Budincă de cașcaval

Astăzi vă prezentăm cea de-a doua rețetă trimisă de cititoarea noastră Silvia Faur, din Crișcior, și această rețetă extrem de interesantă, rară ca un fluture pe lângă fostul combinat de la Hunedoara și delicată ca un bobârnac de drag peste o petală de mușețel!

Este vorba despre un aperitiv ingenios, budincă de cașcaval, rețetă care, ca și cea a tortului Joffre, este însoțită de o povestioară din alte vremuri.

Și ne spune buna doamnă Silvia Faur cum „în anii 1980 și ceva, a venit în control un ministru adjunct de la Dumnezeu știe ce minister, să vadă cum mai merg treburile la I.M. Barza”.

Bineînțeles, nu putea el mânca din mâna bucătăreselor locale, așa că și-a adus cu el propriul bucătar și propriile rețete. Eu, fiind cumnata directorului, am aflat că bucătăresele noastre au furat o rețetă (cum altfel?) și am intrat în posesia ei. Iată!”.

Iată că prezentăm și noi această rețetă care m-a entuziasmat, cât sunt eu de Maître Gourmandel, o rețetă de pus deoparte, în varianta trimisă de cititoarea noastră, adică în varianta originală.

INGREDIENTE (toate de cea mai bună calitate, bio!, n.n.):

– 4 linguri de lapte

– 6 ouă

– 6 linguri de smântână

– 150 de grame de unt

– 6 linguri cu vârf de făină

– 150 grame de brânză de vaci

– 200 grame cașcaval ras

– sare

Acum urmează delicatele operațiuni care ajung să pună pe masă strașnica delicatesă.

Se freacă gălbenușurile cu untul, se adaugă smântâna, 150 de grame de cașcaval, făina și albușurile spumă, în ordinea enumerării.

Se unge și se înfăinează o formă de budincă și se fierbe în cuptor în bain marie (știți ce e aia). Eu, neavând formă de budincă, am folosit o cratiță de 2 l.

Se servește cu unt fierbinte turnat pe fiecare felie și presărat cu cașcaval ras.

E importantă sincronizarea: se scoate de la cuptor doar când musafirii sunt așezați la masă și destul de nerăbdători, pentru că e o rețetă de aperitiv care se mănâncă fierbinte. Dacă s-a răcit, nu mai are niciun haz! Dar nicio grijă, nu va apuca să se răcească nici măcar o fărâmă…”.

Mulțumind doamnei Silvia Faur și așteptând noi și inedite rețete de la cititori,

Maître Gourmandel vă urează

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Gratuitate la bazinul de înot pentru familia lui Avram Iancu         Portret. Diana Beța – 10 curat la Evaluarea Națională!         Eleva de Nota 10 de la „Decebal”         Salvamont reface traseele din Retezat înaintea începerii sezonului turistic         Restricții pe autostrăzile A1 și A6 până în luna septembrie         Turiștii care vizitează Cetatea Devei au la dispoziție două sisteme de ghidare         Primăria a eliberat, astăzi, autorizația pentru instalația de desprăfuire de la ArcelorMittal         Accident cumplit de muncă în Deva         Amfiteatrul cu 5.000 de locuri, ridicat pe ruinele arenei din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”         Controversele nodului rutier de pe Autostrada Deva – Orăștie, după accidentul soldat cu patru morți         Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor         ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei