Vită cu ceapă

Superb de simplu de preparat, tulburătoare la gust, o aventură culinară care ne arată cum asiatici știu să facă minuni fără efort.

INGREDIENTE (pentru patru persoane):

800 grame carne de vită

8 linguri de sos de soia

o lingură de supă concentrată de legume

două linguri de ulei de măsline

3 căței de usturoi

3 cepe potrivite

o lingură de ghimbir tocat mărunt

4 linguri de sos vietnamez Nuoc-Man (dacă nu găsiți, folosiți sos Worchestershire)

o lingură de zahăr

sucul de la o lămâie

semințe de susan

frunze de busuioc pentru ornare

PREPARARE:

Cum spuneam, este vorba despre o rețetă simplă. Curățați și tăiați usturoiul feliuțe subțiri. Tăiați cu delicatețe carnea în felii cât de subțiri. Într-un vas potrivit, amestecați carnea cu usturoiul, supa de legume, sosul de soia și ghimbirul și lăsați la marinat cel puțin jumătate de oră, în frigider.

Între timă, curățați ceapa și tăiați-o peștișor.

Puneți mâna pe tovarășul wok (un wok bine făcut, nu din cel din tablă subțire!), încălziți-l rapid pe foc, cu o lingură de ulei de măsline, apoi aruncați în el, cu talent, feliuțele de carne cu tot cu marinată. Gătiți la foc vioi, amestecând, cam trei-patru minute, după care puneți totul într-un bol și acoperiți cu un capac sau o farfurie.

Într-o tigaie sănătoasă, puneți restul de ulei de măsline și căliți în el ceapa vreo trei minuțele, amestecând continuu. Turnați acum sosul vietnamez (sau Worchestershire) și zeama de lămâie, după care presărați, amestecând, zahărul.

Tot amestecând, adăugați și carnea gătită anterior. Mai rulați la foc trei-patru minuțele.

Pentru servire, puneți vita cu ceapă pe un platou, după care presărați deasupra semințe de susan și busuioc tocat.

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − șaisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități         Vârstnic jefuit în scara blocului         Lansare de carte         Zilele icoanei încep la Deva         Transporturi agabaritice pe ruta Nădlac – Hunedoara         Salonul Hunedorean al Cărții în anul Centenarului         Sarmizegetusa Regia, în imagini de poveste         Ucigașul celor două femei din Balomir adus în instanță. Detaliile crimelor înfiorătoare săvârșite de tânăr         Ședință la Prefectură pe tema drumurilor din județ         Accident rutier grav în Deva         (P) We are more than work! – Falk Pruscha, fost CEO al Star Transmission şi Star Assembly, ne împărtăşeşte impresiile experienţei sale în România         Retrocedarea terenurilor din Retezat a dus la închiderea complexului Pietrele         Accident grav în Deva, produs la beție         Ambasadorul SUA a primit cheia municipiului Hunedoara         Telecabina de la Cetatea Devei rămâne oprită         Primarul Florin Oancea propune Deva în „Alianța Vestului”