Război în instanţă pentru apa neplătită

 Peste 1.300 de procese a intentat, numai anul acesta, furnizorul de apă şi canalizare din Valea Jiului împotriva celor care nu şi-au achitat facturile, fie că vorbim despre abonaţi casnici, asociaţii de propritariori societăţi comerciale. Veşti proaste pentru cei care speră să scape pentru că nu au venituri ori bunuri ce pot fi executate: sunt urmăriţi până când obţin venituri.

debransari-carpatiReprezentanţii ApaServ Valea Jiului SA luptă în instanţă pentru recuperarea creanţelor de la abonaţi. Numai în acest an au fost promovate în instanţă 1327 de acţiuni împotriva abonaţilor casnici, iar alte trei împotriva asociaţiilor de proprietari. În plus, pentru cei care fură apă şi sunt prinşi se recurge la măsuri penale. Astfel, potrivit datelor oficiale, în 2013 au fost formulate 260 de plângeri penale pentru furt de apă. Şi, cu o sentinţă definitivă în mână, oficialii ApaServ recurg la executări silite pentru recuperarea facturilor neachitate. Astfel, la această oră, al birourile executorilor judecătoreşti sunt peste 2600 de dosare ce vizează executări silite ale rău – platinicilor. Iar cei care susţin că nu au cu ce să plătească apa consumată nu scapă numai pe vorbe, spune directorul general al ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram. Am solicitat încetarea executării silite doar în dosarele în care  au fost recuperate debitele. În celelalte dosare am solicitat continuarea executării silite. Starea de insolvabilitate trebuie temeinic justificată, cu arătarea în concret a măsurilor întreprinse de executorul judecatoresc şi nu s-au primit de la executorul judecătoresc procesele verbale de insolvabilitate. Au existat dosare în care, la momentul formulării cererii de executare,  debitorii nu aveau bunuri urmăribile, însă ulterior au obţinut venituri. În alte dosare execuţionale, debitorii s-au angajat să faca plata eşalonata a debitului », a declarat Costel Avram.

Datorii de aproape 17 milioane de lei

La această oră, furnizorul de apă şi canalizare din valea Jiului are de recuperat în total 16.685.870 de lei. O sumă imensă, dar care a scăzut cu 2 milioane de lei de când Costel Avram a preluat conducerea ApaServ, după cum arată cifrele oficiale. Ce mai mare datorie revine populaţiei, care are de achitat restanţe în valoare de 11,3 milioane de lei, ceea ce înseamnă aproape 68% din datoria totală. De asemenea, instituţiile bugetare au de plată 167.573, 58 lei, aici fiind incluse primăriile, spitalele sau şcolile.  Agenţi economici, inclusiv societăţile de termoficare, mai au de achitat alte 5,217 milioane de lei, iar cea mai mare restanţă vine tot de la populaţie, prin societăţile de termoficare din Valea Jiului, adică 5,024 milioane de lei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități         Vârstnic jefuit în scara blocului         Lansare de carte         Zilele icoanei încep la Deva         Transporturi agabaritice pe ruta Nădlac – Hunedoara         Salonul Hunedorean al Cărții în anul Centenarului         Sarmizegetusa Regia, în imagini de poveste         Ucigașul celor două femei din Balomir adus în instanță. Detaliile crimelor înfiorătoare săvârșite de tânăr         Ședință la Prefectură pe tema drumurilor din județ         Accident rutier grav în Deva         (P) We are more than work! – Falk Pruscha, fost CEO al Star Transmission şi Star Assembly, ne împărtăşeşte impresiile experienţei sale în România         Retrocedarea terenurilor din Retezat a dus la închiderea complexului Pietrele         Accident grav în Deva, produs la beție         Ambasadorul SUA a primit cheia municipiului Hunedoara         Telecabina de la Cetatea Devei rămâne oprită