S.C. APA PROD S.A. Deva, recunoaştere internaţională. Staţia de tratare a apei Sântămărie Orlea a fost prezentată la Salonul Internaţional al Apei din Barcelona

Cel mai mare Proiect realizat vreodată în infrastructura de mediu din judeţul Hunedoara,  „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara”, co-finanţat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune, se apropie cu paşi repezi de finalizare. Unul dintre obiectivele realizate în cadrul acestui Proiect, şi anume modernizarea Staţiei de tratare a apei Sântămărie Orlea, a fost prezentat la Târgul Internaţional al Ciclului Integral al Apei, Iwater organizat în Spania.

 

Investiţiile realizate de compania S.C. APA PROD S.A. Deva se aliniază la cele mai înalte standarde din domeniu. Ca dovadă a calităţii investiţiilor realizate, lucrările executate au primit recunoaştere internaţională. În perioada 15-17 noiembrie 2016, la Barcelona s-a desfăşurat Târgul Internaţional al Ciclului Integral al Apei, Iwater, acolo unde, proiectul de modernizare a tehnologiei de tratare a apei  în Staţia Sântămărie Orlea a fost prezentat ca o carte de vizită atât în cadrul centrului de prezentare, cât şi la standul Acsa-Sorigue.

Lucrările în valoare de 83.481.632,82 lei (fără TVA) executate în cadrul Contractului „Reabilitarea sistemelor de tratare și transport pentru alimentarea cu apă a localităților Hațeg, Călan, Simeria și Deva”, implementat de S.C. APA PROD S.A. Deva au demarat în 08.08.2013 şi au fost executate de Asocierea SC VIVA CONSTRUCT SRL DEVA, ACSA OBRAS E INFRAESTRUCTURAS S.A. SPANIA şi SC SERCOTRANS SRL DEVA.

La Salonul Internaţional al Apei, Acsa – Sorigue a avut unul dintre cele mai importante standuri, fiind partenerul global al târgului. În cadrul târgului, la care au participat specialişti din domeniul apei, Acsa-Sorigue, a prezentat cele mai importante obiective pe care le-au realizat, printre acestea fiind şi Staţia de tratare a apei Sântămărie Orlea.

„Pentru noi este o mândrie că unul dintre cele mai importante proiecte ale noastre au fost prezentate în cadrul celui mai mare eveniment din domeniul apei. Preocuparea esențială a companiei APA PROD S.A. Deva este furnizarea de servicii publice de alimentare cu apă și canalizare într-o manieră performantă și nediscriminatorie. În calitate de Operator Regional S.C. APA PROD S.A. Deva furnizează apă în 27 unități administrativ teritoriale din judeţul Hunedoara. Ne situăm în top cinci la nivel naţional în funcţie de criteriul reţelelor de apă şi canalizare. În urma finalizării, de către societatea noastră, a unor investiții deosebit de importante realizate în cadrul Proiectului Major de peste 100 milioane de euro, cofinanțat de Uniunea Europeană, locuitorii județului beneficiază de servicii de alimentare cu apă și canalizare la standardele naționale și europene. În continuare S.C. APA PROD S.A. Deva își propune să atragă fonduri nerambursabile, din exercițiul financiar 2014-2020, bani din care să continue investițiile în infrastructura de transport a apei potabile și uzate. Dorim să furnizăm servicii de apă și apă uzată de bună calitate, la prețuri accesibile care să anticipeze nevoile și așteptările clienților din zona noastră de acoperire. Vrem să promovăm respectul și transparența prin tratamentul egal al tuturor clienților noștri și prin menținerea unei comunicări eficace cu toți factorii interesați”, a declarat Victor Arion, directorul general al S.C. APA PROD S.A. Deva.

