MARATONUL NISIPURILOR 2014/Start în cursa vieţii!

Maratonistul amator Aristide Necula din Deva a luat startul în această dimineaţă în  Maratonul Nisipurilor (Marathon des Sables 2014). AFLĂ CE DISTANŢĂ VA TREBUI SĂ ALERGE ASTĂZI ŞI PE CE LOC ŞI-A PROPUS SĂ ÎNCHEIE COMPETIŢIA!

10153264_556334264481500_1621324176_n

Aristide Nicula (foto), un inginer de 47 de ani, din Deva, este primul şi singurul hunedorean care a luat vreodată startul la Maratonul Nisipurilor (Marathon des Sables), care în acest an se va desfăşura în perioada 4-14 aprilie.

“Am încheiat controalele medicale şi de echipament. Mâine dimineață ora 08:30 (ora României) start în prima etapă: 34 kilometri, de “încălzire”. Avem dreptul fiecare la 3 litri de apă pe zi. Doamne ajută”, a postat Aris pe pagina sa de FB în seara dinaintea startului.

Maratonul Nisipurilor sau Marathon des Sables ajuns în 2014 la ediția cu numărul 29 este considerat ca fiind una dintre cele mai grele competiții de ultramaraton din lume are loc în Maroc, concurenții urmând să alerge 250 de kilometri prin Deșertul Sahara pe un traseu împărțit în șase etape – între 30 şi 90 kilometrii pe etapă.

Startul a avut loc duminică dimineaţa, în apropierea oazei Ouarzazate. Atleții nu cunosc traseul și trebuie să aibă la ei un rucsac cu mâncare pentru șapte zile și mai multe echipamente, între care și o pompă pentru extracția veninului, în caz că ar fi mușcați de scorpioni sau șerpi. Participanții vor fi ajutați de organizatori doar cu apa de băut.

Se va alerga la temperaturi de 40-50 de grade Celsius, pe timpul zilei, iar noaptea la circa 3-4 grade Celsius. Ultima zi a maratonului va fi pe 12 aprilie, aceasta fiind o etapă scurtă, de 17 kilometri, dedicată unui scop caritabil pentru UNICEF.

“Fiecare concurent are ca scop să treacă linia de sosire la  Maratonul Nisipurilor.Eu mi-am propus să termin în primii 400 de concurenți”, speră Aristide Necula.

România are trei reprezentanți în această cursă, Paul Florin Dicu (45 ani), Cristian Mihai Enășoae (30 ani) și Aristide Necula (47 ani).

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “MARATONUL NISIPURILOR 2014/Start în cursa vieţii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci + cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată         Vremea rea anulează traseul din Petroșani pentru permisele de conducere         Șeful de la Permise Auto a fost agresat în plină stradă de o gașcă de tineri         Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit casa de amanet din Hunedoara         Cum se petrecea la nunți în Hunedoara anilor 1950         Un incendiu a distrus acoperișul unei case din Lupeni         PETROȘANI/ Copertina pieței distrusă sub greutatea zăpezii așteaptă încălzirea vremii         Ajutor pentru bătrânii din Dealu Babii         Casa de cultură din Orăștie va fi reabilitată         Patinoarul din Deva – record la distracție         Adolescenta căzută de pe pasarela din Simeria a fost transferată la Timișoara         Onirismul „cangrenat”, bandajele elegiacului și cadențele simplității. Despre o resurecție a poemului în lirica lui Daniel Mariș         Termoficare/ Serviciu de peste 80 de milioane concesionat de Primăria Petroșani         Accident grav în Gara Simeria: o tânără ar fi încercat să se sinucidă