mina-petrila_80700700

Istoria Minei Petrila, demolată sub comanda CONVERSMIN

Închiderea Minei Petrila a intrat în linie dreaptă, iar societatea comercială de conservare şi închidere a minelor din subordinea Ministerului Economiei, CONVERMIN SA, va asigura asistenţa tehnică.

mina-petrila_80700700Aproape un milion de lei noi va cheltui Societatea naţională de Închideri de Mine Valea Jiului SA pentru asistenţa tehnică şi dirigenţia de şantier la execuţia lucrărilor din Proiectul tehnic de închidere şi ecologizare de la sucursala MINA PETRILA. Contractul scos la licitaţie pe SEAP a fost câştigat de SC CONVERSMIN SA, pentru suma de  889. 377 fără TVA. Contractul prevede asigurarea asistenţei tehnice – respectiv verificarea şi conducerea în numele SNIMVJ – pentru toate activităţile necesare în vederea execuţiei lucrărilor de închidere şi ecologizare, în condiţiile şi standardele impuse, prevăzute în proiectul tehnic.

O istorie de 150 de ani ştearsă cu buldozerul

Exploatarea Minieră Petrila şi-a început activitatea în urmă cu mai bine de 150 de ani, fiind prima mină din Valea Jiului. A intrat într-un accentuat declin după cele două explozii devastatoare din 15 noiembrie 2008, când a început să funcţioneze la doar o treime din capacitate. Nu s-a mai redresat niciodată şi a fost inclusă pe lista minelor neviabile, alături de Uricani şi Paroşeni, şi administrată de Societatea naţională de Închideri de Mine Valea Jiului. Mina Petrila este prima care se va închide, iar după data de 7 octombrie aici vor mai lucra  doar 573 de mineri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

5 × five =

ACTUALITATE
Petru Drăgoescu a  dat de pământ cu ANI în instanţă!         Monica Iacob – Ridzi a cerut instanţei întreruperea pedepsei         ALTE TREI MONEDE KOSON DIN AUR, RECUPERATE         Grup infracţional condus de Simota, trimis în faţa instanţei/ Evaziune fiscală şi delapidare. Prejudiciul depăşeşte 4 milioane de lei         Ziua Poliţiei Române, sărbătorită în mijlocul hunedorenilor         Sindicatele şi administraţia CEH stau faţă în faţă pentru primele de vacanţă         Hotelul Gambrinus cuprins de incendiu. Pagube de 30.000 de euro         Cum şi-a întins tentaculele financiare familia Gărdean în CEH. Complexul Energetic Hunedoara, transformat în recuperator de creanţe pentru Termogaz Company         E oficial. Contractul cu celebra Paula Iacob a fost denunţat unilateral         Complexul Energetic Hunedoara, între ciocan și nicovală. 10 milioane de euro care pot aduce sfârșitul         Ultima confirmare: Cinci zimbri din Haţeg au murit din cauza bolii limbii albastre!         Restricţiile de circulaţie pe Defileul Jiului rămân NEMODIFICATE. Se schimbă doar data de intrare în vigoare         Primarul Resmeriţă rămâne în arest la domiciliu         Un milion mai mult în conturi/ ApaServ a câştigat în instanţă dreptul de a NU plăti corecţii financiare         Maşinile de gunoi vor circula pe un drum modernizat din banii CJ Hunedoara         Se confirmă. Ajutor nesperat pentru salvarea vechilor biserici de lemn         Europarlamentarii hunedoreni nu sunt împotriva căsătoriiilor între persoanele de acelaşi sex         Magazine de panificaţie sigilate de inspectorii ANTIFRAUDĂ         Sindicatele acuză: Divizarea CEH maschează închiderea activităţii, fără convulsii sociale!         A păcălit o copilă de 5 ani pentru nişte cerceluşi din aur