Budincă de cașcaval

Astăzi vă prezentăm cea de-a doua rețetă trimisă de cititoarea noastră Silvia Faur, din Crișcior, și această rețetă extrem de interesantă, rară ca un fluture pe lângă fostul combinat de la Hunedoara și delicată ca un bobârnac de drag peste o petală de mușețel!

Este vorba despre un aperitiv ingenios, budincă de cașcaval, rețetă care, ca și cea a tortului Joffre, este însoțită de o povestioară din alte vremuri.

Și ne spune buna doamnă Silvia Faur cum „în anii 1980 și ceva, a venit în control un ministru adjunct de la Dumnezeu știe ce minister, să vadă cum mai merg treburile la I.M. Barza”.

Bineînțeles, nu putea el mânca din mâna bucătăreselor locale, așa că și-a adus cu el propriul bucătar și propriile rețete. Eu, fiind cumnata directorului, am aflat că bucătăresele noastre au furat o rețetă (cum altfel?) și am intrat în posesia ei. Iată!”.

Iată că prezentăm și noi această rețetă care m-a entuziasmat, cât sunt eu de Maître Gourmandel, o rețetă de pus deoparte, în varianta trimisă de cititoarea noastră, adică în varianta originală.

INGREDIENTE (toate de cea mai bună calitate, bio!, n.n.):

– 4 linguri de lapte

– 6 ouă

– 6 linguri de smântână

– 150 de grame de unt

– 6 linguri cu vârf de făină

– 150 grame de brânză de vaci

– 200 grame cașcaval ras

– sare

Acum urmează delicatele operațiuni care ajung să pună pe masă strașnica delicatesă.

Se freacă gălbenușurile cu untul, se adaugă smântâna, 150 de grame de cașcaval, făina și albușurile spumă, în ordinea enumerării.

Se unge și se înfăinează o formă de budincă și se fierbe în cuptor în bain marie (știți ce e aia). Eu, neavând formă de budincă, am folosit o cratiță de 2 l.

Se servește cu unt fierbinte turnat pe fiecare felie și presărat cu cașcaval ras.

E importantă sincronizarea: se scoate de la cuptor doar când musafirii sunt așezați la masă și destul de nerăbdători, pentru că e o rețetă de aperitiv care se mănâncă fierbinte. Dacă s-a răcit, nu mai are niciun haz! Dar nicio grijă, nu va apuca să se răcească nici măcar o fărâmă…”.

Mulțumind doamnei Silvia Faur și așteptând noi și inedite rețete de la cititori,

Maître Gourmandel vă urează

Poftă mare!

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − 7 =

ACTUALITATE
Restricții pe drumurile Hunedoarei         Avertizare meteorologică         Statuia Regelui Ferdinand I, de la Orăștie         Accident rutier la ieșirea din Petroșani         Motociclist rănit într-un accident         Un tânăr s-a prăbușit cu parapanta la poalele Retezatului         Calendar rural. Zile de muncă și zile de sărbătoare         Soarta Cimitirului celor uitați de pe șantierul autostrăzii Lugoj – Deva         Ziua Porților Deschise la Castelul Corvinilor         Dosarul morții lui Darius Șendroiu a ajuns în instanță         Oameni de lângă noi. La o șuetă cu scriitoarea Silvia Beldiman         Numire la Prefectură. Dorel Bretean (ALDE) este noul subprefect al județului Hunedoara         Trei ani de la înființarea postului de jandarmi din Vața de Sus         Vizită inopinată a ministrului Transporturilor pe șantierele autostrăzii Lugoj – Deva         Peste 200 de proiecte vor fi finanțate prin PNDL în județ. Cele mai multe se vor derula în Hunedoara         Drumul spre cetatea Piatra Roșie va fi modernizat         Calea ferată Simeria – Curtici intră în modernizare         Povestea inedită a Târgului de fete de pe muntele Găina         Zilele Hunedoarei: fotbal și opera rock Zrínyi 1566         ŞASE LUNI DE CREŞTERE CONTINUĂ LA AEROPORTUL INTERNAŢIONAL SIBIU