Vită cu ceapă

Superb de simplu de preparat, tulburătoare la gust, o aventură culinară care ne arată cum asiatici știu să facă minuni fără efort.

INGREDIENTE (pentru patru persoane):

800 grame carne de vită

8 linguri de sos de soia

o lingură de supă concentrată de legume

două linguri de ulei de măsline

3 căței de usturoi

3 cepe potrivite

o lingură de ghimbir tocat mărunt

4 linguri de sos vietnamez Nuoc-Man (dacă nu găsiți, folosiți sos Worchestershire)

o lingură de zahăr

sucul de la o lămâie

semințe de susan

frunze de busuioc pentru ornare

PREPARARE:

Cum spuneam, este vorba despre o rețetă simplă. Curățați și tăiați usturoiul feliuțe subțiri. Tăiați cu delicatețe carnea în felii cât de subțiri. Într-un vas potrivit, amestecați carnea cu usturoiul, supa de legume, sosul de soia și ghimbirul și lăsați la marinat cel puțin jumătate de oră, în frigider.

Între timă, curățați ceapa și tăiați-o peștișor.

Puneți mâna pe tovarășul wok (un wok bine făcut, nu din cel din tablă subțire!), încălziți-l rapid pe foc, cu o lingură de ulei de măsline, apoi aruncați în el, cu talent, feliuțele de carne cu tot cu marinată. Gătiți la foc vioi, amestecând, cam trei-patru minute, după care puneți totul într-un bol și acoperiți cu un capac sau o farfurie.

Într-o tigaie sănătoasă, puneți restul de ulei de măsline și căliți în el ceapa vreo trei minuțele, amestecând continuu. Turnați acum sosul vietnamez (sau Worchestershire) și zeama de lămâie, după care presărați, amestecând, zahărul.

Tot amestecând, adăugați și carnea gătită anterior. Mai rulați la foc trei-patru minuțele.

Pentru servire, puneți vita cu ceapă pe un platou, după care presărați deasupra semințe de susan și busuioc tocat.

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece + 7 =

ACTUALITATE
Demisie în spital, după moartea fetiței de un an și zece luni         PLATOUL VÂRTOAPELOR. Locul de unde ghioceii, ca nişte clopote ale tăcerii, ridică liniştea lumii la cer         Mămicile au protestat în Hunedoara, după moartea fetiței de un an și 10 luni         Spărgători din Hunedoara capturați de polițiști         ÎMPĂDURIRI. Peste 7.000 de arbori vor fi plantați pe „muntele sfânt al dacilor”         SECRETELE HUNEDOAREI. Mănăstirea Prislop supravegheată de securiști în anii 1950. Informator: „Se roagă să revină regele Mihai în țară”         Protestul mămicilor după moartea copilei de un an și 10 luni în spitalul din Hunedoara         Ca-n ţara comandantului Mocanu! Mai avem de aşteptat după rezultatul anchetei Corpului de Control al IGPR         Ziua Mondială a Apei, marcată în școli din mediul rural         Scandalul continuă: Angajaţii UM Orăştie ameninţă cu greva         Mircea Muntean reacţionează         Câinele salvat de pompieri din flăcări, îngrijit la adăpostul din Hunedoara         Un copil a furat o mașină și a ieșit cu ea la plimbare         Spărgător de automate de lapte prins în Deva         Incendiu în pădurea comunei Romos         Cum va fi celebrată Ziua Poliției în Deva și Petroșani         Fetiță decedată în spital         Cum a lovit „blestemul aurului dacic” satele din umbra Sarmizegetusei Regia         EXCLUSIV. Alpiniştii daţi dispăruţi: “Cea mai mare problemă a noastră a fost că nu am putut să comunicăm cu nimeni”         ANGAJAŢII DE MEDIU, PROTEST SPONTAN. Aroganţa Guvernului PSD dinamitează atragerea de fonduri europene