Debut cu stângul pentru Cetate în Liga Naţională

Echipa deveană a pierdut în etapa inaugurală a noii ediţii de campionat pe terenul celor de la Corona Braşov

handbal

Cetate Deva, nou promovată în Liga Naţională de handbal feminin, a debutat, în prima etapă a campionatului, pe terenul unei echipe cu pretenţii, Corona Braşov.

Succes facil al gazdelor

Jocul a fost echilibrat doar în primele minute. Apoi, din minutul 9, când braşovencele s-au desprins pe tabelă, scor 6-3, gazdele nu au mai avut probleme. Chiar dacă Cetate, condusă de Gheorghe Ionescu, ca director tehnic, şi Eden Hairi, ca antrenor principal, s-a mai apropiat de formaţia de sub Tâmpa în unele momente ale primei reprize, Corona conducând la pauză cu 18-10. În repriza secundă lucrurile s-au petrecut cam la fel, braşovencele conducând, la un moment dat, şi la 11 goluri diferenţă. Pe un uşor fond de relaxare al gazdelor, devencele au revenit spre final pe tabela de marcaj fără a periclita, însă victoria gazdelor, care s-au impus, în cele din urmă, cu scorul de 32-26. Două nume cunoscute ale handbalului românesc, Aurelia Brădeanu (Corona) şi Valentina Ardean Elisei (Cetate) au avut o prestaţie discretă, în vreme ce Diana Druţu, de la Braşov, şi Carmen Cartaş, de la Deva, şi-au reconfirmat veleităţile de golghetere. La sfârşitul jocului, antrenorul devencelor, Eden Hairi, a remarcat evoluţia bună a gazdelor, dar a acuzat şi pregătirea necorespunzătoare din presezon a echipei pe care o conduce de puţin timp. La rândul său, antrenorul Coronei, Aurelian Roşca, s-a declarat mulţumit de victorie şi a precizat că formaţia din Deva a fost un adversar incomod, considerând-o o candidată serioasă la intrarea în play-off.

 

Corona Braşov- Cetate Deva 32-26 (18-10)

Corona Braşov: Dedu, Sântămărean (portari) – Druţu 8 goluri, Apetrei 4, Hotea 3, Zamfir 3, Chiper 3, Raţiu 3, Brădeanu 2, Manda1, Tudor 1, Briscan 1, Ţăcălie 1, Pricopi 1, Cârstea 1, Stoica. Antrenori : Aurelian Roşca, Vasile Curiţeanu

Cetate Deva: Poenaru, Miskovic (portari) – Cartaş 11 goluri, Toth 5, Din 4, Simion 3, Kurnjc 1, Ardean 1, Lazăr 1, Rusu, Nicu, Şovar. Director tehnic : Gheorghe Ionescu. Antrenor : Eden Hairi.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + optsprezece =

ACTUALITATE
Violenţă de limbaj, bagatelizată de câţiva magistraţi hunedoreni         Lăsați copiii la școală, nu la spital! Trotuarul nu este loc de parcare         Zilele Maghiare din județul Hunedoara vor debuta vineri         Când va fi modernizat Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Călan         Ce soartă va avea Muzeul Aurului din Brad         O nouă spargere în Hunedoara         Duminică, la Orăștie. Acoperișuri smulse și copaci doborâți de vânt         Ce venituri a adus ștrandul din Hunedoara în această vară         Transport ilegal de lemne         Prins la furat de arbori         Ultimele ediții ale ziarului Drumul Socialismului. Ce poezii îi erau dedicate lui Ceaușescu         Zeci de familii au fost păgubite de furtună         Accident cu trei victime provocat de un autotren care a trecut pe roșu         LA MÂNA NOROCULUI. Autorităţile au intervenit bezmetic şi greoi în „bomba” de la Orăştie         Gorunul părintelui Arsenie Boca s-a uscat cu totul         În prezența ministrului Agriculturii. Expoziția Bălțata Românească de la Băcia și-a reînnoit succesul         FENOMENE PERICULOASE. O vijelie puternică a provocat distrugeri în Deva și Hunedoara (VIDEO)         Centrul Hunedoara va fi iluminat ecologic         Avram Iancu, aproape de finalul maratonului impresionant de înot pe Dunăre         DN 76 Deva – Brad: modernizarea șoselei de 30 de kilometri a ajuns la final