Budincă de cașcaval

Astăzi vă prezentăm cea de-a doua rețetă trimisă de cititoarea noastră Silvia Faur, din Crișcior, și această rețetă extrem de interesantă, rară ca un fluture pe lângă fostul combinat de la Hunedoara și delicată ca un bobârnac de drag peste o petală de mușețel!

Este vorba despre un aperitiv ingenios, budincă de cașcaval, rețetă care, ca și cea a tortului Joffre, este însoțită de o povestioară din alte vremuri.

Și ne spune buna doamnă Silvia Faur cum „în anii 1980 și ceva, a venit în control un ministru adjunct de la Dumnezeu știe ce minister, să vadă cum mai merg treburile la I.M. Barza”.

Bineînțeles, nu putea el mânca din mâna bucătăreselor locale, așa că și-a adus cu el propriul bucătar și propriile rețete. Eu, fiind cumnata directorului, am aflat că bucătăresele noastre au furat o rețetă (cum altfel?) și am intrat în posesia ei. Iată!”.

Iată că prezentăm și noi această rețetă care m-a entuziasmat, cât sunt eu de Maître Gourmandel, o rețetă de pus deoparte, în varianta trimisă de cititoarea noastră, adică în varianta originală.

INGREDIENTE (toate de cea mai bună calitate, bio!, n.n.):

– 4 linguri de lapte

– 6 ouă

– 6 linguri de smântână

– 150 de grame de unt

– 6 linguri cu vârf de făină

– 150 grame de brânză de vaci

– 200 grame cașcaval ras

– sare

Acum urmează delicatele operațiuni care ajung să pună pe masă strașnica delicatesă.

Se freacă gălbenușurile cu untul, se adaugă smântâna, 150 de grame de cașcaval, făina și albușurile spumă, în ordinea enumerării.

Se unge și se înfăinează o formă de budincă și se fierbe în cuptor în bain marie (știți ce e aia). Eu, neavând formă de budincă, am folosit o cratiță de 2 l.

Se servește cu unt fierbinte turnat pe fiecare felie și presărat cu cașcaval ras.

E importantă sincronizarea: se scoate de la cuptor doar când musafirii sunt așezați la masă și destul de nerăbdători, pentru că e o rețetă de aperitiv care se mănâncă fierbinte. Dacă s-a răcit, nu mai are niciun haz! Dar nicio grijă, nu va apuca să se răcească nici măcar o fărâmă…”.

Mulțumind doamnei Silvia Faur și așteptând noi și inedite rețete de la cititori,

Maître Gourmandel vă urează

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − șase =

ACTUALITATE
PLATOUL VÂRTOAPELOR. Locul de unde ghioceii, ca nişte clopote ale tăcerii, ridică liniştea lumii la cer         Mămicile au protestat în Hunedoara, după moartea fetiței de un an și 10 luni         Spărgători din Hunedoara capturați de polițiști         ÎMPĂDURIRI. Peste 7.000 de arbori vor fi plantați pe „muntele sfânt al dacilor”         SECRETELE HUNEDOAREI. Mănăstirea Prislop supravegheată de securiști în anii 1950. Informator: „Se roagă să revină regele Mihai în țară”         Protestul mămicilor după moartea copilei de un an și 10 luni în spitalul din Hunedoara         Ca-n ţara comandantului Mocanu! Mai avem de aşteptat după rezultatul anchetei Corpului de Control al IGPR         Ziua Mondială a Apei, marcată în școli din mediul rural         Scandalul continuă: Angajaţii UM Orăştie ameninţă cu greva         Mircea Muntean reacţionează         Câinele salvat de pompieri din flăcări, îngrijit la adăpostul din Hunedoara         Un copil a furat o mașină și a ieșit cu ea la plimbare         Spărgător de automate de lapte prins în Deva         Incendiu în pădurea comunei Romos         Cum va fi celebrată Ziua Poliției în Deva și Petroșani         Fetiță decedată în spital         Cum a lovit „blestemul aurului dacic” satele din umbra Sarmizegetusei Regia         EXCLUSIV. Alpiniştii daţi dispăruţi: “Cea mai mare problemă a noastră a fost că nu am putut să comunicăm cu nimeni”         ANGAJAŢII DE MEDIU, PROTEST SPONTAN. Aroganţa Guvernului PSD dinamitează atragerea de fonduri europene         Asigurare de sănătate UE