Lobby administrativ pentru o nouă intrare pe autostradă

companiaConsiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Deva şi Primăria Hunedoara solicită Primului Ministru, reprezentanţilor mai multor ministere şi parlamentarilor să găsească soluţia realizării unei intrări pe autostrada A1, din zona Hunedoarei şi Devei.

Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Deva şi Primăria Hunedoara au semnat o solicitare adresată mai multor instituţii ale statului român, prin care cer realizarea unei legături rutiere pe autostradă, în apropierea Devei şi Hunedoarei. Demersul reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene are un scop economic: un nod rutier care va lega Hunedoara şi Deva de autostrada A1 va accelera devoltarea celor două municipii. În schimb, în situaţia actuală, susţin reprezentanţii celor treiinstituţii, Deva şi Hunedoara vor rămâne izolate.

„Am mai trimis solicitări Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, prin care am cerut să fim luaţi în seamă, iar Deva să aibă o intrare pe autostradă, însă nu am primit răspuns. Nu este normal şi noi facem tot ce ne stă în putere să fim luaţi în seamă”, spune Petru Mărginean, primarul municipiului Deva. Consiliul Judeţean şi cele două primării au trimis solicitarea Primului Ministru Victor Ponta, ministrului Transporturilor – Dan Sova, ministrului. Dezvoltării regionale, Liviu Dragnea, Departamentului pentru proiecte de infrastructură de interes natţonal şi investiţii străine şi tuturor parlamentarilor ce reprezintă judeţul Hunedoara.

Lobby pentru Hunedoara

“O greşeală mai veche, o omisiune pe care cei de la CNADNR nu şi-au asumat-o, când a fost realizat proiectul autostrăzii, şi care poate duce la izolarea economică a celor două municipii, trebuie în final reparată. Nu este posibil să gândim că două municipii cum sunt Deva şi Hunedoara să nu aibă legătură directă la autostradă. CJ Hunedoara a făcut demersuri încă din 2009 pentru racordarea municipiilor la autostradă, însă adresele noastre nu au fost luate în seamă. A fost o rea voinţă, iar cei de la CNADNR trebuie să remedieze această situaţie”, a afirmat vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint.

 

Potrivit primarului Hunedoarei, Viorel Arion, primăria a solicitat CNADNR închirierea a patru locuri pe tronsonul de autostradă dintre Deva şi Orăştie, unde vor fi amplasate panouri informative care să le indice şoferilor direcţia spre Hunedoara şi spre Castelul Corvinilor.

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Lobby administrativ pentru o nouă intrare pe autostradă

 1. john

  muult prea tarziu s-au trezit astia. asta implica inca un pod peste mures iar simeria e la 2 pasi de santuhalm unde ar trebui sa fie acea intrare…asa ca nu se face niciodata

  Răspuns
  1. sami

   Pai daca din afacerea asta nu le-a iesit nimic, de ce s-ar fi procupat. Poate acum iese ceva pentru buzunarul lor fara fund, altfel nu se explica interesul.

   Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Noaptea bibliotecilor         Hoți de cărbune prinși la furat. Prada a însumat șapte tone de minereu         ALDE vrea să câştige Hunedoara cu „Dezvoltarea judeţului prin turism”         IN MEMORIAM. Nicolae Adam, 10 ani de la „naşterea pentru eternitate”         Accident mortal în Dobra         Păsat şi tocană de oaie la Târgul de produse tradiţionale. Costul: 21.000 de lei         Salvaţi de pe Transalpina         ADMINISTRAŢIE PSD. Şapte ani de jalbe la „Împărăţia” primarului Cazacu din Brad. Degeaba!         Ofertele de restaurare a Castelului Corvinilor vor fi reevaluate         Accident pe DN 66. S-a răsturnat cu camionul         TURISM. Demersuri pentru declararea zonei Vulcan – Pasul Vîlcan staţiune de interes local         Șir de accidente grave pe șoselele Hunedoarei         Accident pe Calea Zarandului din Deva. Un autocar și un autocamion sunt implicate în coliziune         Ministrul Energiei nu ar vrea să renunţe la centralele pe cărbune         150 de ani de activitate corală neîntreruptă în Orăștie         Autobuz implicat într-un accident mortal pe DJ 687 Hunedoara – Deva         ZILELE MAGHIARE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA. Au fost decernate premiile ”Barcsay Ákos” 2018         FOTO: Accident grav pe autostradă. Șase mașini au fost implicate, iar șapte oameni au fost răniți         Probleme mari pe listele “Fără penali”. Sute de semnături anulate în Valea Jiului. Primarul Uricaniului, ameninţat cu o plângere penală!         Liga a treia. Victorie pentru CS Hunedoara, eșec pentru Deva