Ribiţa va avea un Centru de Informare Turistică

Comuna din Ţara Zarandului, extrem de vizitată, adăposteşte mai multe obiective interesante care, astfel, vor fi mai bine puse în valoare

primar ribita

Ţara Zarandului este una dintre zonele judeţului Hunedoara care adăposteşte numeroase „comori” culturale, istorice sau turistice, care aşteaptă încă să fie mai bine puse în valoare.

Finalizarea, în noiembrie

Practic, se doreşte ca informaţii despre acestea să ajungă la cât mai multă lume, deşi majoritatea acestor obiective sunt foarte cunoscute. Una dintre localităţile pline cu obiective turistice, istorice sau culturale este şi comuna Ribiţa. „În comună sunt multe obiective care merită a fi vizitate. Pentru o mai bună punere a lor în valoare am insistat pentru obţinerea de finanţări europene, lucru pe care l-am şi reuşit. Astfel, am reuşit să accesăm fonduri nerambursabile în vederea promovării obiectivelor din comuna noastră, unele fiind monumente istorice, iar altele rezervaţii naturale şi vom înfiinţa un Centru de Informare Turistică. În prezent se lucrează la amenajarea acestui centru, care îşi va avea sediul în fosta şcoală primară din satul aparţinător Crişan, iar aici vor lucra două persoane care vor oferi toate datele necesare despre locurile ce pot fi vizitate în localitate, precum şi informaţii generale despre întreaga comună. Aici vor fi şi pliante şi, pentru o mai bună derulare a activităţii, vom stabili relaţii de colaborare cu agenţii de turism, precum şi cu primării din zona noastră. Până în prezent am respectat toate termenele stabilite în contract, pentru a nu fi nevoiţi să plătim penalităţi, şi sperăm ca lucrarea să fie finalizată la termen, adică în cursul lunii noiembrie din acest an”, a declarat Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa, în emisiunea „De prin sate adunate”, difuzată pe postul HUNEDOARA TV.

Planuri pentru reţele de apăşi canalizare

Ca mai peste tot în zonele rurale, nu doar în judeţul Hunedoara, un mare of al locuitorilor, dar şi al celor din administraţiile publice locale, îl reprezintă reţelele de apăşi canalizare. Acest caz este întâlnit, din păcate, şi în comuna Ribiţa. „Avem, întradevăr, o problemă cu reţelele de apăşi canalizare. Au început să sece izvoarele şi fântânile, apa din majoritatea dintre acestea nefiind potabilă. În plus, a scăzut şi nivelul apelor din râuri şi pariuri. În urmă cu şase ani, am depus, pe măsura 322, un proiect pentru apă, dar acesta nu a intrat la finanţare. În 2010 am depus, din nou, acest proiect, pe Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, dar a avut aceeaşi soartă, din cauza problemelor financiare. În prezent, proiectul a fost redepus, pe Hotărârea de Guvern (HG) 577, reactualizată, şi avem speranţe foarte mari ca anmul viitor, cel mai târziu, să fim prinşi la finanţare. În această situaţie, sper ca în maxim 4 ani măcar satele mari ale comunei să fie racordate la reţeaua de alimentare cu apă. De asemenea, conform asigurărilor date de Guvern, că această HG este una de succes, în aceeaşi perioadă de timp pe care am menţionat-o şi mai sus, sper ca şi problema canalizării din localitatea noastră să fie şi ea rezolvată”, a mai spus primarul din Ribiţa, Ioan Faur, la HUNEDOARA TV, în cadrul emisiunii „De prin sate adunate”.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − doi =

ACTUALITATE
O piață din Deva se va numi a Regelui Mihai I al României         Colindători la primărie         Coroane de flori în memoria Majestății Sale Regele Mihai I         Cântecul măturătoarei de fluturi         Nicolae Furdui Iancu va colinda la Deva         Demers ciudat. Brandul Arsenie Boca a fost luat de un maghiar         Directoarea șpăgară din Petroșani a fost condamnată         Braconierul oprit cu focuri de armă de poliţistul Roman Murar         Risc de avalanșă în munți         Vânătoare ilegală         Povestea aeroportului InternaŢional sibiu continuă alături de voi         Lista drumurilor județene din Hunedoara modernizate în 2017         „Crăciunul Vienez” deschide sala mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean”         Polițiștii din Lupeni și-au reclamat șeful, întors la lucru după nouă luni de concediu medical         Bilațul investițiilor în spitalele din județul Hunedoara         A încărcat mai mult lemn decât trebuia         Transport ilegal de lemne         Bătaie cu urmări grave         Lucrări recepționate pe strada Pietroasa din Deva         Concerte reprogramate, ca urmare a decretării doliului național