Mâncărică vaporoasă de legume cu brânză

Uneori fie trebuie să o lăsăm mai moale cu mâncărurile ce atârnă – fripturi însosate, cefe grătărite, rațe împănate -, fie pur și simplu avem nevoie de ceva ușor, care să ne dea încredere și să lase loc pentru zilele în care vom pune pe masă cine știe ce platouri dense. Atunci e momentul să facem o mâncare simplă, dar hrănitoare. Întocmai ca cea pe care o propun astăzi.

INGREDIENTE: 200 de grame telemea sărată de vacă, un dovlecel vioi, un fir de ceapă verde, un morcov sănătos, 5 pălării de ciuperci champignon făcute pe grătar, un cățel de usturoi, ulei de măsline, o bucată mică de ghimbir, sare, piper

Prima operațiune, din șirul simplităților care ne fac munca ușoară – de această dată -, este să facem brânza cubulețe, așa, la vreun centimetru jumătate latura. Apoi, facem un bine dovlecelului și în transformăm în feliuțe, nu foarte subțiri, având în vedere că va fi supus rigorilor gătitului. Repetăm operațiunea cu morcovul, de data aceasta feliuțele putând fi mai subțirele.

Ceapa – fie ea verde (preferabil), fie roșie – se toacă mărunt, lucru pe care îl facem și cu usturoiul și cu ghimbirul (unii, mai sensibili la ghimbir, preferă să îl adauge la urmă, ras pe răzătoarea mică, doar puțin, să dea aromă fără pre amultă iuțeală).

Pregătim un wok – e cea mai bună variantă, dar merge și într-o tigaie serioasă, care nu lipește ce pui în ea de scoți tăciuni!). Punem ulei de măsline și trecem la operațiunea de călire în trepte: începem cu ceapa și uturoiul, continuăm cu ghimbirul (dacă am ales varianta tocată), trimitem și morcovul, venim și cu dovlecelul și, în ultima etapă, adăugăm ciupercile grătălite, tăiate felii.

Pentru a rotunji mâncarea noastră, abia în ultimul minut adăugăm brânza și o rulăm puțin prin amestec, moment tocmai potrivit pentru a asezona cu sare și piper, după gust.

Dacă simțiți nevoia unui surplus, la mare foame, puteți pune deasupra, la servire, câteva feliuțe de ou fiert. Dar cel mai bine e fără.

Mai simplu, cum spuneam, nu se poate!

Treceți la păpat cât e calduță minunea!

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + treisprezece =

ACTUALITATE
Rochii feminine pentru garderoba ta de sezon         Acoperișurile de bloc și mai mulți copaci s-au prăbușit în timpul unei vijelii         Pulsul Uniunii Europene. Grupul PPE din Parlamentul European: „UE 27 trebuie să fie mai puternică și mai pregătită pentru provocările viitoare”         Vizită în județ. Călin Popescu Tăriceanu la Sarmizegetusa Regia         Razie în căutarea haitelor din Valea Seacă. Hingherii au capturat zeci de câini         Un bărbat a fost înșelat pe stradă cu „daruri din partea primăriei”         Festival medieval la Castelul Corvinilor         Poiana Pelegii, murdărită după invazia turiștilor de picnic         Sărbătoare de suflet. Zilele orașului Geoagiu         Perspective europene. Iuliu Winkler: „Grupul PPE a reconfirmat sprijinul pentru Politica de Coeziune post 2020”         MONUMENT AL DELĂSĂRII. „Litoralul” Hunedoarei, o destinaţie ce a căzut din lac în puţ         Biciclist accidentat grav         Femeie înșelată de două escoace         Un tânăr a fost tâlhărit în Petroșani         Castelul Corvinilor are o nouă atracție: sala de tortură medievală         A murit Ileana-Lucia Floran. Scriitoarea, poeta și editoarea a scris ultima-i filă a vieții         Descoperire șocantă în Hunedoara: trupul unui bărbat sfășiat de câini         Imagini spectaculoase filmate din dronă cu ecoductul de pe Autostrada Lugoj – Deva         Un ranger a murit în Retezat         Avram Iancu a ajuns în țară. Înotătorul din Petroșani a fost întâmpinat de aproape 1.000 de oameni