Război în instanţă pentru apa neplătită

 Peste 1.300 de procese a intentat, numai anul acesta, furnizorul de apă şi canalizare din Valea Jiului împotriva celor care nu şi-au achitat facturile, fie că vorbim despre abonaţi casnici, asociaţii de propritariori societăţi comerciale. Veşti proaste pentru cei care speră să scape pentru că nu au venituri ori bunuri ce pot fi executate: sunt urmăriţi până când obţin venituri.

debransari-carpatiReprezentanţii ApaServ Valea Jiului SA luptă în instanţă pentru recuperarea creanţelor de la abonaţi. Numai în acest an au fost promovate în instanţă 1327 de acţiuni împotriva abonaţilor casnici, iar alte trei împotriva asociaţiilor de proprietari. În plus, pentru cei care fură apă şi sunt prinşi se recurge la măsuri penale. Astfel, potrivit datelor oficiale, în 2013 au fost formulate 260 de plângeri penale pentru furt de apă. Şi, cu o sentinţă definitivă în mână, oficialii ApaServ recurg la executări silite pentru recuperarea facturilor neachitate. Astfel, la această oră, al birourile executorilor judecătoreşti sunt peste 2600 de dosare ce vizează executări silite ale rău – platinicilor. Iar cei care susţin că nu au cu ce să plătească apa consumată nu scapă numai pe vorbe, spune directorul general al ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram. Am solicitat încetarea executării silite doar în dosarele în care  au fost recuperate debitele. În celelalte dosare am solicitat continuarea executării silite. Starea de insolvabilitate trebuie temeinic justificată, cu arătarea în concret a măsurilor întreprinse de executorul judecatoresc şi nu s-au primit de la executorul judecătoresc procesele verbale de insolvabilitate. Au existat dosare în care, la momentul formulării cererii de executare,  debitorii nu aveau bunuri urmăribile, însă ulterior au obţinut venituri. În alte dosare execuţionale, debitorii s-au angajat să faca plata eşalonata a debitului », a declarat Costel Avram.

Datorii de aproape 17 milioane de lei

La această oră, furnizorul de apă şi canalizare din valea Jiului are de recuperat în total 16.685.870 de lei. O sumă imensă, dar care a scăzut cu 2 milioane de lei de când Costel Avram a preluat conducerea ApaServ, după cum arată cifrele oficiale. Ce mai mare datorie revine populaţiei, care are de achitat restanţe în valoare de 11,3 milioane de lei, ceea ce înseamnă aproape 68% din datoria totală. De asemenea, instituţiile bugetare au de plată 167.573, 58 lei, aici fiind incluse primăriile, spitalele sau şcolile.  Agenţi economici, inclusiv societăţile de termoficare, mai au de achitat alte 5,217 milioane de lei, iar cea mai mare restanţă vine tot de la populaţie, prin societăţile de termoficare din Valea Jiului, adică 5,024 milioane de lei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr         Accident pe DN 7 produs de un camionagu turc         De la Petroşani, la Deva/ Fost director al CEH în litigiu cu compania energetică         Rute ocolitoare pentru a evita aglomerația de pe șoseaua Deva – Lugoj         Red Bull Romaniacs se implică în două proiecte sociale în Valea Jiului         Construcția artezienelor din centrul Hunedoarei poate începe         PORTRET. Xenia, prinţesa războinică din ringul de box         Accident cu motocicleta, pe Transalpina         Accident pe autostrada A1, la Orăștie         Natura îşi face dreptate pe Defileul Jiului. Apele îşi recuceresc vechile albii         Se strâng ajutoare pentru sinistraţi         Muncitoarea care și-a atacat șeful cu un cuțit a fost reținută pentru 24 de ore         Primăria solicită fonduri UE pentru Cetatea Devei         Buget negativ pentru CEH. Pierderea e imensă         Școala veche de patru decenii intră în reabilitare         Incident grav în fabrica de cablaje: o angajată și-a înjunghiat șeful         Razie în Petroşani