MARATONUL NISIPURILOR 2014/Start în cursa vieţii!

Maratonistul amator Aristide Necula din Deva a luat startul în această dimineaţă în  Maratonul Nisipurilor (Marathon des Sables 2014). AFLĂ CE DISTANŢĂ VA TREBUI SĂ ALERGE ASTĂZI ŞI PE CE LOC ŞI-A PROPUS SĂ ÎNCHEIE COMPETIŢIA!

10153264_556334264481500_1621324176_n

Aristide Nicula (foto), un inginer de 47 de ani, din Deva, este primul şi singurul hunedorean care a luat vreodată startul la Maratonul Nisipurilor (Marathon des Sables), care în acest an se va desfăşura în perioada 4-14 aprilie.

“Am încheiat controalele medicale şi de echipament. Mâine dimineață ora 08:30 (ora României) start în prima etapă: 34 kilometri, de “încălzire”. Avem dreptul fiecare la 3 litri de apă pe zi. Doamne ajută”, a postat Aris pe pagina sa de FB în seara dinaintea startului.

Maratonul Nisipurilor sau Marathon des Sables ajuns în 2014 la ediția cu numărul 29 este considerat ca fiind una dintre cele mai grele competiții de ultramaraton din lume are loc în Maroc, concurenții urmând să alerge 250 de kilometri prin Deșertul Sahara pe un traseu împărțit în șase etape – între 30 şi 90 kilometrii pe etapă.

Startul a avut loc duminică dimineaţa, în apropierea oazei Ouarzazate. Atleții nu cunosc traseul și trebuie să aibă la ei un rucsac cu mâncare pentru șapte zile și mai multe echipamente, între care și o pompă pentru extracția veninului, în caz că ar fi mușcați de scorpioni sau șerpi. Participanții vor fi ajutați de organizatori doar cu apa de băut.

Se va alerga la temperaturi de 40-50 de grade Celsius, pe timpul zilei, iar noaptea la circa 3-4 grade Celsius. Ultima zi a maratonului va fi pe 12 aprilie, aceasta fiind o etapă scurtă, de 17 kilometri, dedicată unui scop caritabil pentru UNICEF.

“Fiecare concurent are ca scop să treacă linia de sosire la  Maratonul Nisipurilor.Eu mi-am propus să termin în primii 400 de concurenți”, speră Aristide Necula.

România are trei reprezentanți în această cursă, Paul Florin Dicu (45 ani), Cristian Mihai Enășoae (30 ani) și Aristide Necula (47 ani).

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “MARATONUL NISIPURILOR 2014/Start în cursa vieţii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + șaisprezece =

ACTUALITATE
Persoană accidentată grav în Masivul Vâlcan         Primăria a chemat deținuții pentru a face curățenie în două blocuri sociale         Scandal cu acuzații grave în Consiliul Local Deva         Adolescentă rănită într-un accident, în Deva         Nereguli la transportatorii de lemne         Tâlharii din Vulcan, capturați de Poliție         Primarul Florin Oancea a cerut din nou schimbarea din funcție a viceprimarului Răzvan Mareș         Spitalul din Hunedoara s-a dotat cu cinci ascensoare de ultimă generație         ANALIZĂ. Pe fondul războiului Mareș-Oancea, se schimbă jocul puterii în Consiliul Local Deva         Consilierii ALDE și PSRo au format grup politic în CL Deva         Lista drumurilor județene pentru care CJ Hunedoara va aloca bani în 2018         Tragedie inexplicabilă în Petroșani         Minora dispărută de patru zile a fost găsită         S-au branșat ilegal la rețeaua electrică         Prins la furat pe vagon         Inspectorii de muncă au amendat CEH după tragedia din Mina Lupeni         Angajatul unei benzinării din Deva a adus la poliție un portmoneu plin cu bani         Extaz și agonie pe Strada palatelor din Hunedoara         DEZVĂLUIRI. Noaptea de coșmar a hoțului care a spart Castelul Corvinilor         „Leii șoselelor” care ne omoară în trafic. Cazul Norocel, recidivistul liber după prăpădul de pe străzi