Ziua Copilului, celebrată în penitenciar

Ziua Internaţională a Copilului este sărbătorită în numeroase ţări, de regulă pe data de 1 Iunie a fiecărui an, fiind un prilej de a sărbători copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea şi familia, de a aprecia şi iubi copiii.
În data de 4 iunie 2018, Penitenciarul Deva va desfăşura activitatea socială – ieșire în comunitate „Copilul din viața mea!” ocazionată de ziua internaţională a copilului, care are ca scop promovarea valorilor familiei, respectiv egalitate, dragoste, respect, împărţirea rolurilor, combaterea tuturor formelor de neglijare, abuz și violenţă, creând posibilitatea de a oferi deţinuţilor apropierea de familie, în special de proprii copii.
Locul de desfăşurare a activităţii este în comunitate, în municipiul Deva, Parcul Bejan, începând cu ora 12.00, când se va realiza o întâlnire între 10 persoane private de libertate condamnate definitiv, care execută pedeapsa în regim semideschis și deschis la Penitenciarul Deva și copiii acestora, într-un cadru în care copilul să poată petrece un timp de calitate, memorabil în compania părinţilor.
Prin intermediul activități, tații au posibilitatea să descopere din unghiuri diferite, calitățile și potențialul copiilor, îi pot ajuta să își învingă temerile și să își depășească limitele. Considerăm că jocurile distractive pot fi elemente care să sudeze relația cu tatăl și să stimuleze dezvoltarea personală a copilului.

Pentitenciarul Bârcea Mare

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Prima fântână arteziană de noua pietonală a intrat în probe         O APRECIERE OFICIALĂ. Sarmizegetusa Regia, model de bună guvernare a monumentelor UNESCO         Cât a mai rămas de executat din Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva, după cinci ani de lucrări         ALDE HUNEDOARA. Michael Meltzer: „Viitorul termocentralei Mintia este pe gaz”         Femeie înșelată de o necunoscută         Centrul pietonal din Hunedoara va fi inaugurat de Ziua Europei         Cea mai vârstnică femeie din Deva a împlinit 105 ani         DESCOPERĂ FACULTATEA DE DREPT ȘI ȘTIINȚE SOCIALE A UNIVERSITĂȚII „1 DECEMBRIE 1918” DIN ALBA IULIA – Reușită prin vocație!         Complexul Aqualand Deva se redeschide sâmbătă         Se închide provizoriu circulația rutieră în dreptul pasajului de cale ferată de pe str. Hărăului din Deva         O tânără și mama sa au trecut prin momente cumplite         Costel Avram, luat în balon de actorii din Valea Jiului: „Rugby nu e teatru”         Spațiul expozițional al Galeriilor de Artă „Forma” din Deva va fi reamenajat         Transgaz a donat bani pentru spitalul din Brad         Bugetul județului va fi dezbătut vineri         Aleile din cartierul OM vor intra în reabilitare         Poliția Locală Deva, gazdă pentru elevi în cadrul săptămânii ,,Școala Altfel”         CONCURS INTERJUDEȚEAN. “Tehno – ART”, ediția a XI-a         DE ZIUA BIBLIOTECARULUI. Întâlnire cu un titan al Renașterii         Localnicii au transformat ruinele combinatului din Hunedoara în groapă de gunoi