Chec sărat cu jambon și măsline (rețetă clasică franțuzească)

Astăzi nu ne agităm foarte mult. Pentru că mai simplu nu se poate!… Vă garantez că această rețetă nu încurcă nici măcar mintea începătorului într-ale bucătăriei. În plus, aflați cu această ocazie faptul că nu numai celebrele checuri dulci și parfumate sunt de admirat, ci și un aperitiv franțuzesc minunat: checul sărat cu jambon și măsline.

INGREDIENTE:

150 grame făină albă

200 grame jambon (bun)

150 grame măsline verzi fără sâmburei

75 grame brânză rasă (alegeți care vă place mai mult, rețeta originală recomandând Gruyère)

patru ouă

100 ml lapte proaspăt

un praf de copt (adaptat la cantitatea de făină)

o lingură de ulei

PREPARARE:

Într-un sfert de ceas nici nu aveți ce face. Începeți cu tăierea măslinuțelor în rondele delicate, apoi treceți la jambon, pe care îl transformați în cubulețe mititele.

Puneți făina într-un vas adânc, faceți un locșor la mijloc și adăugați ouăle (fără coajă, evident!). Amestecați voinicește și, după o vreme, adăugați laptele (la temperatura camerei, în niciun caz rece de la frigider!), apoi ulei, amestecând mereu: deja v-ați obișnuit.

Nu vă opriți, pentru că trebuie să adăugați jambonul cubulețe și măslinele și nu uitați de praful de copt… e nevoie și de domnia sa! Și tot amestecați!

Acum este momentul tulburător în care, într-o tavă de chec unsă bine cu unt, puneți amestecătura la care ați trudit puțintel. Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și se ține acolo aproximativ 45 de minute.

Acest aperitiv minunat se servește rece, tăiat felii.

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Răspuns la “Chec sărat cu jambon și măsline (rețetă clasică franțuzească)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − 6 =

ACTUALITATE
După cinci crime și 22 de ani după gratii, Beniamin Laichici se pregătește de eliberare         Breslele și meșteșugurile din trecut, promovate la Castelul Corvinilor         Povestea celei mai faimoase vile din Deva: fosta reședință a lui Petru Groza         Colegiul Transilvania, aniversat în Cetatea Devei         Incendiu în satul Căstău, provocat de jocul copiilor cu focul         Geoagiu – investiții importante pentru dezvoltarea comunității         PE BANII PRIMĂRIEI HUNEDOARA. Trai bun (ziua romilor) – 5.000 lei, comemorarea eroilor – 50 lei         MISTERELE HUNEDOAREI. Megaliții – altarele misterioase ale strămoșinlor noștri         Concurs: „Deva înflorește”         Bazinele ștrandului din Deva vor fi renovate         Accident rutier provocat la beție         Marius Surgent (deputat ALDE): „Nu trebuie să existe derapaje în instituțiile cheie ale statului”         Michael Melczer: “Ne pregătim să asigurăm şi iarna viitoare încălzirea municipiului Deva”         Polițiști anchetați de Parchet după scandalul din Lupeni         Tragedie în Petroșani: un bărbat a murit într-un accident rutier         ADEVĂR ŞI PROVOCARE. Împădurim Kogaionul împreună         AFACERI LÂNGĂ MORMÂNTUL LUI ARSENIE BOCA. De ce nu a dispărut talciocul de la Mănăstirea Prislop         Peste 140 de hectare în flăcări         Peste 250 de arbori plantați în Călan         Copil rănit grav într-un accident