Chec sărat cu jambon și măsline (rețetă clasică franțuzească)

Astăzi nu ne agităm foarte mult. Pentru că mai simplu nu se poate!… Vă garantez că această rețetă nu încurcă nici măcar mintea începătorului într-ale bucătăriei. În plus, aflați cu această ocazie faptul că nu numai celebrele checuri dulci și parfumate sunt de admirat, ci și un aperitiv franțuzesc minunat: checul sărat cu jambon și măsline.

INGREDIENTE:

150 grame făină albă

200 grame jambon (bun)

150 grame măsline verzi fără sâmburei

75 grame brânză rasă (alegeți care vă place mai mult, rețeta originală recomandând Gruyère)

patru ouă

100 ml lapte proaspăt

un praf de copt (adaptat la cantitatea de făină)

o lingură de ulei

PREPARARE:

Într-un sfert de ceas nici nu aveți ce face. Începeți cu tăierea măslinuțelor în rondele delicate, apoi treceți la jambon, pe care îl transformați în cubulețe mititele.

Puneți făina într-un vas adânc, faceți un locșor la mijloc și adăugați ouăle (fără coajă, evident!). Amestecați voinicește și, după o vreme, adăugați laptele (la temperatura camerei, în niciun caz rece de la frigider!), apoi ulei, amestecând mereu: deja v-ați obișnuit.

Nu vă opriți, pentru că trebuie să adăugați jambonul cubulețe și măslinele și nu uitați de praful de copt… e nevoie și de domnia sa! Și tot amestecați!

Acum este momentul tulburător în care, într-o tavă de chec unsă bine cu unt, puneți amestecătura la care ați trudit puțintel. Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și se ține acolo aproximativ 45 de minute.

Acest aperitiv minunat se servește rece, tăiat felii.

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Răspuns la “Chec sărat cu jambon și măsline (rețetă clasică franțuzească)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − șapte =

ACTUALITATE
Cum arată Gara Brad după cinci luni de renovare         Un an de la data la care trebuia finalizată Autostrada Deva – Lugoj         A fost deschis Târgul European al Castelelor, la Hunedoara         Accident rutier cu doi răniți la intrarea în Deva, pe Drumul Național 7         E ŞI ALDE LA GUVERNARE! Mircea Moloţ a reuşit să deblocheze proiectele europene din Ţara Haţegului         Fosta Școală 10 din Hunedoara a ajuns în paragină         DEPOUL DEVASTAT. Ultima „redută” a mocăniței din Hunedoara a fost ruinată         Tribunalul Hunedoara decide soarta spărgătorului de la Castelul Corvinilor         Sfârşit de săptămână cu Târgului European al Castelelor. VEZI Programul evenimentului         Dungi si flori in noua colectie Sense primavara-vara 2017         OMUL CU CEL MAI STUFOS CAZIER RĂMÂNE LIBER. Cu magistraţii la Judecata de Apoi         Ce soartă va avea Pasul Vâlcan, zona turistică pustie dotată cu telegondola de 33 de milioane de lei         Ludovic Orban: „Nu voi tolera coconul acela care se formează în jurul fiecărui lider”         Accident într-o intersecție din Deva         Povestea fostului securist din fruntea minerilor care a condamnat România la CEDO         Percheziții la traficanți internaționali de țigări         Un polițist a salvat un tânăr de la sinucidere         Povestea marii tragedii aviatice din 1940: „Erau peste tot morţi, mutilaţi în modul cel mai îngrozitor”         Șofer căutat de Poliție după un accident         Accident rutier pe Calea Zarandului