Staţia de Tratare Orlea, carte de vizită pentru judeţul Hunedoara

 

Alimentarea cu apă a județului Hunedoara se face prin intermediul a trei surse de apă brută care alimentează trei Stații de tratare a apei în scopul potabilizării acesteia și anume: sursa Lacul Hațeg – Râul Mare, alimentează Stația de tratare a apei Sântămărie  Orlea; sursa râul Crișul Alb, alimentează Stația de tratare a apei Criscior; şi sursa râul Barbat – Captarea Hobita alimentează Stația de tratare a apei Sanpetru. Din stațiile de tratare, apa potabilă este transportata gravitațional sau prin pompare la rezervoarele de inmagazinare de unde este distribuita consumatorilor.

În oraşele Deva, Simeria, Calan, Hateg și localitățile adiacente conductei de aducţiune Sântămărie Orlea-Deva reabilitată în cadrul aceluiaşi Proiect, necesarul de apă potabilă se asigură prin tratarea apei brute în Staţia de tratare Sântămărie Orlea.

În cadrul Proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara”, Stația de tratare a apei Sântămărie Orlea, prezentată la Târgul Internaţional al Ciclului Integral al Apei, IWater din Barcelona, a fost reabilitată și optimizată din punct de vedere tehnologic. STA-Orlea poate asigura, tratarea apei provenită din lacul de acumulare Hațeg-Râul Mare în vederea potabilizării, pentru un debit maxim de 875 l/s.

Tratarea apei brute se face prin procese moderne  cu echipamente specifice de cea mai inalta , pe două linii paralele, în mod automat în funcție de parametrii măsurați de senzorii conectați la sistemul de automatizare si control al datelor (SCADA).

 

Cel mai mare proiect implementat în judeţul Hunedeoara, aproape de final

Proiectul „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara” se apropie de final. Proiectul s-a derulat în 17 localități din județul Hunedoara grupate în 6 aglomerări cu populație mai mare de 10.000 de locuitori, respectiv  Deva , Hunedoara , Brad Hațeg, Călan , Simeria cu localitatile aferente. Potrivit reprezentanţilor S.C. APA PROD S.A. Deva, principalul obiectiv al  Proiectului a fost îmbunătățirea standardelor de viață ale populației și a standardelor de mediu.

Pentru implementarea Proiectului „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în judeţul Hunedoara”, S.C. APA PROD S.A. DEVA a accesat fonduri nerambursabile în valoare de peste 96 milioane de EURO .

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + trei =

ACTUALITATE
S-au împlinit 574 de ani de la nașterea lui Matia Corvin         Sala de ședință a primăriei a intrat în renovare         Prins la furat în pădure         A furat două inele de 15.000 de lei         Memoriu al poliţiştilor de la Lupeni: “A început să aibă față de întreg colectivul din acea perioadă un comportament necivilizat, un limbaj vulgar”         FLORIN ROMAN LA PRIMA SCRIITURĂ DEPUTĂŢEASCĂ. Proiect de modificare a legii funcţionarilor publici         PROMISIUNI USL. DIN 2012 La Mărtineşti s-au dat primele acte de intabulare gratuită         Abuzurile comandantului Mocanu. Mărturii (II). Polițist: „Am fost obligat să scriu rapoarte neadevărate împotriva colegilor mei”         Șapte monumente din Hunedoara care n-au au scăpat de furia vandalilor         Bilanțul Târgului de turism al României: Castelul Corvinilor, port-drapelul evenimentului care a avut peste 23.000 de vizitatori         Cupa Jandarmeriei la Schi în Parâng         Rețea de transport gaze naturale pe tronsonul Mintia – Brad         Campanie de informare. Mircea Ioan Moloț: „Dacă vrem cu adevărat o soluție la CEH, trebuie să dăm o șansă echipei de conducere”         Abuzurile comandantului Mocanu. Primele mărturii ale polițiștilor         Ce cred primarii de comună despre promisiunile guvernanţilor         Pe masa ministrului Energiei, Cazul hoţului de invenţie ajuns director la CEH         Martorii din dosarul tânărului care a ucis în bătaie două femei vor fi aduși cu mandat la tribunal         Cum a acționat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în anul 2016         Accident rutier grav în Deva         Scandal într-un club din Petroșani