Mâncărică vaporoasă de legume cu brânză

Uneori fie trebuie să o lăsăm mai moale cu mâncărurile ce atârnă – fripturi însosate, cefe grătărite, rațe împănate -, fie pur și simplu avem nevoie de ceva ușor, care să ne dea încredere și să lase loc pentru zilele în care vom pune pe masă cine știe ce platouri dense. Atunci e momentul să facem o mâncare simplă, dar hrănitoare. Întocmai ca cea pe care o propun astăzi.

INGREDIENTE: 200 de grame telemea sărată de vacă, un dovlecel vioi, un fir de ceapă verde, un morcov sănătos, 5 pălării de ciuperci champignon făcute pe grătar, un cățel de usturoi, ulei de măsline, o bucată mică de ghimbir, sare, piper

Prima operațiune, din șirul simplităților care ne fac munca ușoară – de această dată -, este să facem brânza cubulețe, așa, la vreun centimetru jumătate latura. Apoi, facem un bine dovlecelului și în transformăm în feliuțe, nu foarte subțiri, având în vedere că va fi supus rigorilor gătitului. Repetăm operațiunea cu morcovul, de data aceasta feliuțele putând fi mai subțirele.

Ceapa – fie ea verde (preferabil), fie roșie – se toacă mărunt, lucru pe care îl facem și cu usturoiul și cu ghimbirul (unii, mai sensibili la ghimbir, preferă să îl adauge la urmă, ras pe răzătoarea mică, doar puțin, să dea aromă fără pre amultă iuțeală).

Pregătim un wok – e cea mai bună variantă, dar merge și într-o tigaie serioasă, care nu lipește ce pui în ea de scoți tăciuni!). Punem ulei de măsline și trecem la operațiunea de călire în trepte: începem cu ceapa și uturoiul, continuăm cu ghimbirul (dacă am ales varianta tocată), trimitem și morcovul, venim și cu dovlecelul și, în ultima etapă, adăugăm ciupercile grătălite, tăiate felii.

Pentru a rotunji mâncarea noastră, abia în ultimul minut adăugăm brânza și o rulăm puțin prin amestec, moment tocmai potrivit pentru a asezona cu sare și piper, după gust.

Dacă simțiți nevoia unui surplus, la mare foame, puteți pune deasupra, la servire, câteva feliuțe de ou fiert. Dar cel mai bine e fără.

Mai simplu, cum spuneam, nu se poate!

Treceți la păpat cât e calduță minunea!

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 2 =

ACTUALITATE
Programul de vizitare a Cetății Deva se modifică de la 1 mai         Un nou film american la Castelul Corvinilor         Spărgător prins, după ce a furat bijuterii de 110.000 de lei         Primăria Hunedoara și-a modernizat sala de ședințe         Forțe de ordine sporite la evenimentele din preajma zilei de 1 Mai         MĂRTURII. Cum a fost denunțat Eugen Evu, de colegi, cu ocazia vizitei lui Nicolae Ceaușescu         Mărturii din „orașul depravării”, al anilor 1940, unde prostituția clandestină scăpase de sub control         Ovidiu Moș a fost ales primar interimar al municipiului Deva         INVITAȚIE LA MIȘCARE. La start, în Crosul Cetății Regale a Hațegului         Ucigașul celor două surori din Balomir a fost condamnat         1 Mai, zi cu porți deschise la Sarmizegetusa Regia         Primăria Deva în blocaj. Ovidiu Moş (PSD), favorit la preluarea atribuţiunilor de primar         Cetățile dacice au fost ecologizate de voluntari         Matrița antică din Sarmizegetusa Regia a fost evaluată la 560.000 de lei         ARHIVELE HUNEDOAREI. Mărturii rare din Lagărele de prizonieri sovietici din Valea Jiului         Primăria Deva, după încarcerarea lui Mircia Muntean         OPORTUNITĂŢI. Finanţări pentru reducerea poluării cu gunoi de grajd         Planurile Apa Prod: modernizarea cu fonduri UE a rețelei de apă și canalizare din toate comunele mari         TRAGEDIA COPIILOR ALPINIȘTI. Parchetul General a preluat ancheta „Avalanșei mortale” din Retezat         Grupare de traficanți de hașiș a acuzată că transporta drogurile în stomac