GIMNASTICĂ ARTISTICĂ/Rămâne cu experienţa

Sportiva deveancă Ştefania Stănilă a debutat la Campionatele Mondiale individuale de gimnastică artistică de la Antwerp, la doar 15 ani fiind cea mai tânără gimnastă din competiţie. Din păcate notele obţinute la sol şi bârnă de gimnasta legitimată la Colegiul Naţional Sportiv “Cetate” Deva nu i-au permis calificarea în ultimul act al competiţiei.

Sursa foto: romgym.ro

Sursa foto: romgym.ro

 Gimnasta Ştefania Alina Stănilă (foto) a debutat, ieri, la Campionatele Mondiale individuale din Belgia în subdiviziunea I, evoluând la sol şi bârnă. Mezina lotului României, dar şi a competiţiei, ea având doar 15 ani şi 9 luni, a fost notată cu 12.700 la sol şi 12.266 la bârnă, note prea mici pentru a putea accede în finalele pe aparate.

Ştefania Stănilă, care o înlocuieşte în lotul României pe Diana Bulimar, accidentată, va împlini 16 ani în 27 decembrie şi este din Aninioasa. Gimnasta legitimată la Colegiul Naţional Sportiv Cetate Deva, şi care face parte din lotul olimpic de la începutul acestui an, este cea mai tânără participantă la Mondialele de la Antverp, potrivit anunţului forului internaţional de profil. FIG a mai anunţat că cea mai vârstnică gimnastă din concurs este uzbeka Oksana Şusovitina care are 38 de ani.

Urmează Iordache şi  Izbaşa

Celelalte gimnaste românce, Larisa Iordache și Sandra Izbașa vor intra în concurs miercuri seara. La mondialele de la Antwerp Iordache are ca țintă calificarea în finalele de la individual compus, dar și la sol și bârnă, în timp ce Izbașa are ca obiectiv finala de la sol ea participând şi la sărituri. 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități         Vârstnic jefuit în scara blocului         Lansare de carte         Zilele icoanei încep la Deva         Transporturi agabaritice pe ruta Nădlac – Hunedoara         Salonul Hunedorean al Cărții în anul Centenarului