Cannelloni

Cu răbdare și atenție, prepararea de cannelloni nu e un capăt de țară, iar rezultatul este, indiscutabil, de mare efect, fiind în topul preferințelor gurmanzilor de pretutindeni.

O șarjă de cannelloni pentru 6 persoane necesită:

Aluat : 150 g făină, 150 g de griș de grâu dur, 2 ouă, sare, făină pentru întins aluatul

Umplutură: 500 g carne de vită gătită (întâi rumenită în unt și apoi fiartă bine), 2 ouă, cam 300 ml de sos de roșii (din roșii cu o ceapă mică, mărunțite, puțin ulei de măsline, un vârf de cuțit de sare și o linguriță de zahăr), sare, piper, nucșoară, cam 100 g parmezan, ulei de măsline.

Prepararea aluatului este floare la butonieră: amestecăm făina cu grisul într-o grămăjoară pe masă, cu o gaură în mijloc așa, să semene cu un vulcan stins privit din avion. În punem în mijloc ouăle (fără coajă, evident) și o linguriță rasă de sare, amestecăm voinicește și facem un aluat suplu ca o cadână adăugând cam 100 ml apă călduță. Acoperim aluatul cu un șervet de pânză, pentru o ohihnă binemeritată de vreo 25 de minute.

Aluatul bine hodinit în întindem foaie de vreo doi-trei milimetri grosime, pe masa pudrată cu făină, apoi tăiem pătrățele-pătrățele, fiecare cu latura de 10 cm. Cu grijă și în serii, să nu se aglomereze, punem pătrățelele de aluat să fiarbă aproximativ 5 minute într-o oală mare, cu un amestec de 3 litri de apă, o linguriță rasă de sare și două-trei linguri de ulei adus la fierbere. Cum scoatem pătrățelele de la fiert, cum le trecem repejor prin apă rece și le punem la scurs.

Pentru umplutură, tocăm mărunt carnea, deja gătită, din cuțit, o amestecăm cu jumătate din cantitatea de sos de roșii și o fierbem până amestecul se îngroașă, după care potrivim la gust de sare și piper și adăugăm nucșoară proaspăt pisată.

Ungem cu delicatețe o tavă cu ulei de măsline (vreo trei linguri), după care răzuim în separat parmezanul. Cu răbdare, rulăm tubulețe de aluat cu umplutură la mijloc (neapărat pudrăm cu puțin parmezan peste umplutură înainte de a rula!) și le așezăm în tavă lipite unul de celălalt. Când finalizăm operațiunea, turnăm deasupra restul de sos de roșii, pudrăm cu restul de parmezan ras și adăugăm în tavă două linguri de ulei de măsline și una de apă.

Dăm tava la cuptorul încins bine la 200 de grade Celsius, timp de 15 minute, scoatem tava, punem peste cannelloni două ouă bătute bine, apoi mai dăm la cuptor 5 minute, să prindă o crustă memorabilă.

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru + șaisprezece =

ACTUALITATE
Nicolae Gherghin, colecționarul de timp         3.000 de sancţiuni au fost aplicate de Poliţia Locală Deva         Peste 30 de proiecte de hotărâre sunt supuse dezbaterii şi aprobării Consiliului Local Deva         Schi-alpinismul, recunoscut drept sport olimpic. Selecţia pentru lotul naţional, la finele lui ianuarie         Până acum, 820 de concurenţi vor alerga la înălţime. Pe 17 iunie, la Retezat SkyRace Intersport!         Tragedie pe un bulevard din Hunedoara. Un tânăr a fost implicat într-un accident mortal         Gealaţii lui Arion către secretarul general PNL Hunedoara: „Îţi sparg faţa şi maşina”         Mesajul lui Traian Berbeceanu către ministrul Justiției         Călători străini prin judeţul Hunedoara: „O mică Elveţie!”         Când va fi dată sentința în dosarul de proxenetism al lui Daniel Pleșcan         Peste 100 de jandarmi vor asigura ordinea în stațiunile Hunedoarei         Hoț arestat după ce a atacat paznicii unui transport de cărbune din Valea Jiului         AU DEPUS JURĂMÂNTUL. Poliția Hunedoara se întărește cu 60 de agenți         PROCESUL DECENIULUI. Domeniul Kendeffy din Retezat, la ultimul termen de judecată         Violatorul care și-a mutilat fosta iubită a cerut eliberarea         Tribunalul Hunedoara decide soarta fostului primar Cornel Resmeriță         Ce șanse mai au proiectele de restaurare din Hunedoara depuse la ADR VEST         DOSARELE „PETRU GROZA”. Răfuielile din presa hunedoreană a anilor interbelici         ÎNGRIJORĂTOR: Numărul diabeticilor nou depistaţi a crescut cu o treime în ultimii patru ani         Bibliotecarul Avram Iancu vrea să străbată înot cei 2.860 de kilometri ai Dunării