August, lună bună pentru investiţii în Vălişoara

Sfârşitul de vară s-a dovedit a fi rodnic pentru reprezentanţii administraţiei publice din comună, aceştia finalizând mai multe proiecte ce vizează modernizarea localităţii

primar valisoara

Vara, chiar dacă este perioada concediilor, este, pentru unii dintre reprezentanţii administraţiei publice, un anotimp propice pentru implementarea unor proiecte.

Pentru dezvoltarea comunei

Acest lucru se întâmplăşi în mai multe localităţi situate în zona rurală a judeţului Hunedoara. Una dintre aceste localităţi este şi frumoasa comună Vălişoara, punctul de intrare în legendara Ţară a Moţilor. Conform recensământului din 2011, Vălişoara, comună care mai cuprinde satele Dealu Mare, Săliştioara şi Stoieneasa, are 1.197 de locuitori, în scădere faţă de cel din 2002, care spunea că aici trăiau 1.388 de persoane. În comună sunt două biserici din lemn, construite în secolul XIX, situate în satele Săliştioara şi Dealu Mare, iar în Vălişoara găsim un monument istroric dedicat memoriei revoluţionarilor de la 1848. Aici, august, ultima lună a verii, cel puţin din punct de vedere calendaristic, a fost deosebit de fructuoasă, reprezentzanţii administraţiei publice locale din Vălişoara derulând mai multe proiecte, în special în domeniul reţelei de infrastructură, care vizează modernizarea şi dezvoltarea acestei comune zărăndene. Aşa cum se ştie deja, pe 17 august, de „Zilele comunei Vălişoara”, a fost dat în folosinţă stadionul „Voinţa” din centrul de comună omonim, o investiţie derulată pe perioada a cinci ani şi care este, în prezent, una dintre cele mai moderne baze sportive din mediul rural al judeţului Hunedoara. De asemenea, a fost finalizatăşi modernizarea, pe o lungime de un kilometru, a drumului comunal (DC) 20A, dintre Vălişoara şi Crăciuneşti, sat aparţinător de comuna învecinată Băiţa.

Lucrări la drumuri

Dar în comuna Vălişoara s-au mai derulat, în luna august, şi alte lucrări, în special la drumurile din comună. „În luna august a fost modernizată strada Furniceşti din Vălişoara, care face legătura între centrul localităţii şi biserică. Această investiţie a fost în valoare de 60.000 de lei, finanţarea fiind alocată conform prevederilor Hotărârii de Guvern (HG) 577 din 1998, revizuităşi adăugită de-a lungul anilor. Tot în cursul lunii trecute a fost modernizatăşi strada Şcolii din Vălişoara. De asemenea, doresc să precizez că au început, în această vară, la drumul judeţean Vălişoara – Luncoiu de Jos, prin Dealul Mare, pe o lungime de 9,6 kilometri. Această lucrare se face cu sprijinul Consiliului judeţean Hunedoara, căruia îi mulţumim pentru ajutorul acordat în acest sens. Odată cu asfaltarea acestui drum se va facilita accesul între diferitele sate aparţinând atât de noi, cât şi de vecinii din Luncoiu de Jos, dar, în plus, se va fluidiza şi traficul pe drumul naţional (DN) 76 prin existenţa aceastei variante ocolitoare”, a declarat Mircea Ion Rovinar, primarul comunei Vălişoara.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × patru =

ACTUALITATE
Tragedie lângă Orăștie         Deva și Brad alese pentru celebrarea Zilei Poliței Române         Birou de audiențe la Petroșani al CJ Hunedoara         Amendat pentru transport ilegal de lemne         Nici bine nu au dispărut trenurile de persoane de pe calea ferată Hunedoara – Simeria, că au și apărut hoții         Șefii din Mina Lupeni cercetați pentru ucidere din culpă         Ziua Porților Deschise la Centrul Teritorial Deva al ASE București         Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină