Mâncărică vaporoasă de legume cu brânză

Uneori fie trebuie să o lăsăm mai moale cu mâncărurile ce atârnă – fripturi însosate, cefe grătărite, rațe împănate -, fie pur și simplu avem nevoie de ceva ușor, care să ne dea încredere și să lase loc pentru zilele în care vom pune pe masă cine știe ce platouri dense. Atunci e momentul să facem o mâncare simplă, dar hrănitoare. Întocmai ca cea pe care o propun astăzi.

INGREDIENTE: 200 de grame telemea sărată de vacă, un dovlecel vioi, un fir de ceapă verde, un morcov sănătos, 5 pălării de ciuperci champignon făcute pe grătar, un cățel de usturoi, ulei de măsline, o bucată mică de ghimbir, sare, piper

Prima operațiune, din șirul simplităților care ne fac munca ușoară – de această dată -, este să facem brânza cubulețe, așa, la vreun centimetru jumătate latura. Apoi, facem un bine dovlecelului și în transformăm în feliuțe, nu foarte subțiri, având în vedere că va fi supus rigorilor gătitului. Repetăm operațiunea cu morcovul, de data aceasta feliuțele putând fi mai subțirele.

Ceapa – fie ea verde (preferabil), fie roșie – se toacă mărunt, lucru pe care îl facem și cu usturoiul și cu ghimbirul (unii, mai sensibili la ghimbir, preferă să îl adauge la urmă, ras pe răzătoarea mică, doar puțin, să dea aromă fără pre amultă iuțeală).

Pregătim un wok – e cea mai bună variantă, dar merge și într-o tigaie serioasă, care nu lipește ce pui în ea de scoți tăciuni!). Punem ulei de măsline și trecem la operațiunea de călire în trepte: începem cu ceapa și uturoiul, continuăm cu ghimbirul (dacă am ales varianta tocată), trimitem și morcovul, venim și cu dovlecelul și, în ultima etapă, adăugăm ciupercile grătălite, tăiate felii.

Pentru a rotunji mâncarea noastră, abia în ultimul minut adăugăm brânza și o rulăm puțin prin amestec, moment tocmai potrivit pentru a asezona cu sare și piper, după gust.

Dacă simțiți nevoia unui surplus, la mare foame, puteți pune deasupra, la servire, câteva feliuțe de ou fiert. Dar cel mai bine e fără.

Mai simplu, cum spuneam, nu se poate!

Treceți la păpat cât e calduță minunea!

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − paisprezece =

ACTUALITATE
Crimă urmată de sinucidere într-un teribil accident rutier         Directorul Complexului Energetic Hunedoara a demisionat         Accident mortal pe DN 76         Cetatea Deva a fost ecologizată de elevi de la Colegiul Național Decebal         Pasionații de mașini sunt așteptați la Deva Auto Show 2018         CONTROVERSE. Războiul pe numele lui Arsenie Boca a continuat la Mănăstirea Prislop         Campanie preventivă pe teme de educaţie rutieră         Doi ani de întârziere la Autostrada Lugoj – Deva         Accident mortal pe DN 7, cu motocicleta         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: „În coaliția PSD-ALDE nu s-a discutat niciodată despre modificări la Pilonul II de pensii”         Premii la Concursul Euroregional „Eugen Cuteanu”-Timişoara         Ștrandul din Hunedoara se deschide în 1 iunie         Cupa Ioan Corvin         Au început lucrările de reabilitare a Străzii Gheorghe Barițiu         Trofeul Micului Cititor         Poliţiştii au confiscat peste 80 de metri cubi de lemne         Zeci de oameni au căutat un bătrân dispărut în munți         Povestea hunedoreanului Ioan Cosmescu, inventatorul devenit faimos în SUA         Peste 80 de absolvenți ai Colegiului Tehnic ”Transilvania” și-au luat rămas bun de la anii de liceu         ,,Sportul devean în acțiune” a ajuns la final