Mâncărică vaporoasă de legume cu brânză

Uneori fie trebuie să o lăsăm mai moale cu mâncărurile ce atârnă – fripturi însosate, cefe grătărite, rațe împănate -, fie pur și simplu avem nevoie de ceva ușor, care să ne dea încredere și să lase loc pentru zilele în care vom pune pe masă cine știe ce platouri dense. Atunci e momentul să facem o mâncare simplă, dar hrănitoare. Întocmai ca cea pe care o propun astăzi.

INGREDIENTE: 200 de grame telemea sărată de vacă, un dovlecel vioi, un fir de ceapă verde, un morcov sănătos, 5 pălării de ciuperci champignon făcute pe grătar, un cățel de usturoi, ulei de măsline, o bucată mică de ghimbir, sare, piper

Prima operațiune, din șirul simplităților care ne fac munca ușoară – de această dată -, este să facem brânza cubulețe, așa, la vreun centimetru jumătate latura. Apoi, facem un bine dovlecelului și în transformăm în feliuțe, nu foarte subțiri, având în vedere că va fi supus rigorilor gătitului. Repetăm operațiunea cu morcovul, de data aceasta feliuțele putând fi mai subțirele.

Ceapa – fie ea verde (preferabil), fie roșie – se toacă mărunt, lucru pe care îl facem și cu usturoiul și cu ghimbirul (unii, mai sensibili la ghimbir, preferă să îl adauge la urmă, ras pe răzătoarea mică, doar puțin, să dea aromă fără pre amultă iuțeală).

Pregătim un wok – e cea mai bună variantă, dar merge și într-o tigaie serioasă, care nu lipește ce pui în ea de scoți tăciuni!). Punem ulei de măsline și trecem la operațiunea de călire în trepte: începem cu ceapa și uturoiul, continuăm cu ghimbirul (dacă am ales varianta tocată), trimitem și morcovul, venim și cu dovlecelul și, în ultima etapă, adăugăm ciupercile grătălite, tăiate felii.

Pentru a rotunji mâncarea noastră, abia în ultimul minut adăugăm brânza și o rulăm puțin prin amestec, moment tocmai potrivit pentru a asezona cu sare și piper, după gust.

Dacă simțiți nevoia unui surplus, la mare foame, puteți pune deasupra, la servire, câteva feliuțe de ou fiert. Dar cel mai bine e fără.

Mai simplu, cum spuneam, nu se poate!

Treceți la păpat cât e calduță minunea!

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 5 =

ACTUALITATE
S-au împlinit 574 de ani de la nașterea lui Matia Corvin         Sala de ședință a primăriei a intrat în renovare         Prins la furat în pădure         A furat două inele de 15.000 de lei         Memoriu al poliţiştilor de la Lupeni: “A început să aibă față de întreg colectivul din acea perioadă un comportament necivilizat, un limbaj vulgar”         FLORIN ROMAN LA PRIMA SCRIITURĂ DEPUTĂŢEASCĂ. Proiect de modificare a legii funcţionarilor publici         PROMISIUNI USL. DIN 2012 La Mărtineşti s-au dat primele acte de intabulare gratuită         Abuzurile comandantului Mocanu. Mărturii (II). Polițist: „Am fost obligat să scriu rapoarte neadevărate împotriva colegilor mei”         Șapte monumente din Hunedoara care n-au au scăpat de furia vandalilor         Bilanțul Târgului de turism al României: Castelul Corvinilor, port-drapelul evenimentului care a avut peste 23.000 de vizitatori         Cupa Jandarmeriei la Schi în Parâng         Rețea de transport gaze naturale pe tronsonul Mintia – Brad         Campanie de informare. Mircea Ioan Moloț: „Dacă vrem cu adevărat o soluție la CEH, trebuie să dăm o șansă echipei de conducere”         Abuzurile comandantului Mocanu. Primele mărturii ale polițiștilor         Ce cred primarii de comună despre promisiunile guvernanţilor         Pe masa ministrului Energiei, Cazul hoţului de invenţie ajuns director la CEH         Martorii din dosarul tânărului care a ucis în bătaie două femei vor fi aduși cu mandat la tribunal         Cum a acționat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în anul 2016         Accident rutier grav în Deva         Scandal într-un club din Petroșani