Lobby administrativ pentru o nouă intrare pe autostradă

companiaConsiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Deva şi Primăria Hunedoara solicită Primului Ministru, reprezentanţilor mai multor ministere şi parlamentarilor să găsească soluţia realizării unei intrări pe autostrada A1, din zona Hunedoarei şi Devei.

Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Deva şi Primăria Hunedoara au semnat o solicitare adresată mai multor instituţii ale statului român, prin care cer realizarea unei legături rutiere pe autostradă, în apropierea Devei şi Hunedoarei. Demersul reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene are un scop economic: un nod rutier care va lega Hunedoara şi Deva de autostrada A1 va accelera devoltarea celor două municipii. În schimb, în situaţia actuală, susţin reprezentanţii celor treiinstituţii, Deva şi Hunedoara vor rămâne izolate.

„Am mai trimis solicitări Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, prin care am cerut să fim luaţi în seamă, iar Deva să aibă o intrare pe autostradă, însă nu am primit răspuns. Nu este normal şi noi facem tot ce ne stă în putere să fim luaţi în seamă”, spune Petru Mărginean, primarul municipiului Deva. Consiliul Judeţean şi cele două primării au trimis solicitarea Primului Ministru Victor Ponta, ministrului Transporturilor – Dan Sova, ministrului. Dezvoltării regionale, Liviu Dragnea, Departamentului pentru proiecte de infrastructură de interes natţonal şi investiţii străine şi tuturor parlamentarilor ce reprezintă judeţul Hunedoara.

Lobby pentru Hunedoara

“O greşeală mai veche, o omisiune pe care cei de la CNADNR nu şi-au asumat-o, când a fost realizat proiectul autostrăzii, şi care poate duce la izolarea economică a celor două municipii, trebuie în final reparată. Nu este posibil să gândim că două municipii cum sunt Deva şi Hunedoara să nu aibă legătură directă la autostradă. CJ Hunedoara a făcut demersuri încă din 2009 pentru racordarea municipiilor la autostradă, însă adresele noastre nu au fost luate în seamă. A fost o rea voinţă, iar cei de la CNADNR trebuie să remedieze această situaţie”, a afirmat vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint.

 

Potrivit primarului Hunedoarei, Viorel Arion, primăria a solicitat CNADNR închirierea a patru locuri pe tronsonul de autostradă dintre Deva şi Orăştie, unde vor fi amplasate panouri informative care să le indice şoferilor direcţia spre Hunedoara şi spre Castelul Corvinilor.

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Lobby administrativ pentru o nouă intrare pe autostradă

 1. john

  muult prea tarziu s-au trezit astia. asta implica inca un pod peste mures iar simeria e la 2 pasi de santuhalm unde ar trebui sa fie acea intrare…asa ca nu se face niciodata

  Răspuns
  1. sami

   Pai daca din afacerea asta nu le-a iesit nimic, de ce s-ar fi procupat. Poate acum iese ceva pentru buzunarul lor fara fund, altfel nu se explica interesul.

   Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Liviu Dragnea, condamnat din nou la închisoare         Parcarea Publică din Piața Unirii va închisă timp de trei zile         Iulian Ceia speră la eliberarea din închisoare         Politicienii care își asigură laudele cu sume mari, din banii localnicilor         PNL schimbă ”echipa” în Consiliul Local Petroșani         Blocat de viitură în Parâng         Clădirea Colegiului Iancu de Hunedoara va fi reabilitată pe fonduri UE         Gratuitate la bazinul de înot pentru familia lui Avram Iancu         Portret. Diana Beța – 10 curat la Evaluarea Națională!         Eleva de Nota 10 de la „Decebal”         Salvamont reface traseele din Retezat înaintea începerii sezonului turistic         Restricții pe autostrăzile A1 și A6 până în luna septembrie         Turiștii care vizitează Cetatea Devei au la dispoziție două sisteme de ghidare         Primăria a eliberat, astăzi, autorizația pentru instalația de desprăfuire de la ArcelorMittal         Accident cumplit de muncă în Deva         Amfiteatrul cu 5.000 de locuri, ridicat pe ruinele arenei din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”         Controversele nodului rutier de pe Autostrada Deva – Orăștie, după accidentul soldat cu patru morți         Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri