Chec sărat cu jambon și măsline (rețetă clasică franțuzească)

Astăzi nu ne agităm foarte mult. Pentru că mai simplu nu se poate!… Vă garantez că această rețetă nu încurcă nici măcar mintea începătorului într-ale bucătăriei. În plus, aflați cu această ocazie faptul că nu numai celebrele checuri dulci și parfumate sunt de admirat, ci și un aperitiv franțuzesc minunat: checul sărat cu jambon și măsline.

INGREDIENTE:

150 grame făină albă

200 grame jambon (bun)

150 grame măsline verzi fără sâmburei

75 grame brânză rasă (alegeți care vă place mai mult, rețeta originală recomandând Gruyère)

patru ouă

100 ml lapte proaspăt

un praf de copt (adaptat la cantitatea de făină)

o lingură de ulei

PREPARARE:

Într-un sfert de ceas nici nu aveți ce face. Începeți cu tăierea măslinuțelor în rondele delicate, apoi treceți la jambon, pe care îl transformați în cubulețe mititele.

Puneți făina într-un vas adânc, faceți un locșor la mijloc și adăugați ouăle (fără coajă, evident!). Amestecați voinicește și, după o vreme, adăugați laptele (la temperatura camerei, în niciun caz rece de la frigider!), apoi ulei, amestecând mereu: deja v-ați obișnuit.

Nu vă opriți, pentru că trebuie să adăugați jambonul cubulețe și măslinele și nu uitați de praful de copt… e nevoie și de domnia sa! Și tot amestecați!

Acum este momentul tulburător în care, într-o tavă de chec unsă bine cu unt, puneți amestecătura la care ați trudit puțintel. Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și se ține acolo aproximativ 45 de minute.

Acest aperitiv minunat se servește rece, tăiat felii.

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Răspuns la “Chec sărat cu jambon și măsline (rețetă clasică franțuzească)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident mortal în Dobra         Păsat şi tocană de oaie la Târgul de produse tradiţionale. Costul: 21.000 de lei         Salvaţi de pe Transalpina         ADMINISTRAŢIE PSD. Şapte ani de jalbe la „Împărăţia” primarului Cazacu din Brad. Degeaba!         Ofertele de restaurare a Castelului Corvinilor vor fi reevaluate         Accident pe DN 66. S-a răsturnat cu camionul         TURISM. Demersuri pentru declararea zonei Vulcan – Pasul Vîlcan staţiune de interes local         Șir de accidente grave pe șoselele Hunedoarei         Accident pe Calea Zarandului din Deva. Un autocar și un autocamion sunt implicate în coliziune         Ministrul Energiei nu ar vrea să renunţe la centralele pe cărbune         150 de ani de activitate corală neîntreruptă în Orăștie         Autobuz implicat într-un accident mortal pe DJ 687 Hunedoara – Deva         ZILELE MAGHIARE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA. Au fost decernate premiile ”Barcsay Ákos” 2018         FOTO: Accident grav pe autostradă. Șase mașini au fost implicate, iar șapte oameni au fost răniți         Probleme mari pe listele “Fără penali”. Sute de semnături anulate în Valea Jiului. Primarul Uricaniului, ameninţat cu o plângere penală!         Liga a treia. Victorie pentru CS Hunedoara, eșec pentru Deva         Mai multe drumuri județene devin drumuri forestiere         Amenzi pentru tăieri ilegale de lemne         Soarta minelor Lupeni şi Lonea e pecetluită. Nici măcar nu sunt luate în calcul în Strategia Energetică a României         Tânăr prins la furat în Hunedoara