Cannelloni

Cu răbdare și atenție, prepararea de cannelloni nu e un capăt de țară, iar rezultatul este, indiscutabil, de mare efect, fiind în topul preferințelor gurmanzilor de pretutindeni.

O șarjă de cannelloni pentru 6 persoane necesită:

Aluat : 150 g făină, 150 g de griș de grâu dur, 2 ouă, sare, făină pentru întins aluatul

Umplutură: 500 g carne de vită gătită (întâi rumenită în unt și apoi fiartă bine), 2 ouă, cam 300 ml de sos de roșii (din roșii cu o ceapă mică, mărunțite, puțin ulei de măsline, un vârf de cuțit de sare și o linguriță de zahăr), sare, piper, nucșoară, cam 100 g parmezan, ulei de măsline.

Prepararea aluatului este floare la butonieră: amestecăm făina cu grisul într-o grămăjoară pe masă, cu o gaură în mijloc așa, să semene cu un vulcan stins privit din avion. În punem în mijloc ouăle (fără coajă, evident) și o linguriță rasă de sare, amestecăm voinicește și facem un aluat suplu ca o cadână adăugând cam 100 ml apă călduță. Acoperim aluatul cu un șervet de pânză, pentru o ohihnă binemeritată de vreo 25 de minute.

Aluatul bine hodinit în întindem foaie de vreo doi-trei milimetri grosime, pe masa pudrată cu făină, apoi tăiem pătrățele-pătrățele, fiecare cu latura de 10 cm. Cu grijă și în serii, să nu se aglomereze, punem pătrățelele de aluat să fiarbă aproximativ 5 minute într-o oală mare, cu un amestec de 3 litri de apă, o linguriță rasă de sare și două-trei linguri de ulei adus la fierbere. Cum scoatem pătrățelele de la fiert, cum le trecem repejor prin apă rece și le punem la scurs.

Pentru umplutură, tocăm mărunt carnea, deja gătită, din cuțit, o amestecăm cu jumătate din cantitatea de sos de roșii și o fierbem până amestecul se îngroașă, după care potrivim la gust de sare și piper și adăugăm nucșoară proaspăt pisată.

Ungem cu delicatețe o tavă cu ulei de măsline (vreo trei linguri), după care răzuim în separat parmezanul. Cu răbdare, rulăm tubulețe de aluat cu umplutură la mijloc (neapărat pudrăm cu puțin parmezan peste umplutură înainte de a rula!) și le așezăm în tavă lipite unul de celălalt. Când finalizăm operațiunea, turnăm deasupra restul de sos de roșii, pudrăm cu restul de parmezan ras și adăugăm în tavă două linguri de ulei de măsline și una de apă.

Dăm tava la cuptorul încins bine la 200 de grade Celsius, timp de 15 minute, scoatem tava, punem peste cannelloni două ouă bătute bine, apoi mai dăm la cuptor 5 minute, să prindă o crustă memorabilă.

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − patru =

ACTUALITATE
ADVERTORIAL. Educația financiară este vitală pentru un antreprenor         BIROCRAŢIA SUFOCĂ ROMÂNIA. Două miliarde de euro de la UE n-au mai ajuns la drumurile patriei         INSTITUŢIA PREFECTULUI. Lista despăgubirilor a fost aprobată de Guvern         O tânără a fost jefuită în Hunedoara         Accident în Hunedoara, produs de un bărbat de 71 de ani         PROIECT PILOT. Tablete pentru elevi şi laptopuri pentru dascăli, moca, de la stat         Pagube de peste jumătate de milion de lei în judeţul Hunedoara         Aproape 200 de cadre didactice, cercetători, academicieni și scriitori au dat publicității apelul ”Dreptul la Educație”         Ministrul Turismului la Geoagiu Băi. Mircea Titus Dobre: „Ce a fost până acum a fost o pancartă”         Drumul Ilia – Gelmar se va face cu 40 milioane euro, bani europeni         Semnal de alarmă: Hunedoara înconjurată de terenuri poluate. Cât de nocive sunt haldele de steril         Imagini aeriene de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Cum s-a lucrat (VIDEO)         Atenționare meteo: cod galben de ploi și vijelii!         Scandal în trafic cu urmări grave, filmat de un martor (VIDEO)         Accidentul rutier din intersecția de la Sântuhalm. Cine a fost vinovat         Violenţă de limbaj, bagatelizată de câţiva magistraţi hunedoreni         Lăsați copiii la școală, nu la spital! Trotuarul nu este loc de parcare         Zilele Maghiare din județul Hunedoara vor debuta vineri         Când va fi modernizat Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Călan         Ce soartă va avea Muzeul Aurului din Brad