Lobby administrativ pentru o nouă intrare pe autostradă

companiaConsiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Deva şi Primăria Hunedoara solicită Primului Ministru, reprezentanţilor mai multor ministere şi parlamentarilor să găsească soluţia realizării unei intrări pe autostrada A1, din zona Hunedoarei şi Devei.

Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Deva şi Primăria Hunedoara au semnat o solicitare adresată mai multor instituţii ale statului român, prin care cer realizarea unei legături rutiere pe autostradă, în apropierea Devei şi Hunedoarei. Demersul reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene are un scop economic: un nod rutier care va lega Hunedoara şi Deva de autostrada A1 va accelera devoltarea celor două municipii. În schimb, în situaţia actuală, susţin reprezentanţii celor treiinstituţii, Deva şi Hunedoara vor rămâne izolate.

„Am mai trimis solicitări Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, prin care am cerut să fim luaţi în seamă, iar Deva să aibă o intrare pe autostradă, însă nu am primit răspuns. Nu este normal şi noi facem tot ce ne stă în putere să fim luaţi în seamă”, spune Petru Mărginean, primarul municipiului Deva. Consiliul Judeţean şi cele două primării au trimis solicitarea Primului Ministru Victor Ponta, ministrului Transporturilor – Dan Sova, ministrului. Dezvoltării regionale, Liviu Dragnea, Departamentului pentru proiecte de infrastructură de interes natţonal şi investiţii străine şi tuturor parlamentarilor ce reprezintă judeţul Hunedoara.

Lobby pentru Hunedoara

“O greşeală mai veche, o omisiune pe care cei de la CNADNR nu şi-au asumat-o, când a fost realizat proiectul autostrăzii, şi care poate duce la izolarea economică a celor două municipii, trebuie în final reparată. Nu este posibil să gândim că două municipii cum sunt Deva şi Hunedoara să nu aibă legătură directă la autostradă. CJ Hunedoara a făcut demersuri încă din 2009 pentru racordarea municipiilor la autostradă, însă adresele noastre nu au fost luate în seamă. A fost o rea voinţă, iar cei de la CNADNR trebuie să remedieze această situaţie”, a afirmat vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint.

 

Potrivit primarului Hunedoarei, Viorel Arion, primăria a solicitat CNADNR închirierea a patru locuri pe tronsonul de autostradă dintre Deva şi Orăştie, unde vor fi amplasate panouri informative care să le indice şoferilor direcţia spre Hunedoara şi spre Castelul Corvinilor.

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Lobby administrativ pentru o nouă intrare pe autostradă

 1. john

  muult prea tarziu s-au trezit astia. asta implica inca un pod peste mures iar simeria e la 2 pasi de santuhalm unde ar trebui sa fie acea intrare…asa ca nu se face niciodata

  Răspuns
  1. sami

   Pai daca din afacerea asta nu le-a iesit nimic, de ce s-ar fi procupat. Poate acum iese ceva pentru buzunarul lor fara fund, altfel nu se explica interesul.

   Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + doi =

ACTUALITATE
Persoană accidentată grav în Masivul Vâlcan         Primăria a chemat deținuții pentru a face curățenie în două blocuri sociale         Scandal cu acuzații grave în Consiliul Local Deva         Adolescentă rănită într-un accident, în Deva         Nereguli la transportatorii de lemne         Tâlharii din Vulcan, capturați de Poliție         Primarul Florin Oancea a cerut din nou schimbarea din funcție a viceprimarului Răzvan Mareș         Spitalul din Hunedoara s-a dotat cu cinci ascensoare de ultimă generație         ANALIZĂ. Pe fondul războiului Mareș-Oancea, se schimbă jocul puterii în Consiliul Local Deva         Consilierii ALDE și PSRo au format grup politic în CL Deva         Lista drumurilor județene pentru care CJ Hunedoara va aloca bani în 2018         Tragedie inexplicabilă în Petroșani         Minora dispărută de patru zile a fost găsită         S-au branșat ilegal la rețeaua electrică         Prins la furat pe vagon         Inspectorii de muncă au amendat CEH după tragedia din Mina Lupeni         Angajatul unei benzinării din Deva a adus la poliție un portmoneu plin cu bani         Extaz și agonie pe Strada palatelor din Hunedoara         DEZVĂLUIRI. Noaptea de coșmar a hoțului care a spart Castelul Corvinilor         „Leii șoselelor” care ne omoară în trafic. Cazul Norocel, recidivistul liber după prăpădul de pe străzi