Carbonara – rețeta autentică

Ehei, nu știu alții cum sunt, dar eu mă topesc după paste alla carbonara, o delicatesă de drum lung, care te face mai blând și mai bun. Deși este o bijuterie culinară, pregătirea ei nu este deloc complicată dar, așa cum spun toți marii bucătari – valabil, în fapt, pentru toate minunile culinare -, secretul este să folosești cele mai bune ingrediente, dacă se poate chiar cele indicate de rețeta autentică.

INGREDIENTE:

(4 persoane)

400 grame Spaghetti (adevărate)

200 grame Pecorino Romano (o brânză integral din lapte de oaie, mult mai intensă decât parmezanul – pe care îl putem folosi, în lipsă de Pecorino Romano)

150 grame Guanciale (falcă de porc afumată)

4 gălbenușuri de ou

un ou cu tot cu albuș

o lingură de ulei de măsline (extravirgin)

piper negru măcinat

sare (grijă mare cu sarea, pentru că Pecorino Romano e deja sărată)

PREPARARE:

Așadar, avem tot ce ne trebuie, ne înarmăm cu echipamentul de Chef (sau cu găsim prin dulap!) și purcedem la realizarea minunăției de carbonara.

Prima etapă este entuziasmarea pastelor – Spaghetti – prin fierbere într-o oală de vreo 4-5 litri, în care punem sare, ATENȚIE, cel mult 10 grame la un litru de apă (pentru că luăm în calcul faptul că vom lucra cu două ingrediente deja sărate: Pecorino și Guanciale). Pastele se introduc după ce apa începe să clocotească și se fierb exact cât scrie pe ambalaj.

Până se fac pastele, într-o tigaie rumenim ușor, în puțin ulei de măsline, Guanciale tăiată bucățele finuțe, până ies crocante. Separat, într-un bol, amestecăm gălbenușurile de ou și oul cu albuș cu Pecorino și piper… Și așa de bine învârtim – ca la maioneză – până iese o cremă untoasă.

Și acum, să explicăm modul cum se sincronizează totul, pentru asamblare: când pastele sunt gata, luăm puțină apă din oala în care au fiert și stingem Guanciale din tigaie, amestecând rapid, tot atunci vărsăm în tigaie pastele fierte, amestecăm puțin și oprim focul sub tigaie. Nu facem pauză, ci adăugăm amestecul de ouă și Pecorino din bol, pe care îl integrăm ușurel, prin amestecare, iar la final presărăm deasupra Pecorino dat prin răzătoarea mică și puțin piper.

Nu trebuie pierdut timpul, se servește imediat, pentru că doar așa este perfect!

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara