10.7 C
Deva
vineri, martie 29, 2024

MERGE ULCIORUL LA APĂ ÎN ŞOIMUŞ. Primarul Mihai Irimie are trei luni să-şi aranjeze „ploile”

Apa va curge trei luni la robinetele din comuna Şoimuş, timp în care primarul Mihai Irimie trebuie să autorizeze reţeaua şi să o predea la SC Apa Prod SA. Operatorul regional de furnizare şi distribuirea apei potabile şi Sanepidul au acceptat să redeschidă robinetul pentru Primăria Şoimuş, la sfârşitul săptămânii trecute, dar primarul trebuie să informeze populaţia că apa poate fi folosită, în această perioadă, doar în scop menajer. Pe de altă parte, Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara, zice că nu s-a implicat în scandalul apei de la Şoimuş. Povestea e „pe principiul: dacă unu aruncă o piatră, douăzeci trebuie s-o scoată”, mai zice Bobora

Sistarea apei în comuna Şoimuş a fost speculată în registru politic, deşi încurcăturile de acolo nu au de-a face cu intriga politică. Falsă e şi vestea trâmbiţată pe reţelele de socializare că Mircea Bobora, salvatorul, a descălecat la Şoimuş, dimpreună cu Victor Arion – directorul Apa Prod – şi, ca urmare a acestei vizite de lucru, s-a reluat alimentarea cu apă a comunei. Niciunul din cei doi nu confirmă o astfel de variantă.

Arion despre Irimie: „Să preia, nu ştiu de la cine, reţeaua şi s-o predea”

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara zice că scandalul apei e ca-n povestea nebunului care aruncă o piatră-n apă. „N-am intervenit în scandalul apei. Am încercat să lămuresc nişte lucruri şi lucrurile s-au putut lămuri în momentul în care toată lumea a înţeles că trebuie făcuţi nişte paşi în concordanţă cu legislaţia. (…) Concret, ce se întâmplă acolo… lucrurile astea ar trebui să le cereţi la cei implicaţi”, a declarat Bobora. De cealaltă parte, Victor Arion – directorul Apa Prod, spune că a primit o comandă fermă de la Primăria Şoimuş care cere apă la reţea pe o perioadă de trei luni pentru a intra în legalitate. „Am făcut un proces verbal pentru pornirea instalaţiilor pentru autorizare. Şi Primăria, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, chiar îşi autorizează rezervoarele şi staţiile de pompă, astfel încât să poată să autorizeze şi să preia…, nu ştiu de la cine, sistemul public şi să ni-l predea. Pentru a putea face toate astea, trebuie să aibă apă. Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara face monitorizarea reţelei şi a emis un punct de vedere prin care se arată că Primăria Şoimuş este responsabilă de furnizarea apei şi are obligaţia să anunţe populaţia că apa poate fi folosită doar în scop menajer. Noi sperăm să facă toate eforturile, încât să intre în rândul reţelelor autorizate sanitar şi să putem da apă potabilă”, spune directorul Apa Prod SA. Primăria Şoimuş şi-a instalat chituri de clorinare şi de pompare ca să asigure parametrii corespunzători ai apei, iar Sanepidul monitorizează reţeaua şi face analize de laborator pe toata perioada celor trei luni de probe tehnologice.

Apa Prod execută silit bugetul Primăriei 

În privinţa datoriei pe care Primăriei Şoimuş o are către Apa Prod SA (441.772 lei), Arion este ferm: „Nu mă mai interesează că vrea ori nu vrea Primăria să plătească, noi acţionăm bugetul Consiliului Local şi luăm de acolo bani”, zice directorul Apa Prod.

Reamintim că Apa Prod SA a tăia apa în Şoimuş, la începutul lunii mai, după ce timp de doi ani şi jumătate, primarul Mihai Irimie a refuzat să predea reţeaua unui operator autorizat, folosind un şiretlic (ieftin, dar eficient), cum că sistemul de alimentare cu apă este în probe tehnologice. Sanepidul a amendat Primăria Şoimuş pentru nerespectarea legii, primarul fiind acuzat că a pus în pericol viaţa locuitorilor comunei Şoimuş, livrând apă nepotabilă, fără să informeze populaţia despre calitatea apei.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/