avea Pasul Vâlcan, zona turistică pustie dotată cu telegondola de 33 de milioane de lei         Ludovic Orban: „Nu voi tolera coconul acela care se formează în jurul fiecărui lider”         Accident într-o intersecție din Deva         Povestea fostului securist din fruntea minerilor care a condamnat România la CEDO         Percheziții la traficanți internaționali de țigări         Un polițist a salvat un tânăr de la sinucidere         Povestea marii tragedii aviatice din 1940: „Erau peste tot morţi, mutilaţi în modul cel mai îngrozitor”         Șofer căutat de Poliție după un accident         Accident rutier pe Calea Zarandului         SĂPTĂMÂNA POMENILOR. Danii de peste patru milioane de lei pentru ONG-iştii hunedoreni         MICII DUMNEZEI DE LA ŢARĂ. Primarul Mihai Irimie (PNL) lasă Şoimuşul pe sec         HUNEDOARA LIRICĂ, SCHIMBARE ÎN PROGRAM. Municipiul Hunedoara va avea două seri de festival         Fostul dealer al brățărilor dacice din Sarmizegetusa Regia a fost trimis în judecată         Ultimele pregătiri pentru deschiderea Ștrandului Corvina         Hoțul de la Castelul Corvinilor a cerut eliberarea