TRIPLETA MĂRGINEAN-ȚÎMPĂU-GLIGOR PE LINIE MOARTĂ. Primarii la putere în PNL Hunedoara

Primarii petiţionari au obţinut cam tot ce şi-au dorit. Fosta conducere a organizaţiei judeţene a PNL Hunedoara a fost mazilită. Deputatul Bogdan Ţîmpău e pe linie moartă, iar Dorin Gligor are un rol pur decorativ. Listele pentru Parlament nu vor impuse de la Centru, puterea decizională fiind în mâna primarilor. Florin Roman (PNL Alba) va conduce organizaţia din Hunedoara, în echipă cu Vasilică Potecă, proaspăt numit secretar general. Lucian Heiuş, şeful Fiscului din Regiunea de Vest, va prelua conducerea partidului, de îndată ce îşi încheie conturile cu statutul de funcţionar public.

 

 

Florin Roman, secretar general adjunct al liberalilor la nivel central, a ţinut prima sa conferinţă de presă ca preşedinte interimar al organizaţiei PNL Hunedoara. Roman s-a arătat alături de Vasilică Potecă, noul secretar general, Mihai Irimie – preşedinte interimar la PNL Deva, Oana Frânc – purtător de cuvânt. Exponatul zilei – cum ar spune cei de la Muzeu – a fost deputatul Bogdan Ţîmpău, afişat de noua conducere în prezidiu ca dovadă aproape vie că PNL Hunedoara nu se destructurează.

 

Heiuş, pregătit să preia partidul

 

Alături de preşedintele Florin Roman a stat Lucian Heiuş, deşi nu deţine nicio funcţie în noua structură de conducere. „Domnul Heiuş va juca un rol foarte important în viaţa acestei organizaţii. Sunt nişte paşi pe care dânsul urmează să îi facă, e o chestiune de procedură”, a declarat Florin Roman. Noul preşedinte interimar al PNL Hunedoara spune că mandatul său este pe o perioadă nelimitată, dar a lăsat să se înţeleagă că este pe o poziţie de intermediere. „Nu îmi propun să stau prea mult aici. Îmi propun să stau până vom găsi un liberal din cadrul organizaţiei dispus, agreat de colegi, despre care să avem convingerea că poate să facă treabă mult mai bună. Nu vă ascund că am încredere foarte mare în domnul Heiuș. Am mari aşteptări de la dânsul, ca şi de la toţi colegii, dar, vă repet, ce primează în ochii noştri este performanţa. Iar, la Hunedoara, obiectivul nostru pentru toamnă este să redevenim forţa numărului unu a judeţului şi să obţinem cel puţin trei deputaţi şi un senator”, a spus Roman. La rândul său, Lucian Heiuş a recunoscut că este pregătit să facă pasul spre şefia partidului. „Sunt un membru al PNL care azi fac parte dintr-un proiect de reformă organizatorică şi de schimbare a mentalităţii a Partidului Naţional Liberal şi pe care sper să o putem duce până la capăt împreună. Bineînţeles, să vină şi rezultatele pe care le aşteptăm noi. (…) Foarte probabil urmează să îmi depun şi eu un dosar pentru o candidatură la Camera Deputaţilor”, a declarat Lucian Heiuș.

 

Primarii deţin controlul

 

Liberalii care vor să devină parlamentari pot să îşi depună dosarele până în data de 2 august. În şedinţa de marţi, 26 iulie, a fost stabilită o comisie de analiză a candidaturilor formată din preşedintele interimar Florin Roman, Vasilică Potecă, Tiberiu Iacob Ridzi, Adrian Iovănesc, Marcel Goia şi 10 primari de la comunele cu cel mai mare număr de voturi obţinut la alegeri. Lor li se adaugă doi consilieri judeţeni, desemnaţi prin vot de cei 15 aleşi judeţeni ai PNL. De menţionat că lider de grup în Consiliul Judeţean este Adrian David. Din comisie mai face parte şi Viorel Arion, singurul candidat care a pierdut alegerile, dar a rămas cooptat în grupul care va decide lista pentru parlamentare. Asta înseamnă că în municipiul Hunedoara rezultatul nu a fost atât de prost ca la Deva şi că Arion nu vrea post de parlamentar, pentru că e de presupus ca cei din comisie să rămână neutrii şi dezinteresaţi în plan personal de miza alegerilor. „Dacă dumneavoastră vă uitaţi, din cele 14 municipii şi oraşe, doar patru au fost peste media judeţului. (Petroşani, Hunedoara, Călan şi Haţeg, n.red.) Ceilalţi au obţinut nişte rezultate foarte, foarte slabe, şi existe discrepanţe între candidatul de primar cu scorul la Consiliul Judeţean. Le-am spus colegilor că trebuie să ne recunoaştem şi să ne asumăm greşelile în aceste localităţi şi nu numai. Pentru că am ales candidaţi care nu au răspuns aşteptărilor cetăţenilor. Iar asta e o problemă de management politic la nivelul organizaţiei. Au tratat, din punctul meu de vedere, cu superficialitate desemnarea candidaţilor. Nu există candidaţi de oraş sau de municipiu care să nu fie stabiliţi în urma unor sondaje. Eu nu cred că aceşti oameni au fost puşi pe sondaje, pentru că dacă erau puşi pe sondaje şi-ar fi dat seama că lucrurile stau cu totul şi cu totul altfel”, a mai declarat preşedintele interimar al PNL Hunedoara.

