Declarație Carmen Hărău: Comisar european, paravan pentru minciunile PSD în Valea Jiului

Joi, 13 septembrie 2018, PSD va mai scrie o pagină din istoria de „aburire” a cetățenilor din Valea Jiului.
Guvernanții se duc iar în Valea Jiului să le spună celor de acolo povești de adormit momârlani. De data aceasta o aduc și pe Corina Crețu pentru că se apropie alegerile europarlamentare…
Hai să recapitulăm cu ce „realizari” ar trebui să vină în fața oamenilor, dacă ar avea o brumă de onestitate…
1. Cel mai mare agent economic al județului – Complexul Energetic Hunedoara – a fost condus spre colaps de către conducerile executive și de administrație susținute de PSD-ul hunedorean.
Sunt ca niște hiene… închid minele, nu mai livrează energie termică populației, zero investiții! Sfârtecă, până la os CEH, transformat într-un biet cadavru.
Oare au, măcar o tresărire de conștiință că incompetența și lăcomia lor duce la pierderea de vieți omenești? Sau poate ei cred că viața unui miner poate fi acoperită cu 20.000 lei despăgubire de la stat. Oare se gândesc cei ce au hăcuit acest complex că morții au copii, soții, părinți?
Poate vor avea din nou tupeul să le vorbească despre redeschiderea minelor. Așa cum le vorbea premierul Tudose. Căci vor din nou voturile Văii, nu-i așa?
2. Avem în județul Hunedoara 10.502 pensionari care se încadrează în prevederile Legii nr.192/2015 cu privire la grupele I și II de muncă.
Aceștia au fost mințiți de propagandiștii și candidații PSD Hunedoara în campaniile pentru alegeri locale și parlamentare din 2016 că vor beneficia de majorări ale punctajelor la pensii cu 50% și 25%. Rezultatul? Nu au primit nimic în plus, din contră, bruma de recalculări pe care au reușit să le facă au ieșit pe minus. Acum toți pensionarii au luat drumul instanțelor. Vă închipuiți peste 10.000 de persoane în vârstă pe la ușile tribunalelor?
Mai are rost să vorbim de abureala cu punctul de pensie la nivelul a 45% din salariul mediu brut pe economie prin care au mințit 6 milioane de pensionari din țară?
Și acum au dat o nouă lege prin care promit minerilor că, începând cu 1 octombrie 2018, le recalculează din nou pensiile Chiar dacă o vor face, singurul lucru clar este că pensionarii riscă să piardă sumele pe 33 de luni, adică de la 1 ianuarie 2016 de când trebuiau să beneficieze și să mai aștepte încă vreo 5 ani până vor primi ceva…cei care mai apucă.
3.Spitalele, școlile, stațiunile turistice din Valea Jiului… toate acestea au fost lăsate de izbeliște de către PSD Hunedoara, fără finanțare, fără sprijin, doar cu gargară PSD-istă.
Ca răspunsuri ale unor întrebări adresate ca senator, în legătură cu alocările bugetare din anul 2017, Ministerul Educației mă informa că pentru școlile din Valea Jiului a alocat suma de 19.000 lei (da, ați citit bine!), Ministerul Sănătății mă informa că pentru spitale nu a dat nimic, iar Ministerul Dezvoltării Regionale mă informa că n-a dat nimic dar pentru stațiunile turistice ar exista posibilitatea de a încerca obținerea de bani europeni.
4. Drumul Uricani – Băile Herculane…nici un leu alocat.
Degeaba au strâns primarii din Valea Jiului semnături de la cetățeni, și au făcut poze cu bibliorafturile proiectului în brațe la Guvern, împreună cu premierul PSD-ist, în cea mai autentică manieră propagandistică pesedistă. In bugetul de stat, zero lei! Li s-a promis finanțare, apoi s-a constatat că drumul momârlanilor nu este prioritar. Prioritar este stadionul de la Dragnea de acasă, în Teleorman. Dragnea și reprezentanții lui în județ au doar nevoi în județul Hunedoara, nu și datorii! Daddy nu oferă nimic, decât avantaje personale conducerii PSD din Hunedoara!
Cetățenii Văii Jiului ar trebui să fie mulțumiți, în concepție pesedistă, că județul Hunedoara a obținut un post de ministru, vilegiaturist de lux printre românii de pretudindeni!
Joi, 13 septembrie a.c. politicienii PSD-ului hunedorean ar trebui să înceapă prin a-și recunoaște dezinteresul față de Vale și abia apoi să continue prin a-și lua alte angajamente și a face alte promisiuni. Să-i mai credem dacă promit că măcar de aici înainte, vor pune interesele oamenilor din Valea Jiului înaintea intereselor lor personale?!
Vise… Cum vis este nădejdea celor care încă mai cred că sub conducerea PSD li se pot întâmpla lucruri bune lor și copiilor lor!

Eleonora-Carmen HĂRĂU, Senator PNL

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Declarație Carmen Hărău: Comisar european, paravan pentru minciunile PSD în Valea Jiului

  1. Valea Jiului

    Valea jiului (a votat de 28 ani cu PSD) vrea fapte nu vorbe , modernizarea drumului DN 7A (Cheile Jietului) ca isi rup masinile cetateni vaii jiului ca sa ajunga la Voineasa sau pe Transalpina , drumul spre Herculane , Gara Petrosani , Termoficarea in valea jiului , investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan , Domeniul Schiabil Parang , Statiunea Montana Pasul Vulcan , Schi la Petrila , … iar CJH sa asfalteze drumul judetean din Parang , drumul judetean Valea de Pesti , …

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Soarta minelor Lupeni şi Lonea e pecetluită. Nici măcar nu sunt luate în calcul în Strategia Energetică a României         Tânăr prins la furat în Hunedoara         Zilele Maghiare din Județul Hunedoara – 22-30 septembrie 2018         Episcopia Devei și Hunedoarei a câștigat procesul pentru numele și imaginea duhovnicului Arsenie Boca         Arborii de pe Bulevardul Corvin au fost extrași, pentru noua pietonală. Vor fi plantați alții în locul lor         Copilă de 10 ani, rănită pe trecerea de pietoni         Accident grav în Deva         Nicio speranță pentru gara Hunedoarei și pentru calea ferată spre Simeria, la șase luni de la închidere         CEH furnizează servicii de sistem de cel puţin 400 MW până în 2020         O seară de astronomie, airsoft pe timp de noapte și concert rock în Cetatea Devei         Expoziție la muzeu: „Frumusețea neconvențională. Arta tatuajului”.         Mircea Nistor a fost propus cetățean de onoare al județului Hunedoara         Lansare de carte: Dumitru Tâlvescu, volumul de versuri „Prosperia”         PE MINUS/ Rectificare de buget negativă la Lupeni. Primarul vrea să meargă în instanţă!         SALVARE LA ÎNĂLŢIME/ Simulare de cutremur la Vulcan. Cum a decurs exerciţiul         Super-tunelul construit la Orăștie, pe magistrala feroviară de mare viteză         Bani europeni pentru reabilitarea termică a blocurilor din Deva         Cronica unei ecologizări mânjite populist de primarul Cazacu         „Găinarii” lemnelor de foc amendați de Poliție         A secat complet Lacul Săulești