Ziua Copilului, celebrată în penitenciar

Ziua Internaţională a Copilului este sărbătorită în numeroase ţări, de regulă pe data de 1 Iunie a fiecărui an, fiind un prilej de a sărbători copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea şi familia, de a aprecia şi iubi copiii.
În data de 4 iunie 2018, Penitenciarul Deva va desfăşura activitatea socială – ieșire în comunitate „Copilul din viața mea!” ocazionată de ziua internaţională a copilului, care are ca scop promovarea valorilor familiei, respectiv egalitate, dragoste, respect, împărţirea rolurilor, combaterea tuturor formelor de neglijare, abuz și violenţă, creând posibilitatea de a oferi deţinuţilor apropierea de familie, în special de proprii copii.
Locul de desfăşurare a activităţii este în comunitate, în municipiul Deva, Parcul Bejan, începând cu ora 12.00, când se va realiza o întâlnire între 10 persoane private de libertate condamnate definitiv, care execută pedeapsa în regim semideschis și deschis la Penitenciarul Deva și copiii acestora, într-un cadru în care copilul să poată petrece un timp de calitate, memorabil în compania părinţilor.
Prin intermediul activități, tații au posibilitatea să descopere din unghiuri diferite, calitățile și potențialul copiilor, îi pot ajuta să își învingă temerile și să își depășească limitele. Considerăm că jocurile distractive pot fi elemente care să sudeze relația cu tatăl și să stimuleze dezvoltarea personală a copilului.

Pentitenciarul Bârcea Mare

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș         Dosarul lui Laurențiu Nistor analizat de judecătorii de la Înalta Curte. Miza – 80.000 de lei         Zilele Petroșaniului, sub semnul Centenarului         Apele Jiului înghit amenajările hidrotehnice stopate         FOTBAL. CS Hunedoara înfrântă în primul meci al barajului de promovare         Comercianții de la Zilele Municipiului Petroșani, taxați de asociatul Primăriei         Fotbalul, eterna poveste         Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică „PRO PIANO –ROMÂNIA”         Imagini șocante pe autostradă: patru oameni au murit după ce un șofer a intrat pe contrasens         Comunicat de presă Daimler România         Accident pe bulevard         Trei tineri din Hunedoara reținuți pentru spargeri         Au început Zilele Municipiului Petroșani.         Drumul spre Retezat a rămas închis, iar traseele sunt nesigure         Cavalerii Davelor în Cetatea Devei         Dezvelirea plăcii comemorative colonel (rz.) Petrişor – Toderiţă JILIP la Cazarma Jandarmeriei Române din Lupeni         Analfabetism economic sau jaf ca la drumul mare?         Tarife noi de vizitare la muzeele și siturile istorice din Hunedoara         Drumul spre Retezat s-a prăbușit în mai multe locuri