MARATON/Victorie!!! A luat medalia de finisher la MdS

Maratonistul amator Aristide Necula a trecut linia de sosire a celei de-a XXIX-a ediție a Maratonului Nisipurilor (Marathon des Sables), una dintre cele mai grele probe de ultramaraton din lume, după 250 de kilometri parcurși prin Deșertul Sahara (Maroc).

Foto: FB/aristide.necula

Foto: FB/aristide.necula

Imediat după ce a trecut de poarta de final, Aristide Necula (foto, 47 ani) a desfășurat un steag tricolor pe care l-a arătat apoi la camera video montată de organizatori pentru a transmite live sosirea maratoniștilor.

”Am încheiat competiția valid și cu bine — am alergat aproape 250 kilometri prin Sahara! Aventura vieții!”, a relatat Aris pe pagina sa de Facebook.

Aproape să clacheze 

Ultima etapă desfăşurată vineri a avut 42,2 kilometri – un maraton!!!, însă nu a fost cea mai lungă. Penultima etapă a fost cea mai lungă şi mai solicitantă din întreg concursul şi s-a întins pe parcursul a 81,5 kilometri pe zi şi pe noapte

“Nu am fost departe de a ceda psihic pe etapa lungă, noaptea. Aveam senzația că nu se mai termină, iar imensitatea spațiului și cerul ca sticla mă apăsau să mă strivească. Am știut că va fi cel puțin un moment în care mă voi lupta cu demonii mei proprii – acela a fost. După ce l-am depășit am ştiut că voi putea termina maratonul și într-un picior”, a mărturisit Aristide Necula.

Sâmbătă, participanții la maraton au mai parcurs o etapă scurtă, de doar 17 kilometri, dedicată unui scop caritabil pentru UNICEF.

Aristide Necula a participat la Maratonul Nisipurilor 2014 într-un scop caritabil, el intenționând să strângă fonduri pentru construcția unei ferme sociale la care ar urma să fie găzduiți circa 40 de copii și mamele acestora, victime ale violenței domestice. Proiectul este derulat de Asociația “Pro Vita” din București.

CIFRA

366

a fost numărul de concurs a lui Aristide Necula la Maratonul Nisipurilor 2014

[box border=”full”]

INVINGĂTORII!!! Românii au luat medalie de participare

Conform site-ului oficial al concursului, cea de-a XXIX-a ediţie a Marathon des Sables a fost câștigat de marocanul Rachid Elmorabity (foto, ân centru), care a parcurs cei 250 de kilometri în 20 ore, 27 minute şi 37 secunde. 10014601_561903183924608_7154673078939590856_n

Pe locul 2 s-a clasat iordanianul Al Aqra –  (în dreapta, 20 ore şi 37 minute),iar pe locul 3 a sosit marocanul Ahansal, campionul de anul trecut (în stânga, 20 ore şi 50 minute). Dintre cei 3 sportivi români care au alergat în Maratonul Nisipurilor 2014 hunedoreanul Aristide Necula s-a clasat cel mai bine – locul 528 urmat de Paul Dicu – locul  771 şi Cristi Enășoae – locul  798. “Mi-am propus să trec linia de sosire până în locul 400”, spunea înainte de start Aristide Necula. Peste 1000 de concurenţi au participat la Maratonul Nisipurilor din acest an.

[/box]

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “MARATON/Victorie!!! A luat medalia de finisher la MdS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × doi =

ACTUALITATE
Cum este devastată pădurea de pe Dealurile Silvașului         Soarta cimitirului din Hațeg a fost decisă de magistrați         RAPORT DE CONTURI. Dregătorii hunedoreni s-au întrecut în furăciuni         Accident rutier grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         Accident rutier produs de o tânără de 22 de ani         Razii la transportatorii de lemne: o cantitate impresionantă de material lemnos confiscată de Poliție         PAS CU PAS. Căpuşa favorită a primarilor PNL a intrat în afaceri şi cu Deva         Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, cunoscut în Europa prin proiectul Danube GeoTour         Târgul de Mărțișor își deschide porțile pe 26 februarie, în Piața Unirii         Premii pentru elevii de la Liceul de Arte         Cinci incendii în ultimele zile, în orașele Hunedoarei         O femeie a pierdut 70.000 de lei pe mâna escrocilor         Mărirea și declinul pelerinajelor la Mănăstirea Prislop         Tânărul dispărut din autogara Devei a fost găsit după trei săptămâni         Tragedie pe DN 7: impact frontal între două mașini la Sântuhalm         Sarmizegetusa Regia va fi redeschisă         Persoană accidentată grav în Masivul Vâlcan         Primăria a chemat deținuții pentru a face curățenie în două blocuri sociale         Scandal cu acuzații grave în Consiliul Local Deva         Adolescentă rănită într-un accident, în Deva