Război în instanţă pentru apa neplătită

 Peste 1.300 de procese a intentat, numai anul acesta, furnizorul de apă şi canalizare din Valea Jiului împotriva celor care nu şi-au achitat facturile, fie că vorbim despre abonaţi casnici, asociaţii de propritariori societăţi comerciale. Veşti proaste pentru cei care speră să scape pentru că nu au venituri ori bunuri ce pot fi executate: sunt urmăriţi până când obţin venituri.

debransari-carpatiReprezentanţii ApaServ Valea Jiului SA luptă în instanţă pentru recuperarea creanţelor de la abonaţi. Numai în acest an au fost promovate în instanţă 1327 de acţiuni împotriva abonaţilor casnici, iar alte trei împotriva asociaţiilor de proprietari. În plus, pentru cei care fură apă şi sunt prinşi se recurge la măsuri penale. Astfel, potrivit datelor oficiale, în 2013 au fost formulate 260 de plângeri penale pentru furt de apă. Şi, cu o sentinţă definitivă în mână, oficialii ApaServ recurg la executări silite pentru recuperarea facturilor neachitate. Astfel, la această oră, al birourile executorilor judecătoreşti sunt peste 2600 de dosare ce vizează executări silite ale rău – platinicilor. Iar cei care susţin că nu au cu ce să plătească apa consumată nu scapă numai pe vorbe, spune directorul general al ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram. Am solicitat încetarea executării silite doar în dosarele în care  au fost recuperate debitele. În celelalte dosare am solicitat continuarea executării silite. Starea de insolvabilitate trebuie temeinic justificată, cu arătarea în concret a măsurilor întreprinse de executorul judecatoresc şi nu s-au primit de la executorul judecătoresc procesele verbale de insolvabilitate. Au existat dosare în care, la momentul formulării cererii de executare,  debitorii nu aveau bunuri urmăribile, însă ulterior au obţinut venituri. În alte dosare execuţionale, debitorii s-au angajat să faca plata eşalonata a debitului », a declarat Costel Avram.

Datorii de aproape 17 milioane de lei

La această oră, furnizorul de apă şi canalizare din valea Jiului are de recuperat în total 16.685.870 de lei. O sumă imensă, dar care a scăzut cu 2 milioane de lei de când Costel Avram a preluat conducerea ApaServ, după cum arată cifrele oficiale. Ce mai mare datorie revine populaţiei, care are de achitat restanţe în valoare de 11,3 milioane de lei, ceea ce înseamnă aproape 68% din datoria totală. De asemenea, instituţiile bugetare au de plată 167.573, 58 lei, aici fiind incluse primăriile, spitalele sau şcolile.  Agenţi economici, inclusiv societăţile de termoficare, mai au de achitat alte 5,217 milioane de lei, iar cea mai mare restanţă vine tot de la populaţie, prin societăţile de termoficare din Valea Jiului, adică 5,024 milioane de lei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − unu =

ACTUALITATE
Nicolae Popa este Polițistul Anului         Țigara aprinsă în mină, cauza exploziei din Mina Uricani, soldată cu doi morți         Sentință definitivă în dosarul lui Costel Alic, după opt ani de procese         Hoți de buzunare prinși în Deva         Tragedie lângă Orăștie         Deva și Brad alese pentru celebrarea Zilei Poliței Române         Birou de audiențe la Petroșani al CJ Hunedoara         Amendat pentru transport ilegal de lemne         Nici bine nu au dispărut trenurile de persoane de pe calea ferată Hunedoara – Simeria, că au și apărut hoții         Șefii din Mina Lupeni cercetați pentru ucidere din culpă         Ziua Porților Deschise la Centrul Teritorial Deva al ASE București         Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani