MARATONUL NISIPURILOR 2014/Start în cursa vieţii!

Maratonistul amator Aristide Necula din Deva a luat startul în această dimineaţă în  Maratonul Nisipurilor (Marathon des Sables 2014). AFLĂ CE DISTANŢĂ VA TREBUI SĂ ALERGE ASTĂZI ŞI PE CE LOC ŞI-A PROPUS SĂ ÎNCHEIE COMPETIŢIA!

10153264_556334264481500_1621324176_n

Aristide Nicula (foto), un inginer de 47 de ani, din Deva, este primul şi singurul hunedorean care a luat vreodată startul la Maratonul Nisipurilor (Marathon des Sables), care în acest an se va desfăşura în perioada 4-14 aprilie.

“Am încheiat controalele medicale şi de echipament. Mâine dimineață ora 08:30 (ora României) start în prima etapă: 34 kilometri, de “încălzire”. Avem dreptul fiecare la 3 litri de apă pe zi. Doamne ajută”, a postat Aris pe pagina sa de FB în seara dinaintea startului.

Maratonul Nisipurilor sau Marathon des Sables ajuns în 2014 la ediția cu numărul 29 este considerat ca fiind una dintre cele mai grele competiții de ultramaraton din lume are loc în Maroc, concurenții urmând să alerge 250 de kilometri prin Deșertul Sahara pe un traseu împărțit în șase etape – între 30 şi 90 kilometrii pe etapă.

Startul a avut loc duminică dimineaţa, în apropierea oazei Ouarzazate. Atleții nu cunosc traseul și trebuie să aibă la ei un rucsac cu mâncare pentru șapte zile și mai multe echipamente, între care și o pompă pentru extracția veninului, în caz că ar fi mușcați de scorpioni sau șerpi. Participanții vor fi ajutați de organizatori doar cu apa de băut.

Se va alerga la temperaturi de 40-50 de grade Celsius, pe timpul zilei, iar noaptea la circa 3-4 grade Celsius. Ultima zi a maratonului va fi pe 12 aprilie, aceasta fiind o etapă scurtă, de 17 kilometri, dedicată unui scop caritabil pentru UNICEF.

“Fiecare concurent are ca scop să treacă linia de sosire la  Maratonul Nisipurilor.Eu mi-am propus să termin în primii 400 de concurenți”, speră Aristide Necula.

România are trei reprezentanți în această cursă, Paul Florin Dicu (45 ani), Cristian Mihai Enășoae (30 ani) și Aristide Necula (47 ani).

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “MARATONUL NISIPURILOR 2014/Start în cursa vieţii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Noaptea bibliotecilor         Hoți de cărbune prinși la furat. Prada a însumat șapte tone de minereu         ALDE vrea să câştige Hunedoara cu „Dezvoltarea judeţului prin turism”         IN MEMORIAM. Nicolae Adam, 10 ani de la „naşterea pentru eternitate”         Accident mortal în Dobra         Păsat şi tocană de oaie la Târgul de produse tradiţionale. Costul: 21.000 de lei         Salvaţi de pe Transalpina         ADMINISTRAŢIE PSD. Şapte ani de jalbe la „Împărăţia” primarului Cazacu din Brad. Degeaba!         Ofertele de restaurare a Castelului Corvinilor vor fi reevaluate         Accident pe DN 66. S-a răsturnat cu camionul         TURISM. Demersuri pentru declararea zonei Vulcan – Pasul Vîlcan staţiune de interes local         Șir de accidente grave pe șoselele Hunedoarei         Accident pe Calea Zarandului din Deva. Un autocar și un autocamion sunt implicate în coliziune         Ministrul Energiei nu ar vrea să renunţe la centralele pe cărbune         150 de ani de activitate corală neîntreruptă în Orăștie         Autobuz implicat într-un accident mortal pe DJ 687 Hunedoara – Deva         ZILELE MAGHIARE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA. Au fost decernate premiile ”Barcsay Ákos” 2018         FOTO: Accident grav pe autostradă. Șase mașini au fost implicate, iar șapte oameni au fost răniți         Probleme mari pe listele “Fără penali”. Sute de semnături anulate în Valea Jiului. Primarul Uricaniului, ameninţat cu o plângere penală!         Liga a treia. Victorie pentru CS Hunedoara, eșec pentru Deva