Carbonara – rețeta autentică

Ehei, nu știu alții cum sunt, dar eu mă topesc după paste alla carbonara, o delicatesă de drum lung, care te face mai blând și mai bun. Deși este o bijuterie culinară, pregătirea ei nu este deloc complicată dar, așa cum spun toți marii bucătari – valabil, în fapt, pentru toate minunile culinare -, secretul este să folosești cele mai bune ingrediente, dacă se poate chiar cele indicate de rețeta autentică.

INGREDIENTE:

(4 persoane)

400 grame Spaghetti (adevărate)

200 grame Pecorino Romano (o brânză integral din lapte de oaie, mult mai intensă decât parmezanul – pe care îl putem folosi, în lipsă de Pecorino Romano)

150 grame Guanciale (falcă de porc afumată)

4 gălbenușuri de ou

un ou cu tot cu albuș

o lingură de ulei de măsline (extravirgin)

piper negru măcinat

sare (grijă mare cu sarea, pentru că Pecorino Romano e deja sărată)

PREPARARE:

Așadar, avem tot ce ne trebuie, ne înarmăm cu echipamentul de Chef (sau cu găsim prin dulap!) și purcedem la realizarea minunăției de carbonara.

Prima etapă este entuziasmarea pastelor – Spaghetti – prin fierbere într-o oală de vreo 4-5 litri, în care punem sare, ATENȚIE, cel mult 10 grame la un litru de apă (pentru că luăm în calcul faptul că vom lucra cu două ingrediente deja sărate: Pecorino și Guanciale). Pastele se introduc după ce apa începe să clocotească și se fierb exact cât scrie pe ambalaj.

Până se fac pastele, într-o tigaie rumenim ușor, în puțin ulei de măsline, Guanciale tăiată bucățele finuțe, până ies crocante. Separat, într-un bol, amestecăm gălbenușurile de ou și oul cu albuș cu Pecorino și piper… Și așa de bine învârtim – ca la maioneză – până iese o cremă untoasă.

Și acum, să explicăm modul cum se sincronizează totul, pentru asamblare: când pastele sunt gata, luăm puțină apă din oala în care au fiert și stingem Guanciale din tigaie, amestecând rapid, tot atunci vărsăm în tigaie pastele fierte, amestecăm puțin și oprim focul sub tigaie. Nu facem pauză, ci adăugăm amestecul de ouă și Pecorino din bol, pe care îl integrăm ușurel, prin amestecare, iar la final presărăm deasupra Pecorino dat prin răzătoarea mică și puțin piper.

Nu trebuie pierdut timpul, se servește imediat, pentru că doar așa este perfect!

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × unu =

ACTUALITATE
Tineri acuzați că au tâlhărit mai mulți elevi din Hunedoara au fost condamnați         Cum a fost recuperat tezaurul de podoabe dacice din argint, traficat pe piața neagră         Ziua Pământului, celebrată în Parcul Cetate         Credit de 80.000.000 de lei pentru reabilitarea rețelei stradale din Hunedoara         Chioșcuri de suveniruri date în chirie în curtea Castelului Corvinilor         Tu ce faci în Noaptea Lungă a Industriei?         Semnarea contractului de finanţare pentru proiectul “CONSTRUIRE ȘI DOTARE VILĂ TURISTICĂ, PENTRU EXTINDEREA ACTIVITĂȚII RAHEMA TUR SRL”         Cum a fost recuperată cea de-a 13-a brățară dacică         PULS ELECTORAL. Mircea Moloţ are cea mai mare priză la electoratul hunedorean, în sondajul făcut de PNL         Vechea platformă industrială trece prin mari transformări         Drumul dintre Lacul Gura Apelor și Poiana Pelegii va fi închis         Telecabina de la Cetatea Deva intră, miercuri, în revizie tehnică         Cum se fac de râs autoritățile județului: soluție „ingenioasă” pe șoseaua spre Mănăstirea Prislop         Medicii de la clinica Opticline Deva, la Congresul de Cataractă și Chirurgie Refractivă din SUA         Ambasadorul Republicii Kazahstan în România s-a aflat în vizită oficială la Deva         SLUJBĂ DE POMENIRE. Comemorare la 16 ani de la moartea rapsodului Drăgan Muntean         Soarta șoselei spre Parcul Național Retezat – cel mai periculos drum al Hunedoarei         SOARTA MOCĂNIȚEI. Drumul feeric care a luat locul celei mai vechi căi ferate a Hunedoarei         Petru Androne Eli a câștigat procesul cu primăria         Sinucidere în spital