Război în instanţă pentru apa neplătită

 Peste 1.300 de procese a intentat, numai anul acesta, furnizorul de apă şi canalizare din Valea Jiului împotriva celor care nu şi-au achitat facturile, fie că vorbim despre abonaţi casnici, asociaţii de propritariori societăţi comerciale. Veşti proaste pentru cei care speră să scape pentru că nu au venituri ori bunuri ce pot fi executate: sunt urmăriţi până când obţin venituri.

debransari-carpatiReprezentanţii ApaServ Valea Jiului SA luptă în instanţă pentru recuperarea creanţelor de la abonaţi. Numai în acest an au fost promovate în instanţă 1327 de acţiuni împotriva abonaţilor casnici, iar alte trei împotriva asociaţiilor de proprietari. În plus, pentru cei care fură apă şi sunt prinşi se recurge la măsuri penale. Astfel, potrivit datelor oficiale, în 2013 au fost formulate 260 de plângeri penale pentru furt de apă. Şi, cu o sentinţă definitivă în mână, oficialii ApaServ recurg la executări silite pentru recuperarea facturilor neachitate. Astfel, la această oră, al birourile executorilor judecătoreşti sunt peste 2600 de dosare ce vizează executări silite ale rău – platinicilor. Iar cei care susţin că nu au cu ce să plătească apa consumată nu scapă numai pe vorbe, spune directorul general al ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram. Am solicitat încetarea executării silite doar în dosarele în care  au fost recuperate debitele. În celelalte dosare am solicitat continuarea executării silite. Starea de insolvabilitate trebuie temeinic justificată, cu arătarea în concret a măsurilor întreprinse de executorul judecatoresc şi nu s-au primit de la executorul judecătoresc procesele verbale de insolvabilitate. Au existat dosare în care, la momentul formulării cererii de executare,  debitorii nu aveau bunuri urmăribile, însă ulterior au obţinut venituri. În alte dosare execuţionale, debitorii s-au angajat să faca plata eşalonata a debitului », a declarat Costel Avram.

Datorii de aproape 17 milioane de lei

La această oră, furnizorul de apă şi canalizare din valea Jiului are de recuperat în total 16.685.870 de lei. O sumă imensă, dar care a scăzut cu 2 milioane de lei de când Costel Avram a preluat conducerea ApaServ, după cum arată cifrele oficiale. Ce mai mare datorie revine populaţiei, care are de achitat restanţe în valoare de 11,3 milioane de lei, ceea ce înseamnă aproape 68% din datoria totală. De asemenea, instituţiile bugetare au de plată 167.573, 58 lei, aici fiind incluse primăriile, spitalele sau şcolile.  Agenţi economici, inclusiv societăţile de termoficare, mai au de achitat alte 5,217 milioane de lei, iar cea mai mare restanţă vine tot de la populaţie, prin societăţile de termoficare din Valea Jiului, adică 5,024 milioane de lei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
3 lei pentru Salvital. Pe cap de locuitor. Totalul – peste 125.000 de lei         Contractul de finanțare pentru reabilitarea a 10 drumuri județene ar putea fi semnat în zilele următoare         Primăria Deva susține financiar Spitalul Județean de Urgență         Povestea tristă a turnului celei mai vechi biserici din Deva         Primăria Municipiului Deva va plăti, luni, bursele de merit și performanță         Au cerut sprijin pentru revizia tractoarelor și curățarea terenurilor împădurite         Au refuzat facturile la gunoi. Primarii din Valea Jiului față în față cu Supercom. CJ Hunedoara – mediator         Expertiza care arată cât de degradat este podul peste Strei         Incendiu puternic la marginea autostrăzii         O clipă de neatenție i-a fost fatală unui șofer din Deva         Razie de amploare în Hunedoara. A fost prins un recidivist extrem de periculos         Florin Oancea: Un nou pas important pentru deschiderea și dezvoltarea zonei Grigorescu din Deva         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Raportat la 2018, bugetul investițiilor este mai mare cu 15,7 miliarde de lei         HUNEDOARA PESEDISTĂ. Gunoierul Brai – Cata funcţionează fără autorizaţie de mediu. Garda de mediu zice că e OK şi fără         Accident rutier grav. ATV-ul condus de un tânăr a fost lovit de mașină         Sentință pentru Marian Muntean, în dosarul de conflict de interese         Dosarul de dare de mită pentru lucrări în turism se întoarce în instanță. Frații Gărdean vin din nou în fața judecătorilor         Doi bărbaţi au murit înecați în nordul şi centrul judeţului Hunedoara         Drum județean blocat de bolovani         Sprijin pentru vârstnici și pentru copiii cu dizabilități