Vită cu ceapă

Superb de simplu de preparat, tulburătoare la gust, o aventură culinară care ne arată cum asiatici știu să facă minuni fără efort.

INGREDIENTE (pentru patru persoane):

800 grame carne de vită

8 linguri de sos de soia

o lingură de supă concentrată de legume

două linguri de ulei de măsline

3 căței de usturoi

3 cepe potrivite

o lingură de ghimbir tocat mărunt

4 linguri de sos vietnamez Nuoc-Man (dacă nu găsiți, folosiți sos Worchestershire)

o lingură de zahăr

sucul de la o lămâie

semințe de susan

frunze de busuioc pentru ornare

PREPARARE:

Cum spuneam, este vorba despre o rețetă simplă. Curățați și tăiați usturoiul feliuțe subțiri. Tăiați cu delicatețe carnea în felii cât de subțiri. Într-un vas potrivit, amestecați carnea cu usturoiul, supa de legume, sosul de soia și ghimbirul și lăsați la marinat cel puțin jumătate de oră, în frigider.

Între timă, curățați ceapa și tăiați-o peștișor.

Puneți mâna pe tovarășul wok (un wok bine făcut, nu din cel din tablă subțire!), încălziți-l rapid pe foc, cu o lingură de ulei de măsline, apoi aruncați în el, cu talent, feliuțele de carne cu tot cu marinată. Gătiți la foc vioi, amestecând, cam trei-patru minute, după care puneți totul într-un bol și acoperiți cu un capac sau o farfurie.

Într-o tigaie sănătoasă, puneți restul de ulei de măsline și căliți în el ceapa vreo trei minuțele, amestecând continuu. Turnați acum sosul vietnamez (sau Worchestershire) și zeama de lămâie, după care presărați, amestecând, zahărul.

Tot amestecând, adăugați și carnea gătită anterior. Mai rulați la foc trei-patru minuțele.

Pentru servire, puneți vita cu ceapă pe un platou, după care presărați deasupra semințe de susan și busuioc tocat.

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 3 =

ACTUALITATE
Peste 100 de jandarmi vor asigura ordinea în stațiunile Hunedoarei         Hoț arestat după ce a atacat paznicii unui transport de cărbune din Valea Jiului         AU DEPUS JURĂMÂNTUL. Poliția Hunedoara se întărește cu 60 de agenți         PROCESUL DECENIULUI. Domeniul Kendeffy din Retezat, la ultimul termen de judecată         Violatorul care și-a mutilat fosta iubită a cerut eliberarea         Tribunalul Hunedoara decide soarta fostului primar Cornel Resmeriță         Ce șanse mai au proiectele de restaurare din Hunedoara depuse la ADR VEST         DOSARELE „PETRU GROZA”. Răfuielile din presa hunedoreană a anilor interbelici         ÎNGRIJORĂTOR: Numărul diabeticilor nou depistaţi a crescut cu o treime în ultimii patru ani         Bibliotecarul Avram Iancu vrea să străbată înot cei 2.860 de kilometri ai Dunării         Percheziții DIICOT în Hunedoara         SCĂLDĂTOAREA DEVEI. Aqualand, patria politrucilor mufaţi la banul public         Marius Isfan le arată hunedorenilor Deva frumoasă         Hoţii îşi fac de cap în „ţara comandantului Mocanu”. Farmacii şi magazine prădate la Lupeni         Alin Simota se află pe lista interlopilor fugari de un an         Proiect pentru un parc tematic în jurul Castelului Corvinilor         Reparații pe șoseaua Deva – Lugoj         Asigurații nu mai au nevoie de adeverințe de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru a beneficia de servicii medicale         Trei incendii au avut loc în Hunedoara         Povestea Râușorului, micul paradis al schiorilor din Retezat