Chec sărat cu jambon și măsline (rețetă clasică franțuzească)

Astăzi nu ne agităm foarte mult. Pentru că mai simplu nu se poate!… Vă garantez că această rețetă nu încurcă nici măcar mintea începătorului într-ale bucătăriei. În plus, aflați cu această ocazie faptul că nu numai celebrele checuri dulci și parfumate sunt de admirat, ci și un aperitiv franțuzesc minunat: checul sărat cu jambon și măsline.

INGREDIENTE:

150 grame făină albă

200 grame jambon (bun)

150 grame măsline verzi fără sâmburei

75 grame brânză rasă (alegeți care vă place mai mult, rețeta originală recomandând Gruyère)

patru ouă

100 ml lapte proaspăt

un praf de copt (adaptat la cantitatea de făină)

o lingură de ulei

PREPARARE:

Într-un sfert de ceas nici nu aveți ce face. Începeți cu tăierea măslinuțelor în rondele delicate, apoi treceți la jambon, pe care îl transformați în cubulețe mititele.

Puneți făina într-un vas adânc, faceți un locșor la mijloc și adăugați ouăle (fără coajă, evident!). Amestecați voinicește și, după o vreme, adăugați laptele (la temperatura camerei, în niciun caz rece de la frigider!), apoi ulei, amestecând mereu: deja v-ați obișnuit.

Nu vă opriți, pentru că trebuie să adăugați jambonul cubulețe și măslinele și nu uitați de praful de copt… e nevoie și de domnia sa! Și tot amestecați!

Acum este momentul tulburător în care, într-o tavă de chec unsă bine cu unt, puneți amestecătura la care ați trudit puțintel. Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și se ține acolo aproximativ 45 de minute.

Acest aperitiv minunat se servește rece, tăiat felii.

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Răspuns la “Chec sărat cu jambon și măsline (rețetă clasică franțuzească)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + doi =

ACTUALITATE
Incendiu în Călan: peste 20 de persoane au fost evacuate         Nicolae Gherghin, colecționarul de timp         3.000 de sancţiuni au fost aplicate de Poliţia Locală Deva         Peste 30 de proiecte de hotărâre sunt supuse dezbaterii şi aprobării Consiliului Local Deva         Schi-alpinismul, recunoscut drept sport olimpic. Selecţia pentru lotul naţional, la finele lui ianuarie         Până acum, 820 de concurenţi vor alerga la înălţime. Pe 17 iunie, la Retezat SkyRace Intersport!         Tragedie pe un bulevard din Hunedoara. Un tânăr a fost implicat într-un accident mortal         Gealaţii lui Arion către secretarul general PNL Hunedoara: „Îţi sparg faţa şi maşina”         Mesajul lui Traian Berbeceanu către ministrul Justiției         Călători străini prin judeţul Hunedoara: „O mică Elveţie!”         Când va fi dată sentința în dosarul de proxenetism al lui Daniel Pleșcan         Peste 100 de jandarmi vor asigura ordinea în stațiunile Hunedoarei         Hoț arestat după ce a atacat paznicii unui transport de cărbune din Valea Jiului         AU DEPUS JURĂMÂNTUL. Poliția Hunedoara se întărește cu 60 de agenți         PROCESUL DECENIULUI. Domeniul Kendeffy din Retezat, la ultimul termen de judecată         Violatorul care și-a mutilat fosta iubită a cerut eliberarea         Tribunalul Hunedoara decide soarta fostului primar Cornel Resmeriță         Ce șanse mai au proiectele de restaurare din Hunedoara depuse la ADR VEST         DOSARELE „PETRU GROZA”. Răfuielile din presa hunedoreană a anilor interbelici         ÎNGRIJORĂTOR: Numărul diabeticilor nou depistaţi a crescut cu o treime în ultimii patru ani