Ziua Copilului, celebrată în penitenciar

Ziua Internaţională a Copilului este sărbătorită în numeroase ţări, de regulă pe data de 1 Iunie a fiecărui an, fiind un prilej de a sărbători copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea şi familia, de a aprecia şi iubi copiii.
În data de 4 iunie 2018, Penitenciarul Deva va desfăşura activitatea socială – ieșire în comunitate „Copilul din viața mea!” ocazionată de ziua internaţională a copilului, care are ca scop promovarea valorilor familiei, respectiv egalitate, dragoste, respect, împărţirea rolurilor, combaterea tuturor formelor de neglijare, abuz și violenţă, creând posibilitatea de a oferi deţinuţilor apropierea de familie, în special de proprii copii.
Locul de desfăşurare a activităţii este în comunitate, în municipiul Deva, Parcul Bejan, începând cu ora 12.00, când se va realiza o întâlnire între 10 persoane private de libertate condamnate definitiv, care execută pedeapsa în regim semideschis și deschis la Penitenciarul Deva și copiii acestora, într-un cadru în care copilul să poată petrece un timp de calitate, memorabil în compania părinţilor.
Prin intermediul activități, tații au posibilitatea să descopere din unghiuri diferite, calitățile și potențialul copiilor, îi pot ajuta să își învingă temerile și să își depășească limitele. Considerăm că jocurile distractive pot fi elemente care să sudeze relația cu tatăl și să stimuleze dezvoltarea personală a copilului.

Pentitenciarul Bârcea Mare

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Soarta minelor Lupeni şi Lonea e pecetluită. Nici măcar nu sunt luate în calcul în Strategia Energetică a României         Tânăr prins la furat în Hunedoara         Zilele Maghiare din Județul Hunedoara – 22-30 septembrie 2018         Episcopia Devei și Hunedoarei a câștigat procesul pentru numele și imaginea duhovnicului Arsenie Boca         Arborii de pe Bulevardul Corvin au fost extrași, pentru noua pietonală. Vor fi plantați alții în locul lor         Copilă de 10 ani, rănită pe trecerea de pietoni         Accident grav în Deva         Nicio speranță pentru gara Hunedoarei și pentru calea ferată spre Simeria, la șase luni de la închidere         CEH furnizează servicii de sistem de cel puţin 400 MW până în 2020         O seară de astronomie, airsoft pe timp de noapte și concert rock în Cetatea Devei         Expoziție la muzeu: „Frumusețea neconvențională. Arta tatuajului”.         Mircea Nistor a fost propus cetățean de onoare al județului Hunedoara         Lansare de carte: Dumitru Tâlvescu, volumul de versuri „Prosperia”         PE MINUS/ Rectificare de buget negativă la Lupeni. Primarul vrea să meargă în instanţă!         SALVARE LA ÎNĂLŢIME/ Simulare de cutremur la Vulcan. Cum a decurs exerciţiul         Super-tunelul construit la Orăștie, pe magistrala feroviară de mare viteză         Bani europeni pentru reabilitarea termică a blocurilor din Deva         Cronica unei ecologizări mânjite populist de primarul Cazacu         „Găinarii” lemnelor de foc amendați de Poliție         A secat complet Lacul Săulești