Budincă de cașcaval

Astăzi vă prezentăm cea de-a doua rețetă trimisă de cititoarea noastră Silvia Faur, din Crișcior, și această rețetă extrem de interesantă, rară ca un fluture pe lângă fostul combinat de la Hunedoara și delicată ca un bobârnac de drag peste o petală de mușețel!

Este vorba despre un aperitiv ingenios, budincă de cașcaval, rețetă care, ca și cea a tortului Joffre, este însoțită de o povestioară din alte vremuri.

Și ne spune buna doamnă Silvia Faur cum „în anii 1980 și ceva, a venit în control un ministru adjunct de la Dumnezeu știe ce minister, să vadă cum mai merg treburile la I.M. Barza”.

Bineînțeles, nu putea el mânca din mâna bucătăreselor locale, așa că și-a adus cu el propriul bucătar și propriile rețete. Eu, fiind cumnata directorului, am aflat că bucătăresele noastre au furat o rețetă (cum altfel?) și am intrat în posesia ei. Iată!”.

Iată că prezentăm și noi această rețetă care m-a entuziasmat, cât sunt eu de Maître Gourmandel, o rețetă de pus deoparte, în varianta trimisă de cititoarea noastră, adică în varianta originală.

INGREDIENTE (toate de cea mai bună calitate, bio!, n.n.):

– 4 linguri de lapte

– 6 ouă

– 6 linguri de smântână

– 150 de grame de unt

– 6 linguri cu vârf de făină

– 150 grame de brânză de vaci

– 200 grame cașcaval ras

– sare

Acum urmează delicatele operațiuni care ajung să pună pe masă strașnica delicatesă.

Se freacă gălbenușurile cu untul, se adaugă smântâna, 150 de grame de cașcaval, făina și albușurile spumă, în ordinea enumerării.

Se unge și se înfăinează o formă de budincă și se fierbe în cuptor în bain marie (știți ce e aia). Eu, neavând formă de budincă, am folosit o cratiță de 2 l.

Se servește cu unt fierbinte turnat pe fiecare felie și presărat cu cașcaval ras.

E importantă sincronizarea: se scoate de la cuptor doar când musafirii sunt așezați la masă și destul de nerăbdători, pentru că e o rețetă de aperitiv care se mănâncă fierbinte. Dacă s-a răcit, nu mai are niciun haz! Dar nicio grijă, nu va apuca să se răcească nici măcar o fărâmă…”.

Mulțumind doamnei Silvia Faur și așteptând noi și inedite rețete de la cititori,

Maître Gourmandel vă urează

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece − zece =

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe Calea Zarandului         Accident rutier în Cristur, pe șoseaua Hunedoara – Deva         Consiliul Județean pregătește banii pentru refacerea șoselei spre Sarmizegetusa Regia         Soarta tristă a așezării romane de la Micia, locul istoric care ar fi putut aduce turiști         Un polițist din Hunedoara a prins un tâlhar, după ce l-a alergat pe străzi         ADVERTORIAL. Educația financiară este vitală pentru un antreprenor         BIROCRAŢIA SUFOCĂ ROMÂNIA. Două miliarde de euro de la UE n-au mai ajuns la drumurile patriei         INSTITUŢIA PREFECTULUI. Lista despăgubirilor a fost aprobată de Guvern         O tânără a fost jefuită în Hunedoara         Accident în Hunedoara, produs de un bărbat de 71 de ani         PROIECT PILOT. Tablete pentru elevi şi laptopuri pentru dascăli, moca, de la stat         Pagube de peste jumătate de milion de lei în judeţul Hunedoara         Aproape 200 de cadre didactice, cercetători, academicieni și scriitori au dat publicității apelul ”Dreptul la Educație”         Ministrul Turismului la Geoagiu Băi. Mircea Titus Dobre: „Ce a fost până acum a fost o pancartă”         Drumul Ilia – Gelmar se va face cu 40 milioane euro, bani europeni         Semnal de alarmă: Hunedoara înconjurată de terenuri poluate. Cât de nocive sunt haldele de steril         Imagini aeriene de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Cum s-a lucrat (VIDEO)         Atenționare meteo: cod galben de ploi și vijelii!         Scandal în trafic cu urmări grave, filmat de un martor (VIDEO)         Accidentul rutier din intersecția de la Sântuhalm. Cine a fost vinovat