Carbonara – rețeta autentică

Ehei, nu știu alții cum sunt, dar eu mă topesc după paste alla carbonara, o delicatesă de drum lung, care te face mai blând și mai bun. Deși este o bijuterie culinară, pregătirea ei nu este deloc complicată dar, așa cum spun toți marii bucătari – valabil, în fapt, pentru toate minunile culinare -, secretul este să folosești cele mai bune ingrediente, dacă se poate chiar cele indicate de rețeta autentică.

INGREDIENTE:

(4 persoane)

400 grame Spaghetti (adevărate)

200 grame Pecorino Romano (o brânză integral din lapte de oaie, mult mai intensă decât parmezanul – pe care îl putem folosi, în lipsă de Pecorino Romano)

150 grame Guanciale (falcă de porc afumată)

4 gălbenușuri de ou

un ou cu tot cu albuș

o lingură de ulei de măsline (extravirgin)

piper negru măcinat

sare (grijă mare cu sarea, pentru că Pecorino Romano e deja sărată)

PREPARARE:

Așadar, avem tot ce ne trebuie, ne înarmăm cu echipamentul de Chef (sau cu găsim prin dulap!) și purcedem la realizarea minunăției de carbonara.

Prima etapă este entuziasmarea pastelor – Spaghetti – prin fierbere într-o oală de vreo 4-5 litri, în care punem sare, ATENȚIE, cel mult 10 grame la un litru de apă (pentru că luăm în calcul faptul că vom lucra cu două ingrediente deja sărate: Pecorino și Guanciale). Pastele se introduc după ce apa începe să clocotească și se fierb exact cât scrie pe ambalaj.

Până se fac pastele, într-o tigaie rumenim ușor, în puțin ulei de măsline, Guanciale tăiată bucățele finuțe, până ies crocante. Separat, într-un bol, amestecăm gălbenușurile de ou și oul cu albuș cu Pecorino și piper… Și așa de bine învârtim – ca la maioneză – până iese o cremă untoasă.

Și acum, să explicăm modul cum se sincronizează totul, pentru asamblare: când pastele sunt gata, luăm puțină apă din oala în care au fiert și stingem Guanciale din tigaie, amestecând rapid, tot atunci vărsăm în tigaie pastele fierte, amestecăm puțin și oprim focul sub tigaie. Nu facem pauză, ci adăugăm amestecul de ouă și Pecorino din bol, pe care îl integrăm ușurel, prin amestecare, iar la final presărăm deasupra Pecorino dat prin răzătoarea mică și puțin piper.

Nu trebuie pierdut timpul, se servește imediat, pentru că doar așa este perfect!

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − unsprezece =

ACTUALITATE
Preşedintele Bobora se ascunde după fusta unui directoar administrativ în cazul abuzului de la Sanatoriul Geoagiu         Cursuri gratuite la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva         Ziua Unirii Principatelor Române – Programul complet al manifestărilor         Cele opt hectare de teren de la marginea Hunedoarei au fost vândute         Ce soartă va avea ultima școală din Bulzeștii de sus: șapte copii mai învață aici         Patru statui noi în Hunedoara         Mărturii în dosarul matriței din Sarmizegetusa Regia         Elevă călcată de mașină pe trecerea de pietoni         Podul rutier peste Strei, din orașul Călan, va fi refăcut         Prins la furat de lemne cu camioneta         L-au acuzat degeaba. Medicul Bende Barna Gavril a câștigat procesul cu ANI         TEATRU LA PRIMARIA DEVA. Oancea vs. Mareş, „Ce formidabilă harababură”         Femeie rănită grav de mașina scăpată de sub control, care a intrat pe trotuar         Încă un an eșuat pentru furnalul de la Govâjdia, cel mai vechi din România         Localnicii își bat joc de cea mai spectaculoasă cascadă cu ape termale         Atenție! Se montează parapeți pe DN 7, la ieșirea din Deva și în Mintia         Agresiune într-o școală din Călan         Hunedoreni reținuți în dosarul jafului vagoanelor de cărbune         Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“