Cannelloni

Cu răbdare și atenție, prepararea de cannelloni nu e un capăt de țară, iar rezultatul este, indiscutabil, de mare efect, fiind în topul preferințelor gurmanzilor de pretutindeni.

O șarjă de cannelloni pentru 6 persoane necesită:

Aluat : 150 g făină, 150 g de griș de grâu dur, 2 ouă, sare, făină pentru întins aluatul

Umplutură: 500 g carne de vită gătită (întâi rumenită în unt și apoi fiartă bine), 2 ouă, cam 300 ml de sos de roșii (din roșii cu o ceapă mică, mărunțite, puțin ulei de măsline, un vârf de cuțit de sare și o linguriță de zahăr), sare, piper, nucșoară, cam 100 g parmezan, ulei de măsline.

Prepararea aluatului este floare la butonieră: amestecăm făina cu grisul într-o grămăjoară pe masă, cu o gaură în mijloc așa, să semene cu un vulcan stins privit din avion. În punem în mijloc ouăle (fără coajă, evident) și o linguriță rasă de sare, amestecăm voinicește și facem un aluat suplu ca o cadână adăugând cam 100 ml apă călduță. Acoperim aluatul cu un șervet de pânză, pentru o ohihnă binemeritată de vreo 25 de minute.

Aluatul bine hodinit în întindem foaie de vreo doi-trei milimetri grosime, pe masa pudrată cu făină, apoi tăiem pătrățele-pătrățele, fiecare cu latura de 10 cm. Cu grijă și în serii, să nu se aglomereze, punem pătrățelele de aluat să fiarbă aproximativ 5 minute într-o oală mare, cu un amestec de 3 litri de apă, o linguriță rasă de sare și două-trei linguri de ulei adus la fierbere. Cum scoatem pătrățelele de la fiert, cum le trecem repejor prin apă rece și le punem la scurs.

Pentru umplutură, tocăm mărunt carnea, deja gătită, din cuțit, o amestecăm cu jumătate din cantitatea de sos de roșii și o fierbem până amestecul se îngroașă, după care potrivim la gust de sare și piper și adăugăm nucșoară proaspăt pisată.

Ungem cu delicatețe o tavă cu ulei de măsline (vreo trei linguri), după care răzuim în separat parmezanul. Cu răbdare, rulăm tubulețe de aluat cu umplutură la mijloc (neapărat pudrăm cu puțin parmezan peste umplutură înainte de a rula!) și le așezăm în tavă lipite unul de celălalt. Când finalizăm operațiunea, turnăm deasupra restul de sos de roșii, pudrăm cu restul de parmezan ras și adăugăm în tavă două linguri de ulei de măsline și una de apă.

Dăm tava la cuptorul încins bine la 200 de grade Celsius, timp de 15 minute, scoatem tava, punem peste cannelloni două ouă bătute bine, apoi mai dăm la cuptor 5 minute, să prindă o crustă memorabilă.

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 66 Hațeg – Călan         Șofer băut a intrat cu mașina în gard         Soluție în dosarul în care Episcopia Devei și Hunedoarei reclamă deținătorii mărcii Arsenie Boca         Liviu Dragnea, condamnat din nou la închisoare         Parcarea Publică din Piața Unirii va închisă timp de trei zile         Iulian Ceia speră la eliberarea din închisoare         Politicienii care își asigură laudele cu sume mari, din banii localnicilor         PNL schimbă ”echipa” în Consiliul Local Petroșani         Blocat de viitură în Parâng         Clădirea Colegiului Iancu de Hunedoara va fi reabilitată pe fonduri UE         Gratuitate la bazinul de înot pentru familia lui Avram Iancu         Portret. Diana Beța – 10 curat la Evaluarea Națională!         Eleva de Nota 10 de la „Decebal”         Salvamont reface traseele din Retezat înaintea începerii sezonului turistic         Restricții pe autostrăzile A1 și A6 până în luna septembrie         Turiștii care vizitează Cetatea Devei au la dispoziție două sisteme de ghidare         Primăria a eliberat, astăzi, autorizația pentru instalația de desprăfuire de la ArcelorMittal         Accident cumplit de muncă în Deva         Amfiteatrul cu 5.000 de locuri, ridicat pe ruinele arenei din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”