ZIUA MONDIALĂ A APEI. Apa Prod, lecţii deschide despre rostul apei în trei municipii din judeţ

Expoziţie de fotografie, jocuri şi concursuri pentru copii. În acest mod, Apa Prod SA a sărbătorit Ziua Mondială a Apei în Deva, Brad şi Hunedoara.

Manifestarea a fost organizată de către Apa Prod SA Deva, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, care se sărbătoreşte în fiecare an, în data de 22 martie. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. În România, această zi se sărbătoreşte din 1993.

Apa este un drept universal

„Pornind de la tema anului 2019 – „Apa este un drept universal” – ne-am propus organizarea unor acţiuni educative, diferite de anii precedenţi, care îi vizează atât pe copii, cât şi pe adulţi. Sub titlul Circuitul apei în oraşul tău, am organizat o expoziţie de fotografie care a cuprins toate obiectivele administrate de noi, de la captarea până la epurarea apei, specifice fiecărei localităţi. În municipiul Deva am prezentat fotografii de la staţia de captare din Râu Mare, Staţia de Tratare a Apei Sântămăria Orlea, Staţia de Epurare Deva. Bineînţeles, am pus acces şi pe problemele pe care le avem în ceea ce priveşte utilizarea incorectă a sistemului de canalizare. Am expus câteva fotografii cu ceea ce scot zilnic colegii noştri din canalizare. Ne-am dorit să tragem astfel un semnal de alarmă în ceea ce priveşte obiectele pe care oamenii le aruncă în canalizare, de la şerveţele umede, la moloz, ghidoane de bicicletă sau arcuri de canapea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Apa Prod SA, Andreea Morogan.

Canalizarea nu e coş de gunoi

Pentru copii, Apa Prod a pregătit o serie de lecţii deschise, concursuri de desene pe asfalt sau jocuri cu apă. La final, toţi copiii au fost premiaţi cu baloane, şepci şi puzzel-uri educative. „Le prezentăm tuturor celor interesaţi de unde vina apa. Mai exact, pentru municipiul Deva vine din Râul Mare, din Barajul Hațeg. O tratăm apoi în staţia de tratare de la Sântămăria Orlea. Avem staţia de epurare, laboratorul şi dispeceratul central. Bineînţeles, ne axăm şi pe Campania „Canalizarea nu e coş de gunoi”. Sperăm ca prin pozele pe care le-am afişat, oamenii să înţeleagă că nu e bine să aruncăm chiar totul în sistemul de canalizare”, a mai spus purtătorul de cuvânt al APA PROD SA, Andreea Morogan.

Hunedorenii, aşteptaţi în Parcul Tineretului

Luni, 25 martie 2019, reprezentanţii Apa Prod SA se vor afla în Parcul Tineretului din municipiul Hunedoara unde îi aşteaptă pe toţi cei interesaţi să viziteze expoziţia de fotografie specifică municipiului de pe Cerna, dar avem şi jocuri pentru copii.
Pe lângă acţiunile educative, Apa Prod S.A. şi-a deschis porţile pentru toţi cei care şi-au dorit să viziteze obiectivele pe care le administrează şi care fac parte din sistemul de alimentare cu apă şi de canalizare. Cei interesaţi au fost invitaţi să viziteze staţiile de tratare a apei din Sântămăria Orlea, Hunedoara şi Crișcior, staţiile de epurare din Deva, Sântuhalm şi Călan, laboratorul de apă potabilă din Deva şi Muzeul Apei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Spitalul județean de urgență amenajează o secție pentru RMN         Bărbat tâlhărit după ce a fost ademenit cu o noapte de sex         COSTEL AVRAM face minuni cu drumurile judeţene. Pe facebook şi din vorbe         ÎN APĂRAREA ŞEFULUI. Actori din Petroşani, cu jalba la „Împărăţie”         Incendiu în Deva         Accident grav pe DN 76, produs de o tânără de 19 ani         După 2.000 de ani… A apărut asfaltul până la poalele cetății dacice Piatra Roșie         Piatra romană descoperită sub cea mai veche biserică a Hunedoarei         Cum arată Parcul Dendrologic Simeria, la venirea primăverii         Tragedie lângă șantierul Autostrăzii Lugoj – Deva         Părintele Crăciun Opre a fost pomenit la 7 ani de la trecerea la cele veșnice         Crucea de Flori, tradiția de Florii din Hunedoara         Paștele la Biserica Romano-Catolică din Hunedoara         Prima fântână arteziană de pe noua pietonală a intrat în probe         O APRECIERE OFICIALĂ. Sarmizegetusa Regia, model de bună guvernare a monumentelor UNESCO         Cât a mai rămas de executat din Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva, după cinci ani de lucrări         ALDE HUNEDOARA. Michael Meltzer: „Viitorul termocentralei Mintia este pe gaz”         Femeie înșelată de o necunoscută         Centrul pietonal din Hunedoara va fi inaugurat de Ziua Europei         Cea mai vârstnică femeie din Deva a împlinit 105 ani