Lobby administrativ pentru o nouă intrare pe autostradă

companiaConsiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Deva şi Primăria Hunedoara solicită Primului Ministru, reprezentanţilor mai multor ministere şi parlamentarilor să găsească soluţia realizării unei intrări pe autostrada A1, din zona Hunedoarei şi Devei.

Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Deva şi Primăria Hunedoara au semnat o solicitare adresată mai multor instituţii ale statului român, prin care cer realizarea unei legături rutiere pe autostradă, în apropierea Devei şi Hunedoarei. Demersul reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene are un scop economic: un nod rutier care va lega Hunedoara şi Deva de autostrada A1 va accelera devoltarea celor două municipii. În schimb, în situaţia actuală, susţin reprezentanţii celor treiinstituţii, Deva şi Hunedoara vor rămâne izolate.

„Am mai trimis solicitări Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, prin care am cerut să fim luaţi în seamă, iar Deva să aibă o intrare pe autostradă, însă nu am primit răspuns. Nu este normal şi noi facem tot ce ne stă în putere să fim luaţi în seamă”, spune Petru Mărginean, primarul municipiului Deva. Consiliul Judeţean şi cele două primării au trimis solicitarea Primului Ministru Victor Ponta, ministrului Transporturilor – Dan Sova, ministrului. Dezvoltării regionale, Liviu Dragnea, Departamentului pentru proiecte de infrastructură de interes natţonal şi investiţii străine şi tuturor parlamentarilor ce reprezintă judeţul Hunedoara.

Lobby pentru Hunedoara

“O greşeală mai veche, o omisiune pe care cei de la CNADNR nu şi-au asumat-o, când a fost realizat proiectul autostrăzii, şi care poate duce la izolarea economică a celor două municipii, trebuie în final reparată. Nu este posibil să gândim că două municipii cum sunt Deva şi Hunedoara să nu aibă legătură directă la autostradă. CJ Hunedoara a făcut demersuri încă din 2009 pentru racordarea municipiilor la autostradă, însă adresele noastre nu au fost luate în seamă. A fost o rea voinţă, iar cei de la CNADNR trebuie să remedieze această situaţie”, a afirmat vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint.

 

Potrivit primarului Hunedoarei, Viorel Arion, primăria a solicitat CNADNR închirierea a patru locuri pe tronsonul de autostradă dintre Deva şi Orăştie, unde vor fi amplasate panouri informative care să le indice şoferilor direcţia spre Hunedoara şi spre Castelul Corvinilor.

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Lobby administrativ pentru o nouă intrare pe autostradă

 1. john

  muult prea tarziu s-au trezit astia. asta implica inca un pod peste mures iar simeria e la 2 pasi de santuhalm unde ar trebui sa fie acea intrare…asa ca nu se face niciodata

  Răspuns
  1. sami

   Pai daca din afacerea asta nu le-a iesit nimic, de ce s-ar fi procupat. Poate acum iese ceva pentru buzunarul lor fara fund, altfel nu se explica interesul.

   Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată         Vremea rea anulează traseul din Petroșani pentru permisele de conducere         Șeful de la Permise Auto a fost agresat în plină stradă de o gașcă de tineri         Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit casa de amanet din Hunedoara         Cum se petrecea la nunți în Hunedoara anilor 1950         Un incendiu a distrus acoperișul unei case din Lupeni         PETROȘANI/ Copertina pieței distrusă sub greutatea zăpezii așteaptă încălzirea vremii         Ajutor pentru bătrânii din Dealu Babii         Casa de cultură din Orăștie va fi reabilitată         Patinoarul din Deva – record la distracție         Adolescenta căzută de pe pasarela din Simeria a fost transferată la Timișoara         Onirismul „cangrenat”, bandajele elegiacului și cadențele simplității. Despre o resurecție a poemului în lirica lui Daniel Mariș         Termoficare/ Serviciu de peste 80 de milioane concesionat de Primăria Petroșani         Accident grav în Gara Simeria: o tânără ar fi încercat să se sinucidă