 

Curăţenie în PNL Deva

 

Florin Roman şi-a cerut scuze devenilor pentru că partidul i-a dezamăgit. „Eu vreau să îmi cer scuze în numele Partidului Naţional Liberal devenilor pentru că i-am dezamăgit. Îmi pare rău de domnul Mărginean, a făcut lucruri bune pentru Deva, mie îmi place foarte mult cum arată oraşul. I-am cerut şi dânsului (lui Petru Mărginean, n.red.) să îşi facă propria analiză, de ce nu a şi reuşit, între ghilimelele de rigoare, să îşi vândă marfa mai bine. Rezultatele sunt cele care sunt, lucrurile s-au încheiat. Astăzi am avut o analiză a ceea ce s-a întâmplat la Deva şi la Hunedoara. Îmi doresc să rămână alături de noul preşedinte interimar, avem nevoie de fiecare om care vrea să muncească pentru PNL la Deva”, a mai spus Roman.  Mihai Irimie a fost desemnat să pună pe picioare organizaţia locală PNL Deva. „Sunt două motive care m-au făcut să merg pe această propunere, după ce am discutat cu colegii. Este un om tânăr, este un om care a confirmat în alegeri. Nu la Deva, e adevărat, dar foarte aproape. Îmi place că are atitudine, îmi place că își dorește, îmi place că știe să facă opoziție. A obținut rezultatele pe care dumneavostră le cunoașteți și nu a câștigat doar pentru Șoimuș, ci l-a și bătut pe domnul Nistor într-o manieră categorică. Criteriile care pentru mine primează atunci când desemnăm colaboratorii sunt cele legate de performanță și de muncă”, şi-a explicat florin roman alegerea.

 

Cu gândul la anticipate

 

Liberalii deveni se pregătesc pentru eventuale alegei anticipate în municipiul reşedinţă de judeţ. „Sunt prieten foarte bun cu Mircia Muntean. Mi-e drag, avem o relaţie apropiată, am fost şi în concedii împreună, îi cunosc foarte bine familia. (…) Îmi pare foarte rău de problemele pe care le are, dar asta e viaţa. Ne ducem crucea şi începând de astăzi suntem adversari politici. O să avem poziţii foarte importante în ceea ce priveşte Deva şi o să le cer colegilor mei ca la următoarea întâlnire să şi pregătim propunerile noastre pentru municipiul Deva. Căutăm candidaţii pentru Deva, care vor fi propuşi de organizaţie şi stabiliţi în baza unui sondaj de opinie, pe care intenţionăm să îl pornim după data de 2 august”, a declarat noul preşedinte interimar al PNL Hunedoara.

 

Populism şi resemnare

 

Deputatul Bogdan Țîmpău a fost extrem de discret la ultima sa apariţie la prezidiu.

Fostul preşedinte interimar al PNL Hunedoara a articulat câteva cuvinte la final, fără să spună mare lucru. Chestionat în privinţa viitorului său politic, Ţîmpuă a răspuns monosilabic că: „Urmează să am o analiză personală, dar nu am luat încă o decizie”. De la întâlnirea cu presa a lipsit fostul „Număr doi”, coechipierul lui Ţâmpău, Dorin Oliviu Gligor. Pe parcursul conferinţei de presă, fostul gazetar Florin Roman a deviat de la subiect cu câteva paranteze lungi şi populiste pe tema oamenilor necăjiţi din Valea Jiului care ar trebui ajutaţi cu nişte plăţi compensatorii acu că tot se duce de râpă Complexul Energetic Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − 9 =

ACTUALITATE
Nicolae Gherghin, colecționarul de timp         3.000 de sancţiuni au fost aplicate de Poliţia Locală Deva         Peste 30 de proiecte de hotărâre sunt supuse dezbaterii şi aprobării Consiliului Local Deva         Schi-alpinismul, recunoscut drept sport olimpic. Selecţia pentru lotul naţional, la finele lui ianuarie         Până acum, 820 de concurenţi vor alerga la înălţime. Pe 17 iunie, la Retezat SkyRace Intersport!         Tragedie pe un bulevard din Hunedoara. Un tânăr a fost implicat într-un accident mortal         Gealaţii lui Arion către secretarul general PNL Hunedoara: „Îţi sparg faţa şi maşina”         Mesajul lui Traian Berbeceanu către ministrul Justiției         Călători străini prin judeţul Hunedoara: „O mică Elveţie!”         Când va fi dată sentința în dosarul de proxenetism al lui Daniel Pleșcan         Peste 100 de jandarmi vor asigura ordinea în stațiunile Hunedoarei         Hoț arestat după ce a atacat paznicii unui transport de cărbune din Valea Jiului         AU DEPUS JURĂMÂNTUL. Poliția Hunedoara se întărește cu 60 de agenți         PROCESUL DECENIULUI. Domeniul Kendeffy din Retezat, la ultimul termen de judecată         Violatorul care și-a mutilat fosta iubită a cerut eliberarea         Tribunalul Hunedoara decide soarta fostului primar Cornel Resmeriță         Ce șanse mai au proiectele de restaurare din Hunedoara depuse la ADR VEST         DOSARELE „PETRU GROZA”. Răfuielile din presa hunedoreană a anilor interbelici         ÎNGRIJORĂTOR: Numărul diabeticilor nou depistaţi a crescut cu o treime în ultimii patru ani         Bibliotecarul Avram Iancu vrea să străbată înot cei 2.860 de kilometri ai Dunării