Chec sărat cu jambon și măsline (rețetă clasică franțuzească)

Astăzi nu ne agităm foarte mult. Pentru că mai simplu nu se poate!… Vă garantez că această rețetă nu încurcă nici măcar mintea începătorului într-ale bucătăriei. În plus, aflați cu această ocazie faptul că nu numai celebrele checuri dulci și parfumate sunt de admirat, ci și un aperitiv franțuzesc minunat: checul sărat cu jambon și măsline.

INGREDIENTE:

150 grame făină albă

200 grame jambon (bun)

150 grame măsline verzi fără sâmburei

75 grame brânză rasă (alegeți care vă place mai mult, rețeta originală recomandând Gruyère)

patru ouă

100 ml lapte proaspăt

un praf de copt (adaptat la cantitatea de făină)

o lingură de ulei

PREPARARE:

Într-un sfert de ceas nici nu aveți ce face. Începeți cu tăierea măslinuțelor în rondele delicate, apoi treceți la jambon, pe care îl transformați în cubulețe mititele.

Puneți făina într-un vas adânc, faceți un locșor la mijloc și adăugați ouăle (fără coajă, evident!). Amestecați voinicește și, după o vreme, adăugați laptele (la temperatura camerei, în niciun caz rece de la frigider!), apoi ulei, amestecând mereu: deja v-ați obișnuit.

Nu vă opriți, pentru că trebuie să adăugați jambonul cubulețe și măslinele și nu uitați de praful de copt… e nevoie și de domnia sa! Și tot amestecați!

Acum este momentul tulburător în care, într-o tavă de chec unsă bine cu unt, puneți amestecătura la care ați trudit puțintel. Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și se ține acolo aproximativ 45 de minute.

Acest aperitiv minunat se servește rece, tăiat felii.

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Răspuns la “Chec sărat cu jambon și măsline (rețetă clasică franțuzească)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci + doisprezece =

ACTUALITATE
Doi ambasadori au venit la inaugurarea muzeului textilelor, fondat de Florica Zaharia         Tragedie pe Autostrada Deva – Orăștie         Cine sunt cei mai buni elevi ai promoției 2018         Absolvire la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva         Absolvire în sărbătoare, la Liceul Teoretic „Téglás Gábor”         Elevii de la Colegiul Național Decebal au celebrat absolvirea         Crimă urmată de sinucidere într-un teribil accident rutier (GALERIE FOTO)         Directorul Complexului Energetic Hunedoara a demisionat         Accident mortal pe DN 76         Cetatea Deva a fost ecologizată de elevi de la Colegiul Național Decebal         Pasionații de mașini sunt așteptați la Deva Auto Show 2018         CONTROVERSE. Războiul pe numele lui Arsenie Boca a continuat la Mănăstirea Prislop         Campanie preventivă pe teme de educaţie rutieră         Doi ani de întârziere la Autostrada Lugoj – Deva         Accident mortal pe DN 7, cu motocicleta         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: „În coaliția PSD-ALDE nu s-a discutat niciodată despre modificări la Pilonul II de pensii”         Premii la Concursul Euroregional „Eugen Cuteanu”-Timişoara         Ștrandul din Hunedoara se deschide în 1 iunie         Cupa Ioan Corvin         Au început lucrările de reabilitare a Străzii Gheorghe Barițiu