Carbonara – rețeta autentică

Ehei, nu știu alții cum sunt, dar eu mă topesc după paste alla carbonara, o delicatesă de drum lung, care te face mai blând și mai bun. Deși este o bijuterie culinară, pregătirea ei nu este deloc complicată dar, așa cum spun toți marii bucătari – valabil, în fapt, pentru toate minunile culinare -, secretul este să folosești cele mai bune ingrediente, dacă se poate chiar cele indicate de rețeta autentică.

INGREDIENTE:

(4 persoane)

400 grame Spaghetti (adevărate)

200 grame Pecorino Romano (o brânză integral din lapte de oaie, mult mai intensă decât parmezanul – pe care îl putem folosi, în lipsă de Pecorino Romano)

150 grame Guanciale (falcă de porc afumată)

4 gălbenușuri de ou

un ou cu tot cu albuș

o lingură de ulei de măsline (extravirgin)

piper negru măcinat

sare (grijă mare cu sarea, pentru că Pecorino Romano e deja sărată)

PREPARARE:

Așadar, avem tot ce ne trebuie, ne înarmăm cu echipamentul de Chef (sau cu găsim prin dulap!) și purcedem la realizarea minunăției de carbonara.

Prima etapă este entuziasmarea pastelor – Spaghetti – prin fierbere într-o oală de vreo 4-5 litri, în care punem sare, ATENȚIE, cel mult 10 grame la un litru de apă (pentru că luăm în calcul faptul că vom lucra cu două ingrediente deja sărate: Pecorino și Guanciale). Pastele se introduc după ce apa începe să clocotească și se fierb exact cât scrie pe ambalaj.

Până se fac pastele, într-o tigaie rumenim ușor, în puțin ulei de măsline, Guanciale tăiată bucățele finuțe, până ies crocante. Separat, într-un bol, amestecăm gălbenușurile de ou și oul cu albuș cu Pecorino și piper… Și așa de bine învârtim – ca la maioneză – până iese o cremă untoasă.

Și acum, să explicăm modul cum se sincronizează totul, pentru asamblare: când pastele sunt gata, luăm puțină apă din oala în care au fiert și stingem Guanciale din tigaie, amestecând rapid, tot atunci vărsăm în tigaie pastele fierte, amestecăm puțin și oprim focul sub tigaie. Nu facem pauză, ci adăugăm amestecul de ouă și Pecorino din bol, pe care îl integrăm ușurel, prin amestecare, iar la final presărăm deasupra Pecorino dat prin răzătoarea mică și puțin piper.

Nu trebuie pierdut timpul, se servește imediat, pentru că doar așa este perfect!

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 1 =

ACTUALITATE
De Ziua Poliției Române. Dacian Vonu, polițistul anului         Buna Vestire la Mănăstirea Prislop: cozi interminabile la mormântul părintelui Arsenie Boca         Femeie ucisă de soț și incendiată: bărbatul a încercat apoi să se omoare         Demisie în spital, după moartea fetiței de un an și zece luni         PLATOUL VÂRTOAPELOR. Locul de unde ghioceii, ca nişte clopote ale tăcerii, ridică liniştea lumii la cer         Mămicile au protestat în Hunedoara, după moartea fetiței de un an și 10 luni         Spărgători din Hunedoara capturați de polițiști         ÎMPĂDURIRI. Peste 7.000 de arbori vor fi plantați pe „muntele sfânt al dacilor”         SECRETELE HUNEDOAREI. Mănăstirea Prislop supravegheată de securiști în anii 1950. Informator: „Se roagă să revină regele Mihai în țară”         Protestul mămicilor după moartea copilei de un an și 10 luni în spitalul din Hunedoara         Ca-n ţara comandantului Mocanu! Mai avem de aşteptat după rezultatul anchetei Corpului de Control al IGPR         Ziua Mondială a Apei, marcată în școli din mediul rural         Scandalul continuă: Angajaţii UM Orăştie ameninţă cu greva         Mircea Muntean reacţionează         Câinele salvat de pompieri din flăcări, îngrijit la adăpostul din Hunedoara         Un copil a furat o mașină și a ieșit cu ea la plimbare         Spărgător de automate de lapte prins în Deva         Incendiu în pădurea comunei Romos         Cum va fi celebrată Ziua Poliției în Deva și Petroșani         Fetiță decedată în